» »

Delo in življenje v tujini

Delo in življenje v tujini

1 2
3
»

m0LN4r ::

Ni nujno, lahko pa da je ta kraj res tako majhen in so tam se starejse, pri nas se jim je reklo tercialke, ki vedno vse opazujejo in analizirajo kaj delas in potem celi vasi razlagajo, ce jim kaj smrdi, ce nisi dovolj staromoden za njihove konce, ampak ja to resis ze hitro s preselitvijo v mesto, tam te pa vec nihce ne povoha.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

kingsix ::

V Sloveniji je med ljudmi splošen mit kako je v tujini uh in oh. Nevem.. To nek manjvrednosti kompleks Slovencev.
Nekdo reče da dela v USA in vsi woww, kot da je to življenjski uspeh.
IMO Oz po mojih izkušnjah je nivo tehničnega znanja po IT firmah v Sloveniji višji kot je ta npr v Nemčiji. Folk, ki tukaj ni prišel do službe je uspel v Nemčiji itd.

Sam v tujino nebi nikoli šel že zaradi družine/prijateljev. S starši in drugimi sorodniki smo v kar odličnih odnosih.. Da niti ne omenjam prijateljev. To pride prav čist tako.. tudi npr če rabiš kako pomoč, varstvo. Z mojo npr ogromno potujema, hodima na koncerte, festivale itd. Vedno mam vsaj 4 ljudi kamor lahko tamalo zapeljema v varstvo.

Kar se tiče zaslužka pa je tudi vse odvisno od stroškov, cen nepremičnin itd.

Pomoje je top če ti uspe kombinacija dela v Oz za tujino ter življenja v Sloveniji. Z ženo oba delava za tujino preko s.p. - od doma. Zaslužek je kar visok za slovenske razmere in se res ne morema pritoževati (no zdaj se lahko glede teh davčnih sprememb).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

Miki N ::

kingsix je izjavil:

Folk, ki tukaj ni prišel do službe je uspel v Nemčiji itd.


Po mojem je to čisto enostavna funkcija velikosti trga dela. Najenostavnejša razlaga.

Invictus ::

kingsix je izjavil:


IMO Oz po mojih izkušnjah je nivo tehničnega znanja po IT firmah v Sloveniji višji kot je ta npr v Nemčiji. Folk, ki tukaj ni prišel do službe je uspel v Nemčiji itd.

Kaj ti to pomaga, če pa si plačan 2x-3x manj. Bruto seveda... Poleg tega so slovenski šefi še vedno dostikrat psiho bolniki in večinoma nesposobni. Projekte rešujejo pridni podrejeni, ki dostikrat tudi zastonj tolčejo ure.

Nemčija je luštna za delat, ko 1x pogruntaš sistem. In znaš nemško... In ugotoviš, da se ve kdo pije in kdo plača... Če nimaš nekih šefovskih ambicij, si zagotoviš mirno, nestresno življenje, pa še dobro plačan si.

Seveda delaš remote iz Slovenije, ker so tudi Nemci pogruntali, da tja nihče več noče iti živet. Samo še naivci, ki ne poznajo situacije...

Pri nas vsak dobi službo, samo dovolj poceni mora biti. Plače pri nas so večinoma na predkoronskem nivoju, inflacija pa precejšnja v zadnjih letih...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Selitev v tujino/Nemcijo?!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13524883 (18417) PrimoZ_
»

Delo v tujini nasveti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18751307 (21443) DOOM_er
»

Vrnitev iz tujine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11924347 (19228) dope1337

Več podobnih tem