» »

Nakupovanje na Temu

Nakupovanje na Temu

««
8 / 8
»
»»

Likalnik ::

jaz sem danes dobil pošiljko iz Temu...in ni bilo obračunane dodatne carine...prav tako pričakujem v roku dveh dneh novo pošiljko...bomo videli, če se kaj spremeni...zaenkrat je tako, kot je bilo

alba ::

Likalnik je izjavil:

jaz sem danes dobil pošiljko iz Temu...in ni bilo obračunane dodatne carine...prav tako pričakujem v roku dveh dneh novo pošiljko...bomo videli, če se kaj spremeni...zaenkrat je tako, kot je bilo

Seveda, ker je paket pred 1. 7. prišel v EU.

hotig ::

Če prav razumem, je ta nova carina 3€ za vsako vrsto blaga 1x po 3€. Torej, če npr. kupim 3 različne majice, različni modeli in barve, bo skupaj to 3€ za majice. Ali pa npr. kupim 3 kladiva, različne velikosti in modeli je vseeno samo 1x 3€. Če se pa motim oz. napačno razumem bo za vsak različen model enakega izdelka po 3€. Torej za vsako majico 3€ in za vsako kladivo 3€. Če bo kdo kej kmalu kupoval po tem principu, naj sporoči iz izkušenj oz. komentira dejansko stanje. L.p.

DarwiN ::

Ko bi le bilo tako.. Pa ni.. Če kupiš 3 majice iz bombaža, res plačaš 1x 3.66€.. Če pa je ena iz poliestra, pa šteje kot ločen tip izdelka in plačaš dodatnih 3.66€.. Menda ločijo neke 6.000 različnih tipov izdelkov.. Skratka, krneki bullshit. Neverjetno, da se tako delajo norca v letu 2026.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Jst res upam, da ne bo tako kot opisuješ, ker maš bombažne majice s 100% bombaža ali pa 97%, 95% itd. od istega proizvajalca/prodajalca in isti model samo druge barve. Sicer ne kupujem majic na Temu ampak sem to dal kot primer. Upam, da bojo kej kmalu pogruntali glede tega.:D

Sicer so se pri naši PS dober spoprijateljili s Temu, mogoče bomo pa mi zdej res ratali nova Švica, mislim Mađarska... :))

gregor ::

gregor ::

Je kdo že prejel robo iz Temu, AE...?

Gre mimo naše carine, DDV...?

iloveboobz ::

seveda gre.
smoki

RokX ::

sem vedno mislil, da ima Temu skladišča po EU. Zdaj ko je pa možnost filtrirat po "local" izdelkih vidim, da je precej manj ponudbe
Kdor kuha ta nekaj zakuha

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RokX ()

delavec44 ::

https://www.zurnal24.si/svet/uvajajo-no...

Kaj to je res, da Avstrijci zaracunajo 2,4EUR za vsak paket, če gre za večjega trgovca? To je poleg 3EUR carine za tuje pakete kar bi moralo biti po celi EU?

Bo treba paziti pri naročanju tudi iz EU zgleda.

Zgodovina sprememb…

blink ::

gregor je izjavil:

Je kdo že prejel robo iz Temu, AE...?

Gre mimo naše carine, DDV...?

Jaz danes dobim nekaj iz Aliexpressa, naroceno julija. Gre preko Madzarske kot prej, nobene razlike, razen da sem ob nakupu moral placati se carino + ddv na carino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blink ()

c23po ::

Ne bodimo neučakani. Tako kot pri vseh drugih projektih, se je tudi pri aplikaciji za zaračunavanje carine zalomilo. Dajte jim cajta, bo že.
Računalniki nimajo spominov.

Ok, danes naročim nekaj podobnih stvari. Pa računam še 3€ ampak mi pokaže 3,66€. Preračunavam, seveda so avtomatsko odšteli dobroimetje, ni poštnine, se špilam računovodjo pa mi ni jasno od kod še tistih 0,66€. Pa wtf, seveda, na takso/carino se obračuna še DDV. :( Se pravi, da so pogruntali še en način za dodaten DDV. :8)

Normalno.

Tako kot DDV plačaš na trošarine za gorivo in OVE prispevek na elektriko.

lebang1 ::

Danes sem se spraševal, kdo na temuju naročuje kozmetiko in ostale stvari ki jih spiješ ali naneseš na kožo? ;((

Kriminalni rezultati testa sončnih krem

A je imel kdo izkušnje z vračanjem paketa oz. da ga ni dobil in mu je bilo povrnjeno plačilo. Zanima me, koliko časa ste čakali na vračilo denarja? A vrnejo denar na kartico ali ponudijo dobropis? Jst sem se na chatu dogovoril, da počakam na predvideni rok dostave in mi bojo potem vrnili denar. Pač GLS je pri nas vse zajebal (očitno hočejo postati še slabši od EO) in sem se moral malo nategovat ampak je Temu obljubil povračilo tak da sem GLS odjebal.

TEMU nikoli ne komplicira. Pri postopku reklamacije lahko izbereš vračilo v obliki dobroimetja ali pa vračilo na kartico oziroma kakor si plačal.

T440 ::

Vsak nakup na Temu, Shein in kar je še podobnih kitajskih nizkocenovnikov je zločin proti okolju, človeštvu, razvoju in zahodnim vrednotam nasploh. Za to sranje podpiram 1000% carine, pa niti to ne bi odtehtalo škode, ki jo s tem povzročate.

starfotr ::

To je samo vrh ledene gore.

Danes je praktično vse okoli tebe made in china. Vse več tudi indija, malezija, tajvan ...

shmandi ::

Seveda, ko pa enako stvar kupiš v lokalni trgovini 10x dražje, je pa vse ok... ker si v tej ceni plačal še okoljske dajatve, stroške zelenega prehoda, CO2 kupone in 5x maržo posrednikom.

Bellator ::

Če plačaš 10x več, boš z istim budgetom 10 manj svinjal okolje.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

starfotr ::

shmandi je izjavil:

Seveda, ko pa enako stvar kupiš v lokalni trgovini 10x dražje, je pa vse ok... ker si v tej ceni plačal še okoljske dajatve, stroške zelenega prehoda, CO2 kupone in 5x maržo posrednikom.

1. Kinezi naj prodajajo po pravilih, kot je to ustaljena praksa vseh tu delujočih firm.

2. To so zlobirali evropski trgovci, z lidlom na čelu. Morda je čas, za bojkotirat te nemške smrade. Aja, to pa ne?

digitalcek ::

S TEMU-ja sem v nedeljo ponoči naročil 11 artiklov za cca. 80 evrov. Razen enega artikla se mi niso zdeli pretirano dragi.

Danes (v soboto!) zjutraj je prišel sms s kodo, da paket lahko dvignem na paketomatu.

V petih dneh mi s TEMU ni prišel še noben paket! Tudi Madžari (dve luknjici za ogled vsebine) so ga poslali naprej še isti dan...

komunist1945 ::

Bellator je izjavil:

Kitajske drobnarije niso ravno ozko grlo za noben budget tudi z 10x maržo, vsakemu prej zmanjka za še dražje domače izdelke in storitve (v kolikor sploh obstajajo)

Zgodovina sprememb…

T440 je izjavil:

Vsak nakup na Temu, Shein in kar je še podobnih kitajskih nizkocenovnikov je zločin proti okolju, človeštvu, razvoju in zahodnim vrednotam nasploh.

Če potem prodam naprej za večkratnik cene, je zelo v skladu z zahodnimi vrednotami, če imam samo zase, je pa mogoče res v nasprotju.

Bellator ::

komunist1945 je izjavil:

Bellator je izjavil:

Kitajske drobnarije niso ravno ozko grlo za noben budget tudi z 10x maržo, vsakemu prej zmanjka za še dražje domače izdelke in storitve (v kolikor sploh obstajajo)

Ja, večinoma za drobnarije, ki jih sploh ne potrebujemo.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

digitalcek je izjavil:

S TEMU-ja sem v nedeljo ponoči naročil 11 artiklov za cca. 80 evrov. Razen enega artikla se mi niso zdeli pretirano dragi.

Danes (v soboto!) zjutraj je prišel sms s kodo, da paket lahko dvignem na paketomatu.

V petih dneh mi s TEMU ni prišel še noben paket! Tudi Madžari (dve luknjici za ogled vsebine) so ga poslali naprej še isti dan...

Jasno, ko pa jim je prodaja v EU verjetno padla za ~70%.. So se močno sprostile transportne kapacitete in gre vse hitreje naprej. Tudi na carini, število zaposlenih se ni spremenilo, paketov pa naenkrat prispe 3x manj. Verjetno imajo čik pavze na vsakih 15 minut. :D

Ja, strah pred 3 evri po artiklu je naredil svoje.

Ampak, ko sem znancem povedal, da nisem plačal carine, spet veselo naročajo...

In kako ti je to uspelo... In kako je uspelo tvojim znancem?

Na redditu nekaj berem, da Temu testira različne taktike in lahko dobiš povabilo oziroma samo določene osebe plačajo manj ali nič carine..

Vsakemu naročilu na Temu bi moral poleg se bistveno visje carine (vsaj 50EUR na vsak posamezen kos junka) slediti se obvezno druzbeno koristno delo - najmanj 1 teden dela na podrocju zbiranja in sortiranja odpadkov, ekologije ali čiščenja okolice - seveda 1 teden za vsak posamezen artikel.

Idiotsko. Ker doma pa ne moreš kupiti smeti.

Dajmo davke na 100%, ker ljudje itak ne znajo delati z denarjem.

T440 je izjavil:

Vsakemu naročilu na Temu bi moral poleg se bistveno visje carine (vsaj 50EUR na vsak posamezen kos junka) slediti se obvezno druzbeno koristno delo - najmanj 1 teden dela na podrocju zbiranja in sortiranja odpadkov, ekologije ali čiščenja okolice - seveda 1 teden za vsak posamezen artikel.

Ker si ravno ekološko osveščen: kaj pa če na Temu ali AE kupim nek rezervni del za popravit kakšno napravo (kar sem marsikdaj že), jo tako rešim pred kanto in s tem dejansko zmanjšam količino odpadkov, bi take primere oprostil carine in mogoče dal še kakšno subvencijo?

Zgodovina sprememb…

Ne.
Za Temu, Sheim, AE, ipd. je edino sistemsko sprejemljivo vsaj 1000% carine, družbeno koristno delo plus še odvzem volilne pravice.
Dovolj je nabijanja o zelenen prehodu v EU, unicevanja EU industrije, itd. zato da potem uvažate v 99% smeti.

No ja, škoda, da fabrike ne laufajo na histerične izpade, kontradikcije in trolanje, ker v tem primeru res ne bi bilo problema z industrijo na zahodu.

Zgodovina sprememb…

iloveboobz ::

T440 je izjavil:

Ne.
Za Temu, Sheim, AE, ipd. je edino sistemsko sprejemljivo vsaj 1000% carine, družbeno koristno delo plus še odvzem volilne pravice.
Dovolj je nabijanja o zelenen prehodu v EU, unicevanja EU industrije, itd. zato da potem uvažate v 99% smeti.

povej da dropshippaš junk, brez da bi povedu, da dropshippaš junk :))
smoki

DarwiN je izjavil:

In kako ti je to uspelo... In kako je uspelo tvojim znancem?

Na redditu nekaj berem, da Temu testira različne taktike in lahko dobiš povabilo oziroma samo določene osebe plačajo manj ali nič carine..

Ne vem, kako mi je uspelo...
Mogoče me je TEMU/kitajska Cia, zaradi slabe pokojnine uvrstil med slovenske "reveže". :D
Sicer pa sem včeraj spet naročil novo rundo.

Zanimive so nalepke na paketu: kitajska nalepka: SI59YH-BUD. SI(Slovenija?).

««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU uvaja carino na vse pakete (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
14124558 (8147) digitalcek
»

kitajske spletne trgovine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14388438 (22290) darkolord
»

Aliexpress dostava (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6520659 (14399) Luka99

Več podobnih tem