» »

Spletni oblikovalec

Spletni oblikovalec

cnZz ::

mogoče kdo ve kje bi lahko našel srednjo šolo za spletnega oblikovalca?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |
  • zaklenil: Tody ()

Vice ::

V Avstraliji je ena mednarodno med najbolj poznanimi, pri nas temu najbljižji je inštitut in akedemija za multimedije.

cnZz ::

yipi pol gremo pa u avstralijo lol
ka pa u slovenij?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Yohan del Sud ::

Nimaš. Imaš splošno srednjo oblikovno, kot je rekel tipo zgoraj, pa obstaj višja šola IAM, kjer te naučijo tudi bolj specializirane prijeme v tem smislu. Tista avstralska zadeva je prav tako kul, ampak ni priznana tu okrog za formalno izobrazbo. Deluje pa tudi pri nas.
www.strancar.com

Vice ::

To da ni avstralska šola pri nas ni priznana se mi zdi skoraj neverjetno, ker lahko trdim, da je veliko bolj "zaželena" pri našem in tujem delodajalcu, kot pa naš inštitut in akedemija za multimedije.

#000000 ::

A ni SAE tud neki tazga 'šolaš se Lahko po vsem svetu' LP Zdi se mi da je na Cestu dva cesara. LP

Yohan del Sud ::

SAE je zasebna mednarodna šola. Četudi ni (se mi zdi) nikjer formalno priznano na kateremukoli levelu ima zelo visoko težo. V mednarodnem prostoru pomeni sigurno dosti več, kot formalna višja prav tako zasebna šola IAM (ki ima neuradno spet program posnet po neki drugi formalni ameriški višji šoli).

Murky waters.

Gre za nove vede. Tu se merila šele izoblikujejo. Dam pet let in bo res obstajala srednja šola za spletne oblikovalce... 8-)
www.strancar.com

#000000 ::

Ja pomoje da že kr prej, sej je že en kup firm kere organizirajo tečaje, in baje se da tud preko zavoda za zaposlovanje, prit do zastonj šolanja, za izdelovalca-oblikovalca spletnih strani, in nej bi blo 'neka nacionalna kvalifikacija' kera ti pol velja povsod po EU. Zdej ne me za jazik držat ampak to mi je pred kakim letom en omenju ki je šel v to, kaj je ratal pa ne vem. LP

Matev ::

tele neformalno nepriznane in ultra drage šole so navaden krep
drek od dreka
izvlečejo denar, nič ne naučijo, potem se pa "učenci" spravijo tožit šolo
z inštitutom kaligari
http://www.istituticallegari-lj.com/vizualne_komunikacije.html

tu recimo "učenci" tožijo šolo za vračilo šolnine

cnZz ::

saj ni nujno da je prav soli ime tako je tudi srednja sportna pa ima vec smeri nogomet pa drugi sporti
je mogoce to kaksna sola ki ima taksno smer? ker vem da sem gledal eno stran.... www.kibit.si mislim da je-podjetje ki izdeluje spletne strani-nekja so se ze morali izsolati ane? samo kje?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Nejc Pintar ::

Ni take šole pri nas!
Je pa takole: ča bi rad oblikoval spletne strani pojdi na oblikovno, če bi pa rad programiral pa pojdi na TŠC, SERŠ, Vegovo,...
One-man-bandi ne funkcionirajo več
Lahko je biti prvi, če si edini!

cnZz ::

ma kaki one man bandi?. na internetu sem najdu podjetje (slovensko) en kibit ka je en kup spletnih oblikovalcev gotovo so se kje šolali

kje pa je ta oblikovna u ljubljani?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Ziga Dolhar ::

"One man band" ==> projektni vodja + informacijski arhitekt + tržnik + dizajner + programer + prelamljalec spletnih strani + vsebinec v eni osebi.
https://dolhar.si/

Matev ::

je en kup spletnih oblikovalcev gotovo so se kje šola


obstaja faks grafična tehnika
in obstaja faks: akademija likovnih umetnosti

obstaja srednja oblikovna šola smer grafično oblikovanje
in obstaja srednja grafična šola smer medijski tehnik

in obstaja en kup privat šol ala kaligari in podobno
kjer tudi dajo nek papir

pivmik ::

Kaj pa srednja sola za pisanje dokumentov?

Dej botte resni, ne more obstajat tako specializirana srednja sola.
Kksen fax mogoče, kjer delas 'major' v spletnem oblikovanju.
LP, Gregor GRE^

Brilko ::

A obstaja v Sloveniji srednja šola za peko pic? :\

Kapiraš? ;)

Matev ::

obstaja
srednja gostinska šola in tam imajo tudi program kuhar

Brilko ::

Matev: haha, nemorem verjet... :D :D

Matev ::

men se tud zdi trapast
a tako pač je

najbolj funni poklic se mi pa zdi izobraževanje za natakarja

ker na koncu vsazga kekca vzamejo zato da ljudem toči pijačo

Brilko ::

Matev: jaz sem se tebi smejau, ne poklicu... :D :D

Matev ::

brilko ne bit sramežljiv
povej kaj te muči in zakaj

Nejc Pintar ::

Hm, tisti ki imajo poklic natakarja navadno delajo na fensi lokacijah (Grad Brdo, Hotel Lev, ...) in imajo ponavadi višjo plačo kot ostali z SŠ izobrazbo
Lahko je biti prvi, če si edini!

kalil ::

Hm, tisti ki imajo poklic natakarja navadno delajo na fensi lokacijah (Grad Brdo, Hotel Lev, ...) in imajo ponavadi višjo plačo kot ostali z SŠ izobrazbo


Od kje tebi take ideje? Tisti, ki delajo v fensi hotelih imajo res večjo plačo, kot pa natakarji, ki delajo v običajnih lokalih. Ampak samo zato, ker delajo na taki lokaciji in ne zato, ker naj bi imeli izobrazbo natakarja. Obstaja minimum plače, ki ga delodajalci morajo upoštevati, kar pa je plače nad tem minimumom pa je odvisno od tega kako dobro lokal posluje in seveda koliko je šef radodaren.
Res pa je, da je veliko študentk, ki delajo v lokalih in nimajo primerne izobrazbe. Lastnik lokala ima manj stroškov z študentkami, kot pa z redno zapolenimi.

Sicer OffTopic, ampak vseeno.

divide et empera

Nejc Pintar ::

Zato ker imajo tako izobrazbo delajo na takšnih lokacijah! Poznam nekaj ljudi ki se šele izobražujejo za poklic natakarja pa prakso že delajo na teh "fensi lokacijah"

edit:
Za natakarja, moraš znati kar veliko stvari, npr. :
Pravilno postreči vino (različno od vrste do vrste)
Pravilno razporediti pribor
Znati pravilno nositi krožnike (v navadnih gostilnah tega ne vidimo)
...
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

Myth ::

Hmmm... in kaj imata dotični natakar in spletni oblikovalec skupnega? :\

Nekako verjamem, da sta oba obiskovala splošni srednji šoli, splošni fax, ter se kasneje specifično izobrazila za svoj naziv. :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Brilko ::

Nejc Pintar: uf to je pa res velik se za naučiti... celo krožnike se moreš naučiti nositi. Sploh ni v tem bistvo dobrega natakarja, ampak v tem kako zna postreči s svojo voljo in razživeti goste. Zadnič nas je vse v motelu nasmejal edn kelnar, ki je biu res pravi, poleg tega pa neglede na visok nivo gostilne, tega še obdržau...

Mislim ej, a more kelnar znati tudi hodit slučajno?

Noben poklic ne pade iz neba, ampak moreš pri vsakem nekaj znati, ti pa navajaš primer, kot da mora samo kelnar nekaj znati...

Matev: aja, verjetno ne pokapiraš. Tako kot je modle spraševal če obstaja srednja šola za webdesign sem mu dal podobn primer pri peku pic. Nobena srednja šola ne obstaja, obstajata samo smeri, pri katerih se učiš to dvoje...

GOT TO KNOW! :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

Nejc Pintar ::

Na "fancy lokacijah" je precej pomembno da zna kelnar nositi talarje, bolj od tega da nasmeje goste:\ (nisem "fensi tip" drugače)

Drugače pa smo čisto offtopic:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

OwcA ::

No, mogoče je kanček bolj pomembno, da zna svetovati, se primerno obnašati in pravilno servirati. Krožnike zaradi mene tudi če pripelje na vozičku.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Brilko ::

Ja, ampak da zna kelnariti je že privzeto, ker je kelnar. Pomembne so dodatne vrednote in znanja kelnarja, kar loči boljše od povprečnih.

#000000 ::

V vsakem primeru je treba 'delat' nič ne pade z neba. Za oblikovanje strani je treba znat 'oblikovat' to znanje najdeš na raznih tečajih in šolah kot so IAM sae itd. ko pa začneš strani delat pa vidiš da je to občutno premalo in da morš imet znanje iz večih področij. Se prav da bi kak tečaj multimedije zlo pomagal pa še kej zraven, itak pa se, 'morš' skoz učit 'frejmi so, Out of game' :D Po mojem skromnem prepričanju bi pri nas nujno rabil eno tako šolo, kera bi pokrivala vse to.

PS. tud kelnar je bit dobr, verjetno jih podreš, več kot večina "izdelovalcev spletnih strani" :D :D :D LP

Yohan del Sud ::

Odvisno kolko dobre spletne strani delaš. :D In kolko nerodn kelnariš. :D
www.strancar.com

cnZz ::

kerožšolo bi vi priporočal za spletnega oblikovalca (sej itak ne bom use sam delou samo spletni oblikovalec) al pa ke bi jest use te šole lahko "preveril" na netu?

topic je za spletnega oblikovalca vi pa mate kle debato o kelnarju....LOL
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Vice ::

Blader tebe nobena grafična, oblikovna, multimedijska šola ne bo naučila neke specialne veščine s katero bi se lahko hvalil da si oh in sploh. Tako v Avstraliji, Italiji kot pri nas te naučijo osnovne tehnike, zakonitosti... vendar, če sam nimaš smisla oblikovanja in če nisi kreativen bo tvoj produkt brezvezen. Imaš pri nas šole vse gor omenjene, neka specialna šola ima samo mix programa vseh teh šol pri nas. Razlika z Avstralijo je, da več delaš na profi orodjih in studijih, temu blizu je tudi naša multimedijska šola, samo z več teorije. Vedar če SAM nisi kreativen ti nobena šola v galeksiji ne bo pomagala.

p.s. Opravljanje del gre vedno bolj v tisto smer kot je omenil Nejc Pintar. Včasih če si bil butel si se vrgel za volan in si imel delo, danes brez srednje šole ne gre več, včasih si lahko prodajal bajte, danes brez ustrezne izobrazbe ne moreš...itd, itd, itd.. bolonski proces bo še marsikaj prinesel, še čistilka ne boš mogle biti, če ne boš imel srednje skretarske narejene, podobno je že v gostinstvu.
Do takrat pa Brilko lahko upaš da bodo šli še v to skrajnost in naredili še selekcijo pri oblikovalcih in boš MORAL imeti šolo spletnega oblikovalca za internet, šolo DTP oblikovalca, šolo za multimedijskega oblikovalca...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()

cnZz ::

a mi lahko kdo pol pove pravo ime za vse te šole al pa link kako bi jih našel pa kje so?
te oblikovne pa multimedijske pa grafične?
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Brilko ::

Vse to se lahka naučiš sam doma, če si res tako želiš, ker neboš ne prvi ne zadnji, večina jih ubere tako pot...

Matev ::

www.google.com

in vtipki

če ne znaš potem pač nisi za take šole kjer se zahteva kreativnost in samostojnost

na tvojem mestu bi malo premislil

cnZz ::

ja na googlu ze skoz isem pa nc ni

zarad vase kreativnosti pa te reci pa jest ze ene pol leta delam v photoshopu sej vam bom ene par mojih stvari pokazou
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Vice ::

a mi lahko kdo pol pove pravo ime za vse te šole al pa link kako bi jih našel pa kje so?

Ne vem kako ti bereš, samo vse te šole so zgoraj omenjene. V kakšen iskalnik pa ja znaš utipkat ime in kliknit na link!!

Tody ::

Blader zaradi naše kreativnosti ? LOL :D Kdo ti bo pa plačal bivanje in šolo tam ? Že naša akademija za mulimedijo (al neki tazga je) je baje 1.200.000 letnik. Če greš recimor samo v dom živet al pa v študentsko stanovanje ne prideš izpod 100.000 sit na mesec ven. Tako da ne bit preveč **** in si lepo poglej slovenske študentske servise kjer iščejo spletne oblikovalce oziroma izdelovace in se lepo zaposli in uči od drugih in na svjih lastnih napakah. Potem ko boš vedu da spletni oblikovalec ne rabi samo photo shopa, ko boš vedu da sitepoint čist dobra šola in še par takih "resnic" si pa išči uradno izobrazbo če jo boš še rabil.

cnZz ::

modi a lahko prosm zaklenete al pa zbrisete ta post?

za druge pa ce nimate kej pametnga za povedat pa bodte raj tih (mislm za une ka so zacel debato o kelnarjih)
pa se oproščam tistim ki so mel kej pametnga za ppovedat
AMD X2 64 5000+@2800 | ASUS M2N-SLI Deluxe |
OCZ XTC Cooler 2gb DDR2 800mhz | ASUS EAX1950Pro 256mb |

Tody ::

Misliš temo ? Seveda vam na uslugo :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako in kje do dobrega spletnega oblikovalca?

Oddelek: Izdelava spletišč
282967 (2225) Jerry000
»

Izobrazba - Medijski tehnik

Oddelek: Šola
102154 (1734) whatever
»

Freelance

Oddelek: Programiranje
296808 (5809) BluPhenix
»

šola za to

Oddelek: Izdelava spletišč
121994 (1282) Gost
»

Katere šole imajo slab glas?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7014651 (12860) OmegaBlue

Več podobnih tem