» »

Svetovni dan NVO 27. februar- parazitizem brez primere

Svetovni dan NVO 27. februar- parazitizem brez primere

1
2
3

Bellator ::

Samael je izjavil:

Bellator je izjavil:

Samael je izjavil:

Spreminjaš temo in bluziš nekaj v tri krasne.
Glej, vzel si bom čas zate, le sodeluj, da mi ne bo treba nazaj brati brezvezne primitivizm.

Vse pijavke državnega proračuna si vzamejo čas za branjenje lastnih interesov.

Glej, da ti bom razložil. Po pisanju sodeč ne deluješ najbolj odprte glave. To ne mislim žaljivo, vzemiva kot izhodišče za to, kar ti želim povedati.
Brez NVO-jev, idealistov, teh, onih... ki te tako motijo,

Ne motijo me NVO, moti me kdo jih financira, davkoplačevalci torej. Če želiš financirati NVO-je z lastno plačo, me to čisto nič ne moti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

socialec ::

Bellator, ne drzni si nikdar zahtevati merjenja učinkovitosti v JS, kdo pa si ti!?

Samo en bedast volivec, pihh, lepo voli in bodi tiho!

Če ne boš volil pravilno, si pa tako ali tako bedak.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

blackbfm ::

Ne motijo me NVO, moti me kdo jih financira, davkoplačevalci torej. Če želiš financirati NVO-je z lastno plačo, me to čisto nič ne moti.

mene moti da moram plačevat državno infrastrukturo do tvoje hiše, ker jo ne koristim.. financiraj si jo sam

Jaz pa infrastrukturo do tvoje hiše, torej sva na istem. Lahko pa vsak svojo financirava

socialec je izjavil:

Bellator, ne drzni si nikdar zahtevati merjenja učinkovitosti v JS, kdo pa si ti!?

Samo en bedast volivec, pihh, lepo voli in bodi tiho!

Če ne boš volil pravilno, si pa tako ali tako bedak.

Se opravičujem, podredil se bom in volil, kar bo javno mnenje diktiralo, na primer čeferina.

Zgodovina sprememb…

Samael ::

Bellator je izjavil:

Jaz pa do tvoje, torej sva na istem

So stvari, ki jih tvoja nazadnjaška zahojena miselnost ne bo nikoli razumela. Smo v 21. stoletju, obdajajo nas servisi, storitve, ki jih financiramo kot davkoplačevalci, da delajo naše življenje lepše, bogatejše, itd... Življenje že dolgo ni več samo delo & dom. To, da ti sam nimaš interesov je predvsem tvoj lasten problem.
Saj sem ti rekel, v napačni državi si. Pod diktaturo ne bi bilo tega, kar te tako zelo moti. Sicer to ne pomeni, da bi ti bilo všeč, bi bil pa za razliko od zdaj pametno tiho. Tudi to, da lahko ti danes relativno nesankcionirano zineš bilokakšno oslarijo, so si zate skozi zgodovino priborili NVO-ji. Ah, crap, ane.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Bellator je izjavil:

Se opravičujem, podredil se bom in volil, kar bo javno mnenje diktiralo, na primer čeferina.

Se opravičujem za neljubo pomoto, pa Vi ste top intelektualec!

Samael je izjavil:

Bellator je izjavil:

Jaz pa do tvoje, torej sva na istem

So stvari, ki jih tvoja nazadnjaška zahojena miselnost ne bo nikoli razumela. Smo v 21. stoletju, obdajajo nas servisi, storitve, ki jih financiramo kot davkoplačevalci, da delajo naše življenje lepše, bogatejše, itd... Življenje že dolgo ni več samo delo & dom. To, da ti sam nimaš interesov je predvsem tvoj lasten problem.
Saj sem ti rekel, v napačni državi si. Pod diktaturo ne bi bilo tega, kar te tako zelo moti. Sicer to ne pomeni, da bi ti bilo všeč, bi bil pa za razliko od zdaj pametno tiho. Tudi to, da lahko ti danes relativno nesankcionirano zineš bilokakšno oslarijo, so si zate skozi zgodovino priborili NVO-ji. Ah, crap, ane.

Ne haluciniraj, pojma nimaš o meni. :)) Seveda življenje ni delo in dom, čeprav za marsikoga v realnem sektorju je natančno to. Po drugi strani imate vi, nevladniki, kar precej časa in sredstev za uživanje po raznih potovanjih. Še enkrat, z NVO-ji ni nič natobe, če jih ne financirajo tudi tisti, ki ne želijo. Če pa že morajo, gre potem za vladne organizacije.

Zgodovina sprememb…

Jaz pa infrastrukturo do tvoje hiše, torej sva na istem. Lahko pa vsak svojo financirava

čak urgentnih služb in policije ti tut nočem financirat.. kaj pa imam jz od tega, če teb vlomijo, briga me, znajdi se

Bellator je izjavil:

Jaz pa infrastrukturo do tvoje hiše, torej sva na istem. Lahko pa vsak svojo financirava.

Evo, to je tisto, česar družbeni neprilagojenci ne razumete. Če hočemo delovati kot družba, logika "jaz samo zase, ti samo zase" enostavno ne deluje.

Kaj vse bi torej še sam financiral? In kaj pričakuješ, da financiram jaz zate? Gasilcev ne rabiš, kajne? Boš, ko bo gorelo, sam poklical in s kreditno kartico plačal sproti? Mogoče pridejo še v isti uri če bo kartica zlata. Reševalcev tudi ne potrebuješ - boš, ko boš ležal na pločniku, stegnil roko in pomolil kartico?
Pa ker si toliko deca, verjetno tudi policije, MNZ, zaporov in pravosodnega sistema ne potrebuješ. Saj kdo si pa drzne do tvojih vrat, ane?

Kar ti želim povedati, je, da obstaja kup storitev in servisov, ki jih financira država - nekdo jih bo v življenju morda potreboval, nekdo drug pa ne, a bistvo je vzajemnost. Razumem, da ti nekaj potrebuješ, zato vzajemno, solidarnostno, itd... financiram. Ti pa ... kdo si ti, da boš sodil, kaj potrebujem in želim jaz?

In tu najdejo svoje mesto tudi nevladne organizacije (NVO). Skozi zgodovino so na tisočih ravneh izboljševale tvoje življenje - tudi če se tega ne zavedaš. Nisi samo molčeče živinče brez osnovnih življenjskih pravic, vpregnjeno v kapital, ki te izkorišča do zadnje kaplje. Prav NVO-ji se borijo za pravice delavcev, za čistejše okolje, za socialno varnost, za pravice manjšin, za dostop do izobraževanja, zdravstva, kulture - za vse tisto, kar ločuje človeka od sužnja.
Če bi svet deloval po tvoji logiki, bi bili prepuščeni na milost in nemilost tistim, ki imajo moč in kapital, brez kakršnekoli zaščite. In če tega ne vidiš ali ne razumeš, potem imaš srečo, ker to pomeni, da ti je nekdo že omogočil življenje, v katerem ti teh bitk sploh ni bilo treba biti.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Bellator, kot obstoječi MSM izgrajenec tako že vse razumeš, a ni tako, nič novega. Transparentnost je za bedake, korupcija ne obstaja, ministrice odstopajo, ker se zdolgočasijo in zanosijo.

blackbfm je izjavil:

čak urgentnih služb in policije ti tut nočem financirat.. kaj pa imam jz od tega, če teb vlomijo, briga me, znajdi se

Saj se znajdem, tako da se znajdi še ti. Če nisi ravno kekec, boš sam dobil informacije hitreje in morda tudi rešil problem. Izjemno malo možnosti je, da bo policija uspela karkoli rešiti, pa naj gre za povrnitev ukradenega premoženja ali pa le za čas odziva.

Pa ker si toliko deca, verjetno tudi policije, MNZ, zaporov in pravosodnega sistema ne potrebuješ. Saj kdo si pa drzne do tvojih vrat, ane?

To so vse vladne organizacije.

Zgodovina sprememb…

A bereš malce selektivno, a? Preveč teksta?
Samael != Samuel

Selektivno, butec, celoten relevanten del odstavka sem citiral. Zakaj bi ne-neumen človek sploh omenjal vladne organizacije, po tem ko sem jasno napisal, da naj država financira vladne organizacije?

Naj uganem, službo si dobil, ker si nekoga poznal, ne pa zaradi konpetenc?

socialec je izjavil:

Bellator, kot obstoječi MSM izgrajenec tako že vse razumeš, a ni tako, nič novega. Transparentnost je za bedake, korupcija ne obstaja, ministrice odstopajo, ker se zdolgočasijo in zanosijo.

Korupcija je povsod prisotna, ponekod več, ponekod manj, tudi v realnem sektorju je, res pa da jo je manj kot v JS. Navsezadnje bodo lastniki z lastno vrečo gospodarili bolj racionalno kot tisti, ki imajo tujo vrečo brez dna.

Zgodovina sprememb…

U3PM ::

tomlin je izjavil:

Ko pa se pojavijo desnosredinske NVO, jih levica in njeni mediji hitro označijo za "politične projekte" ali "podaljške strank," medtem ko se pri levih organizacijah to prikazuje kot "glas ljudstva" ali "borba za pravice." Dvojna merila so očitna.

Ma pejt v 3PM, celo temo boš prikazoval RKC (in njene zavode) kot "glas ljudstva" in "borbo za pravice" in jamral, da rabi več dnarja iz proračuna, medtem ko boš NVO, ki ti niso všeč, označeval za "politične projekte" in "podaljške strank" in da jim je treba porezat denar. To je in bo tvoja cela aktivnost v temi.

Čist isti drek si, samo v drugo smer zasukan. 0 % samorefleksije, 100 % opranost.

Bellator je izjavil:

Korupcija je povsod prisotna, ponekod več, ponekod manj, tudi v realnem sektorju je, res pa da jo je manj kot v JS.

To pa ne, gospod. Veste, to je prav nesramna propaganda, da je v JS korupcija. V NVO pa je zagotovo ni. Kako to vem? Nihče ni obsojen - torej??

@Bellator

Glej, brez da bi se ukvarjal s tvojimi intelektualno podhranjenimi enovrstičnicami, se bom še enkrat angažiral povsem zate, ti povedal kolikor je mogoče jasno, ti si pa vzemi čas, beri počasi, tudi dvakrat če je treba in pri tem začni malce razmišljati...

Nevladne organizacije imajo ključno vlogo v družbi, pa če se ti tega zavedaš ali ne. Že stoletja na najrazličnejših področjih skrbijo za to, da življenje ni zgolj surovo preživetje pod diktatom kapitala, kjer je posameznik zgolj orodje za ustvarjanje dobička. Brez njihovega delovanja bi bilo tvoje življenje precej drugačno in najverjetneje slabše.

NVO-ji so tisti, ki se borijo za pravice delavcev, da nisi zgolj brezpravna delovna sila, ki jo delodajalec lahko odvrže, ko mu ne prinaša več dobička. Oni so tisti, ki skrbijo, da zrak, ki ga dihaš, in voda, ki jo piješ, nista le stranski produkt brezobzirnega pohlepa.
Oni se zavzemajo za to, da ljudje, ki jih družba pogosto potisne na rob, niso popolnoma spregledani, da imajo pravico do dostojnega življenja, do zdravstvene oskrbe, izobrazbe, kulture in osnovne varnosti.

Če bi družba delovala zgolj po tvoji logiki popolne individualne odgovornosti, bi bilo vse prepuščeno izključno tržnim interesom in moči kapitala. Brez vsakršnih varovalk bi bil vsak posameznik zgolj številka v mehanizmu dobička, brez pravic in zaščite pred izkoriščanjem.
Če ne vidiš potrebe po takšnih organizacijah, če ne razumeš njihovega pomena, potem imaš očitno privilegij, da si živel v okolju, kjer so bile te bitke že izbojevane zate in jih nisi bil prisiljen biti sam.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Katere nevladne organizacije, ki so se financirale iz proračuna, so imele ključno vlogo v družbi? Govoriš precej, poveš pa zelo malo oz nič konkretnega, floskule torej.

NVO-ji so tisti, ki se borijo za pravice delavcev, da nisi zgolj brezpravna delovna sila, ki jo delodajalec lahko odvrže, ko mu ne prinaša več dobička. Oni so tisti, ki skrbijo, da zrak, ki ga dihaš, in voda, ki jo piješ, nista le stranski produkt brezobzirnega pohlepa.
Oni se zavzemajo za to, da ljudje, ki jih družba pogosto potisne na rob, niso popolnoma spregledani, da imajo pravico do dostojnega življenja, do zdravstvene oskrbe, izobrazbe, kulture in osnovne varnosti.

Sindikate financirajo zaposleni. Za kakovost zraka in okolja skrbi agencija za okolje, vladna organizacija torej.

Zgodovina sprememb…

hamez66 ::

Samael je izjavil:

@Bellator

NVO-ji so tisti, ki se borijo za pravice delavcev,

NVOji so tisti, ki gobcajo. Ne vem, če je že kdo jedel sir, pridelan iz mleka, ki ga je pomolzla Kolačeva, mojega ste pa verjetno že, vsaj kak atom.

Bellator je izjavil:

Katere nevladne organizacije, ki so se financirale iz proračuna, so imele ključno vlogo v družbi? Govoriš precej, poveš pa zelo malo oz nič konkretnega, floskule torej.

O, ffs... ti si pa res trd :(
NVO so skozi zgodovino imele ogromen vpliv na kakovost življenja, ne glede na to, ali so se financirale iz proračuna ali ne. Financiranje iz javnih sredstev ni greh – gre za podporo dejavnostim, ki koristijo celotni družbi, ne zgolj posameznikom ali zasebnim interesom. Ne vem, kaj okoli tega ti po vsme povedanem še vedno ni jasno?

Recimo nekaj konkretnih primerov, ki jih poznamo pa jih jemljemo kto samoumevne:

Rdeči križ in Karitas (organizacije, ki pomagajo ljudem v stiski, pri naravnih nesrečah, revščini, beguncem in še marsikje. Brez njih bi bilo precej več ljudi prepuščenih sami sebi), Gorska reševalna služba (prostovoljna humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu in se financira iz proračuna, donacij in prispevkov), Zveza društev upokojencev Slovenije (bori se za pravice starejših, da ne živijo v revščini in imajo dostop do zdravstvene oskrbe), Pravne mreže za varstvo človekovih pravic (pomagajo ljudem, ki so v pravnih težavah, a si ne morejo privoščiti drage odvetnike), Zveza prijateljev mladine (skrbi za otroke, njihove pravice, organizira letovanja za socialno ogrožene otroke), SOS telefon za žrtve nasilja (brez tega bi marsikatera ženska ali otrok ostala ujeta v nasilnem okolju brez izhoda), itd...
To je samo nekaj primerov. Lahko bi naštel še mnogo drugih.

In zdaj vprašanje zate. Katera od teh se ti zdi nepotrebna? Kje bi odrezal financiranje, da bi bil tvoj nazadnjaški radikaliziran um srečen? Bi moral vsak, ki se znajde v stiski, najeti kredit in plačati pomoč iz lastnega žepa?
V jebenem 21. stoletju smo, kjer bi morali razumeti, da je družba več kot le seštevek posameznikov, ki vsak zase bije bitko za preživetje. Če misliš, da lahko vse rešuje prosti trg, se vprašaj, ali bi moral nekdo, ki mu zgori hiša, gasilce plačati po tržni ceni? Bi moral otrok iz revne družine ostati brez izobrazbe, ker si je njegovi starši ne morejo privoščiti? Bi morali žrtve nasilja ostati v peklu, ker nimajo denarja za varen umik?
Svet po tvoji logiki bi bil svet, kjer pomoč dobi le tisti, ki si jo lahko kupi. Kjer varnost, zdravje in dostojanstvo niso pravice, ampak luksuz za tiste, ki si ga lahko privoščijo. In če te to ne moti, potem bodi vsaj pošten in povej naglas – da te ne briga nihče drug razen tebe.

Ampak veš kaj? Na srečo obstajajo ljudje, ki razumejo, da so solidarnost, pomoč in skupnost tisto, kar ločuje civilizacijo od divjine. In ne glede na tvoje nazadnjaške poglede, bo družba še naprej podpirala tiste, ki skrbijo za skupno dobro. Ker za razliko tebe vemo, da si jutri lahko tudi ti tisti, ki bo potreboval pomoč.
Samael != Samuel

Bellator, nobene od 27000 NVO ne moreš odrezati, kaj si butast ali kaj!?

Pardon, 27421 - vse do zadnje je preverjeno in upravičeno!

Zgodovina sprememb…

hamez66 je izjavil:

NVOji so tisti, ki gobcajo. Ne vem, če je že kdo jedel sir, pridelan iz mleka, ki ga je pomolzla Kolačeva, mojega ste pa verjetno že, vsaj kak atom.

Ne, Hamez, to nikakor ne drži. Tisti, ki gobcate, ste večinoma vi, klerofašisti, pa še to večinoma anonimno, skriti za tipkovnicami, kjer stresate svoj gnev nad vsem, kar presega vaš omejen svetovni nazor.

Sicer pa, sir tvojega mleka, Hamez? Super, da ga molzeš. Ampak veš kaj? Če ne bi bilo "gobcačev" iz vrst sindikatov in nevladnih organizacij, bi morda mleko še vedno prodajal po ceni, ki ti jo diktira zgolj in samo kakšen velekapitalist, brez možnosti, da bi sploh imel besedo pri tem.
Torej, kdo v resnici gobca in kdo dela? Kdo samo tuli v luno in kdo dejansko spreminja stvari na bolje?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Tako je, vsi, ki niste volili Levice ali vsaj Svobode in ne podpirate vseh 27421 NVO, ste klerofašisti in omejenci, cerebralni bankrotiranci!

VSI DO ZADNJEGA - NE POZABITE!!!

Velja tudi za leto 2026, za to še najbolj!

socialec je izjavil:

Bellator, nobene od 27000 NVO ne moreš odrezati, kaj si butast ali kaj!?

Pardon, 27421 - vse do zadnje je preverjeno in upravičeno!

To bi bilo moje naslednje vprašanje za Samuela, ali moramo zaradi peščice nevladnih organizacij, ki so morebiti nekaj doprinesle, imeti 27.000 le teh.

Rdeči križ in Karitas (organizacije, ki pomagajo ljudem v stiski, pri naravnih nesrečah, revščini, beguncem in še marsikje

Ko ima direktor rdečega križa več kot pol milijona plače, potem je evidentno, da skrbijo predvsem zase. To, da najprej poskrbijo zase, če pa kaj ostane, pa s tem pomagajo, je skupno vsem takšnim organizacijam.

Druge, ki si jih omenil, imajo pozitiven doprinos, a to ni dovolj, da bi zaradi tega imeli še 27.000 drugih NVO.

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

Druge, ki si jih omenil, imajo pozitiven doprinos, a to ni dovolj, da bi zaradi tega imeli še 27.000 drugih NVO.

Kaj si trd? Ti je bilo lepo razloženo, da so vse NVO potrebne, leta 2025 še najbolj glede na predhodna, ko jih je bilo manj!!!!!!

Bellator je izjavil:

Se pravi, priznavaš, da so nekatere NVO koristne ampak hkrati trdiš, da bi morali ostale kar ukiniti, ker jih je "preveč" ali pa ker ti ne ustrezajo? Ampak povej mi, kdo točno odloča, katere so koristne in katere niso? Ti? Tvoja osebna simpatija do določene organizacije ni merilo za to, ali je pomembna za družbo.

Morda se tebi zdi nepotrebna organizacija, ki se ukvarja z brezdomci, ker jih sam nikoli ne boš potreboval. Ampak nekdo drug jo potrebuje. Morda ne razumeš pomena organizacij, ki skrbijo za invalide, ker nisi invalid. Pa kaj zdaj, naj jih ukinemo, ker niso "dovolj koristne" zate?
Družba ni sestavljena samo iz tvojih potreb in preferenc. In če že gremo v številke, veš, koliko NVO-jev se v resnici financira iz državnega proračuna?
Večina jih deluje iz donacij, prostovoljnega dela in projektnih sredstev, ki jih morajo pridobiti z razpisi, je proračun zgolj manjši del. Ampak najbrž te podrobnosti ne zanimajo, ker se lažje obesiš na številko 27.000, ne da bi sploh pogledal, kaj vse ta številka zajema.
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Bellator je izjavil:

Se pravi, priznavaš, da so nekatere NVO koristne ampak hkrati trdiš, da bi morali ostale kar ukiniti, ker jih je "preveč" ali pa ker ti ne ustrezajo? Ampak povej mi, kdo točno odloča, katere so koristne in katere niso? Ti? Tvoja osebna simpatija do določene organizacije ni merilo za to, ali je pomembna za družbo.

Ne jaz, potrebujemo slovenski DoGE z motorko.

Še enkrat za počasne, nisem za ukinitev, le financirati bi se morale drugače.

Zgodovina sprememb…

svecka ::

Samael je izjavil:

Bellator je izjavil:

O, ffs... ti si pa res trd :(
NVO so skozi zgodovino imele ogromen vpliv na kakovost življenja, ne glede na to, ali so se financirale iz proračuna ali ne. Financiranje iz javnih sredstev ni greh – gre za podporo dejavnostim, ki koristijo celotni družbi, ne zgolj posameznikom ali zasebnim interesom. Ne vem, kaj okoli tega ti po vsme povedanem še vedno ni jasno?

Recimo nekaj konkretnih primerov, ki jih poznamo pa jih jemljemo kto samoumevne:

Rdeči križ in Karitas (organizacije, ki pomagajo ljudem v stiski, pri naravnih nesrečah, revščini, beguncem in še marsikje. Brez njih bi bilo precej več ljudi prepuščenih sami sebi), Gorska reševalna služba (prostovoljna humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu in se financira iz proračuna, donacij in prispevkov), Zveza društev upokojencev Slovenije (bori se za pravice starejših, da ne živijo v revščini in imajo dostop do zdravstvene oskrbe), Pravne mreže za varstvo človekovih pravic (pomagajo ljudem, ki so v pravnih težavah, a si ne morejo privoščiti drage odvetnike), Zveza prijateljev mladine (skrbi za otroke, njihove pravice, organizira letovanja za socialno ogrožene otroke), SOS telefon za žrtve nasilja (brez tega bi marsikatera ženska ali otrok ostala ujeta v nasilnem okolju brez izhoda), itd...
To je samo nekaj primerov. Lahko bi naštel še mnogo drugih.

In zdaj vprašanje zate. Katera od teh se ti zdi nepotrebna? Kje bi odrezal financiranje, da bi bil tvoj nazadnjaški radikaliziran um srečen? Bi moral vsak, ki se znajde v stiski, najeti kredit in plačati pomoč iz lastnega žepa?
V jebenem 21. stoletju smo, kjer bi morali razumeti, da je družba več kot le seštevek posameznikov, ki vsak zase bije bitko za preživetje. Če misliš, da lahko vse rešuje prosti trg, se vprašaj, ali bi moral nekdo, ki mu zgori hiša, gasilce plačati po tržni ceni? Bi moral otrok iz revne družine ostati brez izobrazbe, ker si je njegovi starši ne morejo privoščiti? Bi morali žrtve nasilja ostati v peklu, ker nimajo denarja za varen umik?
Svet po tvoji logiki bi bil svet, kjer pomoč dobi le tisti, ki si jo lahko kupi. Kjer varnost, zdravje in dostojanstvo niso pravice, ampak luksuz za tiste, ki si ga lahko privoščijo. In če te to ne moti, potem bodi vsaj pošten in povej naglas – da te ne briga nihče drug razen tebe.

Ampak veš kaj? Na srečo obstajajo ljudje, ki razumejo, da so solidarnost, pomoč in skupnost tisto, kar ločuje civilizacijo od divjine. In ne glede na tvoje nazadnjaške poglede, bo družba še naprej podpirala tiste, ki skrbijo za skupno dobro. Ker za razliko tebe vemo, da si jutri lahko tudi ti tisti, ki bo potreboval pomoč.

ja seveda, Rdeči križ in Unicef. 90% denarja gre v privat žepe za plače menedžerjev in seveda kraje denarja, ki na koncu sploh ne gre v dobrodelne namene. Samot ti si preveč zelen, da se spomniš zgodovine (al pa totalni idiot)

https://www.24ur.com/novice/slovenija/t...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Bellator je izjavil:

Ne jaz, potrebujemo slovenski DoGE z motorko.

Še enkrat za počasne, nisem za ukinitev, le financirati bi se morale drugače.

Poenostavljeno razumevanje, kot je tvoje, sicer lahko zveni enostavno, ampak ne rešuje problemov na dolgi rok – včasih pač ni vse tako, kot bi si želel, da bi bilo.
Samael != Samuel

Ravno to je največja težava NVO, da gre prepogosto za kanaliziranje proračunskih sredstev v zasebne žepe.

Bellator, anonimni klerofašistični omejenec, lepo pogledat vseh 27421 NVO v rekordnem letu 2025 in primerjaj z letom prej, da vidiš upravičenost!!

Takoj se loti dela, dokler ne analiziraš vsaj 95%, se ne kaži več na forumu in ne opletaj s svojim strupenim jezikom!!!

PS: Črkovanje pridevnika klerofašističen mi ne gre najbolj, moram bolj vaditi :D

Zgodovina sprememb…

svecka je izjavil:

ja seveda, Rdeči križ in Unicef. 90% denarja gre v privat žepe za plače menedžerjev in seveda kraje denarja, ki na koncu sploh ne gre v dobrodelne namene. Samot ti si preveč zelen, da se spomniš zgodovine (al pa totalni idiot)

Idiot? Ko pa si ravnokar sam povedal, da imaš težave pri sledenju širšemu kontekstu in celotni sliki. Veš, kako pomemben je izrecno Rdeči križ, ker je bil pač omenjen med drugimi brez neke strašne specifike plusov in minusov, v tem, o čemer govorimo? Ravno toliko, kot je tvoja nezmožnost razumeti in potegniti iz celote kaj več kot en sam stavek.
Samael != Samuel

Svečka, idiot, lepo analizirat vseh 27421 NVO, prej pa ne kvalificiraš za razpravo v tej temi!!!!!1111enaena

Samael je izjavil:

svecka je izjavil:

Idiot? Ko pa si ravnokar sam povedal, da imaš težave pri sledenju širšemu kontekstu in celotni sliki. Veš, kako pomemben je izrecno Rdeči križ, ker je bil pač omenjen med drugimi brez neke strašne specifike plusov in minusov, v tem, o čemer govorimo? Ravno toliko, kot je tvoja nezmožnost razumeti in potegniti iz celote kaj več kot en sam stavek.

Ti si preveč zabit da ne vidiš sploh slike kraje denarja. Imaš tipičen tunelski videz pijanca. Afere na afero kraje denarja preko NVO, samo teb ni pomoči v tvoji ubogi ozkogledni glavi.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/r...
https://www.domovina.je/nevladne-organi...
https://demokracija.si/fokus/nov-vecmil...
https://utrip-ljubljane.si/neverjetno-p...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/d...
https://spletnicasopis.eu/2024/02/05/vl...
https://reporter.si/clanek/slovenija/to...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/m...
https://ljnovice.si/2025/02/24/spet-naj...
https://siol.net/novice/slovenija/vroca...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...

to samo v zadnjih 3 letih in to je samo vrh ledene gore.

socialec je izjavil:

Svečka, idiot, lepo analizirat vseh 27421 NVO, prej pa ne kvalificiraš za razpravo v tej temi!!!!!1111enaena

z slepimi kurami se ne morem pogovarjat, ki ne premorejo 1 možganske celice. Pejt rajši delat vladni parazit lenuharski levakar.

Zgodovina sprememb…

svecka je izjavil:

z slepimi kurami se ne morem pogovarjat, ki ne premorejo 1 možganske celice. Pejt rajši delat vladni parazit lenuharski levakar.

Ne, raje lepo čakam, da lepa, bistra in polna hranil Soča priteče, ni boljšega, če grem delat, dobim 17€ več na mesec... Idiokracija FTW!!!

socialec je izjavil:

svecka je izjavil:

Ne, raje lepo čakam, da lepa, bistra in polna hranil Soča priteče, ni boljšega, če grem delat, dobim 17€ več na mesec... Idiokracija FTW!!!

hvala ker priznaš da si lenuharski parazit ničvredni.

Normalno :D Še, ko me pošljejo na razgovore, tam kar rečem, da me sploh ne zanima delo in če me sprejmejo, da bom samo svinjarijo jim delal in jim mobing in rasizem in podobno očital v časopisih, ker rabim samo štempelj, da Soča priteka v neskočnost, pa niti slaba ni, juh-juhej :D Vi pa delajte, delajte, delajte... No, zame ali za NVO, ni razlike, niti za kakšno Litijsko ali računalnike, celo nove Patrie ali pa kakšne Spirite :D Nič mi ne moreš - samo dotakni se me, pa te takoj prijavim!!!!

Zgodovina sprememb…

socialec je izjavil:

Normalno :D Še, ko me pošljejo na razgovore, tam kar rečem, da me sploh ne zanima delo in če me sprejmejo, da bom samo svinjarijo jim delal in jim mobing in rasizem in podobno očital v časopisih, ker rabim samo štempelj, da Soča priteka v neskočnost, pa niti slaba ni, juh-juhej :D Vi pa delajte, delajte, delajte... No, zame ali za NVO, ni razlike, niti za kakšno Litijsko ali računalnike, celo nove Patrie ali pa kakšne Spirite :D Nič mi ne moreš - samo dotakni se me, pa te takoj prijavim!!!!

lej jutri je pustna sobota. Jutri si lahko z razliko od vseh ostalih dnevnov končno oblečeš pusti kostum in se pretvarjaš da si normalna oseba. Itak vemo da si celo leto klovn, tako da jutir si lahko vsaj pretvarjaš da si normalen produktiven član družbe.

Zgodovina sprememb…

Irbis ::

Bezukhoff je izjavil:

https://www.gov.si/teme/nevladne-organi...

V Sloveniji deluje več kot 27 tisoč nevladnih organizacij (NVO), ki so dejavne tako rekoč na vseh področjih življenja - od sociale, kulture, športa, zagovorništva, ekologije, zdravja do civilne zaščite in skoraj vseh področij delovanja današnje družbe.

Nekatere financirane iz slovenskega proračuna, nekatere iz tujine (USAID), to je tematika s katero se ne bo soočala nobena vlada, govorijo že o tem, a sprememb ne bo nobenih, ker, kot ste že sami večkrat omenili, so le podaljški določenih političnih interesov, in kakšnih drugih tudi.

Glede na volumen teh organizacij pri nas, kdo izmed vas je član kakšne?

Član lokalnega Planinskega društva.

svecka je izjavil:

lej jutri je pustna sobota. Jutri si lahko z razliko od vseh ostalih dnevnov končno oblečeš pusti kostum in se pretvarjaš da si normalna oseba. Itak vemo da si celo leto klovn, tako da jutir si lahko vsaj pretvarjaš da si normalen produktiven član družbe.

Produktivnost je za vas, klerofašističen butast zasebni sektor, mi, javni sektor in podporniki, smo edini gospodar na Slovenskem... Delat, delat! Pa da ne boš kaj utajil, ti prec pošljem davčnega inšpektorja, da ti iztrže vse, kar imaš, sploh pa nepremičnine, klerofašistični domobranski lastnik stanovanj po Jazbinšku!!!! Če utajiš, je huje, kot da človeka ubiješ, ne glede na to, kako ga v JS porabijo in če ga meni dajo vsega!!!!1111enaena

PS: Kako si butast, se vidi, da še slovnice ne poznaš, hahah, neizobraženec!!!

Zgodovina sprememb…

socialec je izjavil:

svecka je izjavil:

Produktivnost je za vas, klerofašističen butast zasebni sektor, mi, javni sektor in podporniki, smo edini gospodar na Slovenskem... Delat, delat! Pa da ne boš kaj utajil, ti prec pošljem davčnega inšpektorja, da ti iztrže vse, kar imaš, sploh pa nepremičnine, klerofašistični domobranski lastnik stanovanj po Jazbinšku!!!! Če utajiš, je huje, kot da človeka ubiješ, ne glede na to, kako ga v JS porabijo in če ga meni dajo vsega!!!!1111enaena

PS: Kako si butast, se vidi, da še slovnice ne poznaš, hahah, neizobraženec!!!

hahhaah, lej kako jokaš fašistek lenuharski parazit socialkarski, se vidi da še za pasjo uto nisi zmožen zaslužit v lafu, hhahahaha.

svecka je izjavil:

hahhaah, lej kako jokaš fašistek lenuharski parazit socialkarski, se vidi da še za pasjo uto nisi zmožen zaslužit v lafu, hhahahaha.

Zakaj bi pa moral sploh kaj zaslužit? Saj volim za levo vlado in vedno bom! Ne skrbi, ti bomo vse vzeli z novim davkom!

Ah, kako lepi časi so bili takoj po vojni, ko se je dosti vsega nacionaliziralo....

Po letu 2000 še delnice KBMR najprej, zdaj nepremičnine...

Škoda, da niso bili bolj temeljiti!!

floyd1 ::

Bellator je izjavil:

Ravno to je največja težava NVO, da gre prepogosto za kanaliziranje proračunskih sredstev v zasebne žepe.

Pa na strankarske žepe si pozabil, ta priročna vrata si bodo stranke vedno pustile odprta. Daš sredstva "društvu", potem pa je čisto slučajno na naslednjih volitvah iz tega naslova kak velik donator. Ali pa daš denar kar strankinemu "društvu", folk se malo pizdaka, pol pa pozabi. Ti pa bi rezal vsepovprek Rdečemu križu, Karitasu in podobnim ker ima npr. direktor previsoko plačo? To se da gotovo drugače urediti, gre pa za tiste, ki dejansko pomagajo ljudem, organizirajo krvodajalske akcije itd.

tomlin ::

Ko mački stopiš na rep zazvili. Ko NVO vprašaš po financiralnju zarjove.
To je tipična reakcija, ko nekdo postavi pod vprašaj financiranje NVO-jev - namesto argumentirane razprave sledi čustveno razburjenje in osebni napadi. Ko enkrat pokažeš na njihov proračunski vir, se začne panika, ker vedo, da bi brez državnega denarja mnoge od teh (ne vse!)organizacij propadle.
Če bi bile res tako koristne, bi jih ljudje in podjetja podpirali prostovoljno. Njihova burna reakcija kaže, da se ne borijo za "družbo" ali "solidarnost", ampak predvsem za lastne privilegije.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

Svečka, da ti nekaj razložim. Zelo redko se spuščam v tovrstne debate, ker vem, da bom nazaj dobil odgovore intelektualno podhranjenih zahojencev (to ne mislim kot žalitev, dejansko si me prepričal, da sodiš temu opisu) z intelektualnim dometom 14-letnika. Z ljudmi, ki jim niti svet, ki jih obdaja, ni povsem jasen, pa se zato zatekajo k poenostavljenim zaključkom, močnemu pretiravanju, neumnostim itd.

Recimo, naj ti dam nekaj primerov.

Nekako normalnemu razumnemu človeku je jasno, da do korupcije prihaja na različnih nivojih družbe, da je del državljanov nepošten, da se skuša osebno okoristiti in da to ni omejeno na leve, desne, ampak ljudi na splošno. Razumnemu človeku je to jasno.
No, zdaj pa poglejva še tvojo izjavo, ker tebi to očitno ni jasno.

Trdiš: "Rdeči križ in Unicef. 90% denarja gre v privat žepe za plače menedžerjev in seveda kraje denarja, ki na koncu sploh ne gre v dobrodelne namene."
Ta trditev ne drži in ni podprta z dejstvi. To si si izmislil. Zlagal. In to ni nič novega, verjetno tako funkcioniraš tudi na Slo-techu. Nimaš intelektualnega dometa, da bi razumel, da Rdeči križ obrača milijarde, pa da se znotraj tako obsežnega sistema res lahko najdejo posamezniki, ki se z delom donacij nepošteno okoristijo.

V resnici je večina sredstev, ki jih zberejo ti organizaciji, namenjena neposredni pomoči ljudem v stiski, bodisi v obliki hrane, zdravstvene oskrbe, izobraževanja, zaščite otrok, humanitarnih akcij itd. Seveda pa imajo tudi administrativne stroške, kot so plače zaposlenih, vključno z menedžerji, ki so potrebni za učinkovito delovanje organizacije. Te administrativne stroške imajo vse velike organizacije, tudi podjetja, saj pač v njih delujejo menedžerji, ki razporejajo milijarde. Ne vem, kaj okoli tega ti ni jasno? A ti bi dal razporejanje milijar prostovoljcu, ki si lahk odtrga tistih 40 minut dnevno? No comment...

Greva dalje...
Poleg tega imajo organizacije, kot sta Unicef in Rdeči križ, stroge nadzorne mehanizme, da kdaj manj, večinoma bolj uspešno zagotavljajo, da se sredstva porabijo v skladu z njihovimi humanitarnimi cilji. To vključuje letna poročila, revizije in neodvisne preglede... Seveda pa ni nemogoče, da pride do napak ali zlorab, vendar so primeri, kjer bi šlo za "kraje denarja" v teh organizacijah zelo redki in so pogosto odkrite skozi notranje kontrole, zunanje revizije ali medijske preiskave.
Torej, ja, lahko se zgodi, da pride do zlorab. Ampak tistih 90% je samo v tvoji zmedeni betici. A naj poudarim še bolj? Številko si potegnil iz riti. Ker ti pač tako ugaja.

Pa pojdiva naprej.

Kurčite se čez obstoj NVO-jev, trdite, da se jih 27.000 napaja iz državnega proračuna (kar sicer ni res, precej jih deluje iz donacij, prostovoljnega dela in projektnih sredstev, ki jih morajo pridobiti z razpisi, proračun je zgolj manjši del - naj nekdo to razloži oni izgubljeni duši od tomlina), potem pa mi navedeš peščico primerov, kjer se je kakšen posameznik okoristil s tem. In vmes pomenljivo dodaš, da je to samo "vrh ledene gore". Aja, jih ni pet, ampak dvajset? Trideset? Ali bo tvoja zmedena betica to zaokrožila na 27.000?

A zdaj razumeš, zakaj mi je tako težko debatirati s teboj in tebi podobnimi? Ker se na osnovi svojih enostranskih ideoloških prepričanj prepuščate nekim gostilniškim domnevam, jih za nekaj velikostnih razredov povečate in iz njih naredite "argumente".
Ja, veliko vas je skorumpiranih (vas rečem zato, ker jaz nisem, tebe pa ne poznam, pa mogoče si), pa zato še ne bomo ukinjali NVO-jev, ki so skozi zgodovino zame in zate naredili več (če ti ni jasno, o čem govorim, preberi par objav višje), kot bo tvoja lastna zahojena eksistenca kdajkoli.

Sicer pa poglej še en gostilniški post Tomlina zgoraj. Kaj lahko človek sploh odpiše na oslarije, ki si jih namisli, potem pa iz njih potegne celo neke zaključke? Tega je tudi povsem odneslo...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

To je precej tipičen primer, ko se nekdo začne braniti s čustvenimi napadi in poenostavitvami, namesto da bi se osredotočil na dejstva in argumente. Očitno ima avtor tega komentarja močan občutek, da je prav vsak dvom o delovanju velikih NVO-jev napačen, čeprav ni zmožen zagotoviti konkretnih podatkov. Ko pa se omenjajo zlorabe, se takšni komentarji ponavadi sklicujejo na to, da so "zelo redki" ali da jih odkrijejo notranje kontrole, a brez konkretnh primerov.
Da, organizacije, kot sta Rdeči križ in Unicef, res pogosto pomagajo ljudem, vendar to ne pomeni, da je sistem brez napak. Vseeno je treba priznati, da če bi imeli večji nadzor in preglednost nad porabo sredstev, bi lahko zmanjšali tveganje zlorab. Resnično obstajajo primeri, kjer se sredstva ne uporabijo učinkovito ali pa se preusmerijo v napačne roke.
Mnogo NVO-jev morda deluje v dobro družbe, a problem je, da zlorabe v večjih organizacijah niso nekaj, kar bi bilo mogoče ignorirati ali zamolčati. To, kar nekateri trdijo o "zgodovinskem pomenu" NVO-jev, lahko pogosto skrije dejstvo, da se tovrstne organizacije včasih izkoriščajo za osebne koristi.
Verjetno ni enostavne rešitve, ampak večji nadzor, transparentnost in zmanjšanje odvisnosti od državnega financiranja bi lahko pripomogli k večji odgovornosti in učinkovitosti.
M. Friedman

Tomlin, v življenju sem izključno kot prostovoljec delal v treh različnih organizacijah. In ne, ne govorim o gasilcih, čeprav nič ni narobe z njimi. Dve od teh sta bili v pomoč posameznikom v določeni življenjski situaciji oziroma stiski, ena pa širši družbi (če želiš, ti na pm lahko navedem, kje in kaj točno sem počel). Za to nikoli nisem prejel niti centa.

Kaj pa ti? Kaj tebe kvalificira, da se obregneš ob nekaj (izjave, kot so: parazitizem brez primere), česar ne razumeš in kar presega tvoje intelektualne kapacitete?
Nihče ne trdi, da ne prihaja tudi do primerov korupcije in kraje - kot pač na vseh področjih življenja, vendar mi gre na živce, ko vsako takšno debato začnete iz izrecno ideoloških nagibov, se lažete po dolgem in počez, ter bi poteptali vse, kar ne ustreza vaši nazadnjaški zahojenosti.
Nihče ne oporeka večji transparentnosti in večjemu nadzoru. S tem ni nič narobe. Razkriti korupcijo kjer je, ne glede na to kdo jo izvaja, je verjamem v interesu večine. Ampak ko bi le to bil tvoj primarni interes. Pa ni.
Iz vsega narediš ideološki boj, levi, woke, npc, bla bla... Pri tem pa nimaš nobenega problema argumenta prirediti za nekaj vrednostnih razredov, si mimogrede kaj izmisliti, v debato zmetati populistične parole, delati zaključke na osnovi lastne domišljije in podobno... In to mi gre pri ljudeh tvoje vrste na živce. Kot da bi celotna tvoja eksistenca temeljila na temu.

Ampak ok, da se vrnem k vprašanju. Kaj pa tebe kvalificira, da se obregneš ob nekaj (izjave, kot so: parazitizem brez primere), česar ne razumeš, ne poznaš, delaš pa globoke pavšalne vrednostne sodbe na osnovi svojih ideoloških prepričanj? Kakšne izkušnje pa imaš, pa naj bo kot prostovoljec ali pa za plačilo, z delom v nevladni organizaciji?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Odgovor na tovrstno vprašanje je lahko precej izzivalen, saj vključuje osebno stališče, ki izhaja iz ideoloških in izkušenjskih premis. Tvoje stališče in izkušnje z delom v nevladnih organizacijah kažejo na osebno angažiranost in pripravljenost pomagati brez pričakovanj za povračilo. Vsekakor to zasluži spoštovanje, saj prostovoljno delo vključuje čas, energijo in skrb za dobrobit drugih brez materialne koristi. Tvoj poudarek na ideoloških napadih na tiste, ki imajo drugačna stališča, je jasen.
Vendar pa, ko gre za kritiko nevladnih organizacij ali posameznih pojavov v družbi, kot so korupcija ali neučinkovitost, je pomembno ločiti med individualnim delovanjem in širšimi strukturnimi vprašanji. Pomembno je, da se kritika usmeri na sistemske težave, brez generaliziranja vseh nevladnih organizizacij, saj nekatere resnično opravljajo pomembno delo. Poleg tega je tudi jasno, da ob kritiki ni vedno treba posegati po ideoloških trditvah, saj se pogosto izgubijo ključni argumenti, ki bi vodili k rešitvam.
Osebne izkušnje s prostovoljstvom ali profesionalnim delom v nevladnih organizacijah bi dale globlji vpogled v delovanje teh organizacij. Če pa ni teh izkušenj, potem bi bilo smiselno biti previden pri izjavah o njihovem delovanju, saj so lahko poenostavljene ali pristranske.
Tvoje vprašanje, kaj me "kvalificira", da se obregnem ob te stvari, izhaja iz izziva glede pomanjkanja osebnih izkušenj s prostovoljstvom ali delom v nevladnih organizacijah. To je legitimno vprašanje, saj brez osebnega stika z nečim ni mogoče popolnoma razumeti dinamike znotraj teh organizacij. Kljub temu pa se mi zdi, da so ideološke in sistemske kritike potrebne, saj vključujejo širši pogled na družbene procese, pa tudi na to, kako lahko nevladne organizacije bolj učinkovito služijo svojemu poslanstvu.
Na koncu pa vse to kaže na pomembnost objektivnega razumevanja različnih stališč in odprtega dialoga, ki presega ideološke delitve.
M. Friedman

Zakaj sem izbral tak naslov teme!
To je moje osebno stališče in ni nujno, da odraža celotno sliko NVO-jev. Naslov sem izbral iz razloga, da opozorim na tiste primere nevladnih organizacij, ki ne delujejo transparentno, ki niso učinkovite ali katerih organizacijski modeli vodijo do zlorab sredstev, kar lahko privede do občutka, da so "paraziti" znotraj širše družbe.
M. Friedman

paradajzos ::

kuglvinkl je izjavil:

A na desni so preneumni za NVOje?

Na desni prezirajo to fintiranje za črpanje. Razlika v pogledu na svet.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Na desni prezirajo to fintiranje za črpanje. Razlika v pogledu na svet.

ne , problem je samo da 27 tisoč nvojev ne posluša enega janeza da jim bo diktiral
1
2
3