» »

kdo mi razloži smisel AI glasbe?

kdo mi razloži smisel AI glasbe?

kanelon3 ::

js nevem če obstaja trenutno večja neumnost kot AI glasba. Zakaj bi kdo poslušal AI glasbo in zakaj neki kekci objavljajo na youtube kako služit z ai glasbo?
Zakaj tolko firm dela te AI glasba programe, da lahko nek kekec dvakrat klikne in reče da je glasbenik ?
Resno jaz mislim da bi to mogli čisto prepovedat. Pol se še najdejo idioti ki bi to rad uploadali na spotify in se izdajali za glasbenike:))
  • predlagalo izbris: Groot ()

Miki N ::

Jutro Šinto!

Vprašal sem Jean-Claude Ej-Aja (Claude 3) glede smiselnosti glasbe. Kot ponavadi je baraba izmuzljiv in nedoločen in nekaj taktizira:

Razumem, da imate vprašanje glede smiselnosti AI glasbe. To je zanimiva tema, ki odpira številna vprašanja. Kot AI model ne morem podati definitivnega odgovora, saj je to kompleksno vprašanje, ki zahteva poglobljeno razpravo. Vendar lahko podelim nekaj razmislekov:

Umetna inteligenca je sposobna ustvarjati glasbo na različne načine, na primer z uporabo algoritmov za generiranje melodij, harmonij in ritmov. To lahko vodi do nastanka edinstvenih in inovativnih glasbenih del. Hkrati pa se poraja vprašanje, ali takšna glasba lahko doseže enako čustveno globino in umetniško vrednost kot glasba, ustvarjena s človeško ustvarjalnostjo in intuicijo.

Smisel AI glasbe je lahko v raziskovanju novih zvočnih svetov in možnosti, ki jih ponuja tehnologija. Lahko služi kot orodje za ustvarjanje, eksperimentiranje in odkrivanje novih glasbenih izrazov. Vendar je pomembno, da AI glasba ne nadomešča, temveč dopolnjuje človeško ustvarjalnost.

V končni fazi, ali ima AI glasba smisel, je odvisno od posameznika in njegovega dojemanja glasbe. Nekateri jo bodo sprejeli kot zanimiv eksperiment, drugi pa bodo v njej prepoznali pravo umetniško vrednost. Ključno je, da ostanemo odprti za nove možnosti, ki jih prinaša tehnološki napredek, hkrati pa ne pozabimo na pomen človeške ustvarjalnosti in izražanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Tody ::

A ne delaš ti tega? čisto isto je z slikami in video in tekstom. Vsi so neki umetniki, ki jih povprečni uporabniki zdej pač če rabimo en sample eno fotko ali ali 30 sec video pač ne rabimo več.

Neki kar bo več od dodajanja basov in ritma pač bo še zmeri glasba, ampak zato je treba met pa posluh in talent ane ;)

Legon ::

AI glasba ima eno veliko prednost. Avtor (AI) nima duševnih motenj in ne spama po forumu vsakič, ko tablete popustijo.

Legon je izjavil:

AI glasba ima eno veliko prednost. Avtor (AI) nima duševnih motenj in ne spama po forumu vsakič, ko tablete popustijo.

To se bo še slabo postaralo, vam pravim!

Legon je izjavil:

mama ti je tablete pojedla ko je tebe rodila ker si tako grd in v kurcu, prokleti narkoman smrdljiv

Zgodovina sprememb…

Mogoče je zamešala tablet(k)e?

ko mu bom razbil glavo če mi še eno tako napiše, bo utihnil

Zgodovina sprememb…

Drugače pa Šinto, dobra problematika - AI teme so sedaj aktualne in vedno bolj bo. Niti tehnoavtisti, ki vidijo neko Star Trek utopijo niti pesimisti, ki vidijo komplet pizdarijo po mojem nimajo prav. Žal je vedno najbolj verjeten t.i "srednja žalost" scenarij, kar je ... jebi ga nazadovaje. Zaenkrat se to družbeno še ne pozna toliko, samo ko bodo odrasle generacije ob AI "umetnosti" boš imel kar zanimive družbene pojave. Časovnica bo... zanimiva.

razumem da je debata o AI glasbi, a sedaj bi rad mel tega debila in ostale ki so pametni s takimi komentarji tukaj, da jim razbijem glavo vsakemu posebej.

Zgodovina sprememb…

kanelon3 je izjavil:

Ne no, Šinto - ne mu razbiti glave no. Dajmo se pogovarjati. Kot rečeno, odprl si legit dobro temo - v bistvu sem presenečen da na tem forumu to ni pogostejša debata.

Miki N je izjavil:

kanelon3 je izjavil:

Ne no, Šinto - ne mu razbiti glave no. Dajmo se pogovarjati. Kot rečeno, odprl si legit dobro temo - v bistvu sem presenečen da na tem forumu to ni pogostejša debata.

ja, čakam da mi odpiše na ZS pa da se dobimo. In tko bom vsakemu k mi take piše.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

upam da AI ne uporabla shitarotove muske za training ????
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

upam da AI ne uporabla shitarotove muske za training ????

shitaro ti je mama na heroinu, klošar grdi

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Ena velika prednost ai glasbe: youtube ti ne teži za avtorske pravice, če jo vključiš v lasten video :D

pegasus je izjavil:

Ena velika prednost ai glasbe: youtube ti ne teži za avtorske pravice, če jo vključiš v lasten video :D

uf in zaradi tega to dovolit ? no, še kakšna ostala 'prednost' ?

Zgodovina sprememb…

Se spomnite kakih 20+ let nazaj ko so se začeli povsod pojavljati brezvezni "autotune" komadi? Vsak nigga s pet minut cajta je nekaj "muziciral" ... pa še zdaj kdo proba. No večino tega komadov poseka povprečen AI na gusle. Temu se reče "naravni plenilec". ;)

Miki N je izjavil:

Se spomnite kakih 20+ let nazaj ko so se začeli povsod pojavljati brezvezni "autotune" komadi? Vsak nigga s pet minut cajta je nekaj "muziciral" ... pa še zdaj kdo proba. No večino tega komadov poseka povprečen AI na gusle. Temu se reče "naravni plenilec". ;)

:|

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

In potem se še eni sprašujejo zakaj tega Šintota brišejo grdi modi tukaj. Pizda, še v Kopru si Wolta več ne upam naročiti, da mi slučajno ta bolnik ne pripelje. Bom imel prec glavo razbito :))

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

In potem se še eni sprašujejo zakaj tega Šintota brišejo grdi modi tukaj. Pizda, še v Kopru si Wolta več ne upam naročiti, da mi slučajno ta bolnik ne pripelje. Bom imel prek glavo razbito :))

a ti bereš kaj je napisal ?

Zgodovina sprememb…

Berem kaj ti pišeš po drugih temah danes. In je pač žaljivo.

delavec44 je izjavil:

Berem kaj ti pišeš po drugih temah danes. In je pač žaljivo.

aja ostali so lahko žaljivi do mene, jaz pa ne smem.

Zgodovina sprememb…

Kaj ti je Mato naredil?

delavec44 je izjavil:

Kaj ti je Mato naredil?

na kurac mi gre odkar je pisal da treba starejše ljudi evtanizirat.

Zgodovina sprememb…

Legon ::

Torej kot smo ugotovili na praktičnem primeru ima AI veliko prednosti. Recimo možnost, da se jo izklopi.

kanelon3 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kaj ti je Mato naredil?

na kurac mi gre odkar je pisal da treba starejše ljudi evtanizirat.

jaz bi se na tvojem bolj bal, ker enako misli za debile.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

jaz bi se na tvojem bolj bal, ker enako misli za debile.

Nihče ne bo preživel Matokalipse - sploh če združi moči z AI.

JanBrezov ::

kanelon3 je izjavil:

Zakaj bi kdo poslušal AI glasbo
Ker je to lahko dobra glasba. Primer:

Asking AI To Make A Hit Country Song - Smooth as Silk

kanelon3 je izjavil:

in zakaj neki kekci objavljajo na youtube kako služit z ai glasbo?
Zakaj tolko firm dela te AI glasba programe, da lahko nek kekec dvakrat klikne in reče da je glasbenik ?
Za denar, seveda. Vsi v tej verigi.

kanelon3 je izjavil:

Resno jaz mislim da bi to mogli čisto prepovedat. Pol se še najdejo idioti ki bi to rad uploadali na spotify in se izdajali za glasbenike:))
Ti bi to verjetno prepovedal zato, ker ti je konkurenca. Sam veš, da nisi dober in težko gledaš sebi enake ali še slabše, ko naredijo boljše komade z AI. Nehaj jamrat in uporabi AI še ti!

Evo sem Daletu rekel, naj nariše kaj na to temo:

Obala v nedaljni prihodnosti: robot dostavlja hrano, medtem, ko posluša AI glasbo.

Obala v nedaljni prihodnosti: robot dostavlja hrano, medtem, ko posluša AI glasbo.

feryz ::

Smisel ai glasbe in vsega ostalega je, da bo to naredilo konec nekim doživljenjskim pravicam, rentam in podobnim oslarijam.
Samo kvazi umetniki nekaj spacajo skupaj in potem pobirajo denar za to desetletja po tem, ko se jim je nekaj usralo.

Kot bi jaz prodal neko robo ali neko storitev in potem še leta kasiral razne pravice za to. Ne da ne bi, ampak nobenega zakona ni, ki bi mi to dovoljeval.

gruntfürmich ::

jst sem že sedaj mislil da AI dela te novodobne zanič in splošno podobne komade, v smislu da kar nekaj po svoje komponira (on-line) in ugotavlja kaj bodo ljudje dalj časa poslušali ali pa klikali...
ampak očitno še nismo tako daleč.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

HotBurek ::

feryz, a niso ravno patenti za takšne reči? Patentiraš odpiranje piksne s tem haklcom, in ti leti denar. Je pa to 1 na miljardo, da najdeš/narediš/rešiš takšno reč.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

feryz ::

Je že vse patentirano.
Pri muzki pa dva tona spremenijo in evo, narejeno.
Seveda se potem na sodiščih pričkajo, če so spremenili dovolj. Ali bi morali tri tone popraviti.

HotBurek ::

Kaj pa ta scena okrog SAZAS/SAZOR/IPF...? A ni to še ena oblika davka na davek za vsakega, ki ima radijo v gostilni in printer doma?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

*sodobna* glasba (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5613574 (12067) Trololololol
»

Spotify in Netflix dotolkla piratiziranje na Norveškem, založniška ihta pač ne

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4717990 (15058) Nummy
»

Sony navil cene Whitneyinega albuma že 30 minut po njeni smrti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
8422205 (18465) Bor H
»

Zakaj je na radiu toliko ameriške glasbe?

Oddelek: Sedem umetnosti
193932 (2997) gzibret

Več podobnih tem