» »

Arso strani kaj se dogaja?

Arso strani kaj se dogaja?

bauci ::

Ali kdo ve kaj se dogaja s stranmi od ARSO (meteo.si, vreme.si)?
Že 14 dni mi na IOS in Androidu ne odpre nobene strani in v aplikacijah ne deluje njihova radarska slika.

Ijus ::

meni na intel pcju z win11home 242h in chrome brskalnikom normalno kaže radarsko sliko in animacijo :)
soundcloud.com/rising-night-wave ... moja elektronska glasba
deviantart.com/ijus-666 ... moje AI generirane slike

Zanimivo.
Samsung S23+ in Ipad pro od 12.05.2025 ne morem odpreti nobene strani in aplikacija na Androidu "Vreme na radarju,, od takrat ne deluje radarska slika.

_Denny_ ::

Uporabljaš mogoče Pi-Hole ali AdGuard Home? Čisto možno, da je prišel nek filter list update, ki blokira to zadevo. Preveri loge.

Drugače pa ne rabiš ne strani in ne appov, samo naredi si bookmark za
https://meteo.arso.gov.si/uploads/probase/www/observ/radar/si0-rm-anim.gif

Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

jukoz ::

Na linuxu (Ubuntu in android) dela normalno =)

socialec ::

Tudi, če ni povezano, za ponovno delovanje NFC je bil potreben reboot, poskusi podobno, me pa je stalo 1% nakupa.

Lahko pa si še dodaš pomembne javne kamere, da imaš kot nek war-room :D

Baja ::

meni brave na telefonu tezi da je cert potekel?

ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

ne desktopu dela ok

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

_Denny_
ne uporabljam nobene od teh zadev, ki si jih napisal in tudi tvoje povezave mi ne odpre na Ipadu.

_Denny_ ::

Poskusi za hec inštalirati nek free VPN z App Stora (npr. TunnelBear), da vidiš, če je težava v internetni povezavi/routerju ali v sami napravi...sicer malo verjetno glede naprave, samo test ne stane nič razen minuto časa.

Drugače pa prej nisem napisal - oboje mi odpre normalno na Androidu in na Win11, certifikati imajo tudi ok datume.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Bom jutri probal še na računalniku Win11 pa sporočim.
Mi pa ne odpre strani vreme.si, meteo.si, arso.gov.si. Te sem probal. Nisem pa v tem času instaliral nobenega novega programa ali imel update programske opreme na Androidu ali IOSu ali pa da bi se kej posebnega dogajalo na omrežju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bauci ()

starfotr ::

www ti verjetno manjka.

sbawe64 ::

bauci
Kateri isp ? Preko mobilnih podatkov tudi ne dela ali samo preko domačega wifi ?

Kaj vemo:
Samsung S23+ (android v??)
Ipad pro od 12.05.2025 (ios v??)ž
isp (neznan)

Kateri web browser uporabljaš na telefonih ?

Baja
Poskusi drug browser, ff, chrome...

Vsem ostalim omenjene strani delajo bp.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

pegasus ::

meteo.arso.gov.si ima letsencrypt cert, verjetno ti manjka njihov ta nov intermediate v tvojem cert store. Pogooglaj, imajo razloženo, kako ga dodaš.

Sbawe64
Sem na Telemachu. Android 15, IOS 18.5.
Na telefonu uporabljam Samsung Internet 28.0.0.59, na IOSu pa Safari.
Sem na telefonu izklopil wifi in preko prenosa podatkov aplikacija na telefonu dela in tudi vse tri zgoraj omenjene strani mi odpre. Ko vključim wifi mi aplikacija spet ne dela in ne odpre mi te tri strani.
Vsa oprema za internet je enaka od napeljave optike. Druge strani, ki jih uporabljam, odpira normalno preko wifi.

nejc_nejc ::

meni normalno dela

pogosteje uporabljam app
METEO
verzija 1.2.6

LeQuack ::

bauci je izjavil:

Sbawe64
Sem na telefonu izklopil wifi in preko prenosa podatkov aplikacija na telefonu dela in tudi vse tri zgoraj omenjene strani mi odpre. Ko vključim wifi mi aplikacija spet ne dela in ne odpre mi te tri strani.
Vsa oprema za internet je enaka od napeljave optike. Druge strani, ki jih uporabljam, odpira normalno preko wifi.

Problem je z IPV6, sem imel jaz iste težave, ko sem kupil novega Samsunga, ne vem sicer zakaj stari ni imel težav. Ampak kakorkoli gre za neko neskladje med IPV6 nastavitvami telefon/router. Meni je pomagalo če sem na routerju onemogočil IPV6, oziroma kasneje sem nadgradil stock firmware na OpenWRT in sedaj dela tudi z IPV6 omogočenim. Tako da probaj najprej prvo možnost, mislim pa da Android/Samsung nima možnosti da bi na telefonu samem onemogočil IPV6, tako da je treba na routerju.
Quack !

starfotr ::

Nima nobene veze, ker ne vreme.si ni na IPv6 niti Telemach nima IPv6 za svoje zasebne naročnike.

LeQuack ::

Nima veze s Telemachom, ampak z routerjem.
Quack !

Daniel ::

Ponavadi to kaže na težave z MTU ali DNS, ampak ker uporabljaš operaterjevo opremo je malo verjetno, da bi to bil problem.

c23po ::

bauci je izjavil:

Sbawe64

Enostavno je: jutri odidi na Telemachovo prodajno mesto, vklopi se na njihov WiFi in preveri ali deluje. Če, potem imaš problem doma. Če ne, vprašaj Telemach po zdravju.
Računalniki nimajo spominov.

priden2 ::

bauci je izjavil:

Sbawe64

Tudi sam na A1 optiki (preko telekoma) nisem imel dostopa do ARSO na domačem omrežju že nekaj dni. Preko mobilnih podatkov delovalo, preko domačega omrežja ne.
Potegnil vse kable ven iz A1 rutera in male škatlice od telekoma, počakal minuto, vklopil nazaj in glej ga, spet odpira arso preko kabla/wifi.

Evo zadeva rešena.
Kot po navadi pri takih zadevah je rešitev najbolj enostavna.
Včeraj me kliče žena, da ne dela internet. Rečem, da naj izklopi "tisto škatlo, kjer so kabli" iz elektrike in počaka par minut in potem nazaj vklopi v elektriko.
Internet dela. Delajo pa tudi vse strani od Arso, ki prej niso delale in dela tudi aplikacija na telefonu.
Hvala vsem za nasvete.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ULTRA (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
840171472 (41) delavec44
»

Starlink Slovenija (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Omrežja in internet
553118118 (1405) chort
»

Wi-Fi ne deluje na iPhone mobilnikih(Telemach)

Oddelek: Pomoč in nasveti
51286 (1143) Furbo

Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14029657 (26472) Mavrik
»

Stran se ne naloži pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
212331 (1957) filip007

Več podobnih tem