» »

Kakšne so to cene v Sloveniji?

Kakšne so to cene v Sloveniji?

m0LN4r ::

Verjetno vi, ki ste skos doma ne opazite razlike tako zelo, jaz sem bil nazadnje doma 2022 pol 23 in zdaj bomo sli 24.

Jaz opazam, da je na periferiji vedno vec restavracij zaprtih, tam kjer so nekoc hodili domacini in je bilo polno tudi, ko ni bilo obletnic ali porok, je zdaj mrtvo.

Domačini naj plačajo po 4€ za "pivo" sam zaradi tega, ker so tam neke "toplice" po domače povedano. Za domače goste se gostilnicarjem jebe, hocejo samo se turiste z debelimi denarnicami.

Skoda, nekoč je bilo bistveno več življenja na periferiji, zdaj pa se ne splača več ali pa so cene take, da več kot 1x na mesec pač ne gre ali pa se to ne.

PS: Še vedno pa nimamo proper dirkališča, če se že gremo high Société turizem, bi prišel večkrat dol, pa tudi tujci. Tako pa ostaja NOS, Red Bull, Hockenheim, Spa, Mugello, Zandvoort, Bilster Berg in Balaton Circuit.

Kresnice pa Kalamare iz skrinje majo povsod.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Twixz ::

m0LN4r je izjavil:

Verjetno vi, ki ste skos doma ne opazite razlike tako zelo, jaz sem bil nazadnje doma 2022 pol 23 in zdaj bomo sli 24.

Jaz opazam, da je na periferiji vedno vec restavracij zaprtih, tam kjer so nekoc hodili domacini in je bilo polno tudi, ko ni bilo obletnic ali porok, je zdaj mrtvo.

Domačini naj plačajo po 4€ za "pivo" sam zaradi tega, ker so tam neke "toplice" po domače povedano. Za domače goste se gostilnicarjem jebe, hocejo samo se turiste z debelimi denarnicami.

Skoda, nekoč je bilo bistveno več življenja na periferiji, zdaj pa se ne splača več ali pa so cene take, da več kot 1x na mesec pač ne gre ali pa se to ne.

PS: Še vedno pa nimamo proper dirkališča, če se že gremo high Société turizem, bi prišel večkrat dol, pa tudi tujci. Tako pa ostaja NOS, Red Bull, Hockenheim, Spa, Mugello, Zandvoort, Bilster Berg in Balaton Circuit.

Kresnice pa Kalamare iz skrinje majo povsod.


Mrtvo je zarad drugačnih pogojev in stila življenja ne zaradi cen.

Opažam da smo mi kar preudarni in previdni glede dviga cen, turistične destinacije sicer nabijajo ostalo pa ne.

nejc_nejc ::

m0LN4r je izjavil:

Verjetno vi, ki ste skos doma ne opazite razlike tako zelo, jaz sem bil nazadnje doma 2022 pol 23 in zdaj bomo sli 24.

Jaz opazam, da je na periferiji vedno vec restavracij zaprtih, tam kjer so nekoc hodili domacini in je bilo polno tudi, ko ni bilo obletnic ali porok, je zdaj mrtvo.

Domačini naj plačajo po 4€ za "pivo" sam zaradi tega, ker so tam neke "toplice" po domače povedano. Za domače goste se gostilnicarjem jebe, hocejo samo se turiste z debelimi denarnicami.

Skoda, nekoč je bilo bistveno več življenja na periferiji, zdaj pa se ne splača več ali pa so cene take, da več kot 1x na mesec pač ne gre ali pa se to ne.

PS: Še vedno pa nimamo proper dirkališča, če se že gremo high Société turizem, bi prišel večkrat dol, pa tudi tujci. Tako pa ostaja NOS, Red Bull, Hockenheim, Spa, Mugello, Zandvoort, Bilster Berg in Balaton Circuit.

Kresnice pa Kalamare iz skrinje majo povsod.


se pa vide, da si 1x na leto tukaj....

dronyx ::

Twixz je izjavil:

Opažam da smo mi kar preudarni in previdni glede dviga cen, turistične destinacije sicer nabijajo ostalo pa ne.

Kam pa bi šel s cenami, če so ti v gostilni edini gostje vaški zapitki? Njim ne moreš pivo prodajat po 4€.

dronyx ::

Sem bral malo komentarje pod člankom o požaru v Portorožu in kot kaže je tam res več Albanskih lokalov, kot pa v Vloreju. Pa verjetno nič drugače v Piranu ali Izoli. Samo kar se oderuštva tiče je meni vseeno, kdo je lastnik. Oderuštvo je oderuštvo.

Utk ::

Postojnska jama ima vsaj enkrat na leto kako akcijo, ko gre lahk cela družina not za 50 evrov.
Ljubljanski zoo je pa kriminal. Zagrebški je boljši in pol cenejši.
Blejski grad zaračuna tolk kolk zaračuna zarad razgleda na jezero. Grad in muzej nimata nič s tem.
Res je v Sloveniji marsikaj predrago, in ni ravno res, da pač ne greš in njihov problem kolk računajo in jadada. Ponavadi država vloži denar v nekaj, direktno ali sofinancira, ali toplice, smučišče, karkoli, brez države še ene klopce ne znajo postavit. Potem pride tam en burek prodajat po 8 evrov, nekdo kolesa posoja po 50 evrov, itd, in prvo leto pokasirajo dobro, dolgoročno gre pa cel kraj v kurac. Potem pa spet država rešuj, financiraj še to in ono, da bojo prišli turisti. Ja jebiga, naj tist, če že prodaja burek po 8 evrov, potem financira še kolesarsko stezo, da bo sploh še kdo prišel. Visoke cene nekje naj bi bile zarad tega, ker je tam tudi visok maintanance, tega pa pri nas vglavnem izvaja država, oni pa kasirajo samo profit. Ko treba obnovit bazen, žičnico, karkoli, v 5 min ni več nikogar, njih to ne zanima, oni samo hočejo prodajat burek po 8 evrov in pico za 14.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

dronyx ::

Utk je izjavil:

Blejski grad zaračuna tolk kolk zaračuna zarad razgleda na jezero. Grad in muzej nimata nič s tem.

Kaj? Ti moraš plačat vstopnino za muzej, da lahko sploh prideš na grad. Saj ti ne zaračunajo razgleda. Mislim da tudi ni opcija "samo razgled". Tudi če ti je blazno dobra tista restavracija na Blejskem gradu moraš kupit še vstopnico po moje za grad, da sploh prideš tja. Me pa res čudi, kako to, da vstopnice za razgled ne zaračunavajo tudi na Ljubljanskem gradu. Očitno še niso bili na Bledu, da vidijo kako se dela biznis z razgledom.

Utk ::

Nihče ne bi dal 17 evrov za tist grad, če ne bi blo razgleda dol. Normalno, ne moreš 17 evrov računat za razgled, zato so nabrali nekaj krame, ki je ima vsak vaški muzej in postavli tako ceno.
Ti res moram to narisat?

darkolord ::

CiClon je izjavil:

Normalno. Zato ne greš tja, kjer je taka cena.

CiClon je izjavil:

In kje je tu nateg, če je cena jasno vidna in znana?
Pri gostinski ponudbi vidiš samo "buck", "bang" pa ne.

Ko kupuješ pralni stroj, lahko pogledaš model in specifikacije in kupiš tam, kjer je ugodneje.

Ko kupuješ kalamare, nimaš nič za primerjavo. Šele potem, ko poješ in plačaš, lahko oceniš, ali je bilo dobro ali ne. In to gostinci marsikje dobro izkoriščajo, npr. na frekventnih lokacijah prodajajo ultra crappy hrano, porcije so polovične otroške (50 gramov makaronov ali tortica narezana tanko kot pršut), ali nabijejo ceno na stvareh, na katere ponavadi nisi pozoren (kalamari 11 eur, priloga pomfri 8 eur). V nekaj postov višje omenjeni Vili Prešeren so cene hrane OK (glede na lokacijo), je pa potem jeben kapučin 6,7 eur. Pač ker v meniju s hrano hrane ljudje večinoma niso pozorni na ceno kave.

Zaenkrat je eden od načinov, da se temu izogneš, da gledaš (in pišeš) reviewe, ampak po tvoje verjetno vsak negativni review že spet spada pod "jamranje".

dronyx ::

darkolord je izjavil:

...npr. na frekventnih lokacijah prodajajo ultra crappy hrano, porcije so polovične otroške (50 gramov makaronov ali tortica narezana tanko kot pršut), ali nabijejo ceno na stvareh, na katere ponavadi nisi pozoren (kalamari 11 eur, priloga pomfri 8 eur).

To si seveda lahko privoščijo tam, kjer je frekvenca turistov zelo velika in niso neki stalni gosti. Se spomnim v Pisi, ko so mi nategatorji zaračunali 14 € za kos ogabne pice in še coca cola neka bizarna cena. V bistvu čista kraja, samo nimaš kaj, kot da si tiho in plačaš. Drugače pa čisti scam. Mogoče bi moral res začel preverjat lokale na tripadvisorju.

dronyx ::

Utk je izjavil:

Nihče ne bi dal 17 evrov za tist grad, če ne bi blo razgleda dol. Normalno, ne moreš 17 evrov računat za razgled, zato so nabrali nekaj krame, ki je ima vsak vaški muzej in postavli tako ceno.
Ti res moram to narisat?

Saj razumem, kaj hočeš povedat. Jaz plačam 17€ dejansko za razgled, ne za tistih par loncev in grablje iz obdobja neolitika. Teh junk muzejev imam sicer res poln kufer.

miha98 ::

dronyx je izjavil:

Utk je izjavil:

Blejski grad zaračuna tolk kolk zaračuna zarad razgleda na jezero. Grad in muzej nimata nič s tem.

Kaj? Ti moraš plačat vstopnino za muzej, da lahko sploh prideš na grad. Saj ti ne zaračunajo razgleda. Mislim da tudi ni opcija "samo razgled". Tudi če ti je blazno dobra tista restavracija na Blejskem gradu moraš kupit še vstopnico po moje za grad, da sploh prideš tja. Me pa res čudi, kako to, da vstopnice za razgled ne zaračunavajo tudi na Ljubljanskem gradu. Očitno še niso bili na Bledu, da vidijo kako se dela biznis z razgledom.


Pa pejt v predjamski grad...

dronyx ::

miha98 je izjavil:

Pa pejt v predjamski grad...

Priporočam grad Snežnik. Vstopnica 8€ za kar dobiš voden ogled po gradu. Poštena cena, lep grad.

miha98 ::

Nikad čao. Po slikah sodeč je prav majcen. Še manjši od Ptujskega. Torej je mikroskopski. Naj ugibam kakšen je tvoj?

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

CiClon ::

Utk je izjavil:


Res je v Sloveniji marsikaj predrago, in ni ravno res, da pač ne greš in njihov problem kolk računajo in jadada. Ponavadi država vloži denar v nekaj, direktno ali sofinancira, ali toplice, smučišče, karkoli, brez države še ene klopce ne znajo postavit. Potem pride tam en burek prodajat po 8 evrov, nekdo kolesa posoja po 50 evrov, itd, in prvo leto pokasirajo dobro, dolgoročno gre pa cel kraj v kurac. Potem pa spet država rešuj, financiraj še to in ono, da bojo prišli turisti. Ja jebiga, naj tist, če že prodaja burek po 8 evrov, potem financira še kolesarsko stezo, da bo sploh še kdo prišel. Visoke cene nekje naj bi bile zarad tega, ker je tam tudi visok maintanance, tega pa pri nas vglavnem izvaja država, oni pa kasirajo samo profit. Ko treba obnovit bazen, žičnico, karkoli, v 5 min ni več nikogar, njih to ne zanima, oni samo hočejo prodajat burek po 8 evrov in pico za 14.


22% od 8 je več kot 22% od 3.

Isto 9,5%.

dronyx ::

miha98 je izjavil:

Po slikah sodeč je prav majcen. Še manjši od Ptujskega.

Res je. Grad Snežnik kar se same velikosti tiče ni Versailles ali Schönbrunn.

nejc_nejc ::

dronyx je izjavil:

miha98 je izjavil:

Po slikah sodeč je prav majcen. Še manjši od Ptujskega.

Res je. Grad Snežnik kar se same velikosti tiče ni Versailles ali Schönbrunn.


Ali ločite namen....

miha98 ::

Namen je ... ?

nejc_nejc ::

No kakšna je razlika med Snežnikom ter Versaillom ali Schönbrunnom ?

delavec44 ::

Snežnik je naš :)

Utk ::

22% od 8 je več kot 22% od 3.

Isto 9,5%.

22% od 0 je pa 0.

Isto 9,5%.

En primer, tisto raftanje na Soči. Najprej ni bilo dovolilnic sploh, je bila gužva, potem so bile, in je bila gužva, in potem so bile 3x dražje kot v Italiji, ni več nikogar...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

BuDi79 ::

dronyx je izjavil:

Kam pa bi šel s cenami, če so ti v gostilni edini gostje vaški zapitki? Njim ne moreš pivo prodajat po 4EUR.
Če hočeš plačat natakarja ali dva bo že treba. Samo dva natakarja te dnevno staneta najmanj 250EUR bruto, če sta na minimalcu, pa nisi plačal še elektrike, vode, davkov... Pivo za lokal je pa v bistvu ista cena kot v maloprodaji, samo davek se plača drugače, par centov je razlike. Torej moraš ene 100 pirov po 3,5EUR prodat samo za dve plači. Na periferiji danes to ni več samoumevna količina. Tudi če bi bil po 2EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

Lejga ::

Za 15,625€ bruto na uro pridem takoj delat, ponudba na ZS prosim.

miha98 ::

Lejga je izjavil:

Za 15,625€ bruto na uro pridem takoj delat, ponudba na ZS prosim.


Lol jaz nebi šel izpod 25 evrov na uro kelnarit...

delavec44 ::

BuDi79 je izjavil:

dronyx je izjavil:

Kam pa bi šel s cenami, če so ti v gostilni edini gostje vaški zapitki? Njim ne moreš pivo prodajat po 4EUR.
Če hočeš plačat natakarja ali dva bo že treba. Samo dva natakarja te dnevno staneta najmanj 250EUR bruto, če sta na minimalcu, pa nisi plačal še elektrike, vode, davkov... Pivo za lokal je pa v bistvu ista cena kot v maloprodaji, samo davek se plača drugače, par centov je razlike. Torej moraš ene 100 pirov po 3,5EUR prodat samo za dve plači. Na periferiji danes to ni več samoumevna količina. Tudi če bi bil po 2EUR.


To si mislil 4 natakarji te stanejo 250€ bruto dnevno? Ali to ali pa pišeš za Švico.
Pa še napitnine dobijo.

WizzardOfOZ ::

500€ bruto zaslužiš v "pretočnem" lokalu med 7 in 8 uro. Pri nas so trije lokali. 1200 ljudi se zjutraj zvrsti v teh treh lokalih med 7 in 7:30. Od ene kave s ceno 1.6€ imaš pa dobička vsaj 1.4€. Torej zjutraj potegnejo ti trije lokali čistega vsaj 1700€ v pol ure.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

feryz ::

Lejga je izjavil:

Za 15,625€ bruto na uro pridem takoj delat, ponudba na ZS prosim.
Ni bistvo za koliko ti prideš delat, ampak koliko zaposleni košta.
Mene košta monter že okrog 26 evrov bruto na uro. Je še kaj drugega zraven, kot tisto, kar na njegov račun pride.

borut_p ::

WizzardOfOZ je izjavil:

500EUR bruto zaslužiš v "pretočnem" lokalu med 7 in 8 uro. Pri nas so trije lokali. 1200 ljudi se zjutraj zvrsti v teh treh lokalih med 7 in 7:30. Od ene kave s ceno 1.6EUR imaš pa dobička vsaj 1.4EUR. Torej zjutraj potegnejo ti trije lokali čistega vsaj 1700EUR v pol ure.


Kolk pa stanejo zaposleni in najemnina za lokal? OH stroski?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borut_p ()

WizzardOfOZ ::

Veliko manj, kot lokali zaslužijo, pa še študente imajo v glavnem zaposlene, da je še ceneje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

borut_p ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Veliko manj, kot lokali zaslužijo, pa še študente imajo v glavnem zaposlene, da je še ceneje.


Z drugimi besedami .. ne veš

Invictus ::

Če lokali ne bi delali s profitom, bi bili zaprti.

In ja, pri kavi se najbolj služi... Tam imaš ziher vsaj 80% dobička glede na stroške.

In zdaj celo pri pivu, saj je težko najti lokal, kjer je pir cenejši od 3 EUR. Nabavna cena pa se sploh ni zvišala...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

delavec44 ::

Da ne rečemo koliko gre pri ruralcih brez računa za redne stranke.

WizzardOfOZ ::

borut_p je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Veliko manj, kot lokali zaslužijo, pa še študente imajo v glavnem zaposlene, da je še ceneje.


Z drugimi besedami .. ne veš

Noben lokal ne dela z izgubo, drugače bi jih zaprli.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

CiClon ::

Sej ne trdi, da delajo z izgubo. Vprašanje je kolk profita delajo.

Če je profitna marža tolk visoka, zakaj ne vsi odprete bife?

Invictus ::

Noben ni rekel, da je visoka profitna marža. Sam da ne delajo z izgubo.

Nekomu je 2k neto zaslužka mesečno dovolj. Še vedno bolje kot hodit na šiht...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Če je profitna marža tolk visoka, zakaj ne vsi odprete bife?

Če imaš en kafič, kjer dela na izmeno en kelnar, mora pač (vsaj) eno izmeno naredit gazda. To pač ni posel s katerim bi šefe samo prišel samo zvečer spraznit blagajno z novim bemfom vsake 2 leti.
Če ne znaš kaj dost drugega kot kelnarit, pač greš v to, boš nekaj zaslužil, ampak bo pa tudi treba kaj delat.
Nam pač ni treba tega delat, ker znamo še kaj drugega.
Lahko pa tudi lastnikom kafičev rečemo, če ne gre, pač naj zaprejo in grejo programirat...
Se je pa promet definitivno zmanjšal. 20 let nazaj je bilo nemogoče, da se bi kak kafič zaprl, danes je pa to že kar normalno.

Imaš pa tudi primere, ko v nekem kafiču se šef res trudi, koktejli, hostese, občasno burgerji, vse živo poskuša, in je nek promet, normalno, tudi malo višje cene, zraven sosednji kafič kjer lastnik ne dela nič od tega, pa prodaja enako drago kavo kot prvi, samo da je ta njegova zanič in se čudi da ni prometa.
Tako da malo je tudi odvisno kolk se kdo angažira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

donvito ::

WizzardOfOZ je izjavil:

500€ bruto zaslužiš v "pretočnem" lokalu med 7 in 8 uro. Pri nas so trije lokali. 1200 ljudi se zjutraj zvrsti v teh treh lokalih med 7 in 7:30. Od ene kave s ceno 1.6€ imaš pa dobička vsaj 1.4€. Torej zjutraj potegnejo ti trije lokali čistega vsaj 1700€ v pol ure.


V pol ure, da postrežejo 400 kav, ne pretiravaj.

Invictus ::

Saj ima avtomat za jutranje kave...

Folku je vseeno kako kavo zjutraj dobi, sam da je "To-Go" v tistem stiropornem sranju, noter pa lahko zliješ kakršnokoli brozgo, sam da je dovolj kofeina... Tako ali tako v to zlivajo tisto instant sranje, ki za zakamuflirajo z mlekom, smetano in penico... PA še "To-Go" lahko več zakasiraš, ker je večja količina in ker je "Top-Go", da se stranki ni treba vsesti, ampak hitro leti v službo na N brezzveznih sestankov in preverjat FB...

Če hočeš kavo normalno spiti, mora biti keramična skodelica, lepo se vsedeš in spiješ pravo kavo kot človek...

Zame je kava malo obreda, ne samo žlampanje kofeina.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ZveeZ ::

donvito je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

500€ bruto zaslužiš v "pretočnem" lokalu med 7 in 8 uro. Pri nas so trije lokali. 1200 ljudi se zjutraj zvrsti v teh treh lokalih med 7 in 7:30. Od ene kave s ceno 1.6€ imaš pa dobička vsaj 1.4€. Torej zjutraj potegnejo ti trije lokali čistega vsaj 1700€ v pol ure.


V pol ure, da postrežejo 400 kav, ne pretiravaj.

Ce stranka naroci in prevzame kavo za sankom, se jih naredi cca 5/min. Recimo max 7, ce je natakar Flash.
Se pa tak tempo konca pri cca 50 prodanih kavah, ko zmanjka cistih šalc.
V normalnih pogojih (gost za mizo, pomivanje posode itd..), bi rekel, da je normalen tempo nekje 3 kave na minuto s tremi zaposlenimi (šankist, pomivalec in natakar).

dronyx ::

V Portorožu piše da so odprli pasjo plažo Monty's Dog Beach.

Portoroška pasja plaža ima precej bolj razdelano ponudbo. Psom je prilagojena plažna infrastruktura od zasenčenih ležalnikov do prh, na voljo jim je poligon z ovirami, s psi v mislih so zasnovali celo gostinsko ponudbo, ki med drugim obsega pasji sladoled in pasje pivo.


In to je mondena destinacija? Bog pomagaj. Tu manjka samo še prašičja farma.

c3p0 ::

miha98 je izjavil:

Nikad čao. Po slikah sodeč je prav majcen. Še manjši od Ptujskega. Torej je mikroskopski. Naj ugibam kakšen je tvoj?


Ptujski grad je drugi največji v SLO.

Utk ::

Eni morajo v več kot eni temi povedat, da so neragledani kmetavzarji s Ptuja...

WizzardOfOZ ::

donvito je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

500EUR bruto zaslužiš v "pretočnem" lokalu med 7 in 8 uro. Pri nas so trije lokali. 1200 ljudi se zjutraj zvrsti v teh treh lokalih med 7 in 7:30. Od ene kave s ceno 1.6EUR imaš pa dobička vsaj 1.4EUR. Torej zjutraj potegnejo ti trije lokali čistega vsaj 1700EUR v pol ure.


V pol ure, da postrežejo 400 kav, ne pretiravaj.


5 kav naenkrat kuhat ni problem za dobrega kelnarja. Pred sedmo začne delat, si 50 kav vnaprej pripravi in potem samo še dodaja mleko ali smetano ali pa pusti kot je, ker ve da se bo usulo polno ljudi točno ob 7h zjutraj. Pa ne v keramične šalce, ampak papirnate lončke.
Stavba je predvidena za 1200 ljudi, dela nas vsaj 350 vsak dan (tok nas je stalno na lokaciji, ostali pa pridejo enkrat na teden, ampak ne vsi naenkrat).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

iso2000 ::

Ne morem prav dosti komentirati cen v lokalih, saj redko zahajam vanje. Za tistih parkrat letno se pa ne vznemirjam pretirano. Čeprav 10-15 EUR za pico se mi zdi kar drago, pa 4 EUR za pivo tudi. Glede na cene v trgovini/cene surovin itd.
Sem pa letos maja iskal nočitev za eno noč na obali in ugotovil da v sredini maja za manj kot 100 EURov na bookingu ni praktično nič! No, bila je postelja v hostlu v skupni sobi. Na koncu sem raje prespal doma in bolj zgodaj štartal od doma. Se spomnim pred korono so bile cene ca. pol nižje. Potem so prišli boni in od takrat se na slovensko obalo odpravim le še na dnevne izlete, tako da mi prodajo le še kakšen sendvič in pijačo v trgovini.

BuDi79 ::

Lejga je izjavil:

Za 15,625€ bruto na uro pridem takoj delat, ponudba na ZS prosim.
Sem napisal za dva. Ne bo en delal od jutra do večera.

Pithlit ::

donvito je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

500€ bruto zaslužiš v "pretočnem" lokalu med 7 in 8 uro. Pri nas so trije lokali. 1200 ljudi se zjutraj zvrsti v teh treh lokalih med 7 in 7:30. Od ene kave s ceno 1.6€ imaš pa dobička vsaj 1.4€. Torej zjutraj potegnejo ti trije lokali čistega vsaj 1700€ v pol ure.


V pol ure, da postrežejo 400 kav, ne pretiravaj.

Sej si videl kdo je komentar naumil.

Ajde da se pogovarjamo o espresso. To je cca 30 sekund na šalčko. Pa dejmo maksimirat ročke. Torej 6 šalčk na aparat. 12 kavic na minuto. Torej 360 kavic v pol ure. Torej ja. V teoriji gre (skoraj). V praksi je mal drugače. Jaz sem jih spravila v eni uri cca 120 skozi (vse od espressa do kapučina).

Ni pa nikjer omenjeno s koliko ročkami/aparati se dela. Aja 1,4€ čistega pri 1,6€ za kavo je pa pač bučka.
Life is as complicated as we make it...

BuDi79 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

500€ bruto zaslužiš v "pretočnem" lokalu med 7 in 8 uro. Pri nas so trije lokali. 1200 ljudi se zjutraj zvrsti v teh treh lokalih med 7 in 7:30. Od ene kave s ceno 1.6€ imaš pa dobička vsaj 1.4€. Torej zjutraj potegnejo ti trije lokali čistega vsaj 1700€ v pol ure.
Kako "pretočni" lokal, če piše da so problem cene na periferiji. Tam ni tako sanjsko pretočnih lokalov o katerih sanjaš.

BuDi79 ::

delavec44 je izjavil:

To si mislil 4 natakarji te stanejo 250€ bruto dnevno? Ali to ali pa pišeš za Švico.
Pa še napitnine dobijo.
Očitno pojma nimaš. Vikend delo se po zakonu dodatno plača, pa NAJMANJ dva zaposlena moraš imet.

Pithlit ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Pred sedmo začne delat, si 50 kav vnaprej pripravi in potem samo še dodaja mleko ali smetano ali pa pusti kot je, ker ve da se bo usulo polno ljudi točno ob 7h zjutraj.
Aja. Goalposts pa to. Torej ne v pol ure ampak v uri, ali več.

WizzardOfOZ je izjavil:

Pa ne v keramične šalce, ampak papirnate lončke.
Luksuz majkemi. Vrhunska kava. Res.

WizzardOfOZ je izjavil:

Stavba je predvidena za 1200 ljudi, dela nas vsaj 350 vsak dan (tok nas je stalno na lokaciji, ostali pa pridejo enkrat na teden, ampak ne vsi naenkrat).

Aha, nov goalpost.

Torej nekih 400 kav v eni uri. Večina teh postanih in mrzlih. Serviranih v papirnatih lončkih. Naj uganem, surovina je una 8€/kg.
Life is as complicated as we make it...

feryz ::

Danes zjutraj sem čakal štacuno da se odpre in sem si rekel, da grem na kofe v oštarijo, eno redkih v naši vasi, ki je še odprta.
Prišel sem ob 7 10, še par kolegov je prišlo in viseli smo tam do 7 50.
V tem času so skuhali, optimistično, 15 kav. In mogoče je kdo vzel sokec. Malo verjetno, ker dobiš vodo zraven.
Nimam pojma koliko stane kofe, zaokrožimo na 2 evra, čeprav ni. Torej smo pri 30 evrih, če dodamo še manjkajoči čas, pridemo do 45 evrov prihodka v eni uri. Pa je bolj frekventna ura.
Upam, da vam je vsem jasno, koliko je to. Če ne bi kuhal lastnik, v svoji bajti, lahko prvo sekundo zapre. Sicer lahko vseeno, če se mene vpraša, ker to ni popolnoma nič. Ampak potem nima kaj početi v življenju. Edino za trak v proizvodnjo lahko gre.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blejske zasoljene cene ali pa tudi ne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34144261 (19717) jest10
»

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21725929 (19341) Vazelin
»

Dolžnost turista, da troši na destinacijah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
739390 (6685) e-marko
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13618184 (15273) Utk

Več podobnih tem