» »

Pci raid kontrolerji

Pci raid kontrolerji

Devil The Kidd ::

Zanima me, kaj naj kupim. Na matični nimam raida, imam samo dva prostora za ide kable, lastim pa si:

>dwdrw lite on
>cdrw plwxtor
>dvdr
>wd 80 gb
>wd 80 gb

Zaradi tega, mi dvdrom ne deluje, rad pa bi imel vse deluloče, ker dvdroma se ne splača prodajat, rablej pa skorej ni nič. Zato sem prišel do ideje, da ker imam dva popolnoma enaka diska, da jih povežem pod raid, samo ne vem kaj kupiti. Zanima me, kakšne znamke, vrste ne vem kaj še se splača pci kartocp raid kupiti. Zanima me še, koliko procentualno bo hitreje delalo pod raid, čeprav mi ni nevem kako pomembno prav to (najpomembnejše je, da zrihtram dvd. )

Hvala za odgovore.
  • polepsal: perci ()

Microsoft ::

RAID si bom jst umislu drug tedn, sm mam na plati že ta kontroler. Sm bom mel še en disk na IDE, za bekup. Premisli, če se ti splača tvegat?

Glede CD pogonov me pa res zanima, kaj delaš, da rabiš kar 3 CD pogone naenkrat?:\ Rajš zameji s kom za kako drugo komponento, ala LAN kartica, zvočniki, gajba pira, karkol..;)

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Ne, glej pod raid bo itak hitreje (kkšnih 10 procentov) delalo,, samo mi ni cilj to. Gre se mi zaradi pekašev. Če imaš potem vsakega posebej na ide kablih snema bistveno hitreje--->preizkušeno in razlike so kkšnih 30 sekund na cd (približno). Tudi na diske stavi hitreje, skratka, osvobodil bom ide za cd pogone. Za to pa bi raid nabavu-->no v glavnem, da se nabavit tudi pci ide kartico, sam se je ne splača, če lahko hktari še diska povežem. Kapiš.

Zanoma me le znamka in kjero se bolj splača. Največ dam 10 čuku

JustVi ::

Če imaš dva enaka diska ti se vsekakor splača dat 7000k za kontroler. Firme....
Jaz imam tle ST Lab in ni problemov. INNO...in še enga se ne morem spomnit. Nobenim ni bilo kakšnih problemov. MOgoče je kje razlika v obremenjenosti procesorja.

Ja imam dva wd 80 gb 7200 8mb. Kaj ta Pci ST LAB je dobra. Namreč to bom kupovela samo enkrat in bi rad, da je dobro. Največ 10 k dam, sam res 10!

Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Strojna oprema
2320599640 (57040) hariscorale
»

Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
749383 (5864) levaky
»

hdd

Oddelek: Kaj kupiti
231393 (1107) TOP
»

RAID + disk = ???

Oddelek: Strojna oprema
221472 (1033) JustVi
»

IBM 80Gb UMA 7200v/min ropota!!!