» »

Wifi vticnica

Wifi vticnica

tiltech ::

Ker nimam hišnega interneta uporabljam hot spot preko telefona. Je mogoče na takšen način povezati wifi vtičnico ali preko lte modema? Ìiščem blouthoot vtičnico ki podpira porabo energije in časovnik. Potrebujem za klimo ki je starejša in nima nobene novitete. Uporabljjal bi samo doma. Hvala

135063 ::

shelly plug s - povežeš na nek wifi in nastaviš oblačni dostop - bodo ostali razložili detajle

Karen ::

Tu je treba ločit par zadev (če te prav razumemo):
- kot prvo nimaš stalne povezave v internet? Ko si doma imaš internet hotspot (to je wifi) preko telefona. Ko gre telefon od doma ni interneta. Torej tisto kar boš imel za krmilit ne bo delalo če ne bo stalno na internetu, oz. če boš zdoma se ne boš imel kam priklopit da bi krmilil klimo (oz. kar že misliš).
- drugo je naprava, ki bi jo rad imel za krmiljenje klime. Naštel si vse možne tehnologije, wifi, bluetooth... (kot reklama za nov kriptoscam projekt, samo še AI pa smartcontracts si pozabil omenit:D) pa sploh ne veš kaj boš s tem. Bluetooth je recimo tehnologija ki jo glede na opisano sploh nimaš kam tlačit, razen če imaš klimo ki se lahko krmili preko bluetootha, ampak če je starejša verjetno ne. Če bi rad imel samo "daljinca" na telefonu potem (preberi spodaj) bi jaz poizkusil (klima ima verjetno daljinca) z mobilnim telefonom ki ima IR pa ga sprogramiraš, ali pa kupiš daljinca.
- da se vrnem k tej "napravi" - domnevam da iščeš neko "stikalo" ki ti bo prižigalo in ugašalo klimo, ali da nastaviš na telefonu časovnik ali da ročno od nekje prižgeš/ugasneš - če nimaš rešene točke 1 ne bo šlo nič. Stikala ki bi ti npr. štelal temperaturo te klime, način pihanja ipd., ni, če ga nima original proizvajalec klime.
- klima je kar močan porabnik, imaš recimo EWElink stikala ki podpirajo večje moči (10 ali celo 16A) za prižiganje bremena. To lahko daš med klimo in vtičnico (oz. med napajalni kabel) in potem se ta naprava poveže z wifi-jem doma (rešena točka 1) in potem lahko gledaš ali je on/off oz. prižigaš in ugašaš. Samo dvomim da je klima taka da ko pride štrom se ti bo zadeva avtomatsko vključila, po mojem že za elektroniko to ni zdravo. Če klima nima wifi krmilnika ali vmesnika ki bi se ga dalo dokupit, potem je po mojem ta projekt bolj no-go kot pa go.
Upam, da sem vsaj malo razjasnil pojme, je pa precej nejasno napisano, zato se ti opravičujem, mogoče te nisem razumel kaj bi točno želel, pa sem malo širše napisal.

tiltech ::

Da ne bo preveč za razmišljat, bom samo vprašal.
Ali lahko povežem telefon z wifi vtičnico, če imam samo hot spot?
Vse to vem, kar si napisal in ne bi rad kupil vtičnice, nato p ugotovil da ne bo nič. Za daljinec sem že spraševal kot si navedel, pa ni variante. Če mi uspe najti bluetooth vtičnico, bom preko nje povezal telefon. V Conradu jo nimajo z timerjem in merilnikom porabe.

HolyFuck1 ::

What the fuck je wifi vtičnica?

Če te prav zastopim, bi ti rad povezavo s telefona prenesel na powerline adapter?

Klemenn ::

p0ki ::

tiltech je izjavil:

Da ne bo preveč za razmišljat, bom samo vprašal.
Ali lahko povežem telefon z wifi vtičnico, če imam samo hot spot?
Vse to vem, kar si napisal in ne bi rad kupil vtičnice, nato p ugotovil da ne bo nič. Za daljinec sem že spraševal kot si navedel, pa ni variante. Če mi uspe najti bluetooth vtičnico, bom preko nje povezal telefon. V Conradu jo nimajo z timerjem in merilnikom porabe.


Ja, obstajajo wifi vtičnice in nima veze če imaš samo hotspot
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

Karen ::

S tem kar si napopal boš tvoji klimi največ odrezal šteom pa je ne več prižgal. Bluetooth pa še vedno ne vem zakaj ga not tlačiš k nima veze s tem kar bi rad.

MIHAc27 ::

20 let že šraufam računalnike, delam mreže, optiko... ampak izraz Wifi vtičnica slišim prvič.

Mogoče tole:
Sam od Wifi-ja do TV-ja nimam kabla potegnjenega. Zato imam še 1 wifi router, ki se povezuje na glavni wifi, potem pa je iz njega kabel potegnjen do TV. Dela čist ok.
Router rabi samo podpirat bridge mode.

Predvidevam da bi ti to rad. Preko WIFI (Hotspota) dobil dozo, kamor lahko vklopiš LAn kabel

Invictus ::

Wifi vtičnica dela, če zraven potegneš še Wifi kabel...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

V-i-p ::

Jpj no, wifi vtičnica je pametna vtičnica. Tale, recimo: https://www.mimovrste.com/pametne-vticn...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

APPluk ::

Imam tako: https://www.mimovrste.com/pametne-vticn...
Dela super, imaš odlično aplikacijo; poskus in naroči, če ti ne bo dogovorjala jo vrneš.
Ima tudi gumb, tako, da jo alhko tudi fizično upravljaš.

tiltech ::

Da grem kar po vrsti, kar ste napisali.
-Glede IR opcije sem že imel na testu in moje klime ne prepozna.
- Bluetooth vtičnico bi uporabil, ker ni potrebe po internetu in se uporablja kot daljinec. Imam pralni stroj z takšno opcijo in je kar fajn. So opcije, ki jih ni na programatorju, na aplikaciji pa so. Ampak to je malo drugače.

-Kot sem napisal, nimam ne usmerjevalnika ali interneta doma. Vse kar delam, delam preko hos spot deljenje podatkov preko telefona.
"Miha"
Poznam to kar si omenil, ampak je potrebno imet usmerjevalnik ali pa lte modem z sim kartico, da potem to lavda. Če pa tega ni, pa ne gre tvoja opcija. Da vsi to delal za eno klimo, pa tudi ne vem če se splača cenovno.
Če kdo ve kje dobiti bluetooth vtičnico z timerjem in merilnikom el. energije. Mi naj prosim napiše.

Upam, da je sedaj kaj bolj jasno.Pa prosim pišite tisti, ki so imate ali pa veste kako in kaj.

twom ::

Hotspot...
To ni router, da bi se naprave na hotspotu videle med seboj. Vsaka naprava priključena na ta hotspot ima samo dostop do interneta, na pa do domačega omrežja.

Jaz sem to rešil tako, da sem kupil en poceni router Gl.inet GL-MT300n, mislim da me je prišel ene 25EUR iz amazona, in nanj priključil telefon preko USB kabla. Sam router že ima firmware za tethering telefona in nastaviš preko WEB vmesnika. S tako rešitvijo dobiš domač WiFi za vse naprave preko telefona. Sam sem imel gor tudi Synology s torrenti (BOB Mega paket).

Če boš poskrolal po strani mal dol boš naletel na sliko 4 ways to connect to internet (GL-iNet).

Za bluetooth povezat na internet pa rabiš nek bluetooth to wifi gateway.

tiltech je izjavil:

Upam, da je sedaj kaj bolj jasno.Pa prosim pišite tisti, ki so imate ali pa veste kako in kaj.
Pobožne želje v današnji internetni greznici (tako glede tega da je komu kaj jasno, do tega da se folk nebi oglašal)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: twom ()

KraitPay ::

Mislim da ima shelly 2.5PM, meritev porabe, wifi in še timerje. Samo ni vtičnica, ampak se da v dozo vtičnice.

errhec ::

Išči :
WiFi Smart Plug.

Tudi če potrebuje aplikacijo, bi moralo delovati, ko si na internetu preko "hotspota".
Kajti telefon še vedno "vidi" internet (ko je hotspot prižgan).

Na hitro vendar ni na zalogi:
https://lunares.eu/-wifi-socket-with-sp...
dd

laguna1 ::

Jaz sem svojo staro klimo, ki ima samo ir daljinec, spremenil s temi napravami tako, da lahko upravljam na daljavo.

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-...

Res pa je, da jaz imam v hiši wifi dostop. S to napravo "rokuješ" kot z daljincem, s tem ne prekinjaš elektriko klime. Če hočeš samo pametno wifi vtičnico pa vzameš kaj takega:
https://www.aliexpress.com/item/1005005...

Seveda pa boš moral nekako te naprave ppvezat s spletom, lahko tudi kot navajaš s hotspotom.

Lp

tiltech ::

"Laguna1" To sem že imel na poizkusu od TUA in moje klime ni našel. To je dejansko ir remote, ki se poveže na wifi in se preko te naprave upravlja. Tudi če prepozna napravo, še ni rečeno da bo isto kot original daljinec. Na servisu za mojo klimo so rekli, da ni nobene opcije. Pred leti je bil nek vmesnik kot si ti napisal, sedaj pa ni nikjer na voljo.

"Twom" Tudi to sem včeraj gledal ali pa nek poceni 4g-5g lte modem z lan ihodom in da bi naredil potem kot ima večina ljudi. Tako bi razbremenil teelfon in ga uporabil za druge namene. Sem pa malo gledal youtube in so te modemi bolj slabši pri prenosu brezžičnega signala, kot sama izguba. Če pa je preko utp kabla, potem pa je signal dosti boljši. Nikoli nisem imel na preizkusu lte modema ali kaj podobnega. Drugače pa sem gledal tudi zadevice kot si ti naredil za 15€ in podobno. Kaj bi ti rekel glede na izkušnje? Prenos podatkov imam preko telefona na računalnik preko akos testa 45mb DL. Preko njega imam tv in še 3 naprave.

tiltech ::

To bi še vprašal. Kaj se zgodi pri pametni vtičnici, če ni povezave.
Deluje vse normalno kot prej, samo da se ne morem povezat in upravljat na daljavo?

Hvala vsem za pomoč in nasvete, da sedaj malo več vem glede tega.

mrTwelveTrees ::

Jaz imam slabe izkušnje z temi IR - wifi adapterji, ki ti omogoča preko interneta da krmiliš - upravljaš klimo.
Na papirju piše, da podpira proizvajalca, v praksi pa se lahko zgodi da ne.

Karen ::

Lahko ti povem npr. za EWElink touch tipka za žarnice - če je na wifi-ju potem lahko krmiliš s telefonom, če ni potem je pač touch tipka, ki deluje kot navadna tipka na dotik.

V-i-p ::

tiltech je izjavil:

To bi še vprašal. Kaj se zgodi pri pametni vtičnici, če ni povezave.
Deluje vse normalno kot prej, samo da se ne morem povezat in upravljat na daljavo?

Hvala vsem za pomoč in nasvete, da sedaj malo več vem glede tega.

Deluje, bom dal primer: če jaz daljinsko preko wifi vtičnice prižgem oljni radiator in pade povezava, pač greje naprej, samo ugasnit ga ne bom mogel, dokler ne pridem domov.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

tiltech ::

Pa sem spet nazaj. Po nekaj časa in iskanju določenih naprav, sem sedaj dokončno rešil in klimo lahko upravljam brez daljinca od klime. Kupil sem lte 4-5ghz usmerjevalnik na sim kartico, pametni ir upravljalnik.
Največja težava in ugibanje je bila kompatibilnost z mojo klimo, ker ni ne vem kako znana firma. Po dolgotrajnem igranu z aplikacijo, se je na koncu vse povezalo.
Aplikacija ima vse funkcije kot original daljinec in tudi kode signala se ujemajo. Če izberem v aplikaciji gretje, se tudi vklopi gretje, čeprav ni na isti poziciji kot na daljinskem. Če napravo izklopim iz el. omrežja in vključim nazaj, se temperatura resetira. Ponovno gre od najnižje.

Imam pa eno težavo, ki jo ne znam rešit. Pisal sem tudi proizvajalcu in po parih dneh še ni odgovora. Pisal sem jim iz aplikacije, ker v dodatnem meniju so podatki za pomoč in kontakt. Težava je, kako upravljati iz druge lokacije. Na telefonu imam neomejene mobilne poatke, tako da sem skoz povezan. V aplikaciji so možnosti, doddajanja tretjih oseb, google asistent in alexa.

Ko sem od doma, se moram prvo povezat z usmerjevalnikom in preko ruterja na aplikacijo, če razmišljam pravilno?

joez7 ::

Jaz sem uporabil vtičnice od Tapo (Tp Link) P110 (vsebuje tudi meter), par pod 30€, aplikacija še kar užitna (Tapo). Lepo določiš dodatno omrežje za IoT (gost) in naj prijavljaš vtičnice. Deluje z lokalnega omrežja kakor tudi iz divjine.

https://www.mimovrste.com/pametna-hisa/...

joez7 ::

tiltech je izjavil:

Pa sem spet nazaj. Po nekaj časa in iskanju določenih naprav, sem sedaj dokončno rešil in klimo lahko upravljam brez daljinca od klime. Kupil sem lte 4-5ghz usmerjevalnik na sim kartico, pametni ir upravljalnik.
Največja težava in ugibanje je bila kompatibilnost z mojo klimo, ker ni ne vem kako znana firma. Po dolgotrajnem igranu z aplikacijo, se je na koncu vse povezalo.
Aplikacija ima vse funkcije kot original daljinec in tudi kode signala se ujemajo. Če izberem v aplikaciji gretje, se tudi vklopi gretje, čeprav ni na isti poziciji kot na daljinskem. Če napravo izklopim iz el. omrežja in vključim nazaj, se temperatura resetira. Ponovno gre od najnižje.

Imam pa eno težavo, ki jo ne znam rešit. Pisal sem tudi proizvajalcu in po parih dneh še ni odgovora. Pisal sem jim iz aplikacije, ker v dodatnem meniju so podatki za pomoč in kontakt. Težava je, kako upravljati iz druge lokacije. Na telefonu imam neomejene mobilne poatke, tako da sem skoz povezan. V aplikaciji so možnosti, doddajanja tretjih oseb, google asistent in alexa.

Ko sem od doma, se moram prvo povezat z usmerjevalnikom in preko ruterja na aplikacijo, če razmišljam pravilno?


Če je kolikor toliko aplikacija, mora sama prepoznat ali si v lokalu ali divjini (vsaj Tapo, SolarEdge, SmartHome...)

tiltech ::

To ni vtičnica, ampak IR SMART REMOTE TELLUR. Nikjer nisem zaznal, da bi bi bila opcija lokacije ali gps. Prosil bi bolj natančen opis, ne v kraticah. Vedeti moram, kaj mora podpirat app, da bo to delovalo. Pri napravi piše, da se lahko povežeš od kjer koli na zemlji z android ali ios.
Povezan sem na domači wifi z telefonom z katerim upravljam ta ir. Ko stopim iz stanovanja, se preklopi na mobilne podatke. Takrat mi v aplikaciji napiše, da ni povezano in se funkcija za upravljanje zaklene, potemni.

joez7 ::

Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

tiltech ::

Ne, TELLUR TLL 331241 smart ir remote. Res bi prosil, če veš kaj narediti, da bo delovalo ko sem od doma. Lahko si namestiš app tellur smart, je edina v google trgovini in boš videl kaj vse se da in če ima to kar mora imeti.
Lahko ti pa napišem, kaj podpira in kaj ne. Napiši in ti povem.

DamijanD ::

tiltech: imaš dve možnosti:
- naprava mora delovati preko clouda/strežnika, potem se lahko ti odkjerkoli povežeš na to in upravljaš
- če imaš samo lokalni dostop, potem potrebuješ VPN s katerim se od kjerkoli povežeš v svoje lastno domače omrežje in potem lahko tudi dostopaš do lokalnih naprav.

tiltech ::

In zakaj potem povsod piše pri vsaki napravi ki jo oglašujejo. To napravo lahko upravljate od kjer koli. Kako naj to ve oseba, ki nima pojma o strežnikih itd. Kar se tiče strežnikov itd mi ni tuje, ampak kot sem opisal gled aplikacije. Ker preko nje se upravlja in mora imeti neko opcijo, ki omogoča da se proces izvede.
Resnično bi prosil, če lahko nekdo napiše kaj mora imeti aplikacija, android naprava.

Misliš virtual protection network ali kaj drugega? Vpn za kritje ip imam.

joez7 ::

tiltech je izjavil:

In zakaj potem povsod piše pri vsaki napravi ki jo oglašujejo. To napravo lahko upravljate od kjer koli. Kako naj to ve oseba, ki nima pojma o strežnikih itd. Kar se tiče strežnikov itd mi ni tuje, ampak kot sem opisal gled aplikacije. Ker preko nje se upravlja in mora imeti neko opcijo, ki omogoča da se proces izvede.
Resnično bi prosil, če lahko nekdo napiše kaj mora imeti aplikacija, android naprava.

Misliš virtual protection network ali kaj drugega? Vpn za kritje ip imam.


Zato ker je potrebno razumeti napisano. Skoraj vsaka naprava (oziroma proizvajalec) ima svojo aplikacijo. Prvo pogledaš napravo, katero aplikacijo rabi, jo preko app naložiš in vidiš če ti paše. Jaz sem pred nakupom probal nekje 7 aplikacij, in na koncu pristal na Tapo (tp-link), maš možnost v cloudu ali brez. Dela pa lepo, ko enkrat skužiš. Novo napravo dodaš v minuti. Pač dobrodošel v svet IoT. Tud TUJA (SmartLife) ma kar dobro rešeno (mam en termostat od njih - pač nisem dobil od Tapo).
Pač pred nakupom preglej forume (tud tuje) za tvojo dotično napravo. ZA lahko noč ti priporočam, da malo raziščeš ekosisteme za SMART HOME.
Še enkrat IoT napravi moraš omogočiti povezavo v internet. Do nje pa dostopaš preko aplikacije na telefonu ali PCju.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

tiltech ::

"joez7" brez zamere, ampak če bi prebral sporočila nazaj, ne bi napisal kar si napisal. Natančno sem opisal in če ne bi poznal, tudi ne bi prišel tako daleč. Ne bom se več ponavljal in isto pisal. Če ima kdo odgovor na moje vprašanje in ve kaj storiti. Naj napiše.

joez7 ::

Sem kar lepo prebral on začetka. Začel si z vtičnico in hot spotom. Si kar dolgo rabil, da smo izvrtali sploh kaj maš (TELLUR TLL 331241 smart ir remote) + kateri app? . Kuharskega recepta ti tule ne morem dat, nimam iste opreme. Si boš pač moral vzeti čas in sam raziskat svoj problem, in z nami delit kako si ga rešil. Mi ti tule lahko dajemo le drobtinice, pot pa boš našel sam.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

joez7 ::

Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

tiltech ::

Nisem mislil brati čisto od začetka, ampak kar sem začel pred 3 dnevi. Da sem našel rešitev in kako sem do tega prišel. Opisal sem tudi glede aplikacije in sem ti napisal, da si jo lahko naložiš in pogledaš aplikacijo. Kar se tiče aplikacij, nisem od včeraj in poznam prb. kaj mora imeti za določeno napravo. Jaz se z drobtinicami ne morem zadovoljiti, ker če preiščem od a do ž in ni rešitve, se pa obrnem na vas. Nisem tako kot nekateri, ko samo čakajo da se jim prinese na pladnju. Tudi sam sem prišel tako daleč, brez pomoči na tem forumu. Dostikrat je veliko besed in nobene rešitve. Obračam se na ta forum, ker vem da je tu veliko ljudi z znanjem, ki ga ponuja ta forum. Zato ne verjamem, da ne bi kdo vedel. Jaz pomagam in svetujem, če zadevo do podrobnosti poznam in vem vse o o zadevi.

Včeraj sem ti pozabil dopisat, da sem pred dvema letoma naročil iz nemčije tuya ir universal remote in je bila tuya smart. Zadeva se je ujemala z mojo klimo, ampak je delovalo samo:
nastavitev temperature, vklop\izklop in nič drugega. Nato sem pa šel na forum, kako in kaj. Ker pa z tem ni bilo nič, sem začel probavat, ko si tudi sam. Je pa rezlika med vtičnico ali pa, napravo kipošilja ir ali rf signal. Če se ne ujema, potem ni nič in gremo po novo zadevo. Res je pa tudi, da nisem imel wifi usmerjevalnika\routerja, da bi lahko povezal pametno zadevo. Pred dvema letoma sem imel optiko\router in sem preko njega povezal tuya ir.

Če tule gor ne bo kakšnega navodila kako in kaj. Se bom pa obrnil na kakšno slo., podjetje, če mi bodo lahko povedali, kaj potrebujem in kako upravljati na daljavo.
Če bi jaz vedel kaj moram iskat v aplikaciji, bi bilo lažje.

DamijanD ::

Bojim se, da tale tvoja naprava ne deluje z nekim strežnikom - ampak samo direktno v lokalnem omrežju (vsaj na hitro na strani nisem nič opazil, da bi kaj pisalo). In za tak primer smo ti že napisali kaj potrebuješ: VPN dostop do tvojega lokalnega omrežja in potem boš lahko kjerkoli dostopal do tvojega omrežja (preko VPN) in hkrati nadziral tvojo napravo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2585467251 (1378) matobeli
»

Večina kupcev pametne bele tehnike sploh ne poveže v internet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10011340 (4529) netopypy
»

kako spremljati temperaturo v sosednji sobi

Oddelek: Pomoč in nasveti
251857 (995) recmajkemi
»

Gree klima in wifi

Oddelek: Pomoč in nasveti
287169 (3060) Trupl0
»

pametno wifi stikalo 220v na senzor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
289534 (1704) laguna1

Več podobnih tem