» »

Tumor v možganih

Tumor v možganih

«
1
2

Bolf3nk ::

Ah jeba. pri 39 so mi odkrili tumor...
Čaka me nujna operacija in odstranitev.

Je kdo to dal skozi takšno operacijo?

twom ::

Moja znanka. 6 centimeterski. Nič posebnega. Izgleda da to že precej rutinsko delajo.

Bolj je vprašanje kako je vraščen in kakšne sorte je. Znanka je imela srečo glede tega.

LeQuack ::

Bolf3nk je izjavil:

Kakšne si imel simptome? Ter kako so odkrili?
Quack !

Glavoboli... cca 2 tedna vsak dan.
Sumenje v ušesih
Osebni zdravnik me je poslal na MR.
Odrkrili 5cm velik tumor.

K sreči na nekritičnem mestu.
kakšen pa je, bo znano po operaciji.

VelkBla ::

Bolf3nk je izjavil:

Sumenje v ušesih

A so se ti glavoboli pojavljali samo na enem mestu glave ali je bilo različno? Si imel glavobole v obliki migrene?

Šumenje kot tinitus?

pegasus ::

Bodi srečen. Stric je imel migrene več kot 6 let, ko je začel izgubljat ravnotežje in govor, so ga šele poslali na MR. Pol leta zatem smo ga pokopali.

kuglvinkl ::

Bolf3nk je izjavil:

koliko časa bo minilo od diagnoze do operacije in koliko od oka sepričakuje rehabilitacija?
Your focus determines your reallity

VelkBla je izjavil:

Bolf3nk je izjavil:

Sumenje v ušesih

A so se ti glavoboli pojavljali samo na enem mestu glave ali je bilo različno? Si imel glavobole v obliki migrene?

Šumenje kot tinitus?

Različno. Najprej ob sencah, potem pa v zatilju.
Če kot tinitus, težko rečem...je pa šumenje v ritmu srca. težko opišem.

koliko časa bo minilo od diagnoze do operacije in koliko od oka sepričakuje rehabilitacija?

Danes izvedel diagnozo, operacija v dveh tednih.
3/4 dni si po operaciji še v okrbi, to pa je to.Če je operacija uspela...lahko pa gre kaj narobe in si invalid

Potem pa še obsevanja in kemo. tudi če ni rakavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bolf3nk ()

Rias Gremory ::

@Bolf3nk
Upam, da operacije uspe in boš lahko za novo leto že nazdravljal z bližnjimi! :)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Rias Gremory je izjavil:

@Bolf3nk
Upam, da operacije uspe in boš lahko za novo leto že nazdravljal z bližnjimi! :)

Enako ti želim!

Poročam, kako bo operaciji.

no upam, da bom lahko;)

Držimo pesti! Vse bodo dali od sebe.

zodiak ::

Malo se nadihaj svežega pohorskega zraka pred operacijo. Bo pomagalo sigurno....

davidmb2 ::

Jaz, pri 34. Simptomi tudi šumenje v enem ušesu kar nekaj časa.
Nato se je pojavil še dvojni vid - takrat je steklo naprej hitro - kup preiskav, med njimi tudi MR , ki je pokazal tumor 3x4x2,5 cm.
Operiran v roku 14 dni po prejetem izvidu, po 8 dneh doma, po cca. 3 tednih pa že nazaj v službi.
Takoj po operaciji so bili nekateri simptomi sicer še malce bolj izraziti, a je po 9-12 mesecih večina popolnoma izzvenela.
V mojem primeru brez post kemo in obsevanj, redno le MR kontrola - najprej na 0,5 nato 1, 2 in zdaj na 3 leta.
To je bilo pred 12,5 leti, predvidevam, da je danes to še bolj rutinska zadeva.

Glavo gor in vse dobro!
digitalniradio.si

OutOfTheBox ::

Poznam primer blizu mene ko so pri punčki stari 10 let odkrili tumor. Zadeva je bila že kar napredna ker kljub simptomom ni nobenemu povedala, da izgublja vid, na eno oko skoraj celo slepa.

Skratka, ko so ugotovili, so jo operirali takoj. Punčka je sedaj zdrava in okreva, mora pa hoditi na kemoterapije (oz. je hodila, ne vem če še). Kar se tiče vida, ne vem kako je z enim očesom, ampak na drugo vidi.

To je bilo cca 3 leta nazaj, je šla pa že naslednje šolsko leto nazaj v šolo (to je bilo nekje januarja).

Naši dohtarji so majstri. Vse bo v redu.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Lahko kdo razloži zakaj kemoterapija po operaciji, če tumor ni maligen?

enemon ::

Drži se, bolfenk, imaš to!

mtosev ::

Veliko sreče želim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Duhec ::

@Bolf3nk, srečno! Usmerjaj misli v to, da bo šlo brez zapletov.
http://blackbird.si/

esel ::

Vse bo ok, drži se kolega.

delavec44 je izjavil:

Lahko kdo razloži zakaj kemoterapija po operaciji, če tumor ni maligen?

Ker se razraste v premajne delce in ga ni mogoce vsega izrezat.

Scorpy84 ::

Jaz imam malo drugacne izkusnje, z necakinjo. Zal je podlegla, o podrobnostih nebi, bi se pa marsikaj dalo drugace narediti Kirursko ni dvoma, da te bojo uspesno operirali. Zal se zdravljenje zaplete. Imej plan b, dokupi boljsa zdravila, ob vsakem mutenju imej pripravljen denar za doplacilo ali drugo zdravljenje k sosedom avstrijcem. Sam bi se vsekakor sel na protonsko zdravljenje, ce bi bilo potrebno. Mislim da imajo slovaki? in so cenejsi. Nocem strasiti, ampak pac povem dejstva in da pri nas aparati delujejo na skrge in jih je premalo, s tem da ne ponujamo najsodobnejso opremo.

Kurzweil ::

Jaz ti iskreno želim uspešno operacijo, dobro okrevanje in da bo vse tako, kot si želiš.

Gregor P ::

Se pridružujem željam in držim pesti zate.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mojsterleo ::

Štirideseta so že tista ko večini ljudi zdravniki 'kaj novega' odkrijejo, tako da ne bit preveč pesimista. Žal nismo večni niti ni večno naše zdravje. Vsekakor pa si še dovolj mlad, da boš lahko takšno operacijo uspešno prestal. Držim pesti in bom spremljal temo v upanju na najboljše! :)

D3m ::

Bolf3nk je izjavil:

Srečno pri operaciji.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Rahuk ::

Moji teti so odkrili pri cca 55 starosti. Operirali in normalno zivi dalje ze 4 leta od tega. Mogoce je edino malo bolj "pocasna", prej je bila vedno na 100 oratih ;).
Srecno in dobro okrevanje.

Jazon ::

Želim ti uspešno operacijo in okrevanje.

DamijanD ::

Srečno.

Twixz ::

Od prijatelja mama je bila operirana pri 40. Zdaj je 49.
Samo ena stvar ji je ostala, grozno hudi glavoboli vsake toliko časa, da ne pomaga nič drugega kot v temen prostor in odležat. Karkoli poje proti bolečinam ali spije zbruha.

Migrene pa tenzijski glavoboli so ku*ba. Pa še res zelo zelo redko kdaj pomenijo kaj hudega (če ni drugih simptomov). Mene je*e že 10 let pa sem ugotovil da pomaga 20 minutni sprehod ali pa Nalgesin/Lekadol.

P.S.

Vse bo v redu, še enkrat tolko boš ziher dočakal :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Twixz ()

dripac ::

Držim pesti zate. Srečno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dripac ()

kamiKaZaA ::

@Bolf3nk - drži se in držim pesti, da se vse najboljše izteče. Samo pozitivno razmišljaj glede tega.

Protonsko zdravljenje raka - to je prihodnost in naredi dosti manj škode kot obsevanje s kemoterapijo:

V centru za protonsko in ionsko terapijo MedAustron: novi načini zdravljenja dajejo upanje bolnikom
https://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnol...

Mene najbolj moti, da kaj takega še nimamo pri nas. Zadeva stane cca. 100 milijonov da lahko 3 bolnike hkrati zdraviš (imaš 3 pospeševalnike). Obstajajo tudi centri z do 6 pospeševalniki. In država meče denar skozi okno raznim NVO-jem in Ukrajini, da bi se pa kaj takega spravili zgraditi (protonsko zdravljenje raka), to pa ne.

zodiak ::

To ni prednostna naloga oz. To ni v prednostnem izboru.

ferko2 ::

Alejuja, upam da bo vse v redu.
Znanec mi je pravil o nekem kolegu, in je imel tudi nek tumor v glavi in so ga mogli operirat. Dolgo časa se je rehabirital, več kot leto, bilo je mejno ampak se je izvlekel.
Upam, de se pozdraviš, očitno to, da me bojo kmalu odjebal s posla le ni tak problem ko prebereš take stvari.

Bolf3nk - protonsko zdravljenje raka je dokaj draga zadeva (hkrati pa tudi bolj učinkovita in varna od obsevanja in kemo), a tudi ZZZS včasih odobri zdravljenje. Probati ni greh. Ozvoli še ne članek:

Ni znano, kdaj bo Slovenija dobila protonski center
https://www.delo.si/novice/slovenija/ni...

V letu 2021 je ZZZS odobril 19 vlog za napotitev desetih zavarovanih oseb na radioterapijo s protonskimi žarki v tujino, in sicer sedem v Italijo, dva v Francijo in enega v Avstrijo. Letos pa je ZZZS do 31. marca odobril osem vlog za napotitev štirih zavarovanih oseb v Italijo.

Jaz osebno bi kaj takega probal, če bi se znašel v tej situaciji. Težko pa, da bi si lahko to sam plačal, ker se cena celotne terapije giblje od 50.000€ do nekje 130.000€. In bi mi bila edina možnost, da bi mi ZZZS odobril to zdravljenje v tujini.

mojsterleo ::

kamiKaZaA je izjavil:

Jaz osebno bi kaj takega probal, če bi se znašel v tej situaciji. Težko pa, da bi si lahko to sam plačal, ker se cena celotne terapije giblje od 50.000€ do nekje 130.000€. In bi mi bila edina možnost, da bi mi ZZZS odobril to zdravljenje v tujini.
Predlog se zdi super, samo po mojem bi predolgo trajalo, da bi (op) prišel na vrsto za kaj takega.;((

IL_DIAVOLO ::

Dejstvo, da si zadevo hitro opazil, je vsekakor pozitivno. Nimas kaj, kot glavo gor, biti med ljudmi in zaupat dohtarjem.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

kow ::

Drzimo pesti. Srecno.

socialec ::

Drži se, Bolf3nk!

marS ::

želim ti da uspe operacija srečno in da boš imel čim manj posledic.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Mercier ::

Ni to nič za Bolfenka! Držim pesti.

H` ::

Srečno in pogumno!
so be it

lisaac ::

Sodelavec je imel tudi to. O samih simptomih nevem kako je prišlo do tega je pa bil na operaciji in uspešno se je vrnil v roku 1 meseca nazaj v službo. Star je 42 let.

Imaš ti to, vse bo še dobro! Srečno!

mertseger ::

Bolf3nk je izjavil:

Sumenje v ušesih

Srečno pri operaciji in okrevanju.

tony1 ::

V šoli smo pred 30 leti imeli prfoksa, ki je imel tumor skoraj velikosti polovice možganov... Radiolog ni mogel verjeti, kako lahko sploh še normalno funkcionira... Pa so ga poštimali in je tudi danes OK.

OP, veliko sreče!

JanBrezov ::

Upam, da ta objava ni neprimerna. Če je, se opravičujem vnaprej.

Slovenski operni pevec Ambrož Bajec @ Wikipedia je med drugim znan po tem, da je šel na operacijo možganskega tumorja
in se pri tem posnel. Operacija je bila izvedena pri zavesti, med operacijo so mu rekli, naj poje. Med petjem v nekem trenutku izgubi zmožnost petja. Ta se mu sicer povrne, a način, kako neha peti je malce srhljiv (@2:40).

awake craniotomy with singing and talking

OP želim veliko sreče z operacijo in okrevanjem.

streki ::

Vso srečo,ki je žal prijatelj mojega sina ni imel.Prejšni mesec so ga pokopali,star 17 let.:'(

Nikonja ::

Zanimivo kako istim zdravnikom v enih primerih popolnoma zaupamo, v drugih primerih pa jih obsojamo da so farmacevtski plačanci in nas namerno zavajajo.... hmmm

Kolega tebi pa vso srečo, sej ti bo uspelo!

VelkBla ::

Twixz je izjavil:

Od prijatelja mama je bila operirana pri 40. Zdaj je 49.
Samo ena stvar ji je ostala, grozno hudi glavoboli vsake toliko časa, da ne pomaga nič drugega kot v temen prostor in odležat. Karkoli poje proti bolečinam ali spije zbruha.

Migrene pa tenzijski glavoboli so ku*ba. Pa še res zelo zelo redko kdaj pomenijo kaj hudega (če ni drugih simptomov). Mene je*e že 10 let pa sem ugotovil da pomaga 20 minutni sprehod ali pa Nalgesin/Lekadol.

P.S.

Vse bo v redu, še enkrat tolko boš ziher dočakal :)

Imigran ni bil ok? Sej vem, tableta na tableta. Tudi mrzla osvežitev z vodo pomaga.

Nikonja je izjavil:

Zanimivo kako istim zdravnikom v enih primerih popolnoma zaupamo, v drugih primerih pa jih obsojamo da so farmacevtski plačanci in nas namerno zavajajo.... hmmm

To samo pomeni, da določeni ljudje znajo uporabljati svoje možgani in niso vodljivi kot ovce, kjer bi slepo sledili vsemu, kar jim "stroka" prodaja kot suho zlato. Imaš pa ovce, katere bi skočile v prepad, če bi "stroka" rekla, da bodo zaradi tega skoka zdravi celo življenje. Zato pa pravim, da kdor zna uporabljati možgane ne pusti, da namesto njega "razmišljajo mediji". Ovce pa pač pustijo, da jih mediji vodijo, pa magari v prepad...
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdravljenje raka-alternativa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18442867 (23260) next3steps
»

Nekateri pravijo, da trava zmanjšuje rakave tumorje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13935285 (31391) Smrekar1
»

Placebo: namesto operacije meniskusa samo narkoza (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9334786 (27584) Mipe
»

Odkrili gen, katerega delovanje je pomembno pri nastanku in poteku raka trebušne slin (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6218330 (16919) poweroff
»

Kemoterapija = mumbo jumbo?

Oddelek: Problemi človeštva
4418205 (15750) grex

Več podobnih tem