» »

Vaščani kurijo odpadke na mojem zemljišču

Vaščani kurijo odpadke na mojem zemljišču

enemon ::

Odkar imam nameščene kamere na vikendu, vidim da oseba, ki mi ga je prodala, kuri odpadke na mojem zemljišču. S traktorjem navozi večinoma ostanke trave in listje ter les, pa tudi nekaj plastike in kovine (vem, ker mi je priletelo v noge, ko sem kosil). Ko naredi kup, polije z bencinom, da zagori, nato pa se odpelje in pusti, da pogori do konca.

Vprašanje je, kaj se da storiti v tem primeru, mislim, da ni zakonito, da kar pri nekomu kuriš.

Utk ::

Ena nora ideja. Si mu reku naj neha?

Twixz ::

Če ti je dal vikend poceni in sta v dobrih odnosih mu povej da se to ne dela, da lahko odpadke zastonj pelje v najbližji zbirni center in jih odloži v za to namenjene kesone.

Če sta skregana prijava na občino, posnetek, slike, če imate komunalnega inšpektorja bo napisal kazen, potem bo pa tebe polil z bencinom in zažgal :))

enemon ::

Ja, ampak se ne sekira.

c3p0 ::

Globa za kurjenje odpadkov na prostem, ki je prepovedano, znaša med 500 in 4.500 evrov, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto. Kaj lahko v naravi kurimo in kaj ne?

https://n1info.si/novice/slovenija/na-p...

Mogoče se bo po globi začel sekirat...

Machete ::

Pa zakaj na privat zemljišču, a ni občinske ali agrarne zemlje na voljo?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

bm1973 ::

Nabij tablo, da se parcela snema, in potem odnesi posnetke na policijo.

Telbanc ::

Zagradi parcelo, nato kot je blo že rečeno kamere in obvezno obvestilo, da gre za privat nepremičnino, ki je v celoti pod videonadzorom.

Ograjo zato, ker zgleda da imaš opravka z čudakom, ki kuri strupeno plastiko, ki ti uničuje zemljo. Tko da na salato, sadje z vikenda lah počas pozabiš, če se bo to nadaljevalo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

fikus_ ::

Če že boste snemali, ne snemati javnih površin, samo zasebne, potem obvestilo o video nadzoru in na tem tudi, kdo izvaja video nadzor ter kontaktne podatke (dovolj je telefonska).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Telbanc ::

Moraš kamere nastavit tako, da snemaš samo svoje ali imet opcijo na kamerah, da odrežeš določen del slike.

Sicer lahko po določenem času nehaš s snemanjem, ko oceniš, "da je sosed spremenil vzorec vedenja".
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

sbawe64 ::

Dobiš neke cigane, jim daš 100 EUR in naj privlečejo en kup smeti ter jih zakurijo na dvorišču prejšnjega lastnika.
2020 is new 1984
Corona World order

FrRoSt ::

Oddaš vlogo za motenje posesti in nedovoljeno sežiganje na policiji in jim predložiš posnetek.
Naj se oni naprej ukvarjajo s tem!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

njyngs ::

Pokliči cigane, da ti pripeljejo nekaj smeti. Odloži na njegovo zemljišče, polij z bencinom in zakuri.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Furbo ::

Pošlji mu priporočeno še zadnje obvestilo, da naj preneha s tem in ga opozori na posledice sicer (prijava in posledična kazen).

Drugače se potem delajo budale in čukasto gledajo, češ 'zakaj si me pa prijavil, lahko bi mi rekel'.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

TESKAn ::

Telbanc je izjavil:

Zagradi parcelo, nato kot je blo že rečeno kamere in obvezno obvestilo, da gre za privat nepremičnino, ki je v celoti pod videonadzorom.

Ograjo zato, ker zgleda da imaš opravka z čudakom, ki kuri strupeno plastiko, ki ti uničuje zemljo. Tko da na salato, sadje z vikenda lah počas pozabiš, če se bo to nadaljevalo.

+1. Dodatno ograja odvrne še kake 'pohodnike', ki bi si na tvoji terasi naredili piknik.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kixs ::

Dovolj je trak, ki ga napeljes okoli svoje parcele ali oranzno gradbeno mrezo.

x

x

x

x

fikus_ ::

Glede ograje, pozanimaj se, kaj lahko narediš brez kakšne papirologije, da ne boš imel še s tem stroškov. Je različno po občinah.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prigode s podeželja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18421328 (9928) Baja
»

Zakaj ljudje masovno kupujejo olje (strani: 1 2 3 )

10411354 (6684) zobnik
»

Montaža ograje

93003 (1917) videc
»

Ograja z bodečo žico (strani: 1 2 )

5710460 (9228) Kr_Edn
»

Motenje posesti (strani: 1 2 )