» »

Kakšne so to cene v Sloveniji?

Kakšne so to cene v Sloveniji?

BuDi79 ::

feryz je izjavil:

Danes zjutraj sem čakal štacuno da se odpre in sem si rekel, da grem na kofe v oštarijo, eno redkih v naši vasi, ki je še odprta.
Prišel sem ob 7 10, še par kolegov je prišlo in viseli smo tam do 7 50.
V tem času so skuhali, optimistično, 15 kav. In mogoče je kdo vzel sokec. Malo verjetno, ker dobiš vodo zraven.
Nimam pojma koliko stane kofe, zaokrožimo na 2 evra, čeprav ni. Torej smo pri 30 evrih, če dodamo še manjkajoči čas, pridemo do 45 evrov prihodka v eni uri. Pa je bolj frekventna ura.
Upam, da vam je vsem jasno, koliko je to.
Evo to.

Lokali se pa ne zapisajo, ker jih oddajo "suckerjem", ki so slišali kakšen dober biznis je to, dokler ne obupajo, potem jih pa oddajo novim "suckerjem". Če jih.
Znanca so nategnil z lokalom, vložil vanj vraga in pol, "samo 600 najemnine na mesec, to je đabe, pa super lokacija" ... pa "ne bom imel visokih cen, uni z visokimi cenami samo lupijo folk, to so barabe"...pa "rabimo 4 bit zaposleni, jaz pa še tri za dve smene 7 dni na teden".... in ima na en normalen dan 400EUR prometa dnevno, tudi manj (ne dobička). Ob fuzbalu je imel 800 na dan. Tip ki je prej imel lokal in mu oddaja se pa smeji, ker samo smetano pobira. Kakorkoli, že lep čas niso več štirje, pa že spet viša cene, ker ne gre drugače, ko je videl "po koliko je kofe". Btw. kofe je skor po 20EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Pithlit ::

feryz je izjavil:

Upam, da vam je vsem jasno, koliko je to. Če ne bi kuhal lastnik, v svoji bajti, lahko prvo sekundo zapre. Sicer lahko vseeno, če se mene vpraša, ker to ni popolnoma nič. Ampak potem nima kaj početi v življenju. Edino za trak v proizvodnjo lahko gre.

Če ima vse ostalo nekak urejeno in živi skromno, je taka frekvenca dovolj za tekoče stroške.

Ne vem, enim 6k neto ni dovolj... drugi pa lepo shajajo z 1k. Stvar druge debate.
Life is as complicated as we make it...

feryz ::

Verjetno se hecaš?
Ne, zagotovo se hecaš. Tip je noč in dan v oštariji, 7 dni na teden.
Drugega življenja sploh ne pozna, na morje gre za dan ali dva, toliko da odtroška ženo in mularijo dol. Če ne bi bila žena zaposlena, še tega ne bi bilo treba.
Ampak ja, nekateri bi temu rekli da lepo shaja. Ker je sam sebi suženj.

WizzardOfOZ ::

Pithlit je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Pred sedmo začne delat, si 50 kav vnaprej pripravi in potem samo še dodaja mleko ali smetano ali pa pusti kot je, ker ve da se bo usulo polno ljudi točno ob 7h zjutraj.
Aja. Goalposts pa to. Torej ne v pol ure ampak v uri, ali več.

WizzardOfOZ je izjavil:

Pa ne v keramične šalce, ampak papirnate lončke.
Luksuz majkemi. Vrhunska kava. Res.

WizzardOfOZ je izjavil:

Stavba je predvidena za 1200 ljudi, dela nas vsaj 350 vsak dan (tok nas je stalno na lokaciji, ostali pa pridejo enkrat na teden, ampak ne vsi naenkrat).

Aha, nov goalpost.

Torej nekih 400 kav v eni uri. Večina teh postanih in mrzlih. Serviranih v papirnatih lončkih. Naj uganem, surovina je una 8€/kg.

Kakšna je kava ne vem, ker ne pijem kave.
Očitno pa ni slaba, drugače nebi imeli toliko prometa. Razen če so ljudje tako neumni, da hodijo sem v ta lokal, piti zanič kavo, ker cena je v petih lokalih tukaj naokoli enaka.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

miha98 ::

c3p0 je izjavil:

miha98 je izjavil:

Nikad čao. Po slikah sodeč je prav majcen. Še manjši od Ptujskega. Torej je mikroskopski. Naj ugibam kakšen je tvoj?

Ptujski grad je drugi največji v SLO.

Keri je prvi? Lublanski?

jest10 ::

Grad na Goričkem

Utk ::

miha98 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

miha98 je izjavil:

Nikad čao. Po slikah sodeč je prav majcen. Še manjši od Ptujskega. Torej je mikroskopski. Naj ugibam kakšen je tvoj?

Ptujski grad je drugi največji v SLO.

Keri je prvi? Lublanski?

Đizus krajst.

jest10 je izjavil:

Grad na Goričkem

Ja, ker itak ne bo razumel, bom samo ponovil, grad Grad na Goričkem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 ::

BuDi79 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

To si mislil 4 natakarji te stanejo 250€ bruto dnevno? Ali to ali pa pišeš za Švico.
Pa še napitnine dobijo.
Očitno pojma nimaš. Vikend delo se po zakonu dodatno plača, pa NAJMANJ dva zaposlena moraš imet.

Računati še znam do bruto bruto minimalne plače. Razen če hočeš reči da dodatki naredijo x2. Samo potem vec ne govori, da so na minimalcu.

damirez ::

Še jest bom lonček prislonil, ker sem 20+ let v gostinstvu, od natakarja do vodje gostinstva. Kot vodja sem moral prekleto dobro znat računat, koliko kstane osebje, da je šlo skozi.

Minimalc, če daš nekomu minimalca, kar itak nihče ne bo delal, te to košta cca 11€/h (regres, dopust, bolniška,l prevoz...) Če daš študentu 8-9 neto, te to košta 13-14,5€. Take urne postavke smo dajali tudi s.p.jem, se pravi 14€/h.

Če je lokal odprt recimo 7-23 je to 16h, če delat dva na izmeno = 450€ na dan stroška s kadrom, pa vemo, da nikoli ne gredo ob 23.00 domov. V lokalu, poleg elektrike, kolko je to hladilnikov, ledeomatov, in kava aparatov, k delajo na polno 24/7 si težko prestavljate, kakšen strošek je to. Potem najemnina, DDV, miljon in en prispevek, od RTV, SAZAS, IPF... programska oprema, kje je še kalo, razbitje, kozarci itd...
Naše inšpekcije imajo radi kazni za gostince na polno!

Spodaj imate staro sliko walterja sicer res iz 2011, pa vendar mal za filing, koliko je šla gor ena najcenejših prčvarnic.

Dejstvo je, da bodo gostilne vedno dražje, tako kot vse ostalo. Sam če nam bencin 50% podražijo v parih letih, noben nič ne trzne, če nam to isto naredijo s kavo v gostilni pa takoj slikat račun in objavit.

Ne, ne, ne, pivo ki gostinca stane 1EUR mora bit za stranko največ 1,8EUR, drugač si nategunski požrešnež, ki hoče z nič dela do Maseratija!!!
"Sploh pa gostinec pivo sigurno dobi po 50 centov, sigurno!!!!"
"Če ne zna naj pa zapre!"

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

BuDi79 je izjavil:

Ne, ne, ne, pivo ki gostinca stane 1EUR mora bit za stranko največ 1,8EUR, drugač si nategunski požrešnež, ki hoče z nič dela do Maseratija!!!
"Sploh pa gostinec pivo sigurno dobi po 50 centov, sigurno!!!!"
"Če ne zna naj pa zapre!"

Ka pa kupi pivo v lidlu/hoferju, neko poceni razdredceno sranje in pij doma. Bo najceneje

dronyx ::

damirez je izjavil:

Spodaj imate staro sliko walterja sicer res iz 2011, pa vendar mal za filing, koliko je šla gor ena najcenejših prčvarnic.

Petka piše da je danes 7,90 €. To je v 13 letih 100% dražje. Surs pa pravi - Stopnja inflacije v obdobju od začetka julija 2004 do konca junija 2024 znaša 59,7 %. Seveda nateg ni cena čevapov v Valterju. Velika prevara je Sursov izračun inflacije.

LeQuack ::

V 10 letih bo še 2x dražje vsaj.
Quack !

LeQuack je izjavil:

V 10 letih bo še 2x dražje vsaj.

Normalno. Cene stanovanj bojo šle pa na pol.

trojnis252 ::

damirez je izjavil:

Še jest bom lonček prislonil, ker sem 20+ let v gostinstvu, od natakarja do vodje gostinstva. Kot vodja sem moral prekleto dobro znat računat, koliko kstane osebje, da je šlo skozi.

Minimalc, če daš nekomu minimalca, kar itak nihče ne bo delal, te to košta cca 11€/h (regres, dopust, bolniška,l prevoz...) Če daš študentu 8-9 neto, te to košta 13-14,5€. Take urne postavke smo dajali tudi s.p.jem, se pravi 14€/h.

Če je lokal odprt recimo 7-23 je to 16h, če delat dva na izmeno = 450€ na dan stroška s kadrom, pa vemo, da nikoli ne gredo ob 23.00 domov. V lokalu, poleg elektrike, kolko je to hladilnikov, ledeomatov, in kava aparatov, k delajo na polno 24/7 si težko prestavljate, kakšen strošek je to. Potem najemnina, DDV, miljon in en prispevek, od RTV, SAZAS, IPF... programska oprema, kje je še kalo, razbitje, kozarci itd...
Naše inšpekcije imajo radi kazni za gostince na polno!

Dejstvo je, da bodo gostilne vedno dražje, tako kot vse ostalo. Sam če nam bencin 50% podražijo v parih letih, noben nič ne trzne, če nam to isto naredijo s kavo v gostilni pa takoj slikat račun in objavit.

Cene bencina med korono so bila izjema. Trenutno imamo ceno kot leta 2012, 2013, kar se meni zdi super. Praktično 12 let kasneje iste cene.

Koraaz ::

miha98 je izjavil:

Lejga je izjavil:

Za 15,625€ bruto na uro pridem takoj delat, ponudba na ZS prosim.

Lol jaz nebi šel izpod 25 evrov na uro kelnarit...

Noben natakar nima 4200€ bruto. Tudi 2500€ bruto dvomim, da ima kdo. Tako, da lahko, kar sanjata naprej :))

Hudobec82 ::

Gostinstvo je skor tak nateg kot bitcoini ali pa avtomobilski lizing. Na prvi pogled zgleda gold mine, v resnic pa ni niti za prežvet. En moj žlahtnik, ki je zaklučil z gostinstvom ob vsaki priložnosti pove: Gostinstvo ma računico edin če si že lastnik prostorov, si sam edini zaposlen in ti dva družinska člana zastonj pomagata.

Kle v Lok gledam Prevca. Kaj mu je blo da se je v Homana spravu. Ta Homan je idealen trap. Kao top lokacija,...samo vsake pol leta drug lastnik. Zakaj že?

Če imaš lokal za oddajat je po moje super. Praktično nobenega rizika, garanja...

jest10 je izjavil:

Grad na Goričkem

Ne vem kako bi vama povedal moni eni. Eni imamo kaj drugega za delat v življenju razen da štoramo po internetu in beremo kateri je največji grad Slovenije... ajde povejta kje je Francija v drugicsvetovni vojni podpisala kapitulacijo... Da vidim , če sta poslušala pri zgodovini...

Koraaz je izjavil:

miha98 je izjavil:

Lejga je izjavil:

Za 15,625€ bruto na uro pridem takoj delat, ponudba na ZS prosim.

Lol jaz nebi šel izpod 25 evrov na uro kelnarit...

Noben natakar nima 4200€ bruto. Tudi 2500€ bruto dvomim, da ima kdo. Tako, da lahko, kar sanjata naprej :))

Imam vendar ne v kelnariji...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miha98 ()

redtech ::

Če pogledaš svojo okolico je verjetno 1 gazda konsolidiral pol lokalov v okolici. Dobi boljše boljše cene za količine, kelnarje lahko dinamično razporeja, eno računovodstvo.

Dobre lokacije verjetno ne moreš dobiti, noben ti ne bo šenkal kure, ki zlata jajca nese, mogoče samo drago prodal, da se ti spet ne izplača..

Na splošno je postalo drago, pice gredo proti 15 EUR, 4 greste ven jest in bo račun najmanj 70 EUR za osnovi izbor med najnižjimi cenami, drugače 100+.

Nedolgo nazaj se nam je zdelo drago smučanje, še malo pa ti bodo v gostilni več pobrali, cene hrane so nazaj, piščanec 8 eur, govedna po 10.

Jaz sem veliko po lokalih, hrano sem črtal, samo še kavice.

LeQuack ::

Treba se bo navadit da je jest hrano uzun za elito, tako je to v ZDA, tam ne bo raja šla v restavracije, za njih so peanut butter sendviči in pa KFC. In tako bo tudi pri nas slej ko prej.
Quack !

Amerikanci ne rabijo hodit v restavracije. Sej imajo v trgovinah xxl porcije vsega. Zadnjič gledal majonezo veliki kozarec 2 kili majoneze not. Family size pisalo gor. Kdo poje 2 kili majoneze? Noro res....

Americani imajo tudi po njihovih trgovinah (se ne spomnim tocno imena zdaj), hude "to go" oddelke. Toplo hrano prodajajo na kg, izbire veliko. Par dolarjev pa se naje cela druzina.

starfotr ::

BuDi79 je izjavil:

feryz je izjavil:

Danes zjutraj sem čakal štacuno da se odpre in sem si rekel, da grem na kofe v oštarijo, eno redkih v naši vasi, ki je še odprta.
Prišel sem ob 7 10, še par kolegov je prišlo in viseli smo tam do 7 50.
V tem času so skuhali, optimistično, 15 kav. In mogoče je kdo vzel sokec. Malo verjetno, ker dobiš vodo zraven.
Nimam pojma koliko stane kofe, zaokrožimo na 2 evra, čeprav ni. Torej smo pri 30 evrih, če dodamo še manjkajoči čas, pridemo do 45 evrov prihodka v eni uri. Pa je bolj frekventna ura.
Upam, da vam je vsem jasno, koliko je to.
Evo to.

Lokali se pa ne zapisajo, ker jih oddajo "suckerjem", ki so slišali kakšen dober biznis je to, dokler ne obupajo, potem jih pa oddajo novim "suckerjem". Če jih.
Znanca so nategnil z lokalom, vložil vanj vraga in pol, "samo 600 najemnine na mesec, to je đabe, pa super lokacija" ... pa "ne bom imel visokih cen, uni z visokimi cenami samo lupijo folk, to so barabe"...pa "rabimo 4 bit zaposleni, jaz pa še tri za dve smene 7 dni na teden".... in ima na en normalen dan 400EUR prometa dnevno, tudi manj (ne dobička). Ob fuzbalu je imel 800 na dan. Tip ki je prej imel lokal in mu oddaja se pa smeji, ker samo smetano pobira. Kakorkoli, že lep čas niso več štirje, pa že spet viša cene, ker ne gre drugače, ko je videl "po koliko je kofe". Btw. kofe je skor po 20EUR

Matematika za lokal je že dolgo znana. Vsi stroški lokala in zaposlenih se ti morajo pokriti z jutranjimi kavami. Ostalo je samo še plus oz. dobiček. Če tega ni, lokal nima dobre lokacije in ni bo slej ko prej propadel.

miha98 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Grad na Goričkem

Ne vem kako bi vama povedal moni eni. Eni imamo kaj drugega za delat v življenju razen da štoramo po internetu in beremo kateri je največji grad Slovenije...

Večina ne brska po netu za tem podatkom. To namreč spada pod splošno razgledanost.

kriptobog je izjavil:

Americani imajo tudi po njihovih trgovinah (se ne spomnim tocno imena zdaj), hude "to go" oddelke. Toplo hrano prodajajo na kg, izbire veliko. Par dolarjev pa se naje cela druzina.

Verjemi, da tistega nočeš jest. To ni isto kot v merkatorju ali šparu pri nas.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

miha98 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Grad na Goričkem

Ne vem kako bi vama povedal moni eni. Eni imamo kaj drugega za delat v življenju razen da štoramo po internetu in beremo kateri je največji grad Slovenije...

Večina ne brska po netu za tem podatkom. To namreč spada pod splošno razgledanost.

kriptobog je izjavil:

Verjemi, da tistega nočeš jest. To ni isto kot v merkatorju ali šparu pri nas.

Vem, da ni isto. Sem veckrat vzel kaj spotoma ko se mi je mudilo tam pa je bilo ok.

Čakam odgovor UTK pa jest10???

Zaenkrat tule nisem zasledil nekih slik računov, kjer bi bila kava 6€, veliko točeno pivo 12 €, jufka 18 €...tako da očitno pri nas cene niso problem. Sem po svoje vesel, da mi potem ni potrebno toliko paziti, kje me kdo nategne z astronomskim računom, ker nisem prej pogledal cenika.

miha98 je izjavil:

Vem da v istem vagonu kot je kapitulirala Nemčija po ww1. Tolk iz glave.

Pa nima veze, to je francoska stvar, ne slovenska.

kriptobog je izjavil:

Vem, da ni isto. Sem veckrat vzel kaj spotoma ko se mi je mudilo tam pa je bilo ok.

Smo gledal sestavine aprila v Texasu. Tam je vse s sladkorjem in koruzo. Celo meso ima na 30g mesa cela 2g sladkorja.
In v tistih trgovinah je hrana izredno nezdrava, čeprav zgleda čisto užitno (oči kupujejo). Čim hočeš pa kakšen zdrav obrok, bo pa cena konkretno narastla. Tako da reveži si tega privoščit ne morejo, zato tudi so tako debeli.

denabiker ::

miha98 je izjavil:

Amerikanci ne rabijo hodit v restavracije. Sej imajo v trgovinah xxl porcije vsega. Zadnjič gledal majonezo veliki kozarec 2 kili majoneze not. Family size pisalo gor. Kdo poje 2 kili majoneze? Noro res....

hja res je, en čas sem delal po tujini, res vse XXL, vse veliko, vse velike trgovine, folk masovno kupuje junk food, boj kot ne večina predebelih, eni totalno debeli...in potem gledam in razmišljam, kljub debelosti in totalno nezdravem načinu življenja oni kar furajo v leta, kar dočakajo neko starost, vem da pogoltnejo ogromno tablet, ampak tak razmišljam, pa to bi morali infarkti sekat pri 40-50 let. Bi bilo zanimivo neko statistiko pogledat koliko je infarktov proti Evropi oz. po državah.

miha98 je izjavil:

Ti bom kar jaz odgovoril. 25. junij 1940.

Utk je izjavil:

miha98 je izjavil:

Vem da v istem vagonu kot je kapitulirala Nemčija po ww1. Tolk iz glave.

Pa nima veze, to je francoska stvar, ne slovenska.

Zakaj pa? Kaj je Hitler hotel s tem doseči? :)

A ni očitno, da jih je hotel ponižat?

Sogovornika iz Belgije sta bila v Ljubljani presenečna nad visokimi cenami hrane in pijače. Po njunih izkušnjah so cene vina v prestolnici skoraj dvakrat dražje kot v Mariboru.
vir

Očitno so Belgici res neki socialci. :)

Invictus ::

Se mi zdi, da cela zahodna Evropa potuje zato, da se na turistični destinaciji poceni napije in nažre...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Se mi zdi, da cela zahodna Evropa potuje zato, da se na turistični destinaciji poceni napije in nažre...

Saj to je logično. Edini problem je, da moraš z našim standardom verjetno za kaj takega v Moldavijo ali pa kam v Azijo. Hoteli, ki pri nas stanejo po 200€ na dan navzgor, so očitno nekje v Aziji tudi po 50€.

dronyx je izjavil:

Sogovornika iz Belgije sta bila v Ljubljani presenečna nad visokimi cenami hrane in pijače. Po njunih izkušnjah so cene vina v prestolnici skoraj dvakrat dražje kot v Mariboru.
vir

Očitno so Belgici res neki socialci. :)

Nekateri so socialci, drugače ne bi prišli knam, drugi so pa samo škrti u božu mater.
Poznam enega, ki živi gor...ni šel zarad denarja, ampak če bi šel zarad denarja, bi definitivno naredu napako. Sej na mesec dobiš veliko, ampak stroški so pa taki, da nazadnje si še enga golfa težko privoščiš..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Za Belgijo piše, da je povprečna neto plača približno 1,950€ - 2,100€. To je dejansko sociala. Samo malo bolje od nas. S tako povprečno plačo je Slovenija in Hrvaška kot turistična destinacija draga. Recimo v Bovcu komaj dobiš apartma pod 130€. Kakšne so cene po hotelih v sezoni niti ne upam gledat, ker me sigurno vrže na rit.

Invictus ::

Benelux dežele niso ravno bogatija za povprečneža.

Tudi freelancerske tarife so zanič, sploh ker danes nočejo plačati poti in nastanitve.

Sicer sem jaz delal kot prvi gig za 500/dan plus bivanje in 1x letalska karta domov, kolega dela danes remote za 600, ampak vse ostale ponudbe so bile daleč od tega...

Navadni škrtuhi so...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dronyx je izjavil:

Za Belgijo piše, da je povprečna neto plača približno 1,950€ - 2,100€. To je dejansko sociala. Samo malo bolje od nas. S tako povprečno plačo je Slovenija in Hrvaška kot turistična destinacija draga. Recimo v Bovcu komaj dobiš apartma pod 130€. Kakšne so cene po hotelih v sezoni niti ne upam gledat, ker me sigurno vrže na rit.

Če je to (vsaj približno) res, s tem gor ne moreš normalno preživet. Niti približno v rangu kot pri nas z našo povprečno plačo.

jest10 ::

miha98 je izjavil:

jest10 je izjavil:

Grad na Goričkem

Ne vem kako bi vama povedal moni eni.

Ne rabiš, ker do sedaj nisi sprdnil še ničesar smiselnega

Half-Saint ::

Da ne bo samo kritiziranje - prejšnji vikend sem bil v Bohinju prijetno presenečen. Kepica sladoleda 1,5€! V kampu Zlatorog je bila malenkost dražja, 1,8€. V Ljubljani ne vem, če kje dobiš sladoled pod 2€ na kepico.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Half-Saint je izjavil:

V Ljubljani ne vem, če kje dobiš sladoled pod 2EUR na kepico.
Še je prostor:

sladoled v Londonu, 5.35EUR kepica

Zgodovina sprememb…

Half-Saint je izjavil:

Da ne bo samo kritiziranje - prejšnji vikend sem bil v Bohinju prijetno presenečen. Kepica sladoleda 1,5€! V kampu Zlatorog je bila malenkost dražja, 1,8€. V Ljubljani ne vem, če kje dobiš sladoled pod 2€ na kepico.

Saj si verjetno pa plačal 18€ za parkiranje na dan? Jaz sem redko kje še prijetno presenečen. Če me nekaj preseneti v plus, me nekje drugje lopnejo po glavi.

c3p0 ::

bird's custard, yummy :D

Pithlit ::

BuDi79 je izjavil:

Half-Saint je izjavil:

V Ljubljani ne vem, če kje dobiš sladoled pod 2EUR na kepico.
Še je prostor:

Zato pa vzameš 2 za 7,75€. Pa rata kepica kar naenkrat manj kot 4€.

Sej v centru Milana imaš tud kepico za 4€ (al pa dve za 6€, 3 za 7€). Kdor je kdajkoli naredil dva koraka izven naših zapečkov je pač to ve. Slovenija je pač ena unih držav kjer se folku zdi normalno da stane kila barille v kilski pakingi več od kile barille v dveh polkilskih pakungah.
Life is as complicated as we make it...

Jah, potem daš pač 7,75 za sladoled namesto 5 :)

Half-Saint ::

dronyx je izjavil:

Half-Saint je izjavil:

Saj si verjetno pa plačal 18€ za parkiranje na dan? Jaz sem redko kje še prijetno presenečen. Če me nekaj preseneti v plus, me nekje drugje lopnejo po glavi.

To sm pozabil omenit, da je blo parkiranje v nedeljo zvečer brezplačno. Da ti gorenjci dajo kej zastonj je pa tud čudež ;)
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Half-Saint je izjavil:

To sm pozabil omenit, da je blo parkiranje v nedeljo zvečer brezplačno. Da ti gorenjci dajo kej zastonj je pa tud čudež ;)

Brezplačano parkiranje v Bohnju? To je dejansko čudež. Tam je potrebno postavit vsaj kapelico, če že ne še kaj več. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blejske zasoljene cene ali pa tudi ne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34144283 (19739) jest10
»

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone (strani: 1 2 3 4 5 )

21725950 (19362) Vazelin
»

Dolžnost turista, da troši na destinacijah (strani: 1 2 )

739400 (6695) e-marko
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

13618199 (15288) Utk

Več podobnih tem