Forum » Loža » Nakupovanje na Temu
Nakupovanje na Temu
Kockar ::
AI:
Kupuj preverjene kitajske znamke neposredno iz Kitajske: Znamke, kot so Ugreen, Baseus, Anker, Vention ali Choetech, imajo svoje uradne trgovine na AliExpressu (pogosto označene kot "Official Store"). Ti kabli stanejo med 3 in 7 €, kvaliteta izdelave in kontrola kakovosti pa sta na nivoju tistih za 30 € v naših trgovinah. Ti proizvajalci preprosto preveč vlagajo v svoj ugled po celem svetu, da bi tvegali uničenje naprav.
Aliexpress / Temu imata tudi zelo veliko provizijo, vedno se splača kupovat na pravih kitajskih spletnih trgovinah če je možno.
Samael ::
Ja in ne. V veliki večini primerov, vsaj zame, ne.
Kot prvo so tudi te trgovine pogosto zgolj preprodajalci, ki ne garantirajo boljše cene, kot jo ima sam proizvajalec ali pa distributer, ki pogosto neposredno prodaja prek Alija.
Po drugi strani pa je redkokatera kitajska trgovina prilagojena zahodnemu trgu, prihajajo in izginjajo kot gobe po dežju (od teh večjih, ki so bile meni uporabne, vztraja samo še Banggood, medtem ko so DX, Gearbest, FastTech, Leddna, Honorbuy itd... bolj ali manj izginile, se preusmerile v kakšno nišno prodajo in podobno).
Da bi pa za vsako drobnarijo iskal še več nekih neznanih kitajskih trgovin prek prevajalnika, se ukvarjal s plačilnimi metodami in vsepovsod vpisoval osebne podatke, pa mislim, da ni vredno.
Sploh ker za razliko od nišnih trgovin pri teh platformah bolj ali manj točno veš, kaj lahko pričakuješ, kakšna bo metoda pošiljanja, kakšni bodo dostavni roki ter kakšna je zaščita potrošnika, če nakup ni v skladu s pričakovanji oziroma ne prispe. Tudi poštnina je marsikdaj nižja, ali pa je sploh ni.
Pa ne me zdaj narobe razumeti, tudi pri posameznih trgovcih (zenni, wurrkos, ugreen...) kaj kupim, kadar je to smotrno. Ampak pogosto ni.
Kot prvo so tudi te trgovine pogosto zgolj preprodajalci, ki ne garantirajo boljše cene, kot jo ima sam proizvajalec ali pa distributer, ki pogosto neposredno prodaja prek Alija.
Po drugi strani pa je redkokatera kitajska trgovina prilagojena zahodnemu trgu, prihajajo in izginjajo kot gobe po dežju (od teh večjih, ki so bile meni uporabne, vztraja samo še Banggood, medtem ko so DX, Gearbest, FastTech, Leddna, Honorbuy itd... bolj ali manj izginile, se preusmerile v kakšno nišno prodajo in podobno).
Da bi pa za vsako drobnarijo iskal še več nekih neznanih kitajskih trgovin prek prevajalnika, se ukvarjal s plačilnimi metodami in vsepovsod vpisoval osebne podatke, pa mislim, da ni vredno.
Sploh ker za razliko od nišnih trgovin pri teh platformah bolj ali manj točno veš, kaj lahko pričakuješ, kakšna bo metoda pošiljanja, kakšni bodo dostavni roki ter kakšna je zaščita potrošnika, če nakup ni v skladu s pričakovanji oziroma ne prispe. Tudi poštnina je marsikdaj nižja, ali pa je sploh ni.
Pa ne me zdaj narobe razumeti, tudi pri posameznih trgovcih (zenni, wurrkos, ugreen...) kaj kupim, kadar je to smotrno. Ampak pogosto ni.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
komunist1945 ::
Razlika med no-name kitajski celicami in normalnimi:
Tolerance so popolnoma drugačne in temu primerna verjetnost, da katoda pride v stik s anodo. Veliki si zelo težko privoščijo napake, Samsung je bil ob miljardo zaradi problema s baterijami v tisti nesrečni seriji. No name kitajc bi rekel več sreče prihodnjič in mogoče spremenil ime napisan na artiklu, katerega bi normalno naprej delal.
To so nevarnosti direktnega kupovanja na Kitajskem, dobiš nevaren klump s samo 4000 mAh. V EU imaš samo najbolj kvalitetne in zanesljive 8800 mAh celice z garancijo, odgovorni EU prodajalec garantira skladnost, kvaliteto in varnost, glede na ocene so tudi stranke zadovoljne
(ne priporočam, da kdo res kupi)
rejven ::
No name 18650 z "8800mAh"
Bolan res, da mimovrste to prodaja. Še malo je teh nesreč/požarov če mene vprašaš...
Bolan res, da mimovrste to prodaja. Še malo je teh nesreč/požarov če mene vprašaš...
starfotr ::
Veliko pri nas poznanih spletnih trgovin (mimovrste, bigbang, enaa ...) je sedaj tudi marketplace za vse ponudnike, ki plačajo dovolj, da uvrstijo izdelke na njihovo spletno trgovino. Pač dodaten prodaji kanali ali pa always-on kanal. Tako pride tudi vsa (kitajska) krama na uveljavljene spletne platforme.
Magic1 ::
Nategi se še vedno lahko dogajajo. Pač nekdo odpre firmo in prodaja fake robo v drugi EU državi preko teh marketplacov. Inšpekcije imajo verjetno omejeno moč v tem primeru. Nekdo bi moral naročit 1000 teh celic in prijavit inšpekciji, da zaseže robo, mimovrste pa mora vrnit denar zaradi neustreznosti izdelka.
Magic
delavec44 ::
Veliko pri nas poznanih spletnih trgovin (mimovrste, bigbang, enaa ...) je sedaj tudi marketplace za vse ponudnike, ki plačajo dovolj, da uvrstijo izdelke na njihovo spletno trgovino. Pač dodaten prodaji kanali ali pa always-on kanal. Tako pride tudi vsa (kitajska) krama na uveljavljene spletne platforme.
Ampak kako, če prodajajo v EU. Kaj pa ta pomembna regulacija in testiranje?
Drugače kitajcev direktno še nisem videl na zgoraj omenjenih. Bolj Poljska, Češka in podobno. Roba je pa itak povsod kitajska.
Ti seveda ne veš kako se CE znak pridobi.
Lahko ga natisne proizvajalec, uvoznik ali prodajalec. Bistveno je, da mora izdelek ustrezati vsem veljavnim predpisom. Če ne, je pa sistem nastavljen tako, da se ve kdo nosi odgovornosti in odškodnine.
Lahko ga natisne proizvajalec, uvoznik ali prodajalec. Bistveno je, da mora izdelek ustrezati vsem veljavnim predpisom. Če ne, je pa sistem nastavljen tako, da se ve kdo nosi odgovornosti in odškodnine.
BorutO ::
Zato pri meni ni ničesar baterijskega iz kitajskega temuja oz njemu podobnega. Raje plačam več in se 99% zagarantiram za varnost pred požari. Saj te na Temuju, AliExpressu ipd omamijo različni poceni izdelki in bi ga nujno hotel imeti doma, ampak ko študiraš kakšna je varnost in kvaliteta, raje ne kupim nič ali pa grem na splet brskat po uradnih trgovinah ali proizvajalcih, pa tam kupujem zadeve. Recimo, na AliExpress sem pred tedni naletel na eno zelo znižano reolinkovo wifi kamero na baterije (solarno), sicer je cena bila 30 eur ceneje kot na amazonu, pa vseeno je nisem hotel kupiti, ker ne zaupam tej kitajski trgovini, da mi bo še kje kaj zažgala. No, na koncu sem ugotovil, da so reolinkove kamere na uradni strani veliko cenejše kot so na Amazonu in ko je bil konec akcije za kamere na AliExpressu, pa so cene poletele krepko čez 200 eur, med tem, ko je na reolinkovi spletni strani ista kamera (argus 4 pro solar) stala 153 eur (še zdaj stane), pa na aliexpressu stane skoraj 350 eur ..
Tako, malo za primerjavo - Reolink - https://reolink.com/si/product/argus-4-... in AliExpress https://www.aliexpress.com/item/1005011...
Motijo me pa recimo otroške igrače z vgrajeno baterijo. Po navadi jo takoj, ko jim mine do igranja še isti dan vzamem ven integrirano baterijo in jo zamenjam od priznanega proizvajalca (recimo energizeer, duracell ipd), če je ni, pa jo naročim na amazonu ali pa prepovem to igračo. Sicer imam po celi hiši te detektorje dima, ampak pač ne zaupam kitajski elektroniki na baterije.
BorutO ::
Razlika med no-name kitajski celicami in normalnimi:
Tolerance so popolnoma drugačne in temu primerna verjetnost, da katoda pride v stik s anodo. Veliki si zelo težko privoščijo napake, Samsung je bil ob miljardo zaradi problema s baterijami v tisti nesrečni seriji. No name kitajc bi rekel več sreče prihodnjič in mogoče spremenil ime napisan na artiklu, katerega bi normalno naprej delal.
Celotno poročilo:
https://7802750.fs1.hubspotusercontent-...
Poleg baterij je še drug problem. Recimo razne kemikalije.
https://www.zps.si/novice/azbest-v-otro...
Skratka igrače za otroke naj bodo škatle in ostale zastonj zadeve. Lahko tudi lesene in preverjene igrače kot je lego.
https://www.zps.si/novice/azbest-v-otro...
Skratka igrače za otroke naj bodo škatle in ostale zastonj zadeve. Lahko tudi lesene in preverjene igrače kot je lego.
Magic1 ::
Nekaj časa sem gledal enega čeha, ki je elektroniko razkopaval. Problem chep kitajske elektonike je da manjkajo najosnovnejši varnostni mehanizmi. Razdalje med primarnim in sekundarnim vezjem so daleč pod minimumom, trafoti so neprimerno naviti,... Vse to konkretno poveča verjetnost, da sw kaj zgodi. Baterije in polnilce(napajalnike) se ne kupuje chep noname!
Magic
Še uveljavljene (zahodne, japonske ali korejske) znamke in vedno bolj uveljavljeni kitajski proizvajalci imajo odpoklice in incidente. Ne pa no name kitajci.
kumer ::
Zato pri meni ni ničesar baterijskega iz kitajskega temuja oz njemu podobnega. Raje plačam več in se 99% zagarantiram za varnost pred požari. Saj te na Temuju, AliExpressu ipd omamijo različni poceni izdelki in bi ga nujno hotel imeti doma, ampak ko študiraš kakšna je varnost in kvaliteta, raje ne kupim nič ali pa grem na splet brskat po uradnih trgovinah ali proizvajalcih, pa tam kupujem zadeve. Recimo, na AliExpress sem pred tedni naletel na eno zelo znižano reolinkovo wifi kamero na baterije (solarno), sicer je cena bila 30 eur ceneje kot na amazonu, pa vseeno je nisem hotel kupiti, ker ne zaupam tej kitajski trgovini, da mi bo še kje kaj zažgala. No, na koncu sem ugotovil, da so reolinkove kamere na uradni strani veliko cenejše kot so na Amazonu in ko je bil konec akcije za kamere na AliExpressu, pa so cene poletele krepko čez 200 eur, med tem, ko je na reolinkovi spletni strani ista kamera (argus 4 pro solar) stala 153 eur (še zdaj stane), pa na aliexpressu stane skoraj 350 eur ..
Tako, malo za primerjavo - Reolink - https://reolink.com/si/product/argus-4-... in AliExpress https://www.aliexpress.com/item/1005011...
Motijo me pa recimo otroške igrače z vgrajeno baterijo. Po navadi jo takoj, ko jim mine do igranja še isti dan vzamem ven integrirano baterijo in jo zamenjam od priznanega proizvajalca (recimo energizeer, duracell ipd), če je ni, pa jo naročim na amazonu ali pa prepovem to igračo. Sicer imam po celi hiši te detektorje dima, ampak pač ne zaupam kitajski elektroniki na baterije.
Off Topic
Je ta reolink 180 solar kamera dobra izbira za to ceno ali se dobi še kaj boljšega?
Hvala
Legon ::
Samo to je malo beden izgovor, če potem pri nas lahko kupiš identičen izdelek za trojno ceno.
kater del od pravni stroški in stroški dela so v sloveniji višji od kitajske vukojebine ne razumeš
Daj sledi temi. Odgovarjal sem na standarde.
Zet je uvajal carine kar tako malo, kakor je pihnil veter.
Nobena druga država se ne gre takih udarcev pod pasom, kot se gredo kinezi. Trgovina je zadeva, kjer so potrebne stroge regulacije, drugače gre za razpad sistema.
Zakaj? Free market pa to.
Poseg je bil nujen ravno zato ker to, da kitajska sponzorira svoja podjetja ni free market. Poskusi kaj "brezplacno" poslat na Kitajsko pa ti bo hitro jasno.
Kitajska spumpa miljarde v to, da so "konkurencni". In to je pac dalec od proste trgovine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Nikonja ::
Samo to je malo beden izgovor, če potem pri nas lahko kupiš identičen izdelek za trojno ceno.
kater del od pravni stroški in stroški dela so v sloveniji višji od kitajske vukojebine ne razumeš
Daj sledi temi. Odgovarjal sem na standarde.
Zet je uvajal carine kar tako malo, kakor je pihnil veter.
Nobena druga država se ne gre takih udarcev pod pasom, kot se gredo kinezi. Trgovina je zadeva, kjer so potrebne stroge regulacije, drugače gre za razpad sistema.
Zakaj? Free market pa to.
Poseg je bil nujen ravno zato ker to, da kitajska sponzorira svoja podjetja ni free market. Poskusi kaj "brezplacno" poslat na Kitajsko pa ti bo hitro jasno.
Kitajska spumpa miljarde v to, da so "konkurencni". In to je pac dalec od proste trgovine.
Sej EU dela isti drek, enako ZDA in večina držav po svetu. Ne delajo Kitajci nič kaj mi ne delamo na naši strani, ampak smo se samo zaj... ko smo začeli selit vse naše tovarne na Kitajsko in zdaj pa jok ane!
Nikonja ::
https://www.coe.int/en/web/portal/grant...
https://commission.europa.eu/funding-an...
https://ec.europa.eu/info/funding-tende...
Pa še mal z AI:
The total definitive annual budget of the European Union for 2025 is set at €199.4 billion in commitment appropriations and €155.2 billion in payment credits. This is complemented by an estimated €72 billion disbursed in grants under the NextGenerationEU (NGEU) recovery instrument.Because the EU allocates its funds through complex programs rather than a single "subsidy" pool, the total value depends on how you categorize the funding sectors.Major EU Funding and Subsidy Sectors (2025)Agriculture and Market Expenditures: €56.7 billion in commitments (and €52.1 billion in payments) is dedicated to the Common Agricultural Policy (CAP), which serves as the largest direct subsidy program providing income support to 5.5 million farmers and promoting rural development.Cohesion, Regional Development, and Values: €77.9 billion in commitments is allocated to Economic, Social, and Territorial Cohesion, providing structural grants, equity, and guarantees to over 130,000 small and medium-sized enterprises.Single Market, Innovation, and Digital: €21.5 billion in commitments funds crucial research, development, and innovation programs like Horizon Europe and the European Innovation Council (EIC).National Energy Subsidies (EU-wide Context)Separate from the direct Brussels budget, member state national funding and tax breaks for energy (the transition period following the energy crisis) leveled out to a value of roughly €340 billion.
Rabiš še?
https://commission.europa.eu/funding-an...
https://ec.europa.eu/info/funding-tende...
Pa še mal z AI:
The total definitive annual budget of the European Union for 2025 is set at €199.4 billion in commitment appropriations and €155.2 billion in payment credits. This is complemented by an estimated €72 billion disbursed in grants under the NextGenerationEU (NGEU) recovery instrument.Because the EU allocates its funds through complex programs rather than a single "subsidy" pool, the total value depends on how you categorize the funding sectors.Major EU Funding and Subsidy Sectors (2025)Agriculture and Market Expenditures: €56.7 billion in commitments (and €52.1 billion in payments) is dedicated to the Common Agricultural Policy (CAP), which serves as the largest direct subsidy program providing income support to 5.5 million farmers and promoting rural development.Cohesion, Regional Development, and Values: €77.9 billion in commitments is allocated to Economic, Social, and Territorial Cohesion, providing structural grants, equity, and guarantees to over 130,000 small and medium-sized enterprises.Single Market, Innovation, and Digital: €21.5 billion in commitments funds crucial research, development, and innovation programs like Horizon Europe and the European Innovation Council (EIC).National Energy Subsidies (EU-wide Context)Separate from the direct Brussels budget, member state national funding and tax breaks for energy (the transition period following the energy crisis) leveled out to a value of roughly €340 billion.
Rabiš še?
Legon ::
Kaj ima to bluzenje z sunvencioniranjem postnine, ki se ga gre Kitajska? Razen da je AI edina inteligenca, ki je bila prisotna?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Kitajska ima sedaj svoje dostavne kanale. Niso več zgodnji časi aliex in dx, ebaya, ko si na naročeno čakal tedne, lahko tudi mesece.
Ni več potrebe, da se pri UN oz. UPU (Universal Postal Union) delajo da so država v razvoju in s tem pošiljajo praktično zastonj.
Ni več potrebe, da se pri UN oz. UPU (Universal Postal Union) delajo da so država v razvoju in s tem pošiljajo praktično zastonj.
Vanich ::
https://www.posta.si/o-nas/novice/podpi...![]()
Sedaj so podpisali, ko bo prodaja na drobno iz Kitajske padla za 90%, zaradi carin in vsega sranja.
Vanich ::
...me pa prav zanima, koliko bodo dejanski stroški za tisto robo, ki ni prišla do danes. Verjetno bo kdo poročal tule.
Sedaj so podpisali, ko bo prodaja na drobno iz Kitajske padla za 90%, zaradi carin in vsega sranja.
Ja, saj verjetno ravno zato s tem hočejo kakšne slovenske subjekte ustvarit oz. spodbudit za carinsko čim cenejši uvoz njihove robe, po moje:
Sodelovanje bo slovenskim spletnim trgovcem omogočilo dostop do učinkovitih logističnih rešitev ter učinkovitejšo širitev čezmejnega dosega.
to bodo "lokalni temu prodajalci" verjetno, tako si predstavljam
Technics ::
komunist1945 je izjavil:
Ja, saj verjetno ravno zato s tem hočejo kakšne slovenske subjekte ustvarit oz. spodbudit za carinsko čim cenejši uvoz njihove robe, po moje:
Sodelovanje bo slovenskim spletnim trgovcem omogočilo dostop do učinkovitih logističnih rešitev ter učinkovitejšo širitev čezmejnega dosega.
to bodo "lokalni temu prodajalci" verjetno, tako si predstavljam
katerih pa se bo vsak izogibal,ker so zlatarji in bodo meli marže najmajn X10. Upam da temu naredi filter za države,tako odznačim naše voluharje,da mi jih ne prikazuje..
DarwiN ::
OK, zdaj je Temu znižal cene nazaj na prvotne cene izpred te carinostrofe, ampak obračunajo to carino pred oddajo naročila. Zdaj dejansko plačaš 3EUR carine, pa če kupiš 1 isti kos ali 10 istih kosov.
Pravzaprav je 3EUR + DDV, kar znese 3.66EUR za vsak različen izdelek.
Ampak damn.. 5 različnih izdelkov v spodnjem primeru košta 24EUR, pol pa še 18EUR carine za to zadovoljstvo. Tole se sliši, kot bi se nekdo delal norca. Saj niso resni?
Ampak damn.. 5 različnih izdelkov v spodnjem primeru košta 24EUR, pol pa še 18EUR carine za to zadovoljstvo. Tole se sliši, kot bi se nekdo delal norca. Saj niso resni?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
OK, zdaj je Temu znižal cene nazaj na prvotne cene izpred te carinostrofe, ampak obračunajo to carino pred oddajo naročila. Zdaj dejansko plačaš 3EUR carine, pa če kupiš 1 isti kos ali 10 istih kosov.
Kako je pa po kategorijah, če imaš različne izdelke, ampak ista kategorija, potem obračunajo 1x ali večkrat?
Sicer pa ne vem, če se je Temu kaj za jezit, zdaj je približno tako, kot je bilo za pričakovat, vsekakor bolje da zaenkrat oni vnaprej obračunajo na začetku, kot da ustavljajo pakete in vmes še neke naše zasoljene postopke zaračunajo dodatno. Zadeva se je šele začela, morajo dobit sčasoma neke podatke, kako bo to delovalo v praksi in kaj se bo najbolj splačalo za nižanje stroškov in cen za končnega kupca. Glede na novico par prispevkov nazaj, verjetno že delajo na tem.
katerih pa se bo vsak izogibal,ker so zlatarji in bodo meli marže najmajn X10. Upam da temu naredi filter za države,tako odznačim naše voluharje,da mi jih ne prikazuje..
Če bojo hotel kaj prometa, bodo pač moral bit poceni, drugače bo folk raje plačal carino direkt in brez lokalnega posrednika. Zakaj rabiš še en poseben filter? Saj boš pa menda že po ceni na Temuju videl, kateri lokalni preprodajalec/partner lupi in boš kupil samo tisto, kar ti ima sprejemljivo ceno. Sicer že Mimovrste preko nekih partnerjev preprodaja neko kitajsko robo najnižje klase in cene so včasih še kar OK, jih pa seveda takoj poštnina ubije. Glede na to, da Temu že s Pošto neke pogodbe sklepa, zna bit tu izboljšanje, masa naredi svoje.
fikus_ ::
"kitajci se bodo znašli" "kitajci že delajo na tem" hihi hoho
Točno tako. Počakajte, da se prva panika umiri.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
blackbfm ::
vse kar se zahteva je da kitajec uvaža skladne izdelke tko kot vsak normalen trgovec, ne pa da se gre undercut z nepoštenimi praksami, in zdaj je karneka panika
deepsick ::
vse kar se zahteva je da kitajec uvaža skladne izdelke tko kot vsak normalen trgovec, ne pa da se gre undercut z nepoštenimi praksami, in zdaj je karneka panika
Normalno, samo, ko je 3/4 kontinenta navlečenega na (kakorkoli že pač) poceni robo brez dragih posrednikov... Kako to, da je do tega prišlo? S strani ponudnikov je jasno, čemu, kaj pa s strani kupcev?
tomaz- ::
kakšne "skladne" izdelke, ljuba duša? najprej fama in nabijanje o nekvalitetnih in nevarnih izdelkih, ki s plačilom treh evrov kar naenkrat postanejo dovolj kvalitetni in nenevarni.. Fak, sveta preproščina..
Saj te razumem, ampak nehaj nabijat o "skladnih" izdelkih, no. valjda veš, da tukaj skladnost nima prav nič zraven..
Saj te razumem, ampak nehaj nabijat o "skladnih" izdelkih, no. valjda veš, da tukaj skladnost nima prav nič zraven..
fikus_ ::
V EU posamezniki uvažajo izdelke in ker jih ne dajejo na trg, niso podvrženi enakin EU zahtevam, kot trgovci! Kitajc ima tukaj toliko zraven, ker prodaja. Tako da tvoje pisanje je pristransko in zavajajoče!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Kako to, da je do tega prišlo? S strani ponudnikov je jasno, čemu, kaj pa s strani kupcev?
kaj ti ni jasno glede kupcev, kupec bo vzel kjer je najcenejše
kakšne "skladne" izdelke, ljuba duša? najprej fama in nabijanje o nekvalitetnih in nevarnih izdelkih, ki s plačilom treh evrov kar naenkrat postanejo dovolj kvalitetni in nenevarni.. Fak, sveta preproščina..
ima, kar nekaj kablov na izdelkih je smrdelo kot smrt, sem jih mogu zamenjat. čudno da kabli z EU polic nikoli nimajo takega ogabnega vonja.. pa presek 220v kabla je bil tut na nivoju usb data. take forice.
Lidl in ostali so zlobirali tole.
glih zdaj enkat sm vidu ene krimp klešče s tulci, v lidlu je blo ceneje kot aliex.. pa ni to edini primer.. če lidl zmore prodajat legit in primerljivo, pol lahko tut kitajec
delavec44 ::
On mora biti neka konkurenca. Drugega razloga ne vidim, za tako nabijanje po Temu, Aliexpress in še kaki temi.
Kako to, da je do tega prišlo? S strani ponudnikov je jasno, čemu, kaj pa s strani kupcev?
kaj ti ni jasno glede kupcev, kupec bo vzel kjer je najcenejše
ima, kar nekaj kablov na izdelkih je smrdelo kot smrt, sem jih mogu zamenjat. čudno da kabli z EU polic nikoli nimajo takega ogabnega vonja.. pa presek 220v kabla je bil tut na nivoju usb data. take forice.
glih zdaj enkat sm vidu ene krimp klešče s tulci, v lidlu je blo ceneje kot aliex.. pa ni to edini primer.. če lidl zmore prodajat legit in primerljivo, pol lahko tut kitajec
Kaj spet bluziš??? saj mi niso PREPOVEDALI uvozit smrdljivega kabla, samo ob plačilu TREH EVROV bo po tvoje nehal smrdet in tudi presek se bo izboljšal?? ali kaj točno je ta tvoja "SKLADNOST" ?
On mora biti neka konkurenca. Drugega razloga ne vidim, za tako nabijanje po Temu, Aliexpress in še kaki temi.
od kitajca se zahteva da prodaja kot vsaka trgovina. to ni nabijanje ampak common sense. tebi se zdi pa normalno da imajo neki prodajalci iz tretjih držav kar več pravic in manj obveznosti.. idiotizem A klase
Kaj spet bluziš??? saj mi niso PREPOVEDALI uvozit smrdljivega kabla, samo ob plačilu TREH EVROV bo po tvoje nehal smrdet in tudi presek se bo izboljšal?? ali kaj točno je ta tvoja "SKLADNOST" ?
ob plačilu treh euro boš uvozil manj takega klumpa.. ali pa bo kitajec naredu EU skladišče skladnih izdelkov in plačal carine, TAKO KOT VSAK TRGOVEC
Mimogrede, kablov in baterij sicer nisem kupoval, sem pa cepilnike za kable, nič ne vem, da bi kaj srmdelo... Čeprav jaz marsičesa ne voham, kar ni vedno slaba stvar. Aja, kakšne spajkalnike, plastiko-varilne pištole in to pa mogoče sem res kakšno. Zaenkrat brez posledic :D
ob plačilu treh euro boš uvozil manj takega klumpa.. ali pa bo kitajec naredu EU skladišče skladnih izdelkov in plačal carine, TAKO KOT VSAK TRGOVEC
Potem več, ne manj, boš pač naročil 10 enakih kablov/artiklov in malo razdelil, prodal naprej, saj gre za isto tarifno skupino, FFS! Večjim uvoznikom se namreč ne pozna kaj posebej, samo cenovno občutljivim in nepomembnim drobnim kupcem.
ja no kaj pol jokate.. kitajc bo naredu eu skladišče in predložil skladnost... kje je problem.. kaj vas žuli
točno tako, na žalost se bo samo povečalo število "smrdečih" kablov..
je pa še večja žalost ta, da kljub plačilu 3 evrov je še vedno večina izdelkov cenejša kot pri naših "lupilcih".. ehhh, skladnost :)
Žuli nas požrešnost SLO "skladnih" trgovcev
- je pa res, da kar sem uspel preveriti danes ( imam ravno čas
) , je še vedno čisto vse ceneje kot pri nas , tudi po en kos
je pa še večja žalost ta, da kljub plačilu 3 evrov je še vedno večina izdelkov cenejša kot pri naših "lupilcih".. ehhh, skladnost :)
Žuli nas požrešnost SLO "skladnih" trgovcev
ja no kaj pol jokate.. kitajc bo naredu eu skladišče in predložil skladnost... kje je problem.. kaj vas žuli
Saj nas nič ne, srednjeročno zalogo smo naredili, je pa 3-6 mesecev negotovosti na eni strani... In zelo velikega očitnega veselja na drugi.
So kakšne domneve, kako se bo izšlo, glede na izkušnje v EU in s Kitajsko nasploh, ki zalaga 3/4 EU? Nekje menda obstaja zemljevid? :D
PS: Nisem kupoval na Temu, je bilo ugodneje kot Aliexpress?
ravnokar na mail:
noreply.nesy.service@expressone.si
10:37 (pred 10 minutami)
Za jaz
Prejeli smo elektronske podatke o pošiljki 48760529816599 od Aliexpress -, Odkupnina 0 EUR. Vendar ta še ni predana Express One Slovenia. Do takrat lahko spremenite dostavo
zaenkrat vsi paketi brez česarkoli, vsi "choice"
noreply.nesy.service@expressone.si
10:37 (pred 10 minutami)
Za jaz
Prejeli smo elektronske podatke o pošiljki 48760529816599 od Aliexpress -, Odkupnina 0 EUR. Vendar ta še ni predana Express One Slovenia. Do takrat lahko spremenite dostavo
zaenkrat vsi paketi brez česarkoli, vsi "choice"

Bellator ::
Žuli nas požrešnost SLO "skladnih" trgovcev- je pa res, da kar sem uspel preveriti danes ( imam ravno čas
) , je še vedno čisto vse ceneje kot pri nas , tudi po en kos
Mater ste nekateri naivni ali pa mislite, da morajo podjetja delati na črno, da imate občutek da vas ne lupijo.
En zaposleni na minimalcu (kar pomeni, da te delodajalec izkorišča) stane brez bolnišk, regresa in božičnice 2000 evrov mesečno. To pomeni, da mora delodajalec dnevno zaslužiti vsaj 110 evrov na zaposlenega, pri tem pa sam ne zasluži čisto nič. Kje so še drugi stroški, kot je nabava, najemnina, elektrika in komunala,....
Sprijaznit se bo treba, da se bo vse čedalje bolj podražilo.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

iloveboobz ::
Parent Corporate Member Key Retail Brands & Subsidiaries Annual Revenue
Schwarz Group Lidl, Kaufland, PreZero €185.6 Billion
REWE Group BILLA, REWE, Penny, Toom Baumarkt, BIPA €100.4 Billion
Ahold Delhaize Albert Heijn, Delhaize, Alfa Beta, Mega Image, Maxi, Albert €92.35 Billion
Carrefour Group Carrefour, Carrefour Market, Express, Atacadão, Cora, Match €91.48 Billion
Tesco PLC Tesco, Tesco Express, One Stop €82 Billion
Inditex Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius €36 Billion
H&M Group H&M, COS, Monki, Weekday, & Other Stories, ARKET €21 Billion
Colruyt Group Colruyt, Okay, Spar €11.19 Billion
smoki
Kaj zdaj, bo spet (vprašljiv) kakšen bojkot teh, do nadalnjega?
Nas spet bodo Kitajci reševali, ker se sami ne znamo?
Mogoče podaljšamo seznam top 20 največjih 'prodajalcev'?
Kdo še ostane potem?
EK? :D
Nas spet bodo Kitajci reševali, ker se sami ne znamo?
Mogoče podaljšamo seznam top 20 največjih 'prodajalcev'?
Kdo še ostane potem?
EK? :D
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | EU uvaja carino na vse pakete (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Tožbe | 23939 (7528) | digitalcek |
| » | kitajske spletne trgovine (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 88270 (22122) | darkolord |
| » | Aliexpress dostava (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20530 (14270) | Luka99 |