» »

"Pametna" hiša

"Pametna" hiša

Ytong ::

Zdravo!

Po več forumih sem že prečesal teme o "pametnih" hišah, pa še vedno nisem prišel do končne rešitve za nek kompatibilni sistem.
Na obstoječi hiši imam kombinacijo Sonoff elementov, Somfy Tahome za senčila, nek random android tab z Google Home. Zadeve so formalno sinhronizirane, vendar večino funkcij posamezne aplikcije ne morem uporabljati centralno.

Planiram gradnjo nove hiše, kjer bi vgradil polno kompatibilne zadeve (določene luči, senzorji, senčila, par ventilov, termostat, TV, ozvočenje, domofon, večje porabnike....).

Kakšne so vaše izkušnje? Ali obstaja neko centralno okolje, kjer lahko upravljam tako npr. z senčili, kot tudi upravljam TV in posledično remote vklopim nek app na TV-ju oziroma ozvočenju?

Lp!

GupeM ::

Home assistant in ustrezne naprave. Ogromno, ampak res ogromno naprav je podprtih.

https://www.home-assistant.io/integrati...

Pa še marsikaj, česar tukaj ni.

Jaz sem recimo od ene stare pokvarjene "vremenske postaje" iz Hoferja vzel 433 MHz sprejemnik, zadevo povezal na Raspberry Pi, dekodiral signal, sprogramiral en programček in zdaj mi stara zunanja enota te vremenske postaje pošilja signal na Raspberry Pi, ta pa preko MQTT na Home assistant. To pomeni, da lahko tudi sam narediš/spremeniš/popraviš nek device, da postane kompatibilen z HA.

Več pa tukaj:
Pametno stanovanje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

KraitPay ::

Obstaja več centralnih rešitev. Glede na to, da budget ni težava, priporočam KNX.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2699495609 (949) Jure14
»

wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7527669 (851) shadowfax
»

Zvočni sistem za celotno stanovanje

Oddelek: Kaj kupiti
323136 (432) 2f4u
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21939027 (5865) fulgur
»

Home Assistant vs. KNX

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153228 (2052) Invictus

Več podobnih tem