Forum » Loža » Kakšne so to cene v Sloveniji?
Kakšne so to cene v Sloveniji?
jest10 ::
Včasih se niti ne zavedamo kaj imamo doma. Meni je tudi gozd zlajnan, ker sem lahko tam vsak dan. Če ga ne bi bilo, bi ga pa pogrešal. Ko kakšen tujec pride, je pa čisto paf.
Recimo 90% tujcev se čudi, kako čista je voda v blejskem jezeru. Ker v primerjavi s tem, kar imajo doma, je res kristalno čista. Jaz se pa recimo že s težavo spravim vanjo plavati
Mi samo preprosto navajeni lepe narave. Marsikdo tega nima pred nosom in je pripravljen tudi kaj plačati, da nekaj dni uživa v tem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
brett ::
Hrvaško morje je precenjeno in zlajnano. Vsaj zame.
Lej ta dva sta bila 3 leta po svetu, pa pravita, da je Sredozemsko morje luksuz.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...
Ja, ampak Sredozemsko morje ni samo Hrvaška. Je lepo tudi v Italiji in Grčiji, vsaj zame lepše kot na Hrvaškem.
Itak. Je pa tudi Hrvaška in Slovenija.
Včasih se niti ne zavedamo kaj imamo doma. Meni je tudi gozd zlajnan, ker sem lahko tam vsak dan. Če ga ne bi bilo, bi ga pa pogrešal. Ko kakšen tujec pride, je pa čisto paf.
Drži! Če nekaj vidiš vsak dan, ti je samoumevno. Osebno pa bi definitvno bolj pogrešal pogled na gore, jezero/reko, gozdove, travnike kot pa pogled na morje.
Svak živi v osrednjem zahodu ZDA in otroka, ko prideta sem vsako poletje, sta navdušena nad zelenjem, rekami, svežem zraku... Ko pa sem bil jaz tam pri njem, sem bil navdušen nad "kamenjem, kanjoni in peskom". Seveda izven mesta kjer živijo (tam se vse zaliva, da je zeleno)- nacionalni parki in sama pokrajina, ki vodi do njih. Živel pa tam seveda tudi jaz ne bi. Za videti pa je top zadeva!
Smo bili za vikend na Kolpi - Podzemelj.
Vsi smo bili (ponovno) enotnega mnenja, da raje pridem sem za teden dni dopusta, kot pa slo. Obala ali pa Istra. Življenja v vodi vse polno, dejavnosti za početi veliko + Bela Krajina kot sama je zanimiva za raziskovat. Pika na i pa njihova belokranjska pogača. Mljask!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()
dronyx ::
Če koga zanima, tule moja dvodnevna avantura v Bohinju s cenami in spremljajočim komentarjem.
Če se citiram...
Če se citiram...
V Bohinju ni trgovin prestižnih blagovnih znamk kot sta Prada in Gucci, tu ni trgovin s čokolado Lindt, kakor tudi ne trgovin z urami Rolex. Skratka do Švice Bohinjcem manjka še kar nekaj. Očitno sem še ne hodijo turisti z vrečkami bankovcev po 500€. Ampak če bodo kdaj Bohinci ujeli Švicarje, jih bodo po moje najprej pri cenah. Do tam jim ne manjka več dosti in so na dobri poti.
Naslednjič, ko spet pridem v Bohinj, pa ne bom več klasični turist, z neomejenim budgetom. Parkiral bom zastonj (ne povem kje), vzel kolo in se odpravil do jezera. Hrano in pijačo pa kupil v Mercatorju v Ribčevem Lazu ali Bohinjski Bistrici. Tako da bo glavna stroškovna postavka cena bencina.
Če bi bil zares tuj turist v Bohinju pa bi verjetno rekel - This is fucking gorgeous. Slovenci smo znani po tem, da samo nekaj jamramo in težimo, medtem ko so tujci bolj navdušeni nad vsem. Še celo nad "blejsko" kremšnito. Edino ne razumem, kako se jim zdi lahko daleč pot od parkirišča do Predjamskega gradu. Če je to daleč, potem je od Bohinjske Bistrice do Planine Dedno polje ekstremno daleč. Praktično kot pot okrog sveta.
miha98 ::
jaz mislim, da dokler bojo ljudje plačevali take cene se to nebo ustavilo.Znanec je lani najel lokal v Ljubljani. Kavo ima po 1,5EUR, "da pritegne ljudi" ... no.... ne uspe jih pritegnit. Pametno je po 3/4 leta ugotovil je da ni problem v ceni. Pa to da prejšnji najemnik ni pustil čisto luštnega lokala z nizko najemnino le dve ulici stran od turističnega centra Ljubljane ker bi se naveličal ali zaradi bogatije.
tako je vsepovsod. zdaj je sicer tudi odlična priložnost za nove privatnike, ki bojo prodajali 20% ceneje, pa bojo prodali več. Tud če maš gostilno pa maš kafe za 1.30EUR, boš jih več nako ncu prodal kot pa da bi za 2EUR prodajal kafe.
Pomoje ni pravilno oglaševal... s pravim marketingom bi ta gostilna bila nabito polna. Recimo ob avtocesti reklamni pano za kavo 1,5 eura ob tromostovju... ta in ta gostionica... 3 eure z crosaintom...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()
Pomoje ni pravilno oglaševal... s pravim marketingom bi ta gostilna bila nabito polna. Recimo ob avtocesti reklamni pano za kavo 1,5 eura ob tromostovju... ta in ta gostionica...
Še bolje investiraš nekaj k€ za razne influencerje z visokim številom sledilcev, da pridejo v lokal in se posnamejo, kako je ta kava nekaj najboljšega, kar se ti lahko zgodi v Ljubljani. Seveda ne sme biti pa kava 1,5€, ker to je vsakemu jasno, da gre za junk. Cena kave mora biti vsaj 3€ in zraven je potrebna nujno neka zgodba. Ko to enkrat zlaufa, potem hodijo novi in novi influencerji z manjšim številom sledilcev, samo ti ti delajo reklamo zastonj. Potem ko imaš teh turistov kolikor hočeš, ki pridejo delat selfije s to kavo dvigneš ceno na 5€. Tako se danes dela posel.
HrščPščvnk ::
Statistika po prvih šestih mesecih
V Ljubljani, Mariboru, Portorožu in Piranu ter 12 slovenskih naravnih zdraviliščih so v prvih šestih mesecih opazili boljše ali podobne rezultate kot lani. V Kranjski Gori so medtem zaznali upad obiska, so pa glede prihodnjih mesecev optimistični.
https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/tu...
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.
c3p0 ::
Kaka kava, ponujat mora začet kak bubble tea pa korejske hotdoge. Ali pa vsaj "specialty" coffee, aeropress ipd.
Trlo se bo življa.
Trlo se bo življa.
Utk ::
jaz mislim, da dokler bojo ljudje plačevali take cene se to nebo ustavilo.Znanec je lani najel lokal v Ljubljani. Kavo ima po 1,5EUR, "da pritegne ljudi" ... no.... ne uspe jih pritegnit. Pametno je po 3/4 leta ugotovil je da ni problem v ceni. Pa to da prejšnji najemnik ni pustil čisto luštnega lokala z nizko najemnino le dve ulici stran od turističnega centra Ljubljane ker bi se naveličal ali zaradi bogatije.
tako je vsepovsod. zdaj je sicer tudi odlična priložnost za nove privatnike, ki bojo prodajali 20% ceneje, pa bojo prodali več. Tud če maš gostilno pa maš kafe za 1.30EUR, boš jih več nako ncu prodal kot pa da bi za 2EUR prodajal kafe.
Pomoje ni pravilno oglaševal... s pravim marketingom bi ta gostilna bila nabito polna. Recimo ob avtocesti reklamni pano za kavo 1,5 eura ob tromostovju... ta in ta gostionica... 3 eure z crosaintom...
Itak itak. Voziš se po avtocesti in zagledaš jumbo za kavo v centru za evro pa pol. Res nemogoče da ne bi skrenil dol, se vozil 15 min do centra, 15 min iskal drag parking, hodil 15 min in potem še čakal 15 min na to kavo za evro pa pol, da jih ne bi mogli tolk nakuhat...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
LeQuack ::
Ste prespali zadnjih nekaj let? Janševa vlada je precej dvignila splošno olajšavo in sprejela zakon, da se usklajuje z inflacijo. Prav tako je ukinila 50% dohodninski razred in sprejela, da se ostali razredi usklajujejo z inflacijo. Vse to in še več je Golob po hitrem postopku razveljavil.
Tu imaš prav, Golob & co so res pravi sovražnik Slovenskega ljudstva. Ker noben drug kot sovražnik ne bi tako ravnal z državljani.
Quack !
WizzardOfOZ ::
Pri tako dobrih prijateljih sovražnikov niti ne rabiš.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Mato989 ::
Bohinj in Bled ko jih jebe vse od takrat ko je župan Bleda javno rekel da SLovenci naj ne hodimo tja ker neke bedarije... od takrat tja ne grem dokelr bo on župan pa še 10 let po njem, če sploh kdaj.
Slovenija je lepa ja, samo cene so pa previsoke velikokrat glede na plače povprečneža (mediana)
Slovenija je lepa ja, samo cene so pa previsoke velikokrat glede na plače povprečneža (mediana)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Utk ::
Ja, čeprav tolk reklame za Bled kot letos ni bilo še nikoli. Nisem bil, ampak verjamem, da je vseeno "gužva", vprašanje pa kolk je izplena...
Bolj se boriš proti pašteta turistom, več jih dobiš, ker ljudje vseeno pridejo, samo zapravljajo ne.
Bolj se boriš proti pašteta turistom, več jih dobiš, ker ljudje vseeno pridejo, samo zapravljajo ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Če že grem na Bled, grem tako da ne plačam parkirnine in potem en krog okoli jezera, pa domov. Denarja jim ne pustim. Kremšnite mi pa itak niso všeč, pa postrežba v tujem jeziku tudi ne.
feryz ::
Jaz grem včasih službeno gor. Z veliko muko.
In veliko planiranja. Da me ne bo ujela noč na cesti in bom moral prespati. Blagor jim, ki bivajo tam in delajo drugje. Ali obratno.
Se pa očitno ne sekirajo kaj dosti, glede na to, da niti ceste ne morejo urediti. Ampak se raje desetletja drkajo zaradi par zaplat trave.
In veliko planiranja. Da me ne bo ujela noč na cesti in bom moral prespati. Blagor jim, ki bivajo tam in delajo drugje. Ali obratno.
Se pa očitno ne sekirajo kaj dosti, glede na to, da niti ceste ne morejo urediti. Ampak se raje desetletja drkajo zaradi par zaplat trave.
Zadnjič grem ob 13:00 v nedeljo iz Pokljuke. Kolona proti Bledu praktično do avtoceste. Ampak če tujce še razumem, da ne vedo, kako to izgleda v nedeljo, pa ne razumem čuda tistih s SLO registracijami, ki se jim zdi dobra ideja v nedeljo ob 13:00 potovati na Bled. Lahko pa do so nekateri pri nas že postali odvisniki od čakanja v kolonah. To pa potem nekako razumem.
Kaj kakšne druge ceste pa ni razen te? Do Bleda. Naj s kakšne druge strani potegnejo obvoznico...
A ti hodiš na Pokljuko čez Bled? Zakaj?
Pelješ še 2 izvoza po avtocesti naprej proti Jesenicam in greš ven na odcepu Lipce. Od tam čez Kočno padeš direktno v Spodnje Gorje pa se s tem izogneš cijazenju skozi Bled.
Pelješ še 2 izvoza po avtocesti naprej proti Jesenicam in greš ven na odcepu Lipce. Od tam čez Kočno padeš direktno v Spodnje Gorje pa se s tem izogneš cijazenju skozi Bled.
WizzardOfOZ je izjavil:
A ti hodiš na Pokljuko čez Bled? Zakaj?
Saj jaz nisem imel nobene kolone za nazaj. Kolona je bila proti Bledu. Na Pokljuko sem šel pa en dan prej zjutraj in tudi ni bilo nekega prometa.
Peter Klepec ne ve kako to gre. Pusti Petra Klepca... Že tako si mu preveč povedal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blejske zasoljene cene ali pa tudi ne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 44259 (19715) | jest10 |
» | Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 25929 (19341) | Vazelin |
» | Dolžnost turista, da troši na destinacijah (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9390 (6685) | e-marko |
» | Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18184 (15273) | Utk |