Forum » Izdelava spletišč » Hotel - merjenje zadovoljstva
Hotel - merjenje zadovoljstva
pikachu004 ::
Živjo,
v hotelu bi želeli meriti zadovoljstvo strank. To bi naredili v obliki vprašalnika, do katerega bi bila povezava iz naše spletne strani. Vprašalnik bo v SLO, ENG, DE.
Poznate kakšno storitev?
Hvala,
v hotelu bi želeli meriti zadovoljstvo strank. To bi naredili v obliki vprašalnika, do katerega bi bila povezava iz naše spletne strani. Vprašalnik bo v SLO, ENG, DE.
Poznate kakšno storitev?
Hvala,
- spremenil: pikachu004 ()
HotBurek ::
Vsak normalen človek sovraži te internetne posiljevalce.
V Švici so na smučišču merili zadovojlstvo obiskovalcev tako, da je starejši penzič prišel do tebe, te vprašal za kater jezik gre, ti dal za izpolnit list/anketo v željenem jeziku, zraven pa ti je dal eno majhno čokolado. In vsi smo si vzeli čas in izpolnili tist papir.
Tako, v razmislek. Itak pa lahko furaš oba sistema hkrati.
V Švici so na smučišču merili zadovojlstvo obiskovalcev tako, da je starejši penzič prišel do tebe, te vprašal za kater jezik gre, ti dal za izpolnit list/anketo v željenem jeziku, zraven pa ti je dal eno majhno čokolado. In vsi smo si vzeli čas in izpolnili tist papir.
Tako, v razmislek. Itak pa lahko furaš oba sistema hkrati.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
pikachu004 ::
Hvala za idejo @HotBurek, bom predlagal vodstvu, da bi gost ob izpoljeni anketi dobil nekaj v zameno.
Če poznate kakšen drugi način merjenja zadovoljstva, bi bil vesel vaših predlogov.
Če poznate kakšen drugi način merjenja zadovoljstva, bi bil vesel vaših predlogov.
kixs ::
Odvisno kako vam je ta anketa pomembna. Sam jih naceloma ne izpolnjujem. Nazadnje si z izpolnitvijo ankete sodeloval v zrebu s tednom dni bivanja gratis. Ali koga res izrebajo pa itak noben ne ve :lol:
Lahko pa gres pogledat na TripAdviser kaj gosti pisejo.
Lahko pa gres pogledat na TripAdviser kaj gosti pisejo.
sparklyslo ::
Vsak normalen človek sovraži te internetne posiljevalce.
V Švici so na smučišču merili zadovojlstvo obiskovalcev tako, da je starejši penzič prišel do tebe, te vprašal za kater jezik gre, ti dal za izpolnit list/anketo v željenem jeziku, zraven pa ti je dal eno majhno čokolado. In vsi smo si vzeli čas in izpolnili tist papir.
Tako, v razmislek. Itak pa lahko furaš oba sistema hkrati.
V hotelu bi to moralo biti še bolj enostavno, gostu obljubiš brezplačno kavico, čaj,...v hotelskem baru.
HotBurek ::
Ja. Zadnji dan, mogoče pri/med/po zajterku.
TripAdvajsor ni gut, ker je tam splošna ocena, in tista je v pomoč potencialnim gostom.
Oni (hotelirji) rabijo bolj vedet, da če kaj sux, kaj točno sux. Pa tudi, katere stvari so dobre, ter katere stvari so gostom pomembne.
TripAdvajsor ni gut, ker je tam splošna ocena, in tista je v pomoč potencialnim gostom.
Oni (hotelirji) rabijo bolj vedet, da če kaj sux, kaj točno sux. Pa tudi, katere stvari so dobre, ter katere stvari so gostom pomembne.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
OutOfTheBox ::
Oni (hotelirji) rabijo bolj vedet, da če kaj sux, kaj točno sux. Pa tudi, katere stvari so dobre, ter katere stvari so gostom pomembne.
Točno to bo folk napisal na TripAdvisorju ali pa Google Reviews. Ljudje smo bolj nagnjeni, k temu da napišemo oceno kadar smo imeli slabo izkušnjo, kot pa dobro (sami od sebe).
V vsakem primeru pa je pristop ponujanja inceativ zelo slaba strategija. Ko daš nekomu nekaj v zameno, je veliko večja verjetnost da pri pisanju ocene ne bo (toliko) kritičen, prav tako pa zadeva ni anonimna (kar predstavlja pri določenih ljudeh problem).
Pod črto: V hotelu mejte klasično knjigo pritožb / pohval, gosta pa lahko kvečjemu na to samo opomnite kadar se bo iz hotela odjavil.
NE PONUJAJTE INCEATIVE V ZAMENO ZA OCENO, ker le-ta ne bo pristna sploh če je cilj dobiti čim manj kontaminirano mnenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Pithlit ::
OutOfTheBox je izjavil:
Oni (hotelirji) rabijo bolj vedet, da če kaj sux, kaj točno sux. Pa tudi, katere stvari so dobre, ter katere stvari so gostom pomembne.
Točno to bo folk napisal na TripAdvisorju ali pa Google Reviews. Ljudje smo bolj nagnjeni, k temu da napišemo oceno kadar smo imeli slabo izkušnjo, kot pa dobro (sami od sebe).
V vsakem primeru pa je pristop ponujanja inceativ zelo slaba strategija. Ko daš nekomu nekaj v zameno, je veliko večja verjetnost da pri pisanju ocene ne bo (toliko) kritičen.
Pod črto: V hotelu mejte klasično knjigo pritožb / pohval, gosta pa lahko kvečjemu na to samo opomnite kadar se bo iz hotela odjavil.
NE PONUJAJTE INCEATIVE V ZAMENO ZA OCENO, ker le-ta ne bo pristna.
"Kelnar je bil nesramen!" pa zraven stisnjena 1 zvezdica (kar je nek splošen primer) ne pomaga nikomur. Razen da se Karen bolje počuti. Useful review-ji na raznih trip advisorjih in googlih so sila, sila redki.
Ankete o zadovoljstvu so precej uporabne v tem aspektu.
Life is as complicated as we make it...
OutOfTheBox ::
"Kelnar je bil nesramen" je zelo dobro mnenje in daleč od splošnega. Če imaš od 100 revijujev, in 20 jih omeni da je kelnar nesramen, kaj točno še hočeš vedet okoli te problematike? Imaš zaposlenega nesramnega kelnarja. Tudi če je zaposlenih več kelnarjev in je nekdo izmed njih res nesramen, se bo točno videlo kateri v kolektivu lahko je. Velikokrat ljudje tudi kelnarja opišejo (tisti z očali, ipd).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
starfotr ::
Pri hotelu ni neke hude znanosti.
Če še niste, namenite energijo in sredstva raje v:
Čistoča je samoumevna in najpomembnejša. Prav tako prijaznost.
Kakovost materialov mora biti visoka in ne smejo biti iztrošeni.
Zajtrk mora imeti veliko izbire, sveže pripravljen in zelo okusen, biti mora nekaj ektra.
Wifi mora delat brez problemov. Ne sme se blokirat raznih servisov.
Klimatizacija/prezačevanje mora biti urejeno in z možnostjo upravljanja.
In še druge zadeve, kot so dežniki, polnilci, prostor za prtljago itd.
Mislim, kaj bi sploh vprašal hotelske goste?
Morda je še najbolje, da vsak ob odjavi dobi "žeton" in ga odvrže v ustrezno škatlo. Ena škatla naj bo minus, druga pa plus.
Če še niste, namenite energijo in sredstva raje v:
Čistoča je samoumevna in najpomembnejša. Prav tako prijaznost.
Kakovost materialov mora biti visoka in ne smejo biti iztrošeni.
Zajtrk mora imeti veliko izbire, sveže pripravljen in zelo okusen, biti mora nekaj ektra.
Wifi mora delat brez problemov. Ne sme se blokirat raznih servisov.
Klimatizacija/prezačevanje mora biti urejeno in z možnostjo upravljanja.
In še druge zadeve, kot so dežniki, polnilci, prostor za prtljago itd.
Mislim, kaj bi sploh vprašal hotelske goste?
Morda je še najbolje, da vsak ob odjavi dobi "žeton" in ga odvrže v ustrezno škatlo. Ena škatla naj bo minus, druga pa plus.
mm&r ::
Če kaj pomaga, Frodx je slovenska firma, ki se aktivno ukvarja s tem področjem
https://instantfeedback.frodx.com/
https://instantfeedback.frodx.com/
OutOfTheBox ::
Čistoča je samoumevna in najpomembnejša. Prav tako prijaznost.
Kakovost materialov mora biti visoka in ne smejo biti iztrošeni.
Zajtrk mora imeti veliko izbire, sveže pripravljen in zelo okusen, biti mora nekaj ektra.
Wifi mora delat brez problemov. Ne sme se blokirat raznih servisov.
Klimatizacija/prezačevanje mora biti urejeno in z možnostjo upravljanja.
In še druge zadeve, kot so dežniki, polnilci, prostor za prtljago itd.
Drži. Pozabil si napisati še ključen dejavnik: Prijaznost in ustrežljivost zaposlenih. Če bi jaz fural hotel, bi dal dost, če ne večino energije v to da bi to štimalo.
Edit: Vidim da si dopisal, se opravičujem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Pithlit ::
OutOfTheBox je izjavil:
"Kelnar je bil nesramen" je zelo dobro mnenje in daleč od splošnega. Če imaš od 100 revijujev, in 20 jih omeni da je kelnar nesramen, kaj točno še hočeš vedet okoli te problematike? Imaš zaposlenega nesramnega kelnarja. Tudi če je zaposlenih več kelnarjev in je nekdo izmed njih res nesramen, se bo točno videlo kateri v kolektivu lahko je. Velikokrat ljudje tudi kelnarja opišejo (tisti z očali, ipd).
100 ocen je zelo, zelo majhen delež obiskovalcev. Celo zanemarljiv.
Mi jih na guglu dobimo (ocen namreč) nekje ranga 0,1% vseh obiskovalcev. 1% teh je dejansko helpful. So pa ljudje postali snežinkice prve klase. Dobil smo, recimo, negativno oceno ker kelnar zgleda kot 'mafia boss'.
Mimogrede, če je kelnar nesramen, se je treba vprašat zakaj. Ker noben kelnar ni nesramen kar brez razloga. Naši so, recimo, nesramni zato ker nočejo strežt gostov ki v dežju sedijo na vrtu.
Life is as complicated as we make it...
bm1973 ::
Odvisno kje delate rezervacije.
Tam je najlažje tudi potem narediti oceno za goste.
Brezplačno? To ne bo šlo...
Tam je najlažje tudi potem narediti oceno za goste.
Brezplačno? To ne bo šlo...
OutOfTheBox ::
OutOfTheBox je izjavil:
"Kelnar je bil nesramen" je zelo dobro mnenje in daleč od splošnega. Če imaš od 100 revijujev, in 20 jih omeni da je kelnar nesramen, kaj točno še hočeš vedet okoli te problematike? Imaš zaposlenega nesramnega kelnarja. Tudi če je zaposlenih več kelnarjev in je nekdo izmed njih res nesramen, se bo točno videlo kateri v kolektivu lahko je. Velikokrat ljudje tudi kelnarja opišejo (tisti z očali, ipd).
100 ocen je zelo, zelo majhen delež obiskovalcev. Celo zanemarljiv.
Mi jih na guglu dobimo (ocen namreč) nekje ranga 0,1% vseh obiskovalcev. 1% teh je dejansko helpful. So pa ljudje postali snežinkice prve klase. Dobil smo, recimo, negativno oceno ker kelnar zgleda kot 'mafia boss'.
Mimogrede, če je kelnar nesramen, se je treba vprašat zakaj. Ker noben kelnar ni nesramen kar brez razloga. Naši so, recimo, nesramni zato ker nočejo strežt gostov ki v dežju sedijo na vrtu.
100 ocen je bil dan primer kot primerjava v deležu med gosti ki so pustili oceno in tem, koliko izmed teh ocen določen problem izpostavi.
Je pa zadeva praktično vedno v nekem sorazmernem deležu. Če od 100k gostov, dobiš 1000 mnenj (kar je zate verjetno zanemarljivo), bo tistih 1000 povedalo praktično vse dobre in slabe izkušnje, ki so jih doživeli pri vas. Če obstaja nek problem nekaj ljudi, potem obstaja ta isti problem tudi za določen delež ljudi, ki mnenja niso podali, in pač v primeru negativne izkušnje jih sam ne bo več k vam na obisk.
Dobil smo, recimo, negativno oceno ker kelnar zgleda kot 'mafia boss'.
Ena ocena ki targetira specifičen problem še ne pomeni da dejansko obstaja problem, ker je lahko zadeva tudi osebne narave. Bi se pa jaz kot lastnik v tem primeru vprašal o kelnarju:
1. Ali je potetoviran
2. Ali je skinhead
3. Kako se obnaša v kolektivu (ton, besede)
4. Kako se obnaša s strankami
5. Ali je visok
6. Ali se oblači v črno
7. Ali oddaja "mafia boss" vajb
In se potem vprašal ali je kombinacija naštetih stvari in tako poskušal razvozlat, zakaj bi se nekdo tako počutil. Kot rečeno, en review še ne odraža stališča drugih, je pa treba na to pazit.
Mimogrede, če je kelnar nesramen, se je treba vprašat zakaj. Ker noben kelnar ni nesramen kar brez razloga.
Kelnar nikoli ne sme bit nesramen, ne glede na razlog. Razumem kaj si skušala povedat, ampak verjemi, da NI samo zaradi tega ker je gostu odvrnil strežbo na dežju ampak kako je to s stranko skomuniciral.
Glej, če bo kelnar vidu goste zunaj na dežju in preden bo stopil do njih si bo rekel, kakšni debili so, verjem da bodo stranke tole pobrale. Ker ni variante, da bo s temi mislimi, zbral prave besede s katerimi bo potem komuniciral z gostom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študentje in njihove napitnine v gostinstvu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17212 (13600) | tryhard |
» | Napitnine - komu, koliko, za kaj, zakaj (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 25748 (19661) | perci |
» | Kaj, če v restavraciji ne prinesejo računa?Oddelek: Loža | 8433 (6548) | IceIceBaby |
⊘ | Spletni oblikovalecOddelek: Loža | 4070 (3082) | Tody |