» »

Muska doletela tožba, ker ni razkril koncentracije v Twitterju

1
2
»

nejcek74 ::

gus5 je izjavil:

..., ki pri njem praviloma temelji na trudu, talentu & veščinah drugih, medtem ko on pobere "slavo", zasluge, profit.

lej, to je generalni koncept za uspeh, od nekdaj. Hkrati je to tudi od nekdaj recept da se karkoli sploh naredi. Družbe, države se gibljejo med tem, da so statične zaradi prisilne enakosti ali pa zaradi vpliva elit. Se pa popolnoma strinjam, ne samo da je Musk že zdavnaj potonil globoko pod mejo "koristnega" ampak se je izkazal za "izredno škodljivega ego-manijaka". Problem je, da se je tako razrasel, da bo trajalo zelo dolgo preden se ga izkorenini.

Poldi112 ::

In kaj je tako hudo škodljivega pri njegovem goljufanju pri igranju igric, da odtehta koristi inovativnih raketnih tehnologij ter svobodi govora?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kow ::

Zbije mu kredibilnost. Veckrat se zlazes, manj ti bodo ljudje verjeli. Zato je prevladujoca strategija ljudi na polozajih, da ne dajejo izjav oz. govoricijo, ne da bi v resnici kaj povedali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

gozdar1 ::

Dejansko imajoljudje raje sladke laži, kot dejstva. Zato so populisti tako uspešni.

Problem je, da lahko lazes na prefrigane nacine. Kot na TV-ju. Ko lazes tako, da zamolcis relevantne podatke. Takrat ugotovis, da mainstream mediji lazejo prakticno non-stop.

kow je izjavil:

Zbije mu kredibilnost. Veckrat se zlazes, manj ti bodo ljudje verjeli. Zato je prevladujoca strategija ljudi na polozajih, da ne dajejo izjav oz. govoricijo, ne da bi v resnici kaj povedali.

In kakšne praktične posledice ima to? Bodo ljudje zapustili Twitter? Prodali Teslo? Plačali miljone več za transport v orbito pri konkurenci?

Gregor P ::

Da je morda načrtno lagal tudi pri vseh drugih stvareh.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Da je morda načrtno lagal ni praktična posledica, zgolj sum.

paradajzos ::

Posledica je sum. In potem pade senca na vse, kar počne.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

Ponovno, kakšna je praktična posledica?

Bo folk raje začel kupovati WW, ker njihovi šefi bojda ne lažejo?

no comment ::

En folk je nehal kupovat VW, ker so jim lagali.

Ker niso bili verniki. Musk je, kot ti pravilno ugotavljaš, varen.

Jaz tega definitivno ne ugotavljam.

Jaz pravim, da ljudje ne kupujejo izdelkov na podlagi moralne neoporečnosti lastnikov podjetij, ampak glede na privlačnost/ceno izdelka samega.

Tistih par izjem je pa itak zgolj statistična napaka, ki ne bo imela nobenih praktičnih posledic.

Scaramouche3 ::

Karamelo je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Če spada Grenlandija pod Dansko, potem je avtomatično del Nata; zato pa je Trump tudi začel reketirati z grožnjami o 3 % EU Nato članicam, plačajte to, ali pa mi dajte Grenlandijo >:D

kar tudi ni nič za zamerit...eu se šverca že leta pod dežnikom zda...trump ima prav...naj se plača al pa fkof

počasi imam že dost tega, da bi nekateri radi čedalje več oz. še vedno vse zastonj

Ti si naiven, Američani imajo NATO pakt da lahko prodajajo orožje, in če je res da bi morali dati več naj se potem poberejo ven iz EU skupaj s svojimi bazami!

Če imajo baze tukaj, ne rabimo plačati, če hočejo da plačamo, naj se poberejo ven in se varujemo sami,samo to oni nočejo, ker bo EU imela svoje programe za razvoj letal,dronov,ICBM itd!

Poldi112 je izjavil:

Jaz pravim, da ljudje ne kupujejo izdelkov na podlagi moralne neoporečnosti lastnikov podjetij, ampak glede na privlačnost/ceno izdelka samega.

Načeloma se strinjam. Jaz ne bi kupil VW dizla ali Tesle. Ostali ste boljši ljudje in nimate takih predsodkov.

Malo je protislovno, da je potem zibelka kapitalizma naložila več deset miljardne kazni VW. Zakaj niso pustili vsemogočnemu trgu, da zregulira aberacije (če so sploh bile - če te prav razumem je kupcu čisto vseeno, če mu na veliko lažejo).

Ah daj no, vsi kupujemo recimo telefone, kljub zavedanju, da s tem podpiramo zastrupljanje afriških otrok v rudnikih, pa kitajce v kletkah z mrežami pod okni, da ne morejo narediti samomora.

Sedaj naj bi se pa sekirali, ker je šef luksuzne znamke avtomobila lagal glede rezultata v videoigrici?

Nekateri ste res bolj papeški od papeža.

Poldi112 je izjavil:

Nekateri ste res bolj papeški od papeža.

Kot pravim, več predsodkov imam od tebe. In nikjer nisem rekel, da sem posebej ponosen na to, da z manjšo lahkoto sprejemam in širim laži od tebe.

Bolj usposobljeni od mene bi verjento lahko povedali kaj je narobe s 50 letnikom, ki ne more brez laganja niti pri rezultatih v igrici. Se pa strinjam pri tvoji ugotovitvi, da če je to prvi red flag, ki ga je človek opazil, je popolnoma brezveze, da bi se ZDAJ začel spraševati o svoji top listi filantropov.

Zgodovina sprememb…

Čakaj malo, kakšne laži širim?

Kakšna lista filantropov? Jaz si ne delam utvar v človekoljubnost lastnikov podjetij.

socialec ::

no comment je izjavil:

Bolj usposobljeni od mene bi verjento lahko povedali kaj je narobe s 50 letnikom, ki ne more brez laganja niti pri rezultatih v igrici.

Upešno delegira napore iz nekega X področja Y zabave za znesek Z?

Poldi112 je izjavil:

Čakaj malo, kakšne laži širim?

Post leta.

(pa nismo še niti februarja)

Za nekoga, ki se ima za moralno superiornega, precej nonšalantno podtikaš.

no comment je izjavil:

En folk je nehal kupovat VW, ker so jim lagali.
Ker niso bili verniki. Musk je, kot ti pravilno ugotavljaš, varen.

"En folk" je cirka 5 ljudi. Ce karikiram. Tehnicno se nisi zlagal, ampak v resnici si se. V bistvu bi te morali vsi oklicati za laznivca, da smo konsistentni.

kow je izjavil:

"En folk" je cirka 5 ljudi. Ce karikiram. Tehnicno se nisi zlagal, ampak v resnici si se. V bistvu bi te morali vsi oklicati za laznivca, da smo konsistentni.

Samo v novembru 2015 je VW v US prodaja padla za 10 25%, medtem so vsi ostali proizvajalci zabeležili rast.

Tvoja trditev kako je 5 bolj pravilna številka od deset tisoč (govorim o samo enem mesecu!), je lep pokazatelj s kakšno lahkoto lažeš in s kakšno lahkoto druge označuješ za lažnjivce. Če ne bi bilo že stotič, bi me še presenetilo...

(sedaj pa le hitro zalaufaj google, da ugotoviš ali sem se zmotil na drugi ali tretji decimalki in me tako, spet, ujameš na laži)

edit: Evo, sem sam sebe že takoj ujel na laži, prodaja jim je padla za 25% in ne za 10%. Phew, kow si je kar oddahnil, da ni edini lažnjivec.

Zgodovina sprememb…

no comment je izjavil:

edit: Evo, sem sam sebe že takoj ujel na laži, prodaja jim je padla za 25% in ne za 10%. Phew, kow si je kar oddahnil, da ni edini lažnjivec.

25% dizlov manj.

Zanimiva tema, imaš mogoče še graf glede zgodovine zadnjih 10 let (več je boljše) prihodkov od prodaje, po možnosti razčlenjeno po energentu, modelu, regijah kot tudi za vso skupino?

Sem nekaj našel samo je bolj švoh - je plačljivo ali pa so neki obskurni viri.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

no comment je izjavil:

kow je izjavil:

Samo v novembru 2015 je VW v US prodaja padla za 10 25%, medtem so vsi ostali proizvajalci zabeležili rast.

Tvoja trditev kako je 5 bolj pravilna številka od deset tisoč (govorim o samo enem mesecu!), je lep pokazatelj s kakšno lahkoto lažeš in s kakšno lahkoto druge označuješ za lažnjivce. Če ne bi bilo že stotič, bi me še presenetilo...

(sedaj pa le hitro zalaufaj google, da ugotoviš ali sem se zmotil na drugi ali tretji decimalki in me tako, spet, ujameš na laži)

Zdaj pa se napisi kaksen je bil leta 2015 trzni delez v EU. In kaksen je danes. Napisi tudi kaksna je prodaja dizlov ostalih znamk.
Da, vsi smo laznivci. Tudi ti, ce ti seciramo vsako izjavo. Koncno, si zastekal. Sem mislil, da ne bos nikoli.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Da, vsi smo laznivci. Tudi ti, ce ti seciramo vsako izjavo. Koncno, si zastekal. Sem mislil, da ne bos nikoli.

Ti kar izvleci skalpel in pokaži kje sem lagal.

Lagal si se v marsicem. Korelacija ne pomeni kavzalnosti. Poleg tega si izbral arbitrarno casovno obdobje ter samo en trg (ameriski).

kow je izjavil:

Lagal si se v marsicem.

Ponovno te vabim, da pokažeš, kje.

no comment je izjavil:

no comment je izjavil:

25% dizlov manj.

Kar verjetno nima nobene veze s tem, da je cena dizla, ki je bil nekoč občutno cenejši, danes praktično enaka ceni bencina, medtem ko je dizel motor še kar občutno dražji?

Je pa na tebi, da dokažeš, da jim je prodaja padla, ker so se lagali in ne, ker niso več konkurenčni.

no comment je izjavil:

kow je izjavil:

Lagal si se v marsicem.

Naprimer tam, kjer si mene obtožil, da lažem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

no comment je izjavil:

kow je izjavil:

Lagal si se v marsicem.

Ce je prodaja padla, to ne pomeni da zato, ker so jim lagali. Prejsnji kupci ze imajo avto. Zlagal si se.
Resnica je precej bolj enostavna. O VW se je dnevno govorilo v medijih v negativnih novicah. To je razlog.

Zgodovina sprememb…

Poldi112 je izjavil:

Kar verjetno nima nobene veze s tem, da je cena dizla, ki je bil nekoč občutno cenejši, danes praktično enaka ceni bencina, medtem ko je dizel motor še kar občutno dražji?

Je pa na tebi, da dokažeš, da jim je prodaja padla, ker so se lagali in ne, ker niso več konkurenčni.

VW je po dieselgatu padla prodaja še BENCINSKIH avtov, ti pa natolcuješ, da so krive sončne pege in ne afera. Sej nisi resen...

Poldi112 je izjavil:

Naprimer tam, kjer si mene obtožil, da lažem.

Poldi, kolega, prosim...

kow je izjavil:

Ce je prodaja padla, to ne pomeni da zato, ker so jim lagali. Prejsnji kupci ze imajo avto. Zlagal si se.
Resnica je precej bolj enostavna. O VW se je dnevno govorilo v medijih v negativnih novicah. To je razlog.

Prvi link, ki ga najdem.

A poll by Apester has found that 69% of motorists say they’re ‘less likely to purchase a Volkswagen’ after the #dieselgate scandal, in which 9.5 million cars worldwide are believed to be affected.

More than half (54%) of those polled said this is because they don’t trust Volkswagen engineers, while 27% said they don’t want to drive a car that pollutes too much. A further 19% said they care too much about their reputation to drive a Volkswagen – saying they don’t want to be seen driving one.

Številke kažejo, da je averzija precej jasno usmerjena v VW in manj na splošno proti dizlom. Številke tudi kažejo, da kupci VW bolj zamerijo neiskrenost (laži) VW kot pa to, da so bolj onesnaževali okolje, kar je precej šokantno in ne slika te kupce v lepi luči.

Da še vedno vztrajaš, da je tvoja številka o 5 izgubljenih kupcih resnična in moja trditev o "nekaj folka" lažna, je pa že prav patetično.

Danes je v EU trzni delez VW zvisji kot pred dieselgateom. Nobody cares. To je dejstvo. Kupec ni ideoloski, pa lahko Guardian pise karkoli.

Zgodovina sprememb…

no comment je izjavil:

Poldi, kolega, prosim...

Prosiš lahko po mili volji, svoje lažnive trditve pa več kot očitno ne moreš podkrepiti niti z 1 primerom.

kow je izjavil:

Danes je v EU trzni delez VW zvisji kot pred dieselgateom. Nobody cares. To je dejstvo. Kupec ni ideoloski, pa lahko Guardian pise karkoli.

Še ena lažna ugotovitev, ki je ne moreš podpreti z dejstvi. Ne veš koliko bi bil delež višji (ali pa tudi nižji), če dieselgata ne bi bilo.

Jaz tudi nisem nikjer zapisal, da si nekdo po fijasku ne more povrniti ugleda.

V čem je dejansko sploh potem pomen vajine debate?

kow vedno pade v paniko, ko njegove trditve, da VSI lažemo, ne prestanejo preverbe.

Aha, podobno kot tisto 1 km med sosedi in avtocesta do praga, razumem ok, vsi lažemo.

To res ni nič nepredstavljivega na tem forumu, da bi pa rekel VSI...

Hmm, zanimivo :D

Glugy ::

"Musk ponavlja, da se je po njegovem mnenju SEC neupravičeno spravil nanj."
O bog pomagi pa sej to je za Muska tak drobiž kot bi bilo zame par centov. Si predstavljaš da greš mijavkat pa jokcat kok se ti krivica dela za par evrskih centov?? Ta človk je res bolan.

Ja, strokovne diagnoze so kar resne.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Musk kupil skoraj desetino Twitterja

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
156650 (1640) BigWhale
»

Musk si je premislil in ne želi kupiti Twitterja (strani: 1 2 )

9915531 (9050) mtosev
»

SEC zanima Muskovo nakupovanje Twitterjevih delnic

52527 (1742) keworkian
»

Musk si premišljuje o nakupu Twitterja (strani: 1 2 )

5713232 (9356) Utk
»

SEC ovadil Elona Muska zaradi goljufije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
11735766 (31655) FlyingBee

Več podobnih tem