» »

Finančna dilema

Finančna dilema

1
2
3

OutOfTheBox ::

Verjetno

Ne verjetno, zagotovo. Sej je napisal. 23k je dal za avto, 40k ga je pa skupaj koštal v 5 letih. Torej 17k stroškov.

bbbbbb2024 ::

HotBurek je izjavil:

Kupi pravi dobri BMW, ostalo daj v kredit.

https://www.autoscout24.com/offers/bmw-...

Podpišem!

Uvoz iz Nemčije, morda ne E90, ampak F31. V Sloveniji je na 85% prevrteno km, karamboli in ni da ni.

Buggy ::

OutOfTheBox je izjavil:

Verjetno

Ne verjetno, zagotovo. Sej je napisal. 23k je dal za avto, 40k ga je pa skupaj koštal v 5 letih. Torej 17k stroškov.

se opravicujem, sem razumel da je imel samo stroskov toliko. Nakupna cena je nepomembna, ker lahko danes dobis ICE (sploh mocnejse) po smesno nizki ceni ze par leta starih.
Ja ce kupis novega zna biti racunica mal drugacna. Nimas vecjih servisev plus vsi obljubljajo magoicne garancije se ne vem kolk let, ki so to bolj kot ne v teoriji.

Jaz nakupno ceno avta ne upostevam pri rednih stroskih, ker avto kupujem z mislijo koliko me bo priblizno stal in ne koliko me stane v startu. Kupit avto je najlazje, proper vzdrzevanje je vazno

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

ninite ::

bbbbbb2024 je izjavil:

HotBurek je izjavil:

Podpišem!

Uvoz iz Nemčije, morda ne E90, ampak F31. V Sloveniji je na 85% prevrteno km, karamboli in ni da ni.

Za to ceno dobi avensis dizla 2014 letnik s podobnimi km, karavan, pa bi najbrž manj težav kot s tem Nemcem.
Naprimer:
https://www.avto.net/Ads/media.asp?ID=2...

Caracas ::

@ buggy Pametno, lol. Nakupna cena in deprecijacija nepomembna :=) kupil si za 60k, verjetno izgubil že vsaj 20k, ampak to je nepomembno zate, lol

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Caracas je izjavil:

@ buggy Pametno, lol. Nakupna cena in deprecijacija nepomembna :=) kupil si za 60k, verjetno izgubil že vsaj 20k, ampak to je nepomembno zate, lol

ne 60K mi prasci racunajo pri kasko kot vrednost po evrotaxu - kao nov - kot njemu. Kupil sem ga za tak denar v casu covida in glih slucajno tocno tak cas prek neta na morju iz .de, da bi ga se sedaj lahko verjetno prodal za isti denar al pa 20% manj...zato pa pravim, da je nakupna cena cist nepomembna, ker eni se znajdemo eni pac ne :))

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

bbbbbb2024 je izjavil:

HotBurek je izjavil:

Podpišem!

Vi naivneži ste najbolj dovzetni za prevare. Kar sam poišči, koliko težav imajo v Nemčiji s prilagajanjem prevoženih kilometrov ipd. Da uvoziš zjahan avto iz Nemčije oz. tujine, naj bo še tako poceni in imaš z njim visoke stroške vzdrževanja, je posebna kategorija neumnosti. Profil ljudi, ki to počno, je znan.

Buggy je izjavil:

Caracas je izjavil:

ne 60K mi prasci racunajo pri kasko kot vrednost po evrotaxu - kao nov - kot njemu. Kupil sem ga za tak denar v casu covida in glih slucajno tocno tak cas prek neta na morju iz .de, da bi ga se sedaj lahko verjetno prodal za isti denar al pa 20% manj...zato pa pravim, da je nakupna cena cist nepomembna, ker eni se znajdemo eni pac ne :))

se popravljam...danes je prakticno isti letnik, sicer z manj kilometri 20% drazji, pa verjetno se nima vse opreme (webasta ze nima)...po petih letih....toliko o deprecijaciji :))

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

torej ce wrap-up-nemo, vstejemo kilometre in vse ze zamenjene stvari: tam-tam

Zgodovina sprememb…

bobby ::

Pri kasku se upošteva zadnja prodajna vrednost avta, predno ga je zamenjal nov model. In to bodo delali dokler ga bos hotel kaško zavarovat pa ne glede na leta.
Zato pa kaško kot tak se nekje splača so starosti avta med 7-9let, vse ostalo naprej pa samo stekla pa morda divjad in to je to.

Aja pa TCO se računa z nakupno vrednostjo avta dalje, ne glede na to, al se znajdeš ali ne. Če bi se vsi znajdli, pol takih tem ali sploh kakšnih, ne bi bilo.
Deli znanje, ne se posmehovat osebam, ki so na določenem področju degradirane napram tebi. (depriciacija in na koncu LOL smesek)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bobby ()

boze nedaj da bi se komurkoli posmehoval (sploh pa ne depriviligiranim, ker sem bil sam tam), zgolj temu postu na kar sem odgovarjal, ker je bilo verjetno narobe razumljeno...

Caracas je danes ob 19:48:44 izjavil:

Zgodovina sprememb…

Ah dej, si ti sedaj novi solatko, ki je vedno kupil 5 let star avto in ga čez 3 leta dražje prodal? Če ti je enkrat ratalo, ti ne bo vedno...

saj se zavedas, da so bile cene v casu covida high-low in v DE se par 10% nizje kot pri nasih preprodajalskih ciganih z opuljenimi avti?

Solatkota ne rabis nic vlect v temo, ker vam ima dostikrat povedati kar si zasluzite, vcasih pa pac zadeve potencira, mene ne moti in bi prej koga drugega na tem forumu uporabil za dolocene prispodobe, pa ne bom ker sem vljuden in zelimo samo pomagati ter trditve podkrepiti z argumeti a ne @Caracas?

tole je del pogodbe iz 2020 za moj avto, kupjen prek neta iz mobile.de preko SI posrednika, ki mi je uredil vse ostalo, da sem ga po dveh tednih prvic videl in prevzel.

Ker sem avto kupoval kot FO (fizicna oseba) je bil davek takrat 19%

Potem sem se se dogovoril za skonto 400EUR ter od posrednika dobil se novo feltno...opisano v drugi temi.

Na to sem placal se DMV 1600EUR, par mesecev za tem bi bil zgolj 400EUR, ker se je zakon spremenil. Posrednik vzel se prevoz, preverbe, komunikacijo in adminstracijo 1200EUR iz Berlina...ne pozabit, covid cas, kjer je bilo kar nekaj restrikcij z arestantovimi dekreti glede glibanja cez obcine skupaj.

vse se da! Avta pa ne kupujem da ga bom prodajal, ampak uporabljal in bo sel do otrok pol pa v preso. Avta ne prodam nobenemu nikoli vec.

Zgodovina sprememb…

mihor ::

Snajper_ je izjavil:

mihor je izjavil:

HotBurek je izjavil:

BMW, avto primitivnih goved.

Tale naziv z naskokom obvladuje AUDI

Mislim, da bavarec vseeno prednjači.

HotBurek je izjavil:

Če vsaj malo ne ljubiš kvalitetnega in lepega BMW-ja, potem se žal ne moreš kvalificirat v ožjo skupino pravih moških.

Pravi moški s(m)o tudi dirkali z BMW. Pa ga vseeno ne bi imel(i) za vsakdanjo vožnjo.

Point je v tem, da ti je to enkrat ratalo. Ne moreš na podlagi te izkušnje pa govoriti da se lahko avti vedno tako kupujejo. Kot tudi ne moreš pametovati o Brazilcih, če z njimi nimaš prav nobene izkušnje in če e te pri debati vodi Le sovraštvo do jajota, a ne buggy...

ti pa nisi cist glih a ne @Caracas? Posplosujes zgolj ti, jaz sem argumentiral zakaj se mi nabavna cena ne zdi ustrezen del ROI izracuna.

To da imas pa dolocene traume okoli romov, pa razcisti s kom drugim, ki je placan za to, ne rabis to delat na forumih. Moja stalisca so bila jasna in ja, zivim v obcini kjer imajo z romi najvec problemov, ce te ze tako mika vlect to v to temo. Vprasaj se malo po zdravju?

Ha, diht nisi ti, pa logika ti ornk šepa, če misliš da si s tem svojim izoliranim primerom karkoli argumentiral, še najmanj pa to, da se nabavna cena in deprecijacija ne vključi v izračun. Fak debilizem, lol. Da o tvojih jajo jamranjih sploh ne bi...

ok, nekaj mi smrdi po rumeniem idiotu ...

Zgodovina sprememb…

Verjamem, vohaš svoje možgane...

tony1 ::

Dajmo si že zapomniti, jajo je šiptar, ne okvir, no...

Glugy ::

dellovka je izjavil:

Plan je kupiti malo boljši avto pa za dlje časa. Tu je tudi element varnosti (SUV) in pa seveda, da ima čim manj prevoženih.

SUV-i so slabši za varnost pešcev. Nevem kdo te je nahecal da je SUV element varnosti. Veliko rajše se v nesrečah prekucne tako da tud za voznika in potnike ni nujno da je to bolj varno vozilo, v nekaterih situacijah za potnike je gotovo bolj varen ampak na splošno je pa to odvisno od situacije pa daleč od tega da bi lahko posploševal. Se mi zdi da so SUV-i bolj za to da ti dajo občutek varnosti zarad marketinga. Seveda pa noben ne razmišlja o pešcih, kolesarjih in vseh ostalih ki so veliko na slabšem zato ker si ti v SUV-u.

stara mama ::

Buggy je izjavil:

se popravljam...danes je prakticno isti letnik, sicer z manj kilometri 20% drazji, pa verjetno se nima vse opreme (webasta ze nima)...po petih letih....toliko o deprecijaciji :))

Ja, tako en zelo nepomemben detajl.
Ti si eden tistih, ki zgonjen avto (celo passat) ceni na enako vrednost, kot nezgonjen primerek in daje izjave tipa: ja, zdaj "lahko dobim" isto kot sem dal za njega.
Takih vas je poln avto.net

Tisti "lahko dobim" se sicer nikoli ne realizira, je pa fajn za videt na avtonetu.
Ekologija™ in Trajnost™

velikBrokoli ::

Glugy je izjavil:

dellovka je izjavil:

Plan je kupiti malo boljši avto pa za dlje časa. Tu je tudi element varnosti (SUV) in pa seveda, da ima čim manj prevoženih.

SUV-i so slabši za varnost pešcev. Nevem kdo te je nahecal da je SUV element varnosti. Veliko rajše se v nesrečah prekucne tako da tud za voznika in potnike ni nujno da je to bolj varno vozilo, v nekaterih situacijah za potnike je gotovo bolj varen ampak na splošno je pa to odvisno od situacije pa daleč od tega da bi lahko posploševal. Se mi zdi da so SUV-i bolj za to da ti dajo občutek varnosti zarad marketinga. Seveda pa noben ne razmišlja o pešcih, kolesarjih in vseh ostalih ki so veliko na slabšem zato ker si ti v SUV-u.

SUVji so sploh všeč mamicam, ker jim daje lažen občutek varnosti, ko malega Liama peljejo v vrtec. Totalno nepraktičen avto, sploh ga pa ne kupiš zaradi varnosti. Da o tem, da bosta 3 leta denarja spušila za avto, sploh ne govorim, to je res neka slovenska duševna motnja.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Kaj je tako nepraktičnega?
Nekih 10cm so višji, malo dlje vidiš, lažje ga najdeš na parkingu in to je to.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Kot bi rekel socialec: jaz nisem še nikoli sedel v kakšnem SUVju, najbližje bi bil kakšen kombi.

Sem pa od ene tete iz Amerike slišal zgodbo, kako se je v njem slabo znašla v prometu, npr. pri menjavi pasov in zavijanju v križišču in menda prvi dan skoraj naredila pizdarijo, ker je okrog sebe (razen naravnost naprej, kot si omenil) manj videla kot v normalnem avtu. Spet, a je bil res kriv avto ali baba, pa...

"lažje ga najdeš na parkingu"

:)):D8-);)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Furbo je izjavil:

Pa mal teže vidiš male otroke pred vrtcem
Ekologija™ in Trajnost™

velikBrokoli ::

Furbo je izjavil:

Višja poraba, velik avto ampak manj prostora notri v avtu, karavan je v večini primerov boljša cena, več prostora in nižja poraba.

iKst_ ::

Malo posplošujete. SUVi imajo načeloma dobre ocene na EuroNCAP. Določeni modeli imajo tudi oceno varnosti za pešče in kolesarje na nivoju. V povprečju je ta sicer nižja od primerljivih limuzin, ampak posamezni modeli imajo lahko višje ocene od nižje konkurence.

Sicer se pa SUVi/Crossoverji z razlogom tako dobro prodajajo. V praktično vsem so boljši od primerljivih limuzin ali karavanov. Bolj praktični, bolj pregledni, bolj udobni, običajno imajo več "dužinskih" featurjev...

Seveda, spet odvisno od modela, res imaš modele, ki kljub zunanjim dimenzijam ponujajo malo prostora. Ampak v povprečju imaš pa v SUVih več prostora.

iKst_ je izjavil:

V praktično vsem so boljši od primerljivih limuzin ali karavanov. Bolj praktični, bolj pregledni, bolj udobni, običajno imajo več "dužinskih" featurjev...

Imaš prav, boljši v VSEH pogledih. Na Nurburgringu se jih kar otepajo!

Mislim ste eni no.... jaz imam avto, zato da se JAZ bolj kvalitetno in stabilno peljem, ne da ma froc zadaj USB in ekran pred nosom......
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Normalno kombi, ja, vedno, za prevoz surovin pa tudi kakšen žleb se da lepo vtakniti, če se stolče, in lomilke. Nikakršne finančne dileme pri tem.

Utk ::

Suvi pa res niso udobni. Ali se pozibavajo ali pa nabijajo. Ali pa nekateri ne vejo kako naj bi zgledalo udobno podvozje.

Jebomir ::

Prvič da se strinjamo z Utkjem.
Udobni mogoče za tiste s težavami s križem (starejše občane)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jebomir ()

iKst_ je izjavil:

Sicer se pa SUVi/Crossoverji z razlogom tako dobro prodajajo. V praktično vsem so boljši od primerljivih limuzin ali karavanov. Bolj praktični, bolj pregledni, bolj udobni, običajno imajo več "dužinskih" featurjev...

Niti ne, razen zadnjega. So pa v modi, iz teh razredov je zato največ izbire med modeli na trgu.

Ikst vozi Y, to je z naskokom najboljše vozilo vseh časov

Snajper_ ::

SUVji so najboljši v pogledu, da vam trgovec izpne več EUR iz denarnice kot za primerljivega karavana :))
Kakšna moderna mamica/fitnes trener pa si, brez spodobnega SUVja??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Snajper_ ()

stara mama je izjavil:

Imaš prav, boljši v VSEH pogledih. Na Nurburgringu se jih kar otepajo!

Mislim ste eni no.... jaz imam avto, zato da se JAZ bolj kvalitetno in stabilno peljem, ne da ma froc zadaj USB in ekran pred nosom......

Ja bravo :) V debati o družinskih avtomobilih je čas na Nuru res edina prava referenca :)

Caracas je izjavil:

Ikst vozi Y, to je z naskokom najboljše vozilo vseh časov

Daleč od najboljšega vozila vseh časov. Je pa trenutno najboljši Price/Performance avto v svojem razredu, brez dvoma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Brez dvoma ;)

iKst_ je izjavil:

Ja bravo :) V debati o družinskih avtomobilih je čas na Nuru res edina prava referenca :)

Itak!
Pove ti, al se boš čez ovinke peljal, al se boš zibal kot se ti očitno rad.
Ampak važno da ima velik čudovit ekran, pa wireless polnilec, pa razgled na semaforju, pa na parkingu ga hitro najdeš, pa sam šalta, sam bremza, froca sam priveže, da ima 10 cup holderjev, masažo za tvojo lu***o, pa da ga dobiš na obroke (obresti nepomembne), ...
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

mat333 ::

Groot je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Zakaj ne avto za 15 jurjev? Za ta denar dobiš solidnega karavana ali enoprostorca, starega par let.

Hahaha optimist :)) razen nekega čunga lunga zgonjenega avta, za 15k EUR ne boš dobil prav nič pametnega v rangu karavanov in enoprostorcev.

Še odgovor za OP, čisto preprosto je, izračunaj kaj te več stane - kredit ali lizing. Čist na blef sem kar precej prepričan, da te bo lizing stal več.

za 15k do 20k se še nekaj dobi. najboljši bang for the buck:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...

gruntfürmich ::

150kkm? malo daš zraven in dobiš novo kio ceed karavana. še nove škode niso veliko dražje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

stara mama je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Itak!
Pove ti, al se boš čez ovinke peljal, al se boš zibal kot se ti očitno rad.
Ampak važno da ima velik čudovit ekran, pa wireless polnilec, pa razgled na semaforju, pa na parkingu ga hitro najdeš, pa sam šalta, sam bremza, froca sam priveže, da ima 10 cup holderjev, masažo za tvojo lu***o, pa da ga dobiš na obroke (obresti nepomembne), ...

Ja, pri družinskem avtomobilu je to zadnje kar si napisal definitivno VELIKO bolj pomembno kot handling. Razen obrokov, glede lizingov sem že napisal mnenje, osebno se jih izogibam, ker nimam ravno fetiša na plačevanje obresti.

Za ovinke in trackdaye imaš ponavadi drug, namenski avto.

gruntfürmich je izjavil:

150kkm? malo daš zraven in dobiš novo kio ceed karavana. še nove škode niso veliko dražje.

ja, z manj opreme, škodo pa verjetno z nič opreme. se pravi primerjaš jabolke in hruške, ampak ja, če je za opremo vseeno, potem imaš prav

mat333 je izjavil:

Groot je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Zakaj ne avto za 15 jurjev? Za ta denar dobiš solidnega karavana ali enoprostorca, starega par let.

Hahaha optimist :)) razen nekega čunga lunga zgonjenega avta, za 15k EUR ne boš dobil prav nič pametnega v rangu karavanov in enoprostorcev.

Še odgovor za OP, čisto preprosto je, izračunaj kaj te več stane - kredit ali lizing. Čist na blef sem kar precej prepričan, da te bo lizing stal več.

In točno zaradi takih primerkov ljudje nočejo kupovat rabljene robe. Tale ima vse predispozicije za probleme po nakupu. Naučite se kupovat rabljene zadeve in ne boste mel problemov.

Zgodovina sprememb…

mat333 je izjavil:

Točno tako Insignijo imam trenutno v uporabi, enaka barva, enaka oprema, 2020 letnik. Ima sicer malo čet 200kkm, ampak se jih že kar poznajo kilometri. Pa cena je tudi konkretno navita, za tole je dal lastnik skoraj pol manj.

iKst_ je izjavil:

mat333 je izjavil:

Točno tako Insignijo imam trenutno v uporabi, enaka barva, enaka oprema, 2020 letnik. Ima sicer malo čet 200kkm, ampak se jih že kar poznajo kilometri. Pa cena je tudi konkretno navita, za tole je dal lastnik skoraj pol manj.

a ti si tisti? mi je blo rečeno pri homologaciji da je v sloveniji samo še ena tak dobro opremljena insignia. me ne čudi da se tukaj najdeva. :) in ne nisem dal pol manj za njo, glede navitosti cene ti pa ne morem komentirat, bom pustil trg to urejati. mi je pa vseeno če jo prodam ali ne. je super avto in mu nič ne manjka ampak imam druge možnosti

OutOfTheBox je izjavil:

mat333 je izjavil:

Groot je izjavil:

iKst_ je izjavil:

In točno zaradi takih primerkov ljudje nočejo kupovat rabljene robe. Tale ima vse predispozicije za probleme po nakupu. Naučite se kupovat rabljene zadeve in ne boste mel problemov.

naučite se igrati loterijo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mat333 ()

delavec44 ::

Hehe, komedija. Danes registriran, šila avto na avtonetu in potem šele pove, da ga on prodaja. Saj na forumu je oddelek za male oglase. Pa tudi tema za previsoke cene.

Furbo ::

OK ne vem a govori fovšija iz nekaterih tukaj ali umska prizadetost..

..zdaj se SUV primerja z avti na dirkališčih, menda se majejo ali nabijajo, karkoli že to je, pa LCD ekrani in cup holderji so zgleda samo v buržujskih SUV vozilih, za povrhu pa še ogrožajo otroke, ki menda ves čas begajo po cestah okoli vrtcev...

..karavani so pa zgleda za preudarne asketske menihe. Ker dodatnih 50l prtljažnika spremeni vse. Vse.

Ker avte zgleda kupujemo na litre volumna, ker smo zgleda vsi avtoprevozniki?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

in ne nisem dal pol manj za njo, glede navitosti cene ti pa ne morem komentirat, bom pustil trg to urejati.

Nisem govoril za tvojo ampak za to, ki jo jaz trenutno vozim (avto ni moj).

delavec44 je izjavil:

Hehe, komedija. Danes registriran, šila avto na avtonetu in potem šele pove, da ga on prodaja. Saj na forumu je oddelek za male oglase. Pa tudi tema za previsoke cene.

me veseli da sem ti popestril dan :) menim da ne šilam ker če bi bla to npr. tema o avtih za 60k ne bi avtorju predlagal te rešitve, in tudi ne mislim objavlat na mali oglasi. ST pa berem že od nekje 2005, se pač nisem nikoli registriral. glede previsokih cen, mnenja me ne zanimajo, bo trg urejal

naučite se igrati loterijo

Eno je da igraš loterijo, kjer je izid predvsem odvisen od dejavnikov na katere nimaš vpliva. Drugo pa je da kupuješ robo ki ima več red flagov. Ne pravim da avto ni v redu, ampak če bi želel rabljen avto v tem cenovnem rangu z visoko stopnjo zanesljivosti bi bil ta z linka daleč zadaj.

Zgodovina sprememb…

socialec ::

Furbo je izjavil:

..karavani so pa zgleda za preudarne asketske menihe. Ker dodatnih 50l prtljažnika spremeni vse. Vse.

Ker avte zgleda kupujemo na litre volumna, ker smo zgleda vsi avtoprevozniki?

Hmm, karavan sicer res ni za vsakogar, sploh ne za razne moderne urbane influencerje, je dejansko super in ni point v 50l random prostora ampak to, da lahko pelješ postelje, okvirje, jogije, hladilnike, pralne/pomivalne/sušilne/... stroje, včasih celo hkrati. Redno selečim se socialcem, benefite pobirajočim in podarjeno robo vozečim, je to odlična reč, večina suvov ne pride blizu, naslednje stopnja je sicer kombi, potem pa že nova kategorija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bencinski avto - Dilema

Oddelek: Na cesti
322574 (784) jest10
»

Druzinski avto (strani: 1 2 )

654101 (1978) Lonsarg
»

Nissan X-Trail e-Power ali nek drug SUV (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

63164998 (48316) WizzardOfOZ
»

Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate? (strani: 1 2 3 4 )

16925846 (18474) Colt1911

Kia je postala kot VW (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58668036 (51227) Raptor F16

Več podobnih tem