Forum » Pomoč in nasveti » MojElektro.si izboljšave, mnenja
MojElektro.si izboljšave, mnenja
OutOfTheBox ::
Zadnje čase kar redno spremljam porabo elektrike, verjetno nisem edini. Tema je namenjena izpostavi delovanja oz. izboljšanja portala.
Prva zadeva, ki bi potrebovala izboljšanje je izbira datuma.
- Zadnjih 7 oz. 30 dni, dejansko ne vključuje porabe zadnjih toliko dni ko je bilo izbrano in je zato zavajujoče. To da je v koledarju izbranih 7 dni, vključno z današnjim, ne pomeni da so to podatki za zadnjih 7 dni, če ne postrežeš podatka za zadnji dan. Ker je zadnji dan vedno današnji, in za isti dan ni še podatkov, je torej vseh prikazov dejansko 6 in ne 7.
Rešitev je poljubna izbira datuma, ampak brez potrebe jemlje čas.
Druga zadeva je da bi moral izbran datum moral biti "persistent", ko skačeš med "tabi" (Dnevne količine, 15 minutni podatki,..). Če izberem datum, želim videti vse informacije okoli tega datuma in nočem da se datum resetira ko se premikam med različnimi konteksti informacij.
Fajn bi bilo tudi dodat "trendline" ko izbereš neko obdobje, tako da razumeš ali gre poraba gor, dol ali ostaja prb. enaka.
Prva zadeva, ki bi potrebovala izboljšanje je izbira datuma.
- Zadnjih 7 oz. 30 dni, dejansko ne vključuje porabe zadnjih toliko dni ko je bilo izbrano in je zato zavajujoče. To da je v koledarju izbranih 7 dni, vključno z današnjim, ne pomeni da so to podatki za zadnjih 7 dni, če ne postrežeš podatka za zadnji dan. Ker je zadnji dan vedno današnji, in za isti dan ni še podatkov, je torej vseh prikazov dejansko 6 in ne 7.
Rešitev je poljubna izbira datuma, ampak brez potrebe jemlje čas.
Druga zadeva je da bi moral izbran datum moral biti "persistent", ko skačeš med "tabi" (Dnevne količine, 15 minutni podatki,..). Če izberem datum, želim videti vse informacije okoli tega datuma in nočem da se datum resetira ko se premikam med različnimi konteksti informacij.
Fajn bi bilo tudi dodat "trendline" ko izbereš neko obdobje, tako da razumeš ali gre poraba gor, dol ali ostaja prb. enaka.
- spremenilo: OutOfTheBox ()
socialec ::
Imaš prav, čeprav dvomim, da bo kaj, ker infrastrukturna podjetja sicer delajo napredne analize, ki pa jih ne nudijo odjemalcem, zato si narediš sam glede na vse izvožene podatke ali pa počakaš, če kakšen od avtorjev brezplačnih spletnih kalkulatorjev bere slo-tech.com in pripravi kaj v tem smislu. 15 minutni podatki sicer zahtevajo kar nekaj časa za obdelavo in znajo počepniti pri navalu ali kakšnih sezonskih analizah, zato mogoče najboljše nekaj, kar se izvaja pri klientu? Mislim, da sem celo videl pri enem, da je že imel linearne trende računane, standardno deviacijo, statistiko...
OutOfTheBox ::
mirator ::
Izboljšave bi res bile dobrodošle.
Sicer pa, ker je možen izvoz v excel, sem si jaz vse statistične informacije uredil v excelu:
- graf celotne porabe
- graf v okolici največjih konic
- število prekomernih 15 min porab
- velikost prekomernih porab
- izračun omrežnine
Graf omogoča tudi trendno črto, vendar mora biti v raztreseni varianti, sicer ima na x osi napačne vrednosti (namesto dejanskih vrednosti, zaporedne številke).
Sicer pa, ker je možen izvoz v excel, sem si jaz vse statistične informacije uredil v excelu:
- graf celotne porabe
- graf v okolici največjih konic
- število prekomernih 15 min porab
- velikost prekomernih porab
- izračun omrežnine
Graf omogoča tudi trendno črto, vendar mora biti v raztreseni varianti, sicer ima na x osi napačne vrednosti (namesto dejanskih vrednosti, zaporedne številke).
Anney ::
Meni že od 8.11, ne kaže nič. Torej rabijo prvo urediti osnovne zadeve.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov način obračunavanja omrežnine (strani: 1 2 3 4 … 124 125 126 127 )Oddelek: Loža | 482629 (122) | SambaShare |
» | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1353760 (2850) | bosmla |
» | Avtolog.si (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Na cesti | 113495 (7562) | starfotr |
» | [VBA] Uvažanje ECB tečajnice glede na datumOddelek: Programiranje | 1128 (956) | Argonavt |
» | Excel 2003 - OzadjeOddelek: Programska oprema | 1952 (1846) | samomas |