Forum » Loža » Nakup rabljenega avtomobila
Nakup rabljenega avtomobila

solatko ::
profii - Praviloma so to avtomobili v poslovnem leasing-u in se menjajo na 3-5 let. Ja, ogromno jih je, samo težko prideš zraven.
Delo krepa človeka
miko22 ::
Danes vozil Toyoto Corolla hybrid 1,8 - novega
Avto je super....le menjalnik....nisem vajen. Je brezstopenjski in ko pospešiš se sliši motor, dokler ne "preklopi". Poraba je tam 4,6l, avtocesta mi je pokazala nekaj čez 5,2
Oprema Luna, tudi ni slaba. Malo me moti ta menjalnik, drugi nimam pripomb. Kaka malenkost se najde, ampak se da živet.
cena: slabih 30 jurjev.
Avto je super....le menjalnik....nisem vajen. Je brezstopenjski in ko pospešiš se sliši motor, dokler ne "preklopi". Poraba je tam 4,6l, avtocesta mi je pokazala nekaj čez 5,2
Oprema Luna, tudi ni slaba. Malo me moti ta menjalnik, drugi nimam pripomb. Kaka malenkost se najde, ampak se da živet.
velikBrokoli ::
Toyota hibridni motorji so vsi avtomatiki glasni za popizdit, meni je prav neokusno kako glasno se sliši, ko stopiš na gas na avtocesti. Pa nisem car guy, ampak te motorji so pa res nenormalno glasni.
simone ::
Tudi jaz sem v dilemi glede nakupa avtomobila ali rabljeno ali novo.Sedaj imam peugeot 407 karavan letnik 2008 248000 km in se odločam po 8 letih da bi menjal in vzel novejše.Gledam v istem rangu avta ali pa kakšno limuzino.Glede na to kakšne so cene moraš kar nekaj odštet za nov avto kvečjemu dobiš novo ampak kak mali avto rang clio.Kakšne so vaše izkušnje glede tega se splača kupovat rabljen avto nekje 2,3 leta star nekje do 20000?Težko se odločim kaj kupit ker so šle cene noro gor rabljenih avtov.Trenutno gledam recimo limuzino golf 2022 letnik,dizel 2.0 za nekje 18000.
velikBrokoli je izjavil:
Toyota hibridni motorji so vsi avtomatiki glasni za popizdit, meni je prav neokusno kako glasno se sliši, ko stopiš na gas na avtocesti. Pa nisem car guy, ampak te motorji so pa res nenormalno glasni.
točno to je pri meni bil faktor, zakaj nisem kupil Toyote. Zdaj pa mam VW pa sem zadovoljen :)
dunda ::
Danes vozil Toyoto Corolla hybrid 1,8 - novega
Sam sem se na to hitro navadil. Ko dojameš, da avto pravzaprav normalno pospešuje, samo v ušesu se čudno sliši ... ni težav. Sploh, če si umirjen voznik, se redko oglaša. Sam sploh ne vidim potrebe, da bi pedal pritisnil več kot tretjino (vem, bogokletno za ta forum), posledično res redko slišim omenjen hrup. Je pa res, da so Toyote slabše zvočno izolirane, zato se to še bolj sliši (za razliko od Lexusa).
In še nekaj - 1,8 motor pri Corollah (Cross?) je tudi nekaj manj zmogljiv in bolj zažene. Poskusi 2,0 in boš opazil kar nekaj razlike.
Za tistega, ki pa vozi agresivno (predvsem na pedalu), so Toyotini hibridi (sploh tisti manj zmogljivi) lahko neprimerni. Poskusi voziti do tretjine hoda pedala (oziroma, da ti kazalec bolj redko zaide v PWR območje (in še to v spodnjem delu)), potem je res umirjeno.
https://www.kacnje.eu
ššš ::
CVT furam že 5let in je za normalno vožnjo zakon. 95% cajta motor lepo, umirjeno in skoraj neslišno brbota pri 1500 rpm. Ko se usedem v avto z ročnim menjalnikom bruham od non stop butanja naprej in nazaj in navijanja obratov. Ma kakšen feeling v vožnji, prosim vas. Jest mam avto, tko k večina vas, za na šiht vozit in na morje in tja želim prit spočit in umirjen. Če mi sede kurjenje gum in navijanje obratov grem po PS5 v Bigbang.

iloveboobz ::
Tudi jaz sem v dilemi glede nakupa avtomobila ali rabljeno ali novo.Sedaj imam peugeot 407 karavan letnik 2008 248000 km in se odločam po 8 letih da bi menjal in vzel novejše.Gledam v istem rangu avta ali pa kakšno limuzino.Glede na to kakšne so cene moraš kar nekaj odštet za nov avto kvečjemu dobiš novo ampak kak mali avto rang clio.Kakšne so vaše izkušnje glede tega se splača kupovat rabljen avto nekje 2,3 leta star nekje do 20000?Težko se odločim kaj kupit ker so šle cene noro gor rabljenih avtov.Trenutno gledam recimo limuzino golf 2022 letnik,dizel 2.0 za nekje 18000.
za par jurjov več imaš polno opremljenga MG4 -- novga
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
smoki
GenZNPC ::
Kje pa uveljavljas garancijo prinas? Pri tem s.pju ali kje drugje?
Kaksne so kaj izkusnje s tem dilerjem oz. znamko?
skibidi
ZveeZ ::
Se da dobit ksn poceni rabljen EV za potrebe vsakdanje mestne voznje?
Za npr pod 5kEUR?
Zena pravi, da bi en mali avtek zase, pa nekako se vedno izgleda, da je Clio 2 najbolj ekonomicna varianta.
Za npr pod 5kEUR?
Zena pravi, da bi en mali avtek zase, pa nekako se vedno izgleda, da je Clio 2 najbolj ekonomicna varianta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
GenZNPC ::
Napisal je "mali avtek" - clio 2 me je spomnil na dostavni avto pizzerije, kjer je pri 20 letih pleh pod sedezem prerjavel in je sodelavec pr nesreci pri 30kmh s sedezem vred poletel
skibidi

Se da dobit ksn poceni rabljen EV za potrebe vsakdanje mestne voznje?
Za npr pod 5kEUR?
dačija spring iz uvoza. Z subvencijo prideš glih na nekje 5-6k€. Verjetno najcenejši avto na 4 kolesih, k ga lahko imaš, kar se tiče stroškov.
Kje pa uveljavljas garancijo prinas? Pri tem s.pju ali kje drugje?
na uradnem servisu, tko kot za vsak drug avto... Je pa tole uvoz iz tujine, sam so novi avti.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

prestaro za tak denar... nimaš garancije in nič
https://evclinic.eu/category/ev/renault/
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
neki se na ceni še spogajaš in uvoziš. Pa še 3000€ subvencije. Tle maš še vsaj ~4 leta garancije na baterijo, pr zoe nimaš nič.
https://evclinic.eu/category/ev/renault/
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
neki se na ceni še spogajaš in uvoziš. Pa še 3000€ subvencije. Tle maš še vsaj ~4 leta garancije na baterijo, pr zoe nimaš nič.
smoki
Zgodovina sprememb…
simone ::
Mi lahko kdo predlaga kakšno korektno avtohišo iz Dolenjskega konca?Ima kdo izkušnje z avtohišo Berus?

gruntfürmich ::
pred 1 letom tu kupil 2 leti stari jeep compass. v redu fantje, sem se prej malo pozanimal o njih: https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
nejc_nejc ::
To je za zgoniti do konca. Do 500.000+ km

Blinder ::
Takrat je imel denar za kupit 9 let starega Peugeota. Danes po osmih letih dela da ima tako malo denarja, da se mora furat okoli z 17 let starim avtom, kateri je med tem časom že postal stara kanta?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
nejc_nejc ::
Za pizojcka bo dobil 500€.
Bolje zvozit.
Denar lahko ponucaš za bolj pametne zadeve.
Ce ga pripelje od a do b. Zakaj pa ne.
Primerjati ga z golfom je pa malo mimo.
sedaj bo pogrom...
Bolje zvozit.
Denar lahko ponucaš za bolj pametne zadeve.
Ce ga pripelje od a do b. Zakaj pa ne.
Primerjati ga z golfom je pa malo mimo.
sedaj bo pogrom...
Furbo ::
Nah, edino pametno je zvozit starega do daske. Nima kaj izgubit, razen tistih par stotakov vrednosti.
Od točke A do B ga pripelje prav tako kot bi ga drug star, XXXXX € kasneje.
Če pride do večje okvare, pa na Dinos z njim.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Nah, edino pametno je zvozit starega do daske. Nima kaj izgubit, razen tistih par stotakov vrednosti.
tudi to sem jaz mislil, dokler nisem par jurjev vrgel v njega z mislijo ''samo še to pa 5 let do dinosa''...
realno pa če rabiš zanesljiv avto, ga moraš pač prodati ko pridejo magična leta ali kilometri, najbolje ko še vse lepo dela.
pač nisem imel te sreče z enim avtom, drugega sem se pa losal ko nisem imel več pretiranega zaupanja v njega, za generalko pa mi ni bilo.
Furbo ::
Ja noben te ni silil, če popravilo preseže vrednost, se ga pač znebiš.
Ta sistem, ko folk raje kupi nov avto, kot pa plača malo večji servis, mi je pa sploh vrh logike/matematike.
"Zdaj se bo začel kvariti, raje dajmo 30.000 za novega, kot 1.000 za servis, da se izognemo stroškom".
Ta sistem, ko folk raje kupi nov avto, kot pa plača malo večji servis, mi je pa sploh vrh logike/matematike.
"Zdaj se bo začel kvariti, raje dajmo 30.000 za novega, kot 1.000 za servis, da se izognemo stroškom".
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
karafeka ::
Dandanes, ko so popravila postala pregrešno draga, skupaj z urami mehanikov, ki bolj kot ne ugibajo kaj je narobe pri bolj kompleksnih problemih in po vrsti menjajo dele na račun kupca seveda, pride ta meja, kdaj se starega avta znebit, dokaj hitro.
Je pa res, da so se tudi novi podražili do neba, ampak pri novem je manjša verjetnost, da kje ostaneš.
Je pa vse odvisno, koliko se z avtom voziš in kako daleč.
Če maš veselje do starih avtov in "šravfarije", potem moraš investirat nekaj denarja v orodje in dvigalo, da ne bankrotiraš s popravili in servisi. Na youtube se najde svašta, samo čas moraš imet, pa da nisi življenjsko odvisen od avta, tako da ti lahko stoji na dvorišču kak teden ali pa dva.
Je pa res, da so se tudi novi podražili do neba, ampak pri novem je manjša verjetnost, da kje ostaneš.
Je pa vse odvisno, koliko se z avtom voziš in kako daleč.
Če maš veselje do starih avtov in "šravfarije", potem moraš investirat nekaj denarja v orodje in dvigalo, da ne bankrotiraš s popravili in servisi. Na youtube se najde svašta, samo čas moraš imet, pa da nisi življenjsko odvisen od avta, tako da ti lahko stoji na dvorišču kak teden ali pa dva.
OutOfTheBox ::
Če ne kupuješ ravno naključno in veš kaj kupuješ, potem tudi za stare avte ne potrebuješ orodja in dvigala. Ob predpostavki da izključimo rjo in si kupil dobro ohranjen pleh.
V ameriki se 25 let stari golfi prodajajo za 4 jurje gor, cene dosegajo tudi 8 jurjev. Je pa slovenska mentaliteta že po defaultu to da je avto starejši od 5 let za na odpad (ex. kvaril se bo).
V ameriki se 25 let stari golfi prodajajo za 4 jurje gor, cene dosegajo tudi 8 jurjev. Je pa slovenska mentaliteta že po defaultu to da je avto starejši od 5 let za na odpad (ex. kvaril se bo).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
ZveeZ ::
Ja noben te ni silil, če popravilo preseže vrednost, se ga pač znebiš.
Jaz sem bil ze skoraj 100%, da bom dal 10k za novega rabljenega, pa na sreco je ponudba porazna in sem raje dal 1.2k na avto vreden 500€ in mu s tem povecal vrednost za 0€.

Ta sistem, ko folk raje kupi nov avto, kot pa plača malo večji servis, mi je pa sploh vrh logike/matematike.to že vemo, da ti niti logika niti matematika nista domači.
HotBurek ::
Če kupuješ kvalitetni avto za krajše razdalje, je tole trenutno top ponudba.
https://www.autoscout24.com/offers/bmw-...
BMW 320si
173 HP
ročni menjalnik, bencin
99.000 km
Edino, kar rabiš, je zamenjat felge in dat gor 193, pa si zmagal.
https://www.autoscout24.com/offers/bmw-...
BMW 320si
173 HP
ročni menjalnik, bencin
99.000 km
Edino, kar rabiš, je zamenjat felge in dat gor 193, pa si zmagal.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()
Utk ::
HotBurek nikoli ne razočara. Zmeraj najde najstarejša možna jajca po najvišji možni ceni, povrhu brez neke strašne opreme, konjev, česarkoli zarad česa bi si nekdo želel odkantat 12 jurjev za 20 let star avto.
Res upam da trola...
Ja, tika-pavza-taka-pavza-tika-pavza-taka...
Res upam da trola...
20let star Subaru dela k urca ;-)
Grem zdaj 1000km narest z njim ...
Ja, tika-pavza-taka-pavza-tika-pavza-taka...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
matobeli ::
20let star avto pa res nima nekih problemov če je japanc, sploh pa ne v 1000km, to še brez olja nardi.

hotburek je kot ponavadi uspel najdet najslabšega BMWja, kar se ga da najdet za zastavljen budget...
Da kupiš BMWja z bencinskim N4x motorjem, pomeni, da imaš raje bolečine, k so hujše, k če si bi izvijač čez kolen porino.
Da kupiš BMWja z bencinskim N4x motorjem, pomeni, da imaš raje bolečine, k so hujše, k če si bi izvijač čez kolen porino.
smoki
Zgodovina sprememb…

ima pa magičnih 99000km. tudi to nekaj šteje, da so se dilerčki potrudili!
velikBrokoli ::
Vse legit, saj ves da vozniki bmwjev sparajo njihove avtomobile in letno naredijo max 5k km.

velikBrokoli je izjavil:
Vse legit, saj ves da vozniki bmwjev sparajo njihove avtomobile in letno naredijo max 5k km.
Če maš N4x motor, že tezko nardiš več kilometrov. Ker na konc dneva avto na vleki ne šteje kilometorv.
smoki
sbawe64 ::
Lahko ponudim '06 imprezo ... večja kt clio in enako ekonomična.
C'mon, Impreza pije 6l samo na avtovleki.
Benc Subaruja se kupuje v zdaj kjer je cena za liter 0.7 EUR.
Nop, računam na samo eno pavzo. Tankanje...
Koliko l olja doliješ ob vsakem tankanju ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
velikBrokoli je izjavil:
Se strinjam. En kolega ima BMW in VW. Pa reče da na morje gre raje z VW, ker mu bmw preveč pije :)
MadMicka ::
Dejte pls nehat pisat take bedarije, BMW F31 ED 320, avtomatik, porabi v povprečju 6l/100 km ali manj, ne moreš primerjati zgolj znamke, gledaš koliko konjev in kg ima avto menda...in pa seveda letnico avtomobila..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()

Blinder ::
Imam obcutek, da EfficentDynamics je bil samo diesel.
99.991% of over-25 population has tried kissing.

Dejte pls nehat pisat take bedarije, BMW F31 ED 320, avtomatik, porabi v povprečju 6l/100 km ali manj, ne moreš primerjati zgolj znamke, gledaš koliko konjev in kg ima avto menda...in pa seveda letnico avtomobila..
In pol svizec zavije čokolado...
men je F30 318d z 16 col, ročni pil z varčno avtocestno voznjo (beri 110kmh) okol 4.2-4.5L.
Z efficient penzič voznjo za kamionđijo se je pa ta avto dal spustit tut pod 3.5L (moj rekord je bil 3.1L na relaciji).
Tko da ja, ta avto je dost varčen.
smoki
pegasus ::
Twixz ::
Men 25 let star golf pije 5,7 litra oz. tudi 5,3 če samo avtocesta. 1.9 TDI 4M.
Mali servis me pride 60€ (samo material, ker ga sam delam) in potrošni material zadnje 2 leti (ležaji, zavore) me je prišlo 200€.
Naslednji avto bo Passat karavan do 2009 letnik.
Nesmiselno se mi zdi kupovat avto za 15k€, po možnosti na leasing ko te pol jebejo da mora biti nevem kako olje na uradnem servisu kjer je liter 50€ in podobne finte, neverjetno je koliko denarja se tu zgubi.
Pa je tast mehanik. :D
Mali servis me pride 60€ (samo material, ker ga sam delam) in potrošni material zadnje 2 leti (ležaji, zavore) me je prišlo 200€.
Naslednji avto bo Passat karavan do 2009 letnik.
Nesmiselno se mi zdi kupovat avto za 15k€, po možnosti na leasing ko te pol jebejo da mora biti nevem kako olje na uradnem servisu kjer je liter 50€ in podobne finte, neverjetno je koliko denarja se tu zgubi.
Pa je tast mehanik. :D
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Opel Astra L Sports Tourer 1.2 Turbo (130 Hp)Oddelek: Na cesti | 1422 (626) | Blinder |
| » | Finančna dilema (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 5882 (2437) | Buggy |
| » | Bencinski avto - DilemaOddelek: Na cesti | 3039 (1249) | jest10 |
| » | Renault Captur - FHEV ali MHEV? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 13872 (5308) | lubej1 |
| » | Avto za ženo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6830 (4049) | jest10 |