» »

tekocina za vodno hlajenje

tekocina za vodno hlajenje

piscanc ::

Zanima me kaksna bi bila razlika ce bi namest vode dal v sistem trafo olje?
pretok bi bil manjsi... ampak si 100% varen pred bilokaksnimi kratkimi stiki...

namrec sestavljam sistem... in me zamima cim vec mnenj...

blok: Zalman (bil je zastonj...)
pumpa: od pralnega stroja - pretocna (ogromen pretok)
radiator: bo doma narejen, hladilna rebra skozi katere bo tekla tekovina--> nekaj reber bom zaprl da bo voda v direktnem stiku z aluminijem (pasiven, cez celo stranico ohisja)


prosim za mnenja...

LP, Marko

Gapi ::

Pumpa od pralnega stroja ????????? Ni narejena za večurno delovanje. Sicer pa naj drugi povedo kaj več.
Če maš kej preveč dnarja obstaja ferofluid al kako se že temu reče, je pa to olje ki hladi zvočniške tuljave. Ok ura je pozna in mogoče klatim neumnost zato me prosim uni ki se spoznate na stvar popravite.
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gapi ()

Moonman ::

Pumpa od pralnega stroja je čisto OK. Prek navitja mora pihat en 80x80 vent na 5V in to je vse. Meni deluje tako že ene pol leta po 9ur na dan.
Pa še poceni je, niti 3k:D
Z oljem pa probaj, nimaš nič izgubiti.
A je že kdo probal namesto vode kakšno vince ali pivce?>:D

LP

piscanc ::

fantje jst iscem najboljso resitev ki bo proizvajala cim manj hrupa... za zmerno ceno :)

gapi: dej prosim te pozanimi se mal za tisto olje....

Moonman: kak je pa kej dejanski pretok skozi tako pumpo?

a je gdo tuki ki zna dobr varit??
da bi mi zadihtu (zavaril) hladilnk....

lepse kot bo narejen vec bo placan....

LP, Marko

QuickShot ::

IMHO je destilirana voda bolš kot olje, pa tud nič bolj ne prevaja elektrike (beri: ne prevaja).
Glede pumpe bi pa rajš vzel kakšno, ki je namenjena za neprekinjeno delovanje in je tišja.

Moonman ::

Glede na to da ima ima vhodna cev notranji premer nekje 26mm8-O in izhodna cev 13mm mislim, da mora imeti kar velik pretok. Motor na pumpi pa je 30W.
Izmeril ga bom, ko bom spet kaj predeloval ohišje.

LP

matias ::

QuickShot kdo pravi, da destilirana voda ne prevaja? :))
Morm rečt, da smo testiral destilirano vodo, bidestilirano, 3x destilirano, deionizirano vodo, in vodo, ki je hkrati destilirana in deionizirana, pa so vse prevajale :D
To velja samo v IDEALNIH pogojih, vsi pa vemo kok je s tem :)
He who thinks he knows, knows nothing.
He who knows, says nothing.

Yacksy ::

Pa ta destilirana voda, ki jo kupujemo v trgovinah tut ni ne vem kaj kvalitetnoa. Pa če upoštevaš to, da se vedno znova in znova pretaka po kovini (beri :bakru ali aluminiju) tut ne vem če ohranja svojo neprevodnost. Je pa sigurno boljša kot tista iz pipe, pa še ne vem kaj draga ni. Sam na popolno neprevodnost pa se ne bi zanašal

piscanc ::

Moonman: a mogoce ves kok je kej glasna ta pumpa? k jst nism mel prizlonosti poslusanja "glasnosti" v tihem prostoru.... pomoje bi mogla bit v rangu navadnega 80mm venta, okol 35dB...

pa se to...
a mislite da bi bila rebra cez stranico ohisja dovol (brez venta) dovol?
to so re3bra ki se jih uporablja za tranzistorske ojacevalce....(Al).

QuickShot: za pregrevanje pumpe me ne skrbi... k mi bo ostal hladilnih rebr in jih bom uporabu na pumpi... (ce se bo pregrevala...)

LP, Marko

Moonman ::

Vse kar se sliši od pumpe je tok vode. Imam pa ja na peni za oblaganje zvočnikov.
Kak 12cm vent na 5V ali 7V ne bi škodil. Po celem dnevu bi se voda verjetno že segrela za par stopinj.

LP

Azrael ::

Samo toliko o razmislek. Ali pumpa od pralnega stroja prenese trafo olje? Vem za primer ko je nekdo poskusil črpati kurilno olje iz soda v cisterno, s pomočjo take pumpe. Nekaj čas je bilo vse OK, potem pa je začelo olje teči na vseh koncih ven iz pumpe. Kurilno olje je na hitro uničilo tesnila.

Res, kurilno olje ni enako trafo olju ampak vseeno...

Jaz bi uporabil navadno vodo z dodatki proti algam itd, hladi najbolje od vseh tekočin, ki so lahko dostopne.

Če te vseeno skrbi poplava, pa obstajajo posebni premazi ali pršila v ta namen, s katerimi zaščitiš el. vezja in naprave pred vodo. Naprava normalno dela tudi pod vodo, brez napak ali okvar. CT produkti, pa verjetno še kdo, imajo take stvari, samo ne vem kako je z maloprodajo izdelkov. Njihov predstavnik nam je pred leti v službi demonstriral take in podobne stvari in je res delovalo.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

mohha53 ::

Destilirana voda je zelo dobra, v trgovini dobiš dodatke(koncentrat), za katerega bi tudi sam rad vedel, kaj točno počne. A doda samo barvo, a ima antikorozivne sposobnosti, a poveča toplotno prevodnost,... Ne vem kaj?? Lahko bi uporabil tudi hladilno tekočino, ki jo uporabljajo avtomobilski hladilniki!!

Kar pa se olja tiče!! Fantje, pa veste kaj je to specifična gostota!! Olje v avtomobilu se zaradi TOPLOTE segreje in to visoko. Takrat se njegove lastnosti spremenijo ZELO, je podobno "tekoč" kot voda. Tvoj CPU ga SIGURNO ne bo tako segrel in pumpo boš fental ZELO hitro. Razen če ne nabaviš pumpe, ki je namenjena POSEBEJ za to!! Ta mora biti zaradi gostoe olje MOČNEJŠA(beri glasnejša in energetsko potratna) ŠE več, takšna pumpa se tudi segreva. Kje bi jo lahko našel? Koliko vem jo imajo nekateri motocikli, vendar podrobnejših specifikacij ne poznam.

RELATIVNO ugoden je kar komplet od ThermalTake-a, za cca 25k dobiš popolen kit, katerega namestitev je dokaj enostavna. Meni dela super, predvsem pa TIHO. Prav ta tišina je bila glavno vodilo za nakup. In tisti, ki uporabljajo kar hladilnike avtomobilov. To ni ne poceni, ne TIHO, ne varčno in meni je na pogled SMEŠNO. Saj kavnega mlinčka tudi ne hladiš vodno.

MrGTO ::

1.je zelo poceni.Sam sem najdu enega jugota in vzel vn hladilnik.Torej zastojn!!!
2.Ne mores rect da je tih ali ne!Mogoce mislis da so zvita tista reberca in da ni dovolj pretoka.Tudi to sem popravu.
3.Nimam pojma kaj mislis s tistim "varcen"!!!
4.Mal ga pobrusis in mogoce gres kupit kak sprej,ce ga nimas ze ksnega doma, ga mal pofarbas pa zgleda prav lep.
Meni se pa zdi smesno kako lahko greste kupovat tista sranja od vodnih kompletov.
Pa prisparas tistih 8-20 jurjev!

Lp, Blaž

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrGTO ()

mohha53 ::

Ok, hladilnik imaš. Zastonj, pa malce dela si vložil. To je kul. Kje je pa potem vodni blok, črpalka, cevi,...
A si to tut kje zastonj staknu??
Sranje iz trgovine??? Meni dela že 6 mesecev, vodo sem dolil samo enkrat, hehe. Pa CPU se mi tut ne segreva tako kot 30 kW jugec. Stari, poskusi ODTUJIT kar KLIMATSKO NAPRAVO Ministrstva za Notranje zadeve, napelji na CPU in nato slikaj. Potem te bomo vsi občudovali, hehe!!

Myk:D

frenk ::

mohha53: pri navijanju je pomembno da je temperatura čim nižja...nižja temperatura posledično pomeni boljše navijanje:)...hlajenje in navijanje pa itaq nebi smel met meja>:D

mohha53 ::

moj zlati frenk, vedno me najdeš.
Navijanje je OK, vendar se sprašujem čemu?? Dobro, že lepo in prav iztisniti nekaj MHz in našega mlinčka, vendar meni dela vse relativno dobro, pa nimam bogvekaj v škatli:
>>grejem 1700XP na VIA KT 200, švica 512 MB DDR rama, hara R9700(tega sem navil na Pro frekvence, hehe). Zaenkrat pri svojem delu(malce gejmi, malce zares s Photoshopom,..) nisem pravzares imel nikakršnih problemov. Ali danes ni bolj poceni updejtati železnino?? Če hočeš PIII naviti za 100 %, boš rabil kaj več kot vodno hlajenje. Pa še to bo stabilno ALI pa ne. In ker ti bo Archie CAD zrendal namesto v 5ih v 4ih minutah, je seveda to proces/rezultat, ki VERJETNO NE zagotavlja PREŽIVETJA človeštva, hehe Tisti, ki svoje ropotalo navijajo dneve in dneve in postajo CPU-Z rezultate in jim prihaja, pa kar naj!! Me veseli, da so našli hobi!!
TOREJ, za vsakodnevne potrebe ni treba NAVIJATI, kot to počno Viole, ampak le malce. Zato tudi MEGAVSEOBSEGAJOČISUPERTIHIULTRACOOLHARDCORE hladilniki niso potrebni. Vsaj sam tako mislim. Tisti, ki RESNO raziskujejo, se pravi razvojni laboratoriji,.. naj to kar lepo delajo. Dvomim pa, da bo kak Kekec izpod Alp odkril "KOLO", hehe.

S spoštovanjem, Vaš Myk

TESKAn ::

Ok, poglejmo malo 'ta poceni' varianto.
- hladilnik Jugec - 0 sit
- pumpa - 5Ksit
- blok naredi - sam (NI tak problem), material košta okrog 2 - 3 Ksit
- cevi, PVC ali silikonske, več ko 2 jurja ne boš dal.
Skupno tam 10 tisočakov za hlajenje, ki je NAJMANJ na nivoju ThermalTakea, realno pa je dosti boljše. Za 15 tisočakov si pa lahko omisliš recimo mrzel Pir™.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

mohha53 ::

Koliko energije potrebuje črpalka? Kakšno delo opravlja( v W/h) in koliko to stane na mesec, leto? Koliko energije si porabil za izdelavo( v burekih, hehe)? Koliko si plačal za orodje, ki si ga uporabljal? Koliko si plačal, če si si orodje sposodil? Koliko problemov si imel pri inštalaciji? Kje si dobil načrte in koliko si za njih plačal? Si morda kje kršil avtorske pravice ali pravice za kakšen patent? A se ti je zgodila kakšna nesreča? Kdo ti je dal kakršnokoli garancijo(ok, črpalkoin cevi si kupil)? Mogoče se bom še kaj spomnil, OK?

Myk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

tiborrr ::

Daj, res, pojdi propagirat svoj bednobedni komplet kam drugam. Saj ne, da bi bil nesramen, ampak z zaljenjem ostalih sodelujocih na tem forumu in z zaljenjem lastnikom doma sestavljenih/narejenih vodnih sistemov hlajenja (med katere se pristevam tudi sam) mi ze prav najedas.

Ja normalno, da se vse pocne na lastno odgovornost. In kot da bi pri TTjevem kompletu imel kaksno garancijo, ce si ga sestavim doma, iz kita. Zagotovo bi na servisu rekli, da sem sam kriv za poplavo, kaj pa sem storast... Daj, daj... :\Ti pa krsis patent oz. pravilo tega foruma, ki pravi, da se udelezenci morajo obnasati primerno:\

P.S.: VIA KT200 ne obstaja. In ti bos pametoval o zeleznini...
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

TribesMan ::

mohha53

Če ni žrtev ni napredka. Pa ti gledaš sam na negativne stvari, nič pa nisi pomislil, koliko ti bo v življenju koristilo, če se boš navadil delat z orodjem. Kaj pa osebno zadovoljstvo, ko lahko nekaj pokažeš in rečeš to sem pa jaz naredil, to je pa rezultat mojega načrtovanja in truda, pa zraven še veš, da si naredil nekaj veliko boljšega kakor pa je en cheapass komplet!
Ti si pač samo še eden, ki misli da se preprosto ne da konkurirat velikim podjetjem. Čist tko ti bom povedal. Na svetu obstaja kar nekaj firem ki izdeluje komplete vodnega hlajenja (načrtoivanih v laboratorijih), vendar verjemi mi da obstaja kar nekaj kekcev izpod alp, ki je izdelalo vodna hlajenja in bloke ki prekašajo njihove izdelke za najmanj en razred. Pa zavedaj se da tvoj čislani thermaltake dela po moji vednosti in prepričanju najman zmogljiv komplet vodnega hlajenja. In da ga poseka že vsak malo boljš zračni hladilnik, ki pa je zraven še pol cenejši... pa še voda ti ne more spustit pri zračnem gladilniku. To je garancija ki traja. Jest ti svetujem da ostaneš na zračnem hlajenju, ker verjemi da se ne splača.

LP

TribesMan

P.S.: Folk pač ne razume, ko prideš domov iz službe/šole, poješ koslo, se malo uležeš, pol greš mal za računalnik, prižgeš in glej ga zlomka vse tiho. Se že prestrašiš kaj je narobe, pol se pa spomniš da imaš doma narejeno vodno hlajenje ki je učinkovito in zmogljivo in tiho, zraven tega pa je sposobno pripraviti tvoj procesor v delovanje pri 70% večji frekvenci od nazivne, in to stabilno, pri 100% obremenitvi, 24/7. TO JE ZADOVOLJSTVO, ali po domače satisfaction... tega normalni uporabniki ne bodo nikoli razumeli.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mohha53 ::

Fantje, ne me razumeti napačno. Jaz sploh ne hvalim svojega kupljenega kompleta. Če želite se z vami strinjam, da je glih komaj kaj. Gre mi pa na živce, ko nekateri ljudje postavljajo trditve, ki ne morejo biti pravilne. Ena takšnih je, da so kupljeni kiti le sranje. Sranje je po moji definiciji stvar, ki ne dela, se pogosto kvari, je prezahtevna za uporabo, idt. Na internetu (cool-pc.org) sem videl kar nekaj stvari, ki ne izgledajo slabo in so po mojem učinkovite zadeve. Meni moj komplet ne dela težav in sem ga kupil predvsem zaradi tišine, ker svojega PCja ne navijam, saj tega ne znam. Mogoče imam srečo, da imam manj omejene gotovinske spodobnosti in si bom za novo leto kupil kar Athlona 64. Upam, da bo ta delal vsaj tako hitro, kot vaši naviti sistemi. Uporabljam pa ga za delo v PhotoShopu, kjer mi hitrost res nekaj pomeni in mi olajšuje delo.
Prosim vas, da ostajate pri svojih izjavah realni. Kajti če vam dam na voljo zastonj ogrevano sobo in hrano ter pijačo, pa 25000 SIT proračuna in ničesar drugega, mi boste vodno hlajenje sestavili zelo zelo težko. Orodje, ki ga imate, ste morali nekoč kupiti. Lahko si ga sposodite, vendar so ga tudi prijatelji nekoč kupili. Čeprav gre za tehnično nezahtevno zadevo, je ideja tudi nekaj vredna. Poglejte kako v Ameriki kaznujejo kršenje avtorskih pravi, pravic do patenta, itd. Nato so tukaj še drugi nepričakovani stroški, recimo napake pri izdelavi, da omenim samo eno. Poleg tega so predimenzionirana hlajenja nepotrebna. Bodi malce zeleni za spremembo. (Malce za hec, segrevate ozračje, ki na ekosistem vpliva neugodno, hehe.) Poglejte si Slo-Tech-ovo poročilo o nastajanju zadnjega filma LOTR. Tam so potrebni mogočni računalniški sistemi. Ne vidim smisla v samo navijanju. Ali to resnično potrebujete? Dokler mi ne dokažete nasprotno, vam ne morem verjeti. Meritve enostavno zame niso dovolj, kaj vam pomeni hitrejše računalo, kako vam olajša delo, ki ga z računalom opravljate, ali ste s tem resnično pridobili, kaj ste pridobili?
Še enkrat, da bo razumljivo. Cenim vaš trud in bom mogoče kdaj od koga takšno domačo karafeko tudi kupil, seveda za mastne dnarce(Avtorske pravice, hehe).
Tiborrr-ju se opravičujem za napako, a sem z AMD 761/VIA 686B povedal, to kar si želel slišati. Med drugim si pa agresiven ti in ne jaz.
Še nekaj, kako je pri navijanju z RAM-om. Kolikor vem, so pri pohitritvi FSB potrebni kakovostni RAM-i, ki pa tudi niso poceni, če že ne pregrešno dragi?

Pokažite, da so vaša navijanja obrodila kaj več kot le višje rezultate v testih!

Vaš Myk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mohha53 ()

TESKAn ::

Hmnja, nekaterim je pač to hobi, kot je nekaterim tunanje avta, drugim spet modelarstvo...nekaj pač, kar delaš v prostem času.
Glede ramov je pa odvisno od sreče - sam imam ploščico 133 MHz RAMa, dobil sem ga za 7 tisočakov, dela lepo na 200 MHz.
In imam grafično kartico, Radeona, bil kupljen kot R9500 ne - pro, potem modificiran innavit v R9700PRO, se pravi za 50 tisočakov plus malo modificiranja dobiš kartico, ki je bila takrat vredna prek 100 tisoč...tako da če bi jo takrat prodal, bi moje navijanje le obrodilo nekaj več:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Keyser Soze ::

NE razumeš ker pač po srcu nisi pravi računalniški zanesenjak. Saj tega ti ne zamerimo.

Glede orodja, saj ne greš kupit CAD/CAM mašinerije za izdelavo enega bloka, ali pa ekstra kupit en frezar za ne vem koliko sto tisočakov. Imaš orodje na razpolago. Je oče, brat, stric, teta, stara mama kovino strugar in ima svojo delavnico, da lahko kaj SAM NAREDI(ker pride ceneje). Obraba orodja, glede na ostale produkte ki so prišli izpod njega, je pri izdelavi enega bloka zanemarljiva - ako veš kaj delaš.

Če ga nimaš. Dobri, nekomercialni bloki imajo cene komercialnih, serijskih blokov(ki imajo, roko na srce, ponavadi slabši preformans - vsaj pri naših izbirah je tako).

Patent - ah ne no, pod katero številko?:D

Kaj imamo od tega? Hmm, za procesor dam 20 tisočakov. Za vodno dam 30 tisočakov(nekomercialno hlajenje). To je okroglo 50 tisočakov. Sedaj zadevo navijem na nivo procesorja za katerega bi se s takšnim vložkom lahko samo obrisal po riti. A misliš, da je vredno?

Če se ti ne zdi,... ekonomija potem verjetno ni tvoja močna plat.

Roko na srce. Vsi izkušeni na tem področju se bodo strinjali, da je home-made vodno boljše kot katerokoli komercialno. Če seveda veš kaj delaš.

In žal, biti jezen sedaj ker si dal veliko preveč za TTja je malo prepozno. Lahko pa ga še vedno prodaš in si urediš eno pravo vodno hlajenje.:D
OM, F, G!

TribesMan ::

Uporabljam pa ga za delo v PhotoShopu, kjer mi hitrost res nekaj pomeni in mi olajšuje delo.


Hm ti priznaš da ti hitrost nekaj pomeni, v naslednjem stavku pa napišeš da ne vidiš smisla overclockanja. Potem pa napišeš še da si boš za novo leto kupil A64 ki je DRAG! Zdej pa poglej zadeve malo z moje perspektive (študent, brez štipendije, delam 2* na teden zato da sem dobro preskrbljen in da si lahko kdaj kupim kaj extra), in zdaj začni računat. Plata 30k, procesor 20k, RAM 40k, disk 30k, grafika 25k, DVDRW 40k. Ohišje, FDD in napajalnik mam že od prej) to recimo znese 185kSIT. Že za to moram jaz recimo delat 2 meseca in vse moje prihodke dat na stran. No sicer jaz samo nadgrajujem sistem in prodam staro robo, ampak to delam redno da sistem ne "zastari". Zdej pa si probaj zamisliti istega študenta, ki bo samo za plato in procsesor dal krepko čez 100kSIT (namesto 50kSIT). Ne gre. Jaz si raje za razliko v ceni privoščim vodno hlajenje (ki me je koštalo z vsemi pripomočki in dodatki pod 30kSIT) za ostanek pa še en mesec "životarim" ob poceni študentski prehrani. Torej. Se splača? Seveda se.

In še nekaj če praviš da ti je hitrost pomenbna, lahko ko boš kupil svoj A64 pridem z mojo mašino do tebe pa mal potestirava. In boš videl koliko razlike bo... Pa jest sem še 30+kSIT cenej čez prišel. That's why!

RAM pa je, je bil in bo vedno pregrešno drag.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mohha53 ::

Samo par besed, tiste, ki se mi zdijo pomembnejše, bom povdaril. Saj imam to možnost in jo bom izkoristil.

Najprej TESKAn:
Poznam zgodbo o Radeonu. GPU-ji so enaki, vendar boš moral priznati, da so jih v proizvodnji testirali in razdelili na kategorije. Tvoj se na žalost ni uvrstil med najboljše, zato razumi, če ti rečem, da bom držal pesti, da ti bo stvar delovala na teh frekvencah v nedogled. Res, držim pesti.
Pri Corsair-u, Kingston-u se ne zanašajo preveč na srečo, spet pa sem vesel/ti želim, da jo boš ti s tvojim RAM-om imel.

TribesMan:
Vem, vsi niso otroci bogatih staršev in cenim vso njihovo inovativnost. Moj stari pač služi miljone, ker razmišlja komercialno. Denar res ni vse, je pa dosti. Lepo in koristno je določeno stvar izkoristiti, kolikor se le da. Tudi tebi držim pesti, da ti bo stvar delovala v nedogled. Ko pa govoriva o smislu navijanja, pa imam tole mneje. Navijanje samo zaradi navijanja NIMA smisla. Povej mi zakaj ti in vsi ostali to potrebujete. Jaz sem vam dal konkreten primer. Testiranje ima smisel samo, kadar rezultate uporabljaš. Rezultati so pomembni v tem primeru za poročila, priporočila, razvoj,...
Poglej zgoraj, ko omenjam RAM-e. Tisti niso samo dragi, ampak pregrešno dragi.
Ob simultanem testiranju najinih mašin, čeprav ne vidim smisla, mi je zmagovalec popolnoma vseen. Kaj meniš, a bi moj novokupljeni Athlon premagal tvojega Speedy Gonzalesa?
Mogoče bom pa z vašo pomočjo navil do stropa in hladil z custom-made hladilnikom, da bodo iskre letele.

Če bodo nekateri vaši pobje res objektivno stestirali domače in komercialne hladilnike, bi prav rad videl rezultate. Mogoče vam kupim celo kakšnega Aquariusa za tale test!

Some motherfuckers are always trying to ice-skate uphill, BLADE

TribesMan ::

Evo jest uporabljam moj računalnik za naslednje aplikacije:
- v trayu vedno laufa Folding@Home, to se pravi procesor je zabit 100% 24/7, ker računalnik se ne ugaša, razen izjemoma.
- ponavadi je odprtih še vsaj 5 BitTorrent klientov, ki downloadajo, vse po spisku. 24/7
- WinAMP, kadar sem za mašino, včasih pa tudi kar tako.
- Nero tam nekje 5CDjev na dan, ponavadi med gledanjem filmov...
- Igre, včasih zalaufam kak Colin McRae Rally al pa NFS Underground. Za relaksacijo. (vse zgoraj omenjene aplikacije so seveda medtem vžgane, no razen pečenja CDjev)

In zadeva nikoli ne štekne, zmrzne, zaskoči, karkoli kar ni povezano z 100% stabilnim delovanjem. Zato mam jest to. Zdej če ne bi navijal bi pa mel Athlona pri 1660MHz in 133MHz vodilo. Pa najbrž bi že kr kakšen CD stran vrgel zarad buffer underruna (moj plextor 8/4/32 ga nima). Uglanm lahko z mašino delam kar se mi zljubi pa tud mal ne počepne.

Aja pa če je treba restartat, se mi mašina vžge v 18 sekundah...

To so stvari ki meni nekaj pomenijo in zaradi česar jaz navijam. No da osebnega zadovoljstva sploh ne omenjam.

Aja pa drgač moji starši zaslužijo zadost ubistvu tolk da je dohodek na člana 3.5*večji kot je meja za državno štipendijo, sam jest sem pogrnil letnik in jim ne mislim delat stroškov zaradi mojih neumnosti... Pa rad kaj zaslužim.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mohha53 ::

TribesMan

Ok, me veseli, da si eden, ki je končno dal relevanten odgovor. Vidim, da imaš eno oko pokrito, na levi roki kljuko, na rami pa papigo. Lesena noga še pride, hehe.

Kaj je Folding@Home?

Kako lahko navijem sojo mašino:
AMD 1700XP+ Palomino(neodklenjen), Gigabyte 7DXR+, grafika je toliko dobra da ne potrebuje navijanja. Pa ne bom inštaliral neki hudi hladilnik, hladil bo kar komercialni, lahko pa ga optimiram(nov vodni blok). Bom prišparal nekaj denarja, pa te povabim na večerjo, ko praviš, da si samo na "Študentnfutru", hehe.
(moj stari služi tako, da bova tvoj faktor pomnožila z dvomestnim številom, ampak meni do tega denarja NI. Vozim se z Spačkom, ne nosim BigStar jeansa in ne pijem v Oz-u.)

Se mi pa lasje pokonci postavijo, ko mi nek mulc trdi, da je zanj 3DMark resna aplikacija ter nadaljuje, da tako mislijo prenekateri!!

Myk

TribesMan ::

Folding@Home je aplikacija, ki je v osnovi zelo podoba SETIju. To je tako imenovani distributed computing. Uglavnm gre takole tvoj računanik poganja klienta, ki ima low priority (se pravi da dela samo kadar je tvoj računalnik neobremenjen, recimo nameso System idle proces). Ta klient se najprej poveže na internet in dobi paket podatkov, ki jih more preračunat, to traja tam od par ur lahko pa tudi več kot en dan, odvisno od paketa. Ko so rezultati dobljeni jih klient zopet pošlje nazaj na server, kjer potem ta tvojemu "profilu" prišteje kredit za obdelane podatke (t.i. točke) in potem imaš tle statistike, kok folk računa, kolk podatkov obdela. Pa da ne boš mislil da gre samo za točke, ubistvu so točke samo stranski produkt, kot neko priznanje. Kar je važno je to kaj se računa. Gre za simuliranje pregibanja beljakovin v človeškem telesu in njih odzive na razne encime in dtuge zunanje vplive. Na podlagi tega bi znanstveniki radi ugotovili možne vzroke za razne bolezni in tudi kako jih odstraniti, oziroma kako narediti zdravilo za njih...

Več o tem si lahko pogledaš na:
Slo-F@h
Folding @ rozica
Slotech F@H Team

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

DjTonic ::

Jaz pa uporabljam D2ol, je kr ql(Meni je najbolj všeč:D), zdaj mi že več kot 30 ur>:D ur dela. Bistvo je podobno kot pri f@h, le da pri D2OL odkrivaš npr SARS, Malario, Antrax... Zelo uporabna zadeva ;) Sem pa v tej ekipi

VEČ INFO

Pyr0Beast ::

total OFF TOPIC:))
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mohha53 ::

Hvala za odgovor. Bi bilo že dovolj, če bi omenil SETI, saj ga poznam. V bistvu gre za "posojanje" računalniške moči drugim, ki je nimajo. Gre za dobro stvar. Ker sem medicinec, se bom o tem pozanimal. In hvala za linke.

Myk

računalo, kadar gre za dobro stvar ni važno kje in kdaj!

Pyr0Beast ::

Štekam, ampak sam oment sem hotu
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

frenk ::

kaj je že topic?:\...aha tekocina:D...jest sm prsu do zakljucka, da je voda najbol, ker ima najboljsa razmerja med toplotno kapacitivnostjo, toplotno prevodnostjo, itd...ostale tekocine imajo pac kaksne karakteristike boljse ampak sepajo pri drugih karakteristikah...thats the way it is;)

Pyr0Beast ::

Uporabi donat (odpira tudi najbolj zaprte) :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodna pumpa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
966373 (4694) LittleDevil
»

omišljujem si vodno.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505007 (3363) tiborrr
»

"SRANJE" iz trgovine (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
613953 (2689) tiborrr
»

Kaj vse za vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161588 (1415) koli99
»

Vodno hlajenje?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81258 (1043) Yacksy

Več podobnih tem