» »

Jamstvo - doplačilo

Jamstvo - doplačilo

TonyTony ::

Škoda Octavia ima 2 leti garancije plus 2 leti jamstva.
Za par stotakov imam možnost dokupit jamstvo za 5.leto, za par stotakov krat 2 pa 6 let.
Zanima me, če se splača dat jurja za to?

Prednost: jamstvo krije 6 let in 200 tisoč km.
Slabost: vprašanje je, kaj ti krijejo pod jamstvom oz. koliko ti to koristi.. to je vendarle le jamstvo in ne garancija
Prednost: Če mi crkne sprednji matrični LED žaromet, prihranim 3800 eur pod jamstvom
Slabost: Posledično moram avto 2 leti dodatno servisirat na uradnih servisih in preplačevat olje in filtre...

Prosim za mnenja... jurja ni malo denarja. Po drugi strani pa, 4 in 6 let jamstva je razlika.
Če pride do težje okvare v 6.letu, mi krijejo oni. Če jamstva ni, krijem sam.

To mi je podobna dilema kot do kdaj imet kasko. Na koncu ti zelo malo dajo in moraš še prodajat razbitino, po drugi strani pa je vseeno neka varovalka,
da ne ostaneš čez noč brez 30 jurjev.
To jamstvo za 2 leti pride manj kot kasko za eno leto.
Ne vem...
  • spremenilo: TonyTony ()

iso2000 ::

Jaz sem imel na VW to podaljšano jamstvo in so mi iz tega naslova popravili eno ali dve okvari. Pred tem sem imel Berlinga in takrat ni bilo takšne možnosti. Pa bi prišla prav, saj sem imel na tistem avtu kar nekaj okvar v 6ih letih. V glavnem, če se dela dosti km letno, bi jaz vzel podaljšano jamatvo. Ob nizki kilometrini, pa ne.

iso2000 je izjavil:

Jaz sem imel na VW to podaljšano jamstvo in so mi iz tega naslova popravili eno ali dve okvari. Pred tem sem imel Berlinga in takrat ni bilo takšne možnosti. Pa bi prišla prav, saj sem imel na tistem avtu kar nekaj okvar v 6ih letih. V glavnem, če se dela dosti km letno, bi jaz vzel podaljšano jamatvo. Ob nizki kilometrini, pa ne.

Hvala, sem se nagibal k temu, ampak ja, bom kar vzel.
Teh par 100 eur je manj, kot če mi po 4,5 leta crkne matrični žaromet...

nokken ::

TonyTony je izjavil:

Teh par 100 eur je manj, kot če mi po 4,5 leta crkne matrični žaromet...

Vprasanje je tudi kaj to jamstvo zares krije. V realnosti krije precej manj kot si ljudje predstavljajo, tako da ni receno da bos ta zaromet vseeno se vedno placal. Ampak zares moras to pogledati v pogoje doticnega jamstva, ker ima vsaka firma (ali pa celo avto) drugacne.

bbbbbb2015 ::

TonyTony je izjavil:

Škoda Octavia ima 2 leti garancije plus 2 leti jamstva.
Za par stotakov imam možnost dokupit jamstvo za 5.leto, za par stotakov krat 2 pa 6 let.
Zanima me, če se splača dat jurja za to?

Ne kupuj nobenih dodatnih jamstev. VW koncern, Škoda je med njihovimi znamkami, je v hudih finančnih težavah.
Povsem mogoče je, da ti bodo povsem legitimne zahtevke po jamstvu zavrnili.

Jaz sem imel svojčas Opla, doplačal sem za 2 leti jamstva, karkoli je to že bilo, čeprav po spominu ni bilo dosti denarja.
Dobil sem vodo v prednji meglenki, pokazalo se je, da je spoj stekla in parabole počil in se je nabirala vlaga.

Dal sem zahtevek in so mečkali več kot mesec dni, ni delov, nejasen ID rezervnega dela. Nakar sem malo popizdil, šel tja, avto so še enkrat pogledali, ter "ugotovili" da je ravnokar šel čez 100k km.
Ko sem dal zahtevek, še ni imel 100k km.

In so me zavrnili.
Potem sem dal zamenjati meglenko za svoj denar in je bilo popravljeno v roku dveh dni.

Takrat je bil Opel v hudih težavah. Direktor zastopstva za Opel se mi je opravičil, samo je pač rekel, če principal ne odobri, nimajo oni kaj.

Ma ja, itak ti jamstvo miljon stvari izključi.
Samo če ti crkne LED, ti morajo menjat, če ni dokazana napaka na tvoji strani.
Odkar sem izvedel koliko stane 1 matrični žaromet za novo Škodo Octavio, bom raje dal teh par sto eur za podaljšano jamstvo.

Off topic: je pa smešno. Včasih te je cela luč prišla 300 eur, žarnica pa 30.
Danes pa sta sprednja 2 žarometa Octavie vredna več kot 20 procentov vrednosti novega avta, če ju greš ločeno kupit. :)

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Ne vem kdo pri jamstvu dokazuje, oni ali ti. Če ti crkne LED lahko rečejo, da je voda prišla notri, da je kamen priletel v luč, da je skurilo zaradi ne vem kakšnega vzroka itd.
Kar me pa najbolj moti, pogojujejo jamstvo s servisiranjem pri njih.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Garancijo ti da proizvajalec, jamstvo pa avto hiša, kjer kupiš avto.

To je klasičen dvojni nateg.

1. Plačaš za podaljšano jamstvo. Tukaj se govori celo o jurja
2. Avto moraš do konca podaljšanega jamstva voziti tja na servis, kjer te še 1x obrijejo z dragim servisom.

Sicer se pa odloči sam.

iso2000 ::

Jaz lahko napišem svojo izkušnjo - šel je nek senzor, vrednost ca. 400 EUR, se ne spomnim več točno - avto sem pripeljal na servis, prevzel čez par ur. Podpisal in nasvidenje, nobenega pregovarjanja, spraševanja, nič. Servisiral sem pa na drugem pooblaščencu, kot je bil avto kupljen. Torej je to jamstvo vezano na avto, ne na avto hišo. Tudi ob prodaji rabljenega se jamstvo prenese naprej, glede na pogoje, ki so določeni pri nakupu novega. Vsaj tako je bilo pri VW.

Gambino ::

delavec44 je izjavil:

Ne vem kdo pri jamstvu dokazuje, oni ali ti. Če ti crkne LED lahko rečejo, da je voda prišla notri, da je kamen priletel v luč, da je skurilo zaradi ne vem kakšnega vzroka itd.

To ti lahko tudi pri garanciji rečejo in če dokažejo ne moreš NIČ!
Za to so druga zavarovanja!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gambino ()

krho ::

Jaz sem kupil rabljeno Octavio, ki je imela 6 let jamstva. Nekje pri 5h letih so mi pod jamstvom menjali vodno pumpo (ker je puščala) in jermene. Niso pa recimo menjali kromiranih obrob menjalne ročice in zračnikov, ki se luščijo (ker to ne paše pod kritje, so pa hoteli nekih 400€ zato, da bi zamenjali kromirano obrobo na prestavni ročici, ter okoli dveh zračnikov.), čeprav ta krom okoli zračnikov je največja bedarija, ko sonce sveti v avto se potem vse blešči ravno v oči.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

delavec44 ::

Gambino je izjavil:

delavec44 je izjavil:

To ti lahko tudi pri garanciji rečejo in če dokažejo ne moreš NIČ!
Za to so druga zavarovanja!

Ampak za garancijo ne rabim doplačati jurja.

Res pa, da senzor za 400€, ki njih stane ene 20€, brez problema zamenjajo pod jamstvom. Kaj dražjega se začnejo pa že komplikacije.

2dark ::

Osebno bi dobro preučil, kaj vse krije podaljšano jamstvo in česa ne.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kaj krije jamstvo sem preučil.
Veliko stvari je izključenih, za nekatere pa se splača. Je vseeno par stvari pokritih, ki te lahko ogromno stanejo.
Pomeni pa jamstvo še 2 leti več uradnih servisev.
Če prevozim 30k na leto, so to 4 redni servisi več.
V 6 letih zvoziš 180k km.
V 6ih letih bodo torej vsaj enkrat vsi 4 diski za zamenjat, mogoče čeljusti, akumulator, polnjenje klime in še kup drugega na uradnem.
Pri vsaki tej stvari si hitro vsaj 50-100 eur več kot pri neuradnem servisu.
Tako da bolj iz tega vidika razmišljam, če se splača...
Jurja za doplačilo jamstva za 2 leti bi riskiral. Samo to bo potem ziher še vsaj jurja če ne več preplačila na uradnih servisih.

Utk ::

V 6ih letih bodo torej vsaj enkrat vsi 4 diski za zamenjat, mogoče čeljusti, akumulator, polnjenje klime in še kup drugega na uradnem.

Tudi če je v garanciji, teh stvari ne rabiš tam menjat, ker to itak ni v garanciji.

Utk je izjavil:

Tudi če je v garanciji, teh stvari ne rabiš tam menjat, ker to itak ni v garanciji.

Ne vem, garancija je 2 leti, piše da je pogoj za veljavnost jamstva servisiranje na uradnih servisih.
2 leti lahko servisiram kje hočem, vendar kolikor razumem, mi potem jamstva na 3. in 4. leto ne priznajo...
Če vzamem 6 let jamstva, jamstvo ni veljavno, če servisiram kjerkoli drugje. Tako vsaj piše...

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Tist servis ja, olje, filtri, ampak menjava akumulatorja, zavor itd pa ne spada v to.
Akumulator ti komot zamenjajo v trgovini, kjer ga kupiš. Ali sam.
Na diske in ploščice itak nimaš garancije, to lahko zamenjaš kjerkoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Tist servis ja, olje, filtri, ampak menjava akumulatorja, zavor itd pa ne spada v to.
Akumulator ti komot zamenjajo v trgovini, kjer ga kupiš. Ali sam.

Aha, se pravi samo redni servisi olja in pač kar je predpisano na intervale?
Bom potem poklical v ponedeljek da jih povprašam.

Boobiz ::

TonyTony je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne vem, garancija je 2 leti, piše da je pogoj za veljavnost jamstva servisiranje na uradnih servisih.
2 leti lahko servisiram kje hočem, vendar kolikor razumem, mi potem jamstva na 3. in 4. leto ne priznajo...
Če vzamem 6 let jamstva, jamstvo ni veljavno, če servisiram kjerkoli drugje. Tako vsaj piše...

servisiranje na uradnih servisih od dneva veljavnosti jamstva naprej, torej prvi dan po preteku garancije. če temu ni tako, potem je tudi tistih nekaj let, ki je zraven vključenih pesek v oči oz. ni niti drobtinica v korist potrošnika, le lušten kupček denarja prodajalcu v žep.

pa sam bi rajši dal 1000€ na stran, če bi morebiti reš šla tista fensy luč o kateri govoriš. če seveda ignoriramo dejstvo, da če bi imel v glavi da te fancy luči crknejo prej kot v 6 letih, tako fancy (VW) klumpa sploh kupoval ne bi.

just my 2 cents.
I'm drunk, what's your excuse?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Avtomobila KIA (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20726694 (10986) LeQuack
»

Servis

233190 (1903) markosus
»

Škoda Octavia Combi (strani: 1 2 3 4 5 )

20362467 (35032) urkoman
»

Karavan do 13.000€ - kaj predlagate? (strani: 1 2 )

8111911 (8830) Utk
»

Kakšne izkušnje imate s Porše Slovenija? (strani: 1 2 3 4 5 )

21151262 (44388) xmetallic

Več podobnih tem