Forum » Informacijska varnost » Nezaželene potrditvene kode
Nezaželene potrditvene kode
Tropinar ::
Živjo,
Pred tednom sem dobil dva smsa s potrditveno kodo za dostop do tik tok ads, kljub temu da tik toka nimam. Stvar sem odmislil, češ nekdo se je zatipkal, danes ponoči pa sem dobil še osem smsov tipa "The PIN to confirm your phone number is xxxxxx." Od Bitpande, kjer tudi nimam računa niti nisem prej še nikoli slišal za tega brokerja.
V smsih ni prisotnih linkov na katere bi lahko kliknil, prav tako na kratke kode ni mogoče odgovoriti.
A imam tako srečo da nekdo pomotoma vpiše mojo številko, al jo nekdo zlorablja in bi me moralo skrbeti?
Kako lahko ukrepam če je slednje?
Hvala, lp
Pred tednom sem dobil dva smsa s potrditveno kodo za dostop do tik tok ads, kljub temu da tik toka nimam. Stvar sem odmislil, češ nekdo se je zatipkal, danes ponoči pa sem dobil še osem smsov tipa "The PIN to confirm your phone number is xxxxxx." Od Bitpande, kjer tudi nimam računa niti nisem prej še nikoli slišal za tega brokerja.
V smsih ni prisotnih linkov na katere bi lahko kliknil, prav tako na kratke kode ni mogoče odgovoriti.
A imam tako srečo da nekdo pomotoma vpiše mojo številko, al jo nekdo zlorablja in bi me moralo skrbeti?
Kako lahko ukrepam če je slednje?
Hvala, lp
matobeli ::
Lahko blokiraš (pri sebi na telefonu). Če ne misliš uporabljat teh servisov ti je verjetno vseeno.
So pa to zlorabe. Ampak načeloma nič ne morjo.
So pa to zlorabe. Ampak načeloma nič ne morjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Tropinar ::
Hvala obema. Kaj pa sploh dosežejo s tem ko si "sposodijo" številko, oziroma zakaj ne uporabit kake za enkratno uporabo, ipd.?
komunist1945 ::
Jaz sem letos dobil ene par. Najprej za nekaj od amazona, čez kako uro še enega. Potem čez 2 dni za neko x trgovino. Čez kak mesec pa še za nekaj tretjega. Od tazadnjega je že par mesecev. Niso me ravno fejst pospammali.
Lonsarg ::
Ja tudi jaz in moja obcasno ta spam dobivava, se je zlo poslabsal v zadnjih mesecih.
Zna biti da kdo na brute force nacin poskusa ugibat te stevilke da bi fejk racune na prave cifre registriral, druga ideja mi ne pride na pamet zakaj bi kdo to delal. Tak da pomoje imajo te servisi preslabo anti spam zascito da kdo masovno probava registrirat.
Zna biti da kdo na brute force nacin poskusa ugibat te stevilke da bi fejk racune na prave cifre registriral, druga ideja mi ne pride na pamet zakaj bi kdo to delal. Tak da pomoje imajo te servisi preslabo anti spam zascito da kdo masovno probava registrirat.
c3p0 ::
Vsak dan skoraj, še Telegram pa se sploh ne spomnim, da bi se tja registriral, drugače pa prednjači FB.
Lonsarg ::
Problem blocka je da so velikokrat za te authentication code kaki servisi zadaj ki pokrivajo lahko veliko število ponudnikov, po domače lahko blokiraš tiktop SMS Authentication spam pa ti bo nehal delat Microsoft 2factor SMS! Govorim seveda v teoriji, v praksi najbrž v večini primerov ni težav, ma ne upam blokirat, sj ponavadi po par dneh sami blokirajo podnudniki (al pa spamer neha), e mi še ni zgodilo da bi dlje kot par dni trajalo.
GupeM ::
Nima te kaj skrbeti. Skrbeti mora ponudnika storitve, za katero dobiš sms. Oni namreč plačajo pošiljanje sms sporočila.
https://www.cert.si/neobicajna-sms-spor...
https://www.cert.si/neobicajna-sms-spor...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1367244 (10984) | starfotr |
» | Nekdo me stalno kliče s številk ... (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 608007 (36839) | Nikonja |
» | Indijski telefonski prevaranti kličejo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44220 (4339) | MIHAc27 |
» | paypal pomoč... :) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 18448 (9652) | amacar |