Forum » Loža » Nakup rabljenega avtomobila
Nakup rabljenega avtomobila
miko22 ::
Zdravo
Prodal starega(Volvo) sedaj iščem novega. Budget: 11.000€
In ne najdem nič pametnega. Ko sem kupoval stari avto sem dal za 5 let starega 11k€,sedaj dobim nekaj v tem rangu 10 let starega za isti denar.
Gledam sledeče(diesel):
Mazda 6:
Bral na forumih od mazde, da morajo menjat verigo na 150k-200k km. Nekateri imajo težave. Poraba od 6l navzgor - deklarairana cca dobre 4l. avtomatski menjalnik menjat olje na 60k km? res?
Renault Talisman:
Izjava, da najboljše naredim, če ga ne kupim. Drugače zgleda ok.
Toyota(katerikoli, samo da je limuzina):
Dejansko jih ni za kupit
Volvo S60:
Ne vem.....saj so ok, samo sem ga mel 8 let. Vmes imel kar nekaj sranja(okvarjen menjalnik, menjava šob,...)
Načeloma kot sem napisal, za dost dnara, ki ga dam zraven dobim spet 10 let star avto. če hočem mlajšega, bi moral dati še več(nimam).
Nisem pristaš velikega vlaganja v avto, moraš pa ga met, jebela.
Kaj mislite? kak nasvet?
Uvoz se splača? Gledam avte v Avstriji, pa so dražji kot pri nas.
Prodal starega(Volvo) sedaj iščem novega. Budget: 11.000€
In ne najdem nič pametnega. Ko sem kupoval stari avto sem dal za 5 let starega 11k€,sedaj dobim nekaj v tem rangu 10 let starega za isti denar.
Gledam sledeče(diesel):
Mazda 6:
Bral na forumih od mazde, da morajo menjat verigo na 150k-200k km. Nekateri imajo težave. Poraba od 6l navzgor - deklarairana cca dobre 4l. avtomatski menjalnik menjat olje na 60k km? res?
Renault Talisman:
Izjava, da najboljše naredim, če ga ne kupim. Drugače zgleda ok.
Toyota(katerikoli, samo da je limuzina):
Dejansko jih ni za kupit
Volvo S60:
Ne vem.....saj so ok, samo sem ga mel 8 let. Vmes imel kar nekaj sranja(okvarjen menjalnik, menjava šob,...)
Načeloma kot sem napisal, za dost dnara, ki ga dam zraven dobim spet 10 let star avto. če hočem mlajšega, bi moral dati še več(nimam).
Nisem pristaš velikega vlaganja v avto, moraš pa ga met, jebela.
Kaj mislite? kak nasvet?
Uvoz se splača? Gledam avte v Avstriji, pa so dražji kot pri nas.
Bud_Bundy ::
Ne vem zakaj mora bit ravno velika limuzina, če še za pošteno dacio nimaš.
Ne boš jih prepričal. Sicer pa nasprotuje sam sebi, ko govori, da avto zgolj moraš imeti.
Ne vem zakaj se oglašate tisti, ki nimate kaj pametnega za svetovat? Imam pač omejen budget, vidim, da nekateri nimate teh težav. Ja, imel pa bi limuzino.
solatjek ::
Avto se kupi rabljen takšen, kakršnega bi si lahko privoščil in vzdrževal tudi novega. Je pa slovenski hobi, da se kupi nekaj, kar stane novo 3x več, kot si lahko privoščiš, samo da imaš in se kosaš z nekom, ki je kupil novo, ko ti pa na tvoji novi stari gari kaj crkne, pa jokaš po forumu, kako so deli dragi in kje dobiti del, da bo ceneje in kdo bi to napol zastonj popravil.
Raje nov clio, kot 10 let star zgaran katerikoli premium avto.
Raje nov clio, kot 10 let star zgaran katerikoli premium avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()
Utk ::
Ne boš jih prepričal. Sicer pa nasprotuje sam sebi, ko govori, da avto zgolj moraš imeti.
Ne vem zakaj se oglašate tisti, ki nimate kaj pametnega za svetovat? Imam pač omejen budget, vidim, da nekateri nimate teh težav. Ja, imel pa bi limuzino.
A to da si kupi avto, ki ga boš lahko vzdrževal in da ni star 10 let, tudi če ne bo limuzina, se ti ne zdi kot dober nasvet?
Se ne čudim, da nimaš za boljšega...
90% folka tu si bi lahko kupilo novega talismana ali pa mazdo 6, pa si jo ne skoraj nihče. Ampak ti pa "moraš" imet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
delavec44 ::
Jaz sem za 4,5 leta starega hdi peugeota 308 sw z 60kkm dobil komaj 13kEUR. Pa ni imel nobenih problemov. Po moje gledaš precenjene znamke.
Pa preden bo kdo pameten, ni šel na prvo žogo. 2 meseca je trajalo.
Pa preden bo kdo pameten, ni šel na prvo žogo. 2 meseca je trajalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
bemfa ::
Če te skrbi menjava jermenov na 150-200k in menjava olja v avt. menjalniku na 60k, pol boljše da kupiš bicikel. To je redno vzdrževanje pri vsakem avtu. Cene so v 5 letih šle x2, tak da računaj s tem da če hočeš enak avto še naprej furat, bo treba dat 20k.
solatjek ::
Če te skrbi menjava jermenov na 150-200k in menjava olja v avt. menjalniku na 60k, pol boljše da kupiš bicikel. To je redno vzdrževanje pri vsakem avtu. Cene so v 5 letih šle x2, tak da računaj s tem da če hočeš enak avto še naprej furat, bo treba dat 20k.
Tako je, ne moreš primerjati cen danes in pred nekaj leti. Osebno pa, če dam 20k, dam še kak € zraven in kupim novo za naslednjih 15 ali 20 let. Predvsem, če avta ne potrebuješ ravno za 30.000+ km na leto, je lahko avto dolgo pri bajti.
zodiak ::
IL_DIAVOLO ::
Japonskih dizlov ne kupovati, nemske ali francoske, pa tudi pri francoskih bi izbiral med 1.6 hdi in 1.5 dci, manj problematicni.
Peugeot 308 ali Renault Megane.
Peugeot 308 ali Renault Megane.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
hojnikb ::
Ja tko je to,na Norveškem so rabljeni avti skoraj zastonj...
Res? a pol se splača uvoz iz Norveške?
pri takem budgetu se ne splača, ker bo prevoz drag...
#brezpodpisa
Silvo ::
Karkoli boš kupil rabljenega,glej nekaj z vso servisno zgodovino
podkrepljeno z računi,nalogi,preverljivo digitalno,najbolje
redno servisiran pri pooblaščencu določene znamke.
Če karkoli ne štima med podatki,samo stran.
Silvo
Avenger ::
Če te prav razumem, si pred leti, recimo pred 5 leti ali mogoče 10 leti? Za avto dal 11K in točno toliko bi tudi zdaj, vendar ti ne gre v račun, da za ta denar zdaj dobiš manj? Inflacija? Zdaj bi moral imeti budget mogoče okoli 16-18K, če bi hotel dobit podobno kot pri prejšnjem. Ne vem, al pa ne štekam.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Karkoli boš kupil rabljenega,glej nekaj z vso servisno zgodovino
Vse to se da ponaredit, če je iniciativa dost velika... Tko da ne dajat prevelike teze temu..
Imas omejen budget, ampak ne razumes, da 11 jurjov pred 10 leti, k si kupoval avto ni isto kot 11 jurjov danes. Posledično zaradi inflacije danes nebos dobil isto dobr avto. Bo treba dvignat budget za kaj takega.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
asdf_jklc ::
Sam bi se strinjal, da je boljše kupit novo vozilo, kot rabljeno - ampak danes so novi avtomobili bolno dragi. Če kupuješ rabljeno, nebo jaz bil toliko značkar, v smislu BMW je zakon, Dacia pa je največji kurac kar je je svet videl, ampak bi se osredotočil na konkretne modele vozila - mogoče je model A "vrhunski", model B istega proizvajalca pa popolna jajca. Ja in tako kot BMW, jih tudi Dacia naredi 300.000 s ustreznim vdrževanjem.
Kateri model pa vzet sicer pa mogoče drug pogled: imaš kolega mehanika ali koga dobro poznanega - ki je specializiran pa določene znamke? Če, potem si si odgovoril moj predlog znamke - če ti le kakšen model sede in je na voljo za udobno ceno. Mimogrede, zadnja leta bi naj servisi in zavarovalne police po kilometrih štimale - poudarjam naj bi. Pravljic o tem, da Dacia crkne za vsakim ovinkom, BMW pa ne rabi servisa do 350.000 pa pozabi.
Razpucano moreš imet ali ti je avto podaljšek kurca ali osebni prevoz od A do B, kjer zahtevaš nek nivo varnosti in zanesljivosti. Dobro kupi.
Kateri model pa vzet sicer pa mogoče drug pogled: imaš kolega mehanika ali koga dobro poznanega - ki je specializiran pa določene znamke? Če, potem si si odgovoril moj predlog znamke - če ti le kakšen model sede in je na voljo za udobno ceno. Mimogrede, zadnja leta bi naj servisi in zavarovalne police po kilometrih štimale - poudarjam naj bi. Pravljic o tem, da Dacia crkne za vsakim ovinkom, BMW pa ne rabi servisa do 350.000 pa pozabi.
Razpucano moreš imet ali ti je avto podaljšek kurca ali osebni prevoz od A do B, kjer zahtevaš nek nivo varnosti in zanesljivosti. Dobro kupi.
ja, res nisem v tem in očitno se je fejst spremenilo od takrat ko sem kupil zadnji avto(8 let nazaj).
Žal finance niso neomejene, seveda pa gledam limuzino. Ostalo mi ne sede. Tudi neki mali avto ne bi imel. To, da rabim "podaljšek kurca", mi je vseeno, kar si sosedi mislijo. Seveda, se pa rad pelam udobno. Vem, vsega človek ne more imet, če so finance omejene, samo vsak rad dobi za svoj denar čimveč.
BMW, Audi, Volkswagen mi ne sede.
Jaugarja, ki bi ga lahko dobil so mi rekli ne glej, ker imajo napako(ne vem če drži, vendar 2 osebi sta potrdili)
Jutri grem gledat enega Megana v MS.
Žal finance niso neomejene, seveda pa gledam limuzino. Ostalo mi ne sede. Tudi neki mali avto ne bi imel. To, da rabim "podaljšek kurca", mi je vseeno, kar si sosedi mislijo. Seveda, se pa rad pelam udobno. Vem, vsega človek ne more imet, če so finance omejene, samo vsak rad dobi za svoj denar čimveč.
BMW, Audi, Volkswagen mi ne sede.
Jaugarja, ki bi ga lahko dobil so mi rekli ne glej, ker imajo napako(ne vem če drži, vendar 2 osebi sta potrdili)
Jutri grem gledat enega Megana v MS.
m0LN4r ::
Jaz bi budget zmanjsal, vsaj za 1000-1500€, ker pri tej starosti in kilometrini imas lahko smolo cisto pri vsakem.
Tako pa se vsaj ne sekiras in ce je kaj imas 1000-1500€ rezerve za takoj zrihtat, ce bo kaj v kratkem.
IMHO razlike med avtom za 9000 al 11.000 glih ne bo neke
Tako pa se vsaj ne sekiras in ce je kaj imas 1000-1500€ rezerve za takoj zrihtat, ce bo kaj v kratkem.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
nejc_nejc ::
Jaz bi budget zmanjsal, vsaj za 1000-1500€, ker pri tej starosti in kilometrini imas lahko smolo cisto pri vsakem.
ta je modra
Bellzmet ::
Potem še bolje, da kupi nekaj za 1.000 EUR in ima potem še 10.000 eur, da kupi nekaj drugega, če un za 1.000 eur ne bo OK.
mancini ::
krho ::
Če si dal 10 let nazaj za avto 11.000€, je to danes cca 14.500€. Ali boš moral še našparat, ali pa se sprijaznit s tem, da boš kupil starejši avto kot si mislil.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Ja, sem se že sprijaznil, da bom moral dat nekaj več za dober avto :)
Kdo kaj pozna Infinity Q50. Naj bi bla Nisanova premium znamka.
Kdo kaj pozna Infinity Q50. Naj bi bla Nisanova premium znamka.
redtech ::
Koliko km delaš? Če gledaš tisti Q50 z 200k prevoženih..., po mojih izkušnjah je bolje kupiti novejši avto, ki potrebuje manj vzdrževanja.
Nad 200k bo na avto šlo narobe vse kar gre lahko, klical boš vleko, plačeval serviserje, avto pa vedno večja kripa.
Prevoz iz DE te pride max. 600 EUR
Nad 200k bo na avto šlo narobe vse kar gre lahko, klical boš vleko, plačeval serviserje, avto pa vedno večja kripa.
Prevoz iz DE te pride max. 600 EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
Potem še bolje, da kupi nekaj za 1.000 EUR in ima potem še 10.000 eur, da kupi nekaj drugega, če un za 1.000 eur ne bo OK.
Nono, za jurja pa res dobis samo prerjavelo konzervo, ki je lahko ze smrtno nevarna.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Meee ::
Kaj vsi nekaj Dacio kurčite :D ravno gledam da bi Joggerja nabavil. Malo rabljeni so cca 17000 - 18000 . Za 20K pa je že nov. Pa deluje fajn velik ,ravno ok za večjo familijo.
fikus_ ::
Znamka ni prava. Tu gor so sami IT bogataši in se zmrdujejo ...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Kalibri ::
Utk ::
Znamka ni prava. Tu gor so sami IT bogataši in se zmrdujejo ...
Mislim da se motiš. V tej temi se nad dacio zmrduje predvsem tist, ki še za njo nima.
Podobno je tudi v drugih temah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Dacia ima 3 zvezdice na NCAP. Itak, da ne kupiš.
No Dacia Jogger ima 1 zvezdico...
No Dacia Jogger ima 1 zvezdico...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
denabiker ::
Dacia se hoče iti nekaj boljšega kot neki premium razred, čeprav ni, po mojem bi morala Dacia iti drugo politiko, kot je bilo na začetku, avto tudi za reveže, nizkocenovne modele, avto za vsak žep... kako boš sedaj jemal novo Dacio, ali pa recimo kako je poletel s ceno Duster, mislim tam 25-30K, če že daš toliko še boš pogledal bolj zveneče znamke, kjer boš dobil definitivno boljšo kvaliteto in tudi "znamko"...Kolega, ki je lovec, mu je bilo škoda terenca za 70K po kamenju in je takrat vzel Dusterja, ki je bil nov mislim da 12k, res poceni, vzameš avto, da ti ni ravno škoda po kamenju...Zdajle je pa x2 s ceno...
deco16 ::
OP štrom ja-ne?
Glede na to da delaš nadpovprečno km, mogoče ni tolk slaba izbira.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Mal se stegneš :D
Glede na to da delaš nadpovprečno km, mogoče ni tolk slaba izbira.
Mal se stegneš :D
Steinkauz ::
Dacia se hoče iti nekaj boljšega kot neki premium razred, čeprav ni, po mojem bi morala Dacia iti drugo politiko, kot je bilo na začetku, avto tudi za reveže, nizkocenovne modele, avto za vsak žep... kako boš sedaj jemal novo Dacio, ali pa recimo kako je poletel s ceno Duster, mislim tam 25-30K, če že daš toliko še boš pogledal bolj zveneče znamke, kjer boš dobil definitivno boljšo kvaliteto in tudi "znamko"...Kolega, ki je lovec, mu je bilo škoda terenca za 70K po kamenju in je takrat vzel Dusterja, ki je bil nov mislim da 12k, res poceni, vzameš avto, da ti ni ravno škoda po kamenju...Zdajle je pa x2 s ceno...
Dacia je budget znamka Renaulta. Ker se dobro prodaja, lahko dvigujejo cene. Celo Nemci jih kupujejo, ker si dražjih ne morejo privoščiti in verjetno premislijo, zakaj bodo porabili denar.
Glede "25-30K" zavajaš!
Primer Duster 4x4
Sedaj pa daj link do primerljivega 4x4 druge znamke
...
Glede "25-30K" zavajaš!
Primer Duster 4x4
zakaj zavajam? Ti si objavil link za 25K s slabšim 1.2 motorjem, kolega je gledal 1.6 motor, kateri je dražji, ker bi rad zamenjal ker mu ta stari Duster že fejst rjavi...K tej ceni pa takoj pride še doplačilo barva, priprava vozila, še kakšno opremo si zmisliš, kljuka, dodatna platišča + gume itd.
Trdil si nekaj, sedaj se pa izvijaš!
Poglejte si review od Malmedija na Yutube od dacie Jogger, pa vam bo vse jasno zakaj stane pol manj.
Malo denarja malo muzike:
Je pa najcenejsi "velik" avto na trgu, to pa ja.
Malo denarja malo muzike:
Je pa najcenejsi "velik" avto na trgu, to pa ja.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
švabi gre očitno res v nos, da dača da tolk od sebe za ta dnar...
Medtem pa njihov id3 za 50 jurjov nima več k 4 zvočnike..
Medtem pa njihov id3 za 50 jurjov nima več k 4 zvočnike..
#brezpodpisa
Trdil si nekaj, sedaj se pa izvijaš!
No sam si dal link za 25K s slabšim motorjem, v čem je problem? Cena Dusterja je šla za x 2 gor, sam preveri, zakaj bi vzel eno Dacio, če pa dobiš ne vem recimo Suzukija Vitaro, ali S-cross ali Ssangyong (eni hvalijo, jaz se še sploh nisem vozil), Nissan, tudi Subaru za par jurjev več, vem da je en vzel Subaru 4x4 na keš avto, pa ga je dobil zelo velik popust. Vem pa od kolega, ko je jemal na firmo Dacie in Renaulte, se je težko kaj VELIKO zbarantati...
Da te citiram " kako boš sedaj jemal novo Dacio, ali pa recimo kako je poletel s ceno Duster, mislim tam 25-30K," nikjer nisi pisal s kakšnim motorjem!
Za "Suzukija Vitaro, ali S-cross ali Ssangyong" daj linke, ne bom jih jaz iskal.
Za "Suzukija Vitaro, ali S-cross ali Ssangyong" daj linke, ne bom jih jaz iskal.
Linko ::
Nova Vitara za https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Raje to kot romuna. Pa še z "PODALJŠANO JAMSTVO ?:
3+7 LETA = 3 LETA TOVARNIŠKE GARANCIJE ALI DO 100.000 KM + 7LET SUZUKI
JAMSTVA ALI DO 200.000 KM
(že vključeno v ceno)"
Raje to kot romuna. Pa še z "PODALJŠANO JAMSTVO ?:
3+7 LETA = 3 LETA TOVARNIŠKE GARANCIJE ALI DO 100.000 KM + 7LET SUZUKI
JAMSTVA ALI DO 200.000 KM
(že vključeno v ceno)"
matobeli ::
2010 cene:
dacia duster 1,6 16V 9.990 EUR
dacia duster 1,6 16V 4x4 11.990 EUR
dacia duster 1,6 16V ambiance 11.490 EUR
dacia duster 1,6 16V ambiance 4x4 13.490 EUR
dacia duster 1,6 16V laureate 12.990 EUR
dacia duster 1,6 16V laureate 4x4 14.990 EUR
dacia duster 1,5 dCi ambiance 12.690 EUR
dacia duster 1,5 dCi ambiance 4x4 15.490 EUR
dacia duster 1,5 dCi laureate 4x4 16.990 EUR
nov duster je ravno 10k dražji pri najdražji opremi
Vitara je mimgrede 20cm krajši avto.
dacia duster 1,6 16V 9.990 EUR
dacia duster 1,6 16V 4x4 11.990 EUR
dacia duster 1,6 16V ambiance 11.490 EUR
dacia duster 1,6 16V ambiance 4x4 13.490 EUR
dacia duster 1,6 16V laureate 12.990 EUR
dacia duster 1,6 16V laureate 4x4 14.990 EUR
dacia duster 1,5 dCi ambiance 12.690 EUR
dacia duster 1,5 dCi ambiance 4x4 15.490 EUR
dacia duster 1,5 dCi laureate 4x4 16.990 EUR
nov duster je ravno 10k dražji pri najdražji opremi
Vitara je mimgrede 20cm krajši avto.
redtech ::
Fantje, človeka ne zanima Dacia, rad bi se vozil gosposko.
Infiniti Q50: znamka mi je preveč ekzotična, da bi ekspirementiral in težko ga boš prodal.
Mazda 6 je še najbližje temu modelu, dober menjalnik, dober motor z majhno porabo (7l/100 bencinar, 6l/100 dizel), lažje boš prodal...
Za podoben denar dobiš tudi Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm, vendar je verjetno Mazda bolj zanesljiv avto - to bo znal kakšen mehanik povedati.
Infiniti Q50: znamka mi je preveč ekzotična, da bi ekspirementiral in težko ga boš prodal.
Mazda 6 je še najbližje temu modelu, dober menjalnik, dober motor z majhno porabo (7l/100 bencinar, 6l/100 dizel), lažje boš prodal...
Za podoben denar dobiš tudi Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm, vendar je verjetno Mazda bolj zanesljiv avto - to bo znal kakšen mehanik povedati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dacia Duster 1.5 dCi AWD vs. VW T-Roc 2.0 TDI 4Motion (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 26732 (5318) | BCSman |
» | Kateri avto za 7000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 17416 (8802) | kixs |
⊘ | Kia je postala kot VW (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 58509 (41700) | Raptor F16 |
» | Avto za daily commute 140km (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 52523 (42322) | louser |
» | Nov avto do 20k (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22045 (15479) | sass628 |