Forum » Loža » Dimnikarji - prostovoljni prispevki - nov nateg?
Dimnikarji - prostovoljni prispevki - nov nateg?
IgorCardanof ::
V petek zvečer mi je v stanovanju v bloku pozvonil dimnikar. Dal mi je koledar in kot je I guess navada, ti daš nek prostovoljni prispevek v zameno. In sem mu to tudi dal. Se nisem preveč ukvarjal s tem.
Nato pa danes, ko sem šel iz svojega stanovanja, opazim ekipo 6 dimnikarjev ponovno v mojem bloku, vsak s polo koledarjev v rokah in že trkajo po vratih. To pa mi je sedaj bilo že čudno. Niste bili tu že v petek? Zakaj sedaj še enkrat? Zakaj kar 6 vas?
Več vprašanj imam sedaj. Zakaj bi si dimnikarji sploh zaslužili kakršenkoli prostovljni prispevek? Za njihove storitve plačas in to kar drago. Mi je popolnoma jasno, zakaj daš prostovoljni prispevek za gasilce, dimnikarji pa pač ekvivaletnih uslug pod enakimi pogoji ne ponujajo. Se moramo navadit, da bodo kmalu začeli delit koledarje še vodovodarji, električarji in frizerji?
Drugo vprašanje se mi pa zdi, ali je to morda nov način nategovanja populacije? Zbereš ekipo ljudi in jih pošlješ da hodijo po blokih delit koledarje v zameno za prostovoljne prispevke. Od stanovanja do stanovanja, ljudje ti bodo dali po 5, 10 evrov. Zelo hiter in lahek zaslužek za nemalo dela. Je to nekaj, kar se je začelo širit po Ljubljani?
Nato pa danes, ko sem šel iz svojega stanovanja, opazim ekipo 6 dimnikarjev ponovno v mojem bloku, vsak s polo koledarjev v rokah in že trkajo po vratih. To pa mi je sedaj bilo že čudno. Niste bili tu že v petek? Zakaj sedaj še enkrat? Zakaj kar 6 vas?
Več vprašanj imam sedaj. Zakaj bi si dimnikarji sploh zaslužili kakršenkoli prostovljni prispevek? Za njihove storitve plačas in to kar drago. Mi je popolnoma jasno, zakaj daš prostovoljni prispevek za gasilce, dimnikarji pa pač ekvivaletnih uslug pod enakimi pogoji ne ponujajo. Se moramo navadit, da bodo kmalu začeli delit koledarje še vodovodarji, električarji in frizerji?
Drugo vprašanje se mi pa zdi, ali je to morda nov način nategovanja populacije? Zbereš ekipo ljudi in jih pošlješ da hodijo po blokih delit koledarje v zameno za prostovoljne prispevke. Od stanovanja do stanovanja, ljudje ti bodo dali po 5, 10 evrov. Zelo hiter in lahek zaslužek za nemalo dela. Je to nekaj, kar se je začelo širit po Ljubljani?
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
borut_p ::
Pri nas hodijo gasilci iz prostovoljnega drustva tukaj naokoli. Dimnikar pa se nikoli - razne ene 30let nazaj
IL_DIAVOLO ::
Stari nateg, novi osli :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Vice ::
Lani so po našem koncu hodili eni albanci oblečeni kvazi dimnikarje in tako pobirali denar. Koledar pa ko si ga videl.... lol hahaha
tony1 ::
Po bloku je konec leta (to pomeni, od miklavža dalje, zdaj je še absolutno prezgodaj) že večkrat hodil eden od lokalnih dimnikarjev (morda niti ne vsakič isti), talal koledar s svojim kontaktom na njem in tako v bistvu delal reklamo za svoj posel.
Seveda je bil koledar zastonj. Dimnikar je s.p. in ne sme pobirati "prostovoljnih prispevkov".
Seveda je bil koledar zastonj. Dimnikar je s.p. in ne sme pobirati "prostovoljnih prispevkov".
lambda ::
Nekateri dimnikarji so ugotovili, da fora pali, če frontrunaš gasilce. Proti koncu leta videti nekoga s koledarjem na vratih vzbudi tekom desetletij razvit podzavestni refleks iskanja denarnice.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()
Anney ::
Proper play. Dobra. Izven sezone pač se gremo to. Kaj češ.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
denabiker ::
zakaj sploh rabis dimnikarja ce zivis v bloku, po moznosti na daljinsko ogrevanje ?!?
ga rabiš tudi za plinske peči....
saj nima kaj čistiti, malo zmeri emisije ali pa tudi ne, malo pleh dol pošraufa pa malo pogleda in vpraša, če je bil kaj serviser na obisku pa par besed pa račun pa dalje. Je en kolega razlagal
FoxKnox ::
Gasilci in dimnikarji že od nekdaj hodijo okoli in talajo koledarje za prostovoljne prispevke.
Nekako je to slovenska kultura.
Gasilci te varujejo pred ognjem, dimnikarji ti pa prinašajo srečo, če se primeš za gumb. Ne se hecat s tem.
Nekako je to slovenska kultura.
Gasilci te varujejo pred ognjem, dimnikarji ti pa prinašajo srečo, če se primeš za gumb. Ne se hecat s tem.
Zanimivo res. Bi bilo potrebno klicat policijo in podat kako prijavo za tole?
Najbrž so v teh parih dneh dela po Glinskovi in Bratoševi nabrali par tisočakov.
Najbrž so v teh parih dneh dela po Glinskovi in Bratoševi nabrali par tisočakov.
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Gregor P ::
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Bud_Bundy ::
Plačal si za reklamo privatnika, kateri je najbrž še koncesionar, torej z zagotovljenim poslom. Jaz bi ga najprej poklical in poslal nekam, potem pa pač podal prijavo na ustrezne službe.
starfotr ::
V bistvu sedaj ko razmišljam bi lahko dobil koledar povsem zastonj. Vendar se je OP odločil nekaj dat, ker je bil v zadregi. In lahko tudi ne bi vzel koledarja, saj ga dimnikar ni silil in prisil. Samo se v tistem trenutku ni tako odločil.
Je pa to posiljeno, da zvonijo na zvoncih in dajejo koledarje. Sploh pa v blokih, kjer nimajo dandanes praktično prav nobene individualne stranke.
Včasih so od vrat do vrat prodajali marsikaj. Od pridelkov (zelenjava, sadje, mesni izdelki, pekovski izdelki, zamrznjeni izdelki, vino), do dragih gobic za pranje posode, kao revni študenti, suhe robe itd. Da poljakov, ki so prodajali tehniko raje ne omenjam. Danes je tega res mnogo manj.
Je pa to posiljeno, da zvonijo na zvoncih in dajejo koledarje. Sploh pa v blokih, kjer nimajo dandanes praktično prav nobene individualne stranke.
Včasih so od vrat do vrat prodajali marsikaj. Od pridelkov (zelenjava, sadje, mesni izdelki, pekovski izdelki, zamrznjeni izdelki, vino), do dragih gobic za pranje posode, kao revni študenti, suhe robe itd. Da poljakov, ki so prodajali tehniko raje ne omenjam. Danes je tega res mnogo manj.
Avenger ::
Ampak a ne bi bilo možno, da je nekdo ukradel koledarje ali jih natiskal in potem šel žicat po blokih? Koledar zgleda legit, je pa to najcenejša možna oblika koledarja, ena potiskana stran cca A3, kolk to stane, 1€?
Lahko tudi, da je Saje talanje koledarjev prepustil nekomu, ki je rekel nič ne skrbi, bom jaz to zrihtal, mam par kolegov in je imel dobro idejo postranskega zaslužka. Tko, mal dvomim, da bi imel lastnik firme idejo, kako dodatno zaslužit...
Lahko tudi, da je Saje talanje koledarjev prepustil nekomu, ki je rekel nič ne skrbi, bom jaz to zrihtal, mam par kolegov in je imel dobro idejo postranskega zaslužka. Tko, mal dvomim, da bi imel lastnik firme idejo, kako dodatno zaslužit...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Lejga ::
Brez spodnjega dokumenta od mene nobeden ne dobi nič. Do sedaj sem ta dokument videl samo od gasilcev, odziv pa vedno isti, končno nekdo, ki to zahteva.Dober dokument za strašiti po nakupovalnih centrih, plus omembo policije, ja včasih mi je res dolgčas. Če mi pa danes uspe najditi en dokument, pa o mojih dogodkih z Romuni in Bulgari.
https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/vlo...
https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/vlo...
c3p0 ::
Najhujši so tisti "gluhi", pa obvezno ima zraven list kjer jih je 5 že doniralo, po vsaj 20 EUR.
Lejga ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dimnikar se kar sam najavi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7739 (5220) | feryz |
» | Fehtarji ali resnično ljudje v stiski ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15298 (10551) | gruntfürmich |
» | Posiljevanje z dimnikarskimi storitvami (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 35254 (20447) | shadeX |
» | Zakaj rabi dimnikar koncesijo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 35744 (32968) | šernk |
» | Dimnikarstvo - meritveOddelek: Loža | 7987 (6682) | Gavran |