Forum » Loža » Zavarovalnica kljub polnemu kasku zavrnila izplačilo škode - kaj lahko storim?
Zavarovalnica kljub polnemu kasku zavrnila izplačilo škode - kaj lahko storim?

uprbnk ::
Za avto imam sklenjen polni kasko pri Generali. Pred nekaj časa mi je neznani voznik opraskal avto na parkirišču. Narejen je bil polni policijski zapisnik in vse prijavljeno zavarovalnici kot je treba. Sedaj pa sem od zavarovalnice prejel sklep, da mi škode polni kasko - kljub temu, da vključuje parkirišče - ne pokrije. Njihova obrazložitev: "glede na obliko, višino, in intenziteto poškodbe menimo, da do poškodb na vozilu ni prišlo z direktnim dotikom motornega ali priključnega vozila". Torej enostavno so se odločili, da prask ni povzročilo vozilo. Uradno se lahko temu seveda pritožim na njihove interne kanale, kjer pa bodo seveda vsako pritožbo gladko zavrnili - zakaj je ne bi? Enostavno lahko vztrajajo, da mi je avto opraskal čarobni duh ali pa vreča špagetov.
Kaj lahko v tem primeru realno še naredim? Glede na to, da v vseh letih še nikoli nisem koristil zavarovanja, me je njihova odločitev pošteno razkurila. Kakšen nasvet?
Kaj lahko v tem primeru realno še naredim? Glede na to, da v vseh letih še nikoli nisem koristil zavarovanja, me je njihova odločitev pošteno razkurila. Kakšen nasvet?

trololololo ::
Ah, Generali... Nisem tako bogat, da bi bil zavarovan pri njih. Vedno z njimi problemi. Ne vem, kaj lahko narediš - na sodišče se za to verjetno ne splača iti. Lahko pa jim pokažeš fakica in greš k drugi zavarovalnici?

Ja, vsekakor bom menjal zavarovalnico.
Ne bom tu postal slik, saj mnenje online ljudi glede vira poškodbe nima nobene teže.
Ne bom tu postal slik, saj mnenje online ljudi glede vira poškodbe nima nobene teže.

Tody ::
Uradno se lahko pritožiš, zagroziš z izvedencem in če to pošlje odvetnik še enkrat preverijo in odvisno od poškodb potem dobiš rezultat, tudi njim se ne da jajcat po sodiščih za 500 eur.
Je pa to nauk da so zavarovalnice biznis :)
Je pa to nauk da so zavarovalnice biznis :)

Pol pa uveljavljaj poškodbo vozila ali vandalizem.
Kako? To bi moral kriti polni kasko. Poškodba je nastala na parkirišču - to so vse informacije, ki so bile prijavljene policiji in s katerimi razpolaga tudi zavarovalnica. Vseeno so se odločili, da kasko tega ne krije iz citiranega razloga.

Ganon ::

Očitno ima zavarovalnica prav. Ne pustijo se vsakemu speljati na led.
In kaj točno je point tvojega povsem nekonstruktivnega in odvečnega komentarja? Obtožuješ me goljufanja, na osnovi česa? Škoda je legitimna in prijavljena, jasno je samo, da želi zavarovalnica šparati. Izhodišče teme je, kaj storiti, ko si mnenja, da si bil krivično obravnavan - ne na pamet metanje sodbe naključnih Ganonov. Me kalibri tvojega kova vedno znova spomnete, zakaj se izogibam temu forumu ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uprbnk ()

Grimnir3 ::
Bi rekel da zavarovalnica stavi da se večini ne da jebat z odvetniki in da bodo prihranili na tebi.
Jaz pravim da jih zajebaj in stopi do odvetnika.
Jaz pravim da jih zajebaj in stopi do odvetnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()

amacar ::
Vse zavarovalnice so iste. Enaka zadeva pri Triglavu, kjer so "strokovno" ugotovili, da se mi ni zaletel s traktorjem v avto, ko je vozil drva s priklopljeno "škatlo" (ne vem kako se uradno rece, slika spodaj) in zadevo zavrnili, ceprav se je tocno tako zgodilo. Tvoja beseda proti njihovi, verjetno se z odvetnikom da kaj storiti. Meni je znanec popravil zadevo za 200€ v parih dneh, zato se mi ni dalo ukvarjati in imeti poskodovan avto se mesece, da se zadeva zakljuci.
Pa se slika poskodbe
Pa se slika poskodbe

Ganon ::
In kaj točno je point tvojega povsem nekonstruktivnega in odvečnega komentarja? Obtožuješ me goljufanja, na osnovi česa? Škoda je legitimna in prijavljena, jasno je samo, da želi zavarovalnica šparati. Izhodišče teme je, kaj storiti, ko si mnenja, da si bil krivično obravnavan - ne na pamet metanje sodbe naključnih Ganonov. Me kalibri tvojega kova vedno znova spomnete, zakaj se izogibam temu forumu ...
Zakaj se obremenjuješ, če naše mnenje nima nobene teže? Sodeč po odzivu zavarovalnice, gre za nenavadno poškodbo, za katero ti trdiš, da je bila povzročena z direktnim dotikom motornega ali priključnega vozila. Normalno je, da primer pri človeku vzbudi dvom. Glede na tvoje pisanje se bolj nagibam na njihovo stran.

Zanimajo me izkušnje, postopki, možnosti. Ne mnenje online skupnosti glede poškodbe, ker le-tega zavarovalnica seveda ne bi upoštevala. V ta namen si lahko najdem izvedenca, če je to smiselno. Saj je zelo enostavno. Najbrž si zaposlen pri Generaliju ... Moje mnenje glede na tvoje pisanje pa je, da v šoli nisi bil ravno pri taboljših.
Zgodovina sprememb…

redtech ::
Zato je dobro čim manj plačati in imaš zavarovan avto samo za ekstremne primere, da ne izgubiš vseh 20-30k... brez ostalih paketov.
Generali parkirišče
Krije škodo, ki nastane zaradi poškodovanja ali uničenja parkiranega osebnega vozila ob neposrednem dotiku neznanega motornega vozila in škodo, ki jo na parkiranem vozilu povzročijo strešni snežni plazovi, ledene sveče in druge ledene tvorbe, ki padejo iz stavb.
Generali poškodbe vozila
Krije škodo na vozilu, ki nastane zaradi požara, neposrednega udara strele, viharja, potresa, poplave, objestnega dejanja tretjih oseb in nekaterih drugih naravnih nevarnosti.
Jaz imam pri Grawe osnovi kasko
Zavarovanje krije večino škode, ki nastane na vozilu neodvisno od voznikove volje med upravljanjem ali v stanju mirovanja. Od zavarovanja avtomobilske odgovornosti se razlikuje v tem, da krije povzročeno škodo na zavarovančevem vozilu in ne škode, ki je povzročena tretjim osebam.
Odbitna franšiza
Odbitna franšiza je izražena v odstotkih in predstavlja delež škode, ki ga bo zavarovanec kril sam. Pri splošnem kasko zavarovanju vozil je franšiza, v kolikor je dogovorjena, določena v odstotku zavarovalne vsote (glede na nabavno vrednost novega vozila) in lahko znaša 0,5%, 1%
Imam dosti nižji strošek, kot pri Triglavu. Vsako leto ti ostane 500 EUR za te majhne poškodbe, vetrobransko steklo, ogledala. Če razsuješ avto ali ga ujame toča uveljavljaš kasko in plačaš odbitno. (agent mi vedno poudarja, da je Grawe edina brez odbitne za točo, nisem preverjal!)
Zadnji avto sem imel približno 7 let, polni kasko je bil okrog 600, 2x škoda za 5k (franšiza 400), sam sem pa dal 1x200 za odbijač in ogledalo 250.
Če bi imel še parking in vse kombinacije poleg bi bilo zavarovanje čez 1000...
Plačujte najmanj možno, zavaruje se za totalko in ne praskice...
Generali parkirišče
Krije škodo, ki nastane zaradi poškodovanja ali uničenja parkiranega osebnega vozila ob neposrednem dotiku neznanega motornega vozila in škodo, ki jo na parkiranem vozilu povzročijo strešni snežni plazovi, ledene sveče in druge ledene tvorbe, ki padejo iz stavb.
Generali poškodbe vozila
Krije škodo na vozilu, ki nastane zaradi požara, neposrednega udara strele, viharja, potresa, poplave, objestnega dejanja tretjih oseb in nekaterih drugih naravnih nevarnosti.
Jaz imam pri Grawe osnovi kasko
Zavarovanje krije večino škode, ki nastane na vozilu neodvisno od voznikove volje med upravljanjem ali v stanju mirovanja. Od zavarovanja avtomobilske odgovornosti se razlikuje v tem, da krije povzročeno škodo na zavarovančevem vozilu in ne škode, ki je povzročena tretjim osebam.
Odbitna franšiza
Odbitna franšiza je izražena v odstotkih in predstavlja delež škode, ki ga bo zavarovanec kril sam. Pri splošnem kasko zavarovanju vozil je franšiza, v kolikor je dogovorjena, določena v odstotku zavarovalne vsote (glede na nabavno vrednost novega vozila) in lahko znaša 0,5%, 1%
Imam dosti nižji strošek, kot pri Triglavu. Vsako leto ti ostane 500 EUR za te majhne poškodbe, vetrobransko steklo, ogledala. Če razsuješ avto ali ga ujame toča uveljavljaš kasko in plačaš odbitno. (agent mi vedno poudarja, da je Grawe edina brez odbitne za točo, nisem preverjal!)
Zadnji avto sem imel približno 7 let, polni kasko je bil okrog 600, 2x škoda za 5k (franšiza 400), sam sem pa dal 1x200 za odbijač in ogledalo 250.
Če bi imel še parking in vse kombinacije poleg bi bilo zavarovanje čez 1000...
Plačujte najmanj možno, zavaruje se za totalko in ne praskice...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()

LeQuack ::
Zavarovalnice zadnje nekaj let podražijo vsako leto za vsaj 10%, zavrnejo pa vedno več škod. To potrjujejo tudi rekordni dobički vsako leto.
Quack !

Hvala redtech, to je dobra poanta. Sem v preteklosti že večkrat razmišljal in računal enako. Tokrat imam polni kasko samo zato, ker je avto relativno nov.
Grawe osnovni kasko ti krije npr. škodo v vrednosti več 1000 EUR na tvojem avtu zaradi prometne nesreče? Lahko pri njih narediš poljubno kombinacijo za delni kasko (npr. prometna nesreča + toča), ali samo specifične kombinacije?
Grawe osnovni kasko ti krije npr. škodo v vrednosti več 1000 EUR na tvojem avtu zaradi prometne nesreče? Lahko pri njih narediš poljubno kombinacijo za delni kasko (npr. prometna nesreča + toča), ali samo specifične kombinacije?

Stikalo ::
Mi doma imamo zavarovano pri generali. So zadnje čase malo stiskaški, smo razbili en avto in so kar komplicirali, da smo dobili 12.500 € za totalko. So kar relativno dobro plačali, samo so komplicirali ker ni bilo policijskega zapisnika. Jenat ga, najprej sem klical na generali, ki mi je zatrdila da ni potrebno poklicati policije, če ni poškodovanih. Razen če je kako "večja" škoda. Smo vseeno poklicali ker smo podrli prometni znak. Polcija je rekla da ne bodo prišli, ker se jim ne ljubi. Potem je pa Genrali sral, da bi nujno morali klicati policijo (pa da rabijo zapisnik), ker je kao večja škoda. Samo pač, mi nismo to ocenili kot večjo škodo, to je kriterij čez palec. Uglavnem na koncu smo pritiskali kot svije in dejansko je bilo dovolj klic, je pač presodil, da ni potrebno priti. Pa tudi klic tete se snema ko kličeš na generali. Obvezno moraš za njo ponavljati trditve, ker če zahtevaš prepis pogovora pošlejo samo tvojega (razen če je sodišče).
Torej lahko pokličeš na generali informacije ker snemajo, pa vprašaj, da bi rad zavarval za parkirišče in polni kasko. Pa vprašaj če krijejo če kod zaleti notri, če ti soseda razbije šipo ker je jezna. In vedno vprašaj nazaj, torej vas prav razumem, če mi jezna soseda razije avto, dobim kakso? Potem jim pa lahok rečeš, takrat sem klical in teta prodaja vaše stortive tako in tako. Jst sem imel vse posneto (oni pa tudi morajo imeti)
To če zavrne poštudiraj in dobro napiši, uporabi tud chat gtp in jim naseri floskul, kliči jih in drkaj.. bodo že dali :D
Drugače pa plačam odbitno franžico 600€, samo je toliko ceneje, da prišparam 200€, torej če isto leto zbijem avto je efektivnoa odbitna franščica 400€, če pa 2 leti ni nič, pa samo še 200€... ko se pa zaletiš dobro pa padejo cekini. Kasko + AO cca 450€, superca!
Torej lahko pokličeš na generali informacije ker snemajo, pa vprašaj, da bi rad zavarval za parkirišče in polni kasko. Pa vprašaj če krijejo če kod zaleti notri, če ti soseda razbije šipo ker je jezna. In vedno vprašaj nazaj, torej vas prav razumem, če mi jezna soseda razije avto, dobim kakso? Potem jim pa lahok rečeš, takrat sem klical in teta prodaja vaše stortive tako in tako. Jst sem imel vse posneto (oni pa tudi morajo imeti)
To če zavrne poštudiraj in dobro napiši, uporabi tud chat gtp in jim naseri floskul, kliči jih in drkaj.. bodo že dali :D
Drugače pa plačam odbitno franžico 600€, samo je toliko ceneje, da prišparam 200€, torej če isto leto zbijem avto je efektivnoa odbitna franščica 400€, če pa 2 leti ni nič, pa samo še 200€... ko se pa zaletiš dobro pa padejo cekini. Kasko + AO cca 450€, superca!

OutOfTheBox ::
@uprbnk
Kakšna je poškodba? Mislim bolj, a je dejansko mogoče da bi bila poškodba narejena kje drugje in bi jo ti šele opazil na parkirišču? (in tako posumil da ti je nekdo tam avto butnil)
lol.
Sicer je tako da če policija pride na mesto nesreče , mora delat zapisnike in to jim vzame dost časa. Za ene simpl nesreče spišejo za pol šolskega zvezka dokumentacije.
Jim ne zamerim.
Kakšna je poškodba? Mislim bolj, a je dejansko mogoče da bi bila poškodba narejena kje drugje in bi jo ti šele opazil na parkirišču? (in tako posumil da ti je nekdo tam avto butnil)
Polcija je rekla da ne bodo prišli, ker se jim ne ljubi.
lol.
Sicer je tako da če policija pride na mesto nesreče , mora delat zapisnike in to jim vzame dost časa. Za ene simpl nesreče spišejo za pol šolskega zvezka dokumentacije.
Jim ne zamerim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

@OutOfTheBox približno 90% prepričan sem, da je poškodba nastala na omenjenem parkirišču (sigurno pa ne več kot 1 dan prej) in sem jo opazil takoj - gre za globoke in cca 10 cm dolge praske na pokrovu odbijača bočno zadaj. Vidi se črna barva pod lakom, zato sem poškodbe tudi lahko tako hitro opazil. Tudi policijo sem vprašal, kaj bi bilo, če bi poškodbe opazil šele čez nekaj dni in so rekli, da je vseeno - postopek je enak v vsakem primeru. V vsakem primeru bi mislil, da mi kasko krije škodo na parkirišču, pa tudi če jo povzroči samokolnica.
Zgodovina sprememb…

V vsakem primeru bi mislil, da mi kasko krije škodo na parkirišču, pa tudi če jo povzroči samokolnica.
Hmm. Ne spoznam se na kasko zavarovanja, ampak a maš kako klavzulo ki je specifična za parkirišče (kar bi lahko pomenilo da mora škodo narediti vozilo oz. prikolica)? Mal mi je tole sumljivo (jaz kaska nimam ampak kot laik, bi predvideval da se pod kasko krije karkoli).. sam zakaj so pol slednje napisali?
glede na obliko, višino, in intenziteto poškodbe menimo, da do poškodb na vozilu ni prišlo z direktnim dotikom motornega ali priključnega vozila

To se tudi jaz sprašujem. Ko sem sklepal zavarovanje mi je kasko za parkirišče bil predstavljen kot "karkoli", kot praviš sam. Zaenkrat jim bom poslal pritožbo, ki jo bodo sigurno zavrnili, nato pa bom resno razmislil o odvetniku.
Zgodovina sprememb…

Imam močno slutnjo da ti polnega oz. splošnega kaska nimaš ampak imaš delni kasko (parkirišče). Način povzročene škode se potem znatno zmanjša (npr trk z drugim avtomobilom in podobno).
Kar naredi situacijo dost bolj zafrknjeno, ker imajo lahko dejansko prav (ali pa preprosto nočejo priznat škode, kar bi pri splošnem kasku pač morali).
Kar naredi situacijo dost bolj zafrknjeno, ker imajo lahko dejansko prav (ali pa preprosto nočejo priznat škode, kar bi pri splošnem kasku pač morali).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Ne, vsekakor imam polni oz. splošni kasko - glede tega je jasna tako polica kot celo sklep zavarovalnice, ki na koncu navaja, da lahko ne glede na to, da parkirišče škode ne pokriva, vseeno koristim škodo iz "splošnega kasko zavarovanja ob plačilu odbitne franšize" nekaj nad 250 EUR.

bbbbbb2024 ::
Za avto imam sklenjen polni kasko pri Generali. Pred nekaj časa mi je neznani voznik opraskal avto na parkirišču. Narejen je bil polni policijski zapisnik in vse prijavljeno zavarovalnici kot je treba. Sedaj pa sem od zavarovalnice prejel sklep, da mi škode polni kasko - kljub temu, da vključuje parkirišče - ne pokrije. Njihova obrazložitev: "glede na obliko, višino, in intenziteto poškodbe menimo, da do poškodb na vozilu ni prišlo z direktnim dotikom motornega ali priključnega vozila". Torej enostavno so se odločili, da prask ni povzročilo vozilo. Uradno se lahko temu seveda pritožim na njihove interne kanale, kjer pa bodo seveda vsako pritožbo gladko zavrnili - zakaj je ne bi? Enostavno lahko vztrajajo, da mi je avto opraskal čarobni duh ali pa vreča špagetov.
Na njihovo odločitev se lahko pritožiš. Potem komisija lahko tvojo pritožbo zavrne, lahko pa jo da v ponovno obravnavo. Ter jo zopet obravnava cenilec. Ki ti lahko izplača škodo ali pa tudi ne.
Jaz bi naredil to, torej se ponovno pritožil. To lahko traja, včasih celo več kot en mesec.
Je pa en zelo kratek rok, da se na 2. stopnjo pritožiš.
Ko dobiš (eventuelno) odbito na 2. stopnji, imaš dve (paralelni) možnosti:
a) lahko sprožiš arbitražo, torej razreševanje s pomočjo arbitraže
b) tožiš jih za neizplačano zavarovalnino
Osebno mislim, da se pod (a) ne izplača cufati, s takimi malimi škodami se ne ukvarjajo. To je bolj, ko pogori poslovna stavba, pa se med sabo zavarovalnice cufajo in rinejo odgovorost druga na drugo
Pod (b) jih tožiš. To storiš tako, da pridobiš ponudbo, koliko stane popravilo, ter neki pavšalni stroški ranga 150€, da si se vozil okrog in iskal ponudbe, greš k odvetniku, mu vse predaš in jih on stoži.
Zdaj moje osebno mnenje je tako. Moraš vedeti, da nobena druga zavarovalnica ni kaj dosti boljša. Nobena. Jaz sem jim v preteklosti skozi prste pogledal in se nisem zajebaval.
Zdaj je drugače. Če ne plačajo, vzamem polico, vzamem pogoje, vzamem slike, vzamem kompletno zavrnitveno dokumentacijo, vzamem oceno škode, ni važno, če je 50€ ali 50000€. Odvetniku spišem pooblastilo in ko mi pošlje takso za tožbo, plačam takso. Odvetnik pa se potrudi, vloži tožbo. Zaenkrat sem vse tožbe dobil.
Vsakdo, ki me hoče zafrkavati, pa pravi, da tožim za 600€, da je to mali denar, pravim takole: "V redu, če je to mali denar, prosim, sezi v žep, potegni ven 600€ in mi jih daj." Če je zate drobiž, v redu, zame ni in hočem imeti teh 600€. Nenazadnje sem tistih 2500€ kaska letno pošteno plačal, zato hočem imeti teh 600€. Pa če bi bilo 10€. Hočem imeti teh 10€.
V tožbo ne grem, če je primer mejni in ni gotovo, da bom tožbo dobil. Imeli smo poplavo, poškodovalo nam je elektro-strojno instalacijo v zgradbi. Da smo vse popravili, je stalo 20.000€. Zavarovalnica je priznala 7000€, češ "amortizacija". Gre za to, da se tebi (in meni) mora povrniti škoda, ne pa, da se obogatiš. Instalacija res ni bila nova. Nismo posebej vodili amortizacije instalacije. Mismo amortizirali stavbo, ne instalacije. Tam dvomim, da bi nam sodišče priznalo več. Mogoče 10.000€. Mogoče pa samo 5000€. Sigurno bi ocenjeval ekspert za nepremičnine in ne vem,kako bi ocenil. Tam potem ne tožimo.
Sicer pa v nulo.

Hvala bbbbbb2024 za super informacije. Bom upošteval ta vrstni red. Kakšna priporočila glede odvetniške pisarne?
Zgodovina sprememb…

redtech ::
Na kasko lahko daš vsako poškodbo, če se ti izplača... , moraš preračunati kakšno odbitno franšizo imaš in prišteti 15% dražjo premijo drugo leto.
Ne moreš pa razsuti avta pijan in drugi dan poklicat, da si ga opraskal :)
Ne moreš pa razsuti avta pijan in drugi dan poklicat, da si ga opraskal :)

Sicer nisem zasledil če si kje pisal.. iz firbca, za kakšen avto se gre oz. kakšen je obseg škode?

Utk ::
Se pravi, gre se za tistih 250 evrov franšize. Zato se v štartu ne doplačuje kombinacij, se ne splačajo.
Dokler je pritoževanje zastonj, se pritožuj, ampak slej ko prej bo treba nekaj plačat, potem je pa za premislit ali se splača ukvarjat s tem.
Ker sodišče pa ni veliko boljše od zavarovalnic, niti tam nikoli ne veš kaj bo.
Dokler je pritoževanje zastonj, se pritožuj, ampak slej ko prej bo treba nekaj plačat, potem je pa za premislit ali se splača ukvarjat s tem.
Ker sodišče pa ni veliko boljše od zavarovalnic, niti tam nikoli ne veš kaj bo.

link_up ::
na zalost tudi pri zavarovalnicah vidis, da si sam. Racunaj s tem v prihodnje.
In and Out

starfotr ::
Ne vem zakaj sploh kličete policijo, kadar gre za prometno nesrečo I. kategorije - prometna nesreča, pri kateri je nastala samo materialna škoda.

mancini ::
Vse zavarovalnice so iste. Enaka zadeva pri Triglavu, kjer so "strokovno" ugotovili, da se mi ni zaletel s traktorjem v avto, ko je vozil drva s priklopljeno "škatlo" (ne vem kako se uradno rece, slika spodaj) in zadevo zavrnili, ceprav se je tocno tako zgodilo. Tvoja beseda proti njihovi, verjetno se z odvetnikom da kaj storiti. Meni je znanec popravil zadevo za 200€ v parih dneh, zato se mi ni dalo ukvarjati in imeti poskodovan avto se mesece, da se zadeva zakljuci.
Pa se slika poskodbe
Normalno da so te zavrnili, ker si uveljavljal parkirišče, veš pa kdo, kdaj in s čim te je zadel. To moraš ti izterjat od traktorista, ne pa od zavarovanja parkirišča.
Parkirišče se uveljavlja ko ti tretja(neznana) oseba poškoduje avto
Ti si čisti primer nateguna

Ne vem zakaj sploh kličete policijo, kadar gre za prometno nesrečo I. kategorije - prometna nesreča, pri kateri je nastala samo materialna škoda.
Sem na mestu dogodka najprej klical zavarovalnico, da ne bi naredil kakšne proceduralne napake. In so mi tam sporočili, da moram v vsakem primeru klicati policijo in nato narediti zapisnik.
Zgodovina sprememb…

amacar ::
Pa se slika poskodbe
Normalno da so te zavrnili, ker si uveljavljal parkirišče, veš pa kdo, kdaj in s čim te je zadel. To moraš ti izterjat od traktorista, ne pa od zavarovanja parkirišča.
Parkirišče se uveljavlja ko ti tretja(neznana) oseba poškoduje avto
Ti si čisti primer nateguna
Ne vem od kje si pobral, da sem js uveljavljal parkirisce, saj ne bi imelo smisla, ce nisem bil jaz kriv in poznam krivca. Seveda bi slo iz police traktorista, a so zavrnili. Point je, da so vse zavarovalnice enake.

johanblond ::
Sem na mestu dogodka najprej klical zavarovalnico, da ne bi naredil kakšne proceduralne napake. In so mi tam sporočili, da moram v vsakem primeru klicati policijo in nato narediti zapisnik.
1. Policija je državna inštitucija, ki ima jasno določene naloge in pooblastila.
2. Zavarovalnica je pravna oseba zasebnega prava.
3. Ni zavarovalnica v situaciji pošiljat naokoli policijo, ker zavarovalnica pač nekaj rabi.
4. Čisto nihče ne preprečuje zavarovalnici, da sama pošlje uslužbenca zavarovalnice takoj na kraj nesreče, da naredi zapisnik o nesreči, če ga zavarovalnica pač rabi.

Jure14 ::
Ne, vsekakor imam polni oz. splošni kasko - glede tega je jasna tako polica kot celo sklep zavarovalnice, ki na koncu navaja, da lahko ne glede na to, da parkirišče škode ne pokriva, vseeno koristim škodo iz "splošnega kasko zavarovanja ob plačilu odbitne franšize" nekaj nad 250 EUR.
V prvem postu si napisal nekaj popolnoma drugega. Da ti kljub polnemu kasku nočejo kriti škode.
Nekaj mučkaš.
In zelo verjetno ti škoda res ni nastala na parkirišču, od drugega vozila. Jaz bi rekel, da si kakšno betonsko cvetlično korito počohal.

Glugy ::
johanblond je izjavil:
1. Policija je državna inštitucija, ki ima jasno določene naloge in pooblastila.
3. Ni zavarovalnica v situaciji pošiljat naokoli policijo, ker zavarovalnica pač nekaj rabi.
4. Čisto nihče ne preprečuje zavarovalnici, da sama pošlje uslužbenca zavarovalnice takoj na kraj nesreče, da naredi zapisnik o nesreči, če ga zavarovalnica pač rabi.
Se strinjam. Ampak zavarovalnici se gre za čim večje dobičke. Če bi po privzetem morali uslužbence pošiljat na vse konce bi moral več uslužbencev zaposlit in imet manjše dobičke zarad večje mase plač. Hočejo prihraniti na račun dela policije. V bistvu je to državna subvencija za zavarovalnice. Ker mora država zdej plačevat policiste ki pridejo na kraj nesreče tudi ko to v resnici niti ni potrebno. Obenem se dela škoda državi s tem ker bi se policist lahko tačas ukvarjal z bolj pomembnimi primeri ali pa dodatnim izobraževanjem.
Policiji dela nikoli ne zmanjka, policistov imamo še premalo, obenem nam pa zavarovalnice kradejo njihov dragocen čas.
To je nekaj podobnega ko vlada ZDA financira prehranske bone za revne. Zato da lahko te revni delajo v MC Donaldsu in podobnih slabo plačanih delih. To je zato da potem tem franšizam ni treba plačevat dostojne plače. Dejansko prišparajo denar s tem. Kar pomeni da subvencionirajo Mc Donalds in ostale slabo plačane franšize. Zato da imajo te franšize lahko večji dobiček.
To je kapitalizem za revne pa socializem za bogata podjetja. Tud Musk je obogatel zarad državnega denarja ne zato ker bi bil genij na trgu biločesa produkta ali storitve. To je ta naš "kapitalizem" ki to sploh ni razen za tarevne.
Zato pa jz nimam niti kančka usmiljenja za zavarovalnice pa ne razumem kako da nekateri komentatorji tle mijavkate kako ste na zavarovalniški strani, da so tisti ki hočejo nekaj malega denarja nazaj dobit od zavarovalnice nateguni ko je več kot očitno šlo za tujo in ne njihovo krivdo. Ne pozabit da subvencioniramo zavarovalnice z tem da jim dajemo brezplačno delo policije in s tem njihov dragocen čas ki bi ga za resne primere lahko uporabil tratimo. Dvojno plačujemo, v denarju pa v kakšnem nepridipravu več ki na ta račun pobegne ker je časa za raziskovanje resnice manj. Vse kar se gre za zavarovanje bi mogli vse delat uslužbenci zavarovalnice, tle sploh ni debate. Kakšni policijski zapisnik za zavarovalnico? Lepo te prosim. Sej zavarovalnica take dobičke kuje ne rab sociale od države.
Jz bi tud odprl biznis kjer bi mi levji delež dela naredili kar javni uslužbenci zastonj, jz bi pa dobičke srkal. Super posel!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()

telexdell ::
johanblond je izjavil:
Se strinjam. Ampak zavarovalnici se gre za čim večje dobičke. Če bi po privzetem morali uslužbence pošiljat na vse konce bi moral več uslužbencev zaposlit in imet manjše dobičke zarad večje mase plač. Hočejo prihraniti na račun dela policije. V bistvu je to državna subvencija za zavarovalnice. Ker mora država zdej plačevat policiste ki pridejo na kraj nesreče tudi ko to v resnici niti ni potrebno. Obenem se dela škoda državi s tem ker bi se policist lahko tačas ukvarjal z bolj pomembnimi primeri ali pa dodatnim izobraževanjem.
Policiji dela nikoli ne zmanjka, policistov imamo še premalo, obenem nam pa zavarovalnice kradejo njihov dragocen čas.
To je nekaj podobnega ko vlada ZDA financira prehranske bone za revne. Zato da lahko te revni delajo v MC Donaldsu in podobnih slabo plačanih delih. To je zato da potem tem franšizam ni treba plačevat dostojne plače. Dejansko prišparajo denar s tem. Kar pomeni da subvencionirajo Mc Donalds in ostale slabo plačane franšize. Zato da imajo te franšize lahko večji dobiček.
To je kapitalizem za revne pa socializem za bogata podjetja. Tud Musk je obogatel zarad državnega denarja ne zato ker bi bil genij na trgu biločesa produkta ali storitve. To je ta naš "kapitalizem" ki to sploh ni razen za tarevne.
Zato pa jz nimam niti kančka usmiljenja za zavarovalnice pa ne razumem kako da nekateri komentatorji tle mijavkate kako ste na zavarovalniški strani, da so tisti ki hočejo nekaj malega denarja nazaj dobit od zavarovalnice nateguni ko je več kot očitno šlo za tujo in ne njihovo krivdo. Ne pozabit da subvencioniramo zavarovalnice z tem da jim dajemo brezplačno delo policije in s tem njihov dragocen čas ki bi ga za resne primere lahko uporabil tratimo. Dvojno plačujemo, v denarju pa v kakšnem nepridipravu več ki na ta račun pobegne ker je časa za raziskovanje resnice manj. Vse kar se gre za zavarovanje bi mogli vse delat uslužbenci zavarovalnice, tle sploh ni debate. Kakšni policijski zapisnik za zavarovalnico? Lepo te prosim. Sej zavarovalnica take dobičke kuje ne rab sociale od države.
Jz bi tud odprl biznis kjer bi mi levji delež dela naredili kar javni uslužbenci zastonj, jz bi pa dobičke srkal. Super posel!
Moram priznati, da takšnih neumnosti kot so v gornjemzapisu že dolgo nisem bral.
Če policaji pridejo na ogled nesreče se vsaj eden od udeležencev ne bo izognil kazni v višini vsaj 250€. Lahko pa je kazen še višja ali dobi več kazni. Neredko pri več udeleženci dobijo kazni vsi. Pa Policaj dobi plačo ali gre na kraj nesreče ali ne. Tudi patrulje opravljajo ali je nesreča ali ne. Torej ne moremo govoriti o nekih povečanih stroških policije ampak prej o inkasatstvu.
Zavarovalniške goljufije sploh niso redke, zato pač zavarovalnica preveri kako in kaj. Da pa je osnovni namen vsake delovne organizacije, da dela profit pa ni jasno le kakšnemu bedaku.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Glugy ::
Zgleda nisi dobr prebral kaj sem napisal. Rekel sem da če mora policist za delanje zapisnika ( v primeru da gre za manjše zadeve ; pri hujših vemo da morajo policisti vedno priti ) tratiti svoj čas pomeni da ga ne trati za kaj bolj uporabnega. Gre za primere kot je eden od komentatorjev zgoraj zapisal da je klical zavarovalnico če mora policista poklicat al ne ( torej gre za jasen primer ko bi bil dovolj zavarovalniški agent ne pa da policist pride da naredi zapisnik, dovolj bi bil zavarovalniški zapisnik )
"Tudi patrulje opravljajo ali je nesreča ali ne"
Čas ki ga ima na razpolago ne pride iz nič. Je plačan s strani države. Policist bi tačas lahko nadziral promet ali bilokaj drugega, policistov imamo premalo iz tega gre sklepati da načeloma nimajo časa ko gledajo v luft. Kaj če zavarovalnica želi policista za zapisnik ko se ravno največ dogaja pa bi se policiste rabil za druge zadeve? Če bi imel dovolj policistov bi lahko z njimi tud razbremenil zaporniške paznike ki jih kronično primanjkuje. A zdej nej pa raj policist zapisnik piše za zavarovalniškega agenta al kaj? Dej no dej. Ne zafrkavaj se.
Ne rečem ko gre za resne nesreče, ne pa ko gre za malenkostne zavarovalniške bedarije ko bi bil zavarovalniški agent čisto dovolj. Naj zavarovalnica pol plača storitev policije toliko kot plača svojega zavarovalniškega agenta.
"Da pa je osnovni namen vsake delovne organizacije, da dela profit pa ni jasno le kakšnemu bedaku."
Ja super ampak naj potem tud plača policiji za opravljeno storitev ko gre za manjše zavarovalniške primere kjer policija ni potrebna pa se jo vseeno zahteva. Policijski zapisnik pomeni razbremenitev dela zavarovalnice = večji dobiček. Naj pošteno plača da ima potem iz tega naslova toliko večji dobiček pol. Dejmo bit fer.
"Tudi patrulje opravljajo ali je nesreča ali ne"
Čas ki ga ima na razpolago ne pride iz nič. Je plačan s strani države. Policist bi tačas lahko nadziral promet ali bilokaj drugega, policistov imamo premalo iz tega gre sklepati da načeloma nimajo časa ko gledajo v luft. Kaj če zavarovalnica želi policista za zapisnik ko se ravno največ dogaja pa bi se policiste rabil za druge zadeve? Če bi imel dovolj policistov bi lahko z njimi tud razbremenil zaporniške paznike ki jih kronično primanjkuje. A zdej nej pa raj policist zapisnik piše za zavarovalniškega agenta al kaj? Dej no dej. Ne zafrkavaj se.
Ne rečem ko gre za resne nesreče, ne pa ko gre za malenkostne zavarovalniške bedarije ko bi bil zavarovalniški agent čisto dovolj. Naj zavarovalnica pol plača storitev policije toliko kot plača svojega zavarovalniškega agenta.
"Da pa je osnovni namen vsake delovne organizacije, da dela profit pa ni jasno le kakšnemu bedaku."
Ja super ampak naj potem tud plača policiji za opravljeno storitev ko gre za manjše zavarovalniške primere kjer policija ni potrebna pa se jo vseeno zahteva. Policijski zapisnik pomeni razbremenitev dela zavarovalnice = večji dobiček. Naj pošteno plača da ima potem iz tega naslova toliko večji dobiček pol. Dejmo bit fer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()

Pithlit ::
Zgleda se tud zavarovalništvo spreminja...
Ko sm js nazadnje kasko uveljavljala (dost podobna situacija op, sam da nisem policije vpletala)... Uletim na zavarovalnico, prijavim škodo, slučajno je bil tm cenilec pa je šel kar takoj pogledat in rekel: "ti ne verjamem ker pač ne zgleda da bi to blo to. Ampak itak maš kasko tko da je vseeno.". So zrihtal (ličaanje in lakiranje dvojnih vrat), js sm plačvala mal več, vsi veseli in zadovoljni.
Očitno tud kasko ni več to kar je včasih bil.
Ko sm js nazadnje kasko uveljavljala (dost podobna situacija op, sam da nisem policije vpletala)... Uletim na zavarovalnico, prijavim škodo, slučajno je bil tm cenilec pa je šel kar takoj pogledat in rekel: "ti ne verjamem ker pač ne zgleda da bi to blo to. Ampak itak maš kasko tko da je vseeno.". So zrihtal (ličaanje in lakiranje dvojnih vrat), js sm plačvala mal več, vsi veseli in zadovoljni.
Life is as complicated as we make it...

kriptobog ::
Zavarovalnice imajo neka pravilo do katere mere upostevajo poskodbe kot poskodbo s parkirisca. Zelo gleajo lokacijo samo poskodbe in tip poskodbe. Tecni so pa zato, ker folk podrajsa avto na kaksen kolicek, skarfo ali karkoli in grejo uveljalvjati parking, ker je brez odbitne fransize.

delavec44 ::
Zgleda se tud zavarovalništvo spreminja...
Saj je OP kasneje zapisal, da je problem odbitna franšiza in izguba PR. Tebi je bilo zgleda vseeno ali pa nisi imela delnih kaskov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

LeQuack ::
Zavarovalnice imajo neka pravilo do katere mere upostevajo poskodbe kot poskodbo s parkirisca. Zelo gleajo lokacijo samo poskodbe in tip poskodbe. Tecni so pa zato, ker folk podrajsa avto na kaksen kolicek, skarfo ali karkoli in grejo uveljalvjati parking, ker je brez odbitne fransize.
Za tako absurdni visoko ceno kakor npr. Triglav sedaj računa kombinacije parking, bi ti moral štet karkoli. Namesto da bi kaznovali tiste ki mislijo da goljufajo, potem kaznujejo vse ostale z višjimi cenami. Tudi to je meni kar nateg, da se štejejo samo poškodbe od drugih motornih vozil. Na parkingu ti lahko poškodbo naredi še miljon drugih stvar, od peščev, skirojev, koles, vozičkov, ni da ni. Tako da to je zame zavajanje, da imenujejo kombinacijo parkirišče, kakor da krije vse kar se tam zgodi. Zdaj me bodo bootlickerji kapitalistov napadli, da moraš prebrati drobni tisk. How does the boot taste?
Quack !

Ker je potrebno pogledati pogoje zavarovanja. Nekatere zavarovalnice zahtevajo obisk policije, četudi to zakonsko ni nujno.
Ne vem od kje si pobral, da sem js uveljavljal parkirisce, saj ne bi imelo smisla, ce nisem bil jaz kriv in poznam krivca. Seveda bi slo iz police traktorista, a so zavrnili. Point je, da so vse zavarovalnice enake.
Podpšišem. Ravno to sem rekel. Nobena se mi ne smili.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

delavec44 ::
Policija ni privatna služba za potrebe zavarovalnic. Naj zaračunajo take oglede kot urgenca zaračuna nenujne obiske. Že tako je policistov premalo za opravljanje nujnih nalog.
Potem pa še beremo, da se zavarovalnice odločajo o krivdi in deljenju le te po svoje kljub policijskim zapisnikom, ki zgleda zanje niso obvezujoči.
Potem pa še beremo, da se zavarovalnice odločajo o krivdi in deljenju le te po svoje kljub policijskim zapisnikom, ki zgleda zanje niso obvezujoči.

Utk ::
"Zapisnik" je tudi če ti pokličeš in oni rečejo, da ne bojo prišli. Bo pač to pisalo v zapisniku, če ga boš rabil.

111111111111 ::
Kaj pa točno pričakuješ od anonimnosti interneta.
Da bomo jokali skupaj s tabo. Na dani dopis, ki si ga dobil spiši pritožbo in pošlji zavarovalnici. Še prej se za 100€ posvetuj z odvetnikom.
Jokaj pa doma mami. Dost konstruktivno?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ris s ključi po avtu. Zavarovanje?Oddelek: Loža | 6099 (4323) | Invictus |
» | Prometna nesreča-pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 19123 (15277) | fikus_ |
» | Hit & runOddelek: Na cesti | 6825 (4712) | Ajama |
» | Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16373 (13802) | St235 |
» | Pobeg pri nesreči (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19263 (15903) | Keyser Soze |