» »

Dodelitev računalnika iz strani ministerstva za digitalno preobrazbo.

Dodelitev računalnika iz strani ministerstva za digitalno preobrazbo.

beta1 ::

Grinch bo prnesel linux:)
Huawei LTE CPE master.

Motion ::

D3m je izjavil:

Se pravi do božiča bo :D

Glede na hitrost naše javne uprave.

Če bo do božiča bo še hitro. Tip je ćakal toliko pri 2. pozivu ko še ni blo gužve

ZveeZ ::

A so ze namestili OS na vse racunalnike?:)
Bodo najprej cakali v skladiscu 1 leto na nove lastnike, pol pa se eno leto, da se vse pripravi za predajo;)

MrStein ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Na enega sem naložil windows, office, teams,.... Ves software je legalen s serijskimi, ki jih je otrok dobil v šoli. Tako da imajo šole očitno že to tudi poštimano za take učence.

Ni pa slaba zadeva. Lenovo, 15" ekran, I3 proc (4 jedra/8 niti), 8GB rama in 512GB nvme disk. Za šolarja dovolj, da bo lahko za šolo naredil vse, razen igric ne bo igral.

Točen model ne veš? Nalepka?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Motion je izjavil:

D3m je izjavil:

Se pravi do božiča bo :D

Glede na hitrost naše javne uprave.

Če bo do božiča bo še hitro. Tip je ćakal toliko pri 2. pozivu ko še ni blo gužve

Še čakam !!! Nisem še dobil, če se mene misli.
Huawei LTE CPE master.

cortez ::

A se splača toliko birokracije za izposojo el. naprave, za katero si nato tudi odškodninsko odgovoren, če se kaj pokvari oz. polomi ?

Meiniken2 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Jap. Nobenega passworda ni bilo. Niti za v sistem ne.

Zanimivo.

Ali ta članek nabija v prazno ali pa so takega že dobili in ga samo poslali naprej :)
https://nova24tv.si/druzina-prejela-pre...

matobeli ::

Ne samo da nabija, tudi namenoma laže in zavaja, allegedly.

Baja ::

mislim, uspeh je že, da je bralec nove24 sploh uspel zadevo razpakirati in priklopiti :P

Sliš se glih tko ja.

Žena ga je položila na mizo, najprej malo podrezala z metlo, potem na hitro kliknila na knof ki je najbolj spominjal na tistega za on/off na dalincu in ko se je nekaj oglasilo in posvetilo prestrašeno skočila za moža ki se tudi sam zdrzne s kratkim "mejdunej". Potem ko se enmalo povohajo hitro opiseta njuno kavlvarijo na lokalnem socialnem omrežju in to je to.

In še vedno je to najbolj verodostojno poročilo o teh famoznih računalnikih.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Ne ni. Gre se za politični umotvor političnega trobila.

Če bi bilo karkoli res bi točno napisali kaj je narobe. Tako pa umotvorijo z raznimi floskulamo kot so:

saj jo je ob zagonu namreč pozdravil zaklenjen ekran operacijskega sistema LINUX.
Niti ne piše da ni imela gesla niti ne piše ali je bilo sploh potrebno vnesti geslo za odklep.

Ker je bralec do neke mere razgledan na področju IT tehnologije,

Spet, ne piše da ima kakršnekoli izlušnje ali da je kadarkoli nameščal OS na PC, ampak da je "do neke mere razgledan"

Specifikacije računalnika po bralčevi oceni niso dramatično slabe,

Ne, fucking popolnoma uporabni leptopi so. Nobenih celeronov ali podobnih jajc.

Tko da... a je bedasto da so jih naročil? Je. A so zaradi tega pri N24 karkoli manj degenerirani? Ne.

Saj to ti pravim.

A kje drugje bolj točno piše, kaki zaslon se pojavi po vklopu?
A kje piše več o specifikacijah?

Link prosim.
Motiti se je človeško.

Jeffreyy ::

https://slo-tech.com/forum/t831149/p826...

https://slo-tech.com/forum/t831149/p833...

Bolj verodostojno in bolj specifično.

Nova24 tako ali tako nič specifičnega ni napisala v celem članku. Samo tisto, kar je že ministrica povedala javno (nameščen linux), pa splošno o tržnem deležu linuxa. In da prejemnik ni znal namestit windows (vprašanje, če je res kaj zaklenjeno, glede na vir).

V resnici je napisala precej specifično, da je operacijski sistem zaklenjen in da na leptop ni možno namestiti drugega operacijskega sistema. Kar sta dve laži.

Glede na pojasnila o razpisu na strani ministrstva, kjer specifično piše da je možno naložiti katerkoli kompatibilni OS, je trditev o zaklenjenjem biosu definitivno laž.

Da je sam OS zaklenjen pa je jasno da ni (oziroma za to trditev obstaja precej večja verjetnost kot da je), če je, je geslo priloženo, še bolj verjetno pa je da je ob prvi uporabi prikazan zgolj "lock screen" brez gesla oziroma te pričaka poziv za kreiranje gesla.

Skratka, N24 spet laže in zavaja, nič hudo novega.

Če ne bi bili strankarsko trobilo bi lahko svojo bazo uporabnikov napotilo na OŠ/SŠ otrok ker veliko šol in celo vrtcev omogoča pridobitev zastonj licenc za winse in office.

Jaz sm razumel, da se je pač žena login zaslona prestrašila in ugasnila vse skup, ne da se dejansko ni dalo vstopit. Da je nek login screen, se mi pa ne zdi ravno specifika, to je vsepovsod. Za cel članek mi deluje, kot da se nalašč izogiba specifikam, ampak napleta nekaj na splošno iz tega, kar je znano iz javnih podatkov. Razen "zaklenjenega BIOS", to je edina specifična trditev, to mi pa deluje kot BS, glede na to, da drugi prejemniki o tem ne poročajo oz. so bile specifične zahteve v razpisu za windows kompatibilnost. Mogoče PEBKAC v najboljšem primeru, če ni namerna laž. Članek neuporaben, razen za politične namene, za kar je seveda bil napisan.

Utk ::

Se pravi, isto kot tvoji "prispevki".

Gregor P ::

cortez je izjavil:

A se splača toliko birokracije za izposojo el. naprave, za katero si nato tudi odškodninsko odgovoren, če se kaj pokvari oz. polomi ?

Glede na to, da gre za izposojo računalniške opreme za socialno najšibkejše, ki naj si takšnih prenosnikov ne bi mogli privoščiti, verjetno od teh ljudi niti ne morejo terjati na koncu kaj posebnega oz. zares pričakovati, da jim bodo povrnili morebitno škodo (ker s čim pa)?

Ampak ja, v vsakem primeru je treba odgovorno ravnati z izposojeno opremo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

delavec44 ::

Kaj če ti ga ukradejo, si tudi odškodninsko odgovoren ali daš pač prijavo na policijo in je to to?

Utk je izjavil:

Se pravi, isto kot tvoji "prispevki".

Ta pasivno-agresivna enovrstičnica je bila tvoj poskus produktivnosti? Žalostno.

a_borlak ::

Ni tako, da imaš prenosnik 2 leti, potem ti pa ostane?

Tako je mišljeno. Kar pa še vedno ne pomeni da ga lahko prodaš naprej ali vržeš v smeti ker bi se v primeru masovnih zlorab lahko pojavili kakšne želje po "preverjanju stanja".

Čeprav glede na afero predvidevam da se to ne bo zgodilo in želijo odgovorni čimprej pozabit na vse skupaj.

c3p0 ::

Po dveh letih bo trg torej preplavljen z rabljenimi prenosniki zmernih specs. Prodajalci rabljene rač. opreme pa v propad.

Definitivno bo to nov benchmark za rabljen leptop. Karkoli slabšega/starejšega bo šlo samo še za male pare ali v kanto.
Bo treba bit pozoren za kakšen dober deal, kakšni T480 so še vedno čist solidni PCji za kakšen projekt.

WizzardOfOZ ::

T480 in T490 so daleč boljši od teh prenosnikov še danes.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Sedaj je 2,5 meseca od oddaje vloge.
Pravnomocnost pozitivne odlocbe je bil 28.sept.

Zaenkrat nobene informacije o kaksni posiljki ali druge informacije.

Ko dobim laptop, javim vse, specifikacije, bios unlocked, kaj je nalozeno itd...
Huawei LTE CPE master.

Utk ::

Rekli so da imajo prednost tisti z nižjimi dohodki tudi znotraj enga razpisa. Tako da bi bilo logično, da se počaka do konca razpisa in potem razpošlje odločbe.

Papiga123 ::

In kateri od teh 4ih je po vašem najbolj ok za dobit...mislim kerga bi zbrali, če bi se ga dalo zbirati...

HP ProBook 455 G10 - AMD Ryzen™ 7 7730U
Lenovo V15 G3 IAP - 12th Generation Intel(R) Core™ i3 / i5 / i7 Processor
Dell Latitude 3540 - 12th and 13th gen Intel
Acer TravelMate P215-54 - Intel Core i3-1215U 12. Gen

Zgodovina sprememb…

Lenovo V15 G3 IAP - 12th Generation Intel(R) Core™ i3 / i5 / i7 Processor

mtosev ::

Latitude
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Definitivno AMD 7730U, pa magari da je HP !!!

8core 16threads!!
Huawei LTE CPE master.

Pa kaj norite s totim intlom.
Degradacija silicija, power hungry, slabsa integrirana grafa.

Za Amd so vsaj zaceli programi podpirati hw decoder in encoding. Npr OBS, pa kaki xmediarecode.... Intel tilt.
Huawei LTE CPE master.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: beta1 ()

No, 7730U verjetno ni v izboru. Ko sem delal seznam sem malce na hitro pobrskal. Bolj verjetno gre za procesor nižjega kova v stilu ryzen 3 z običajno 4/8 konfiguracijo.

Iger se ravno ne bo igralo na nobenem od teh, bojo pa vsi več kot dovolj za osnovne zadeve.

GPU ni samo za igranje iger...

Npr.
Ko bo treba kaki video zmontirat ali kaj podobnega v 8.r OŠ, bo hitro prisla prav amd x264, hevc encoder.

Pri Intlu se obesi na CPU...
Huawei LTE CPE master.

Kakorkoli, dobiš kakršen prenosnik pač dobiš.

Kdaj dobiš... Če dobiš... Že imam dvome, če bo kaj.
Huawei LTE CPE master.

Po kvaliteti in ekranu je ta lenovo (ki jih imajo samo z i3 procom) najboljši od teh štirih. Pa driverje ma najbolj poštimane in vse laufa iz prve, ko naložiš W11 gor.

Morate se zavedat, da ni notri I5 ali I7 procov, ampak so najnižji od teh v izboru procesorjev. Tudi AMD-ja ni nekega dobrega. Low cost proci so. Vprašanje kakšne so še ostale komponente.

A pa majo te zadeve res samo HD enkran? (to je bila razpisna zahteva) Mislim, a kdo to sploh še daje v leptope?

D3m ::

AMD Ryzen™ 7 7730U
|HP EliteBook|R5 6650U|

Papiga123 ::

Bomo zgleda res do novega leta dobil, če bomo ta računalnil...moja odločba je bla pravnomočna 29.9.....od takrat pa ni duha ne sluha....

Jaz ne verjamem, da so ze nalozili OS na vseh 13k pcjev.

Dva znanca, ki izpolnjujeta pogoje, sem preprical, da sta oddala vlogo dva dni po zacetku 3. razpisa. Se vedno ni odgovora:)

Se zmeraj nic. Oddal vlogo sredi julija, ki je bila kasneje pozitivna.

Sem klical na ta sklad, so rekli, da enkrat bo.

Vseskup bo prej samo od sebe crknilo v skatli in zastaralo.

Naj dajo brez sistema, bomo samo poinstalirali.
Huawei LTE CPE master.

Sedaj, ko je sla ministrica na kaksno drugo dobro placano delovno mesto v JU, se nikomur vec ne mudi.
Krivca so nasli, afere je konec, sedaj jim je vseeno kaj bo z racunalniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Tudi z moje strani nič.

Zelo slab servis Slovenistana.
|HP EliteBook|R5 6650U|

a_borlak ::

Ja, zna potrajati ...

Daniel ::

Oddal vlogo na tretji razpis prvi dan, dobil poziv za dopolnitev, ker niso našli odločbe o otroškem dodatku (potekla 31.10. Datum preverjanja pa je 1.9) in potrdila o vpisu v šolo. Poslal vse in sedaj čakamo.

Motion ::

Pri meni tudi še nobenega odgovora. Vlogo poslal 3.9.
...................
......
....
...
..
.:8)

Daniel ::

Mislim, da bojo najprej odprli vse vloge, ki jih je bilo kar nekaj in potem začeli od tistih z najmanj prihodki navzgor, dokler ne zmanjka.

Daniel je izjavil:

Mislim, da bojo najprej odprli vse vloge, ki jih je bilo kar nekaj in potem začeli od tistih z najmanj prihodki navzgor, dokler ne zmanjka.

|HP EliteBook|R5 6650U|

veronika788 ::

Včeraj sem kot odgovor, kdaj bomo dobili prenosnik (pravnomočno od 28.9.), dobila ta mail:
Pozdravljeni,
s strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije v naslednjem tednu pričakujemo seznam upravičencev na katerem predvidevamo, da bo glede na napisano tudi vaše ime.
Po prejetju seznama se bo začelo pošiljanje računalnikov.
Če boste odsotni v času prejema pošiljke, lahko paket v roku osmih dni z listkom prevzamete na pošti.
Odgovore na dodatna vprašanja lahko najdete na naši spletni strani Ministrstva za digitalno preobrazbo.

S spoštovanjem,
Ekipa Ministrstva za digitalno preobrazbo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linuxov delež na namiznih računalnik še vedno raste (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
1429914 (1742) Mr.B
»

Ministrovo za digitalizacijo

Oddelek: Problemi človeštva
242570 (580) misek
»

Digitalni bon 2022 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12916033 (6428) dione2kx
»

Nakup notebooka 2021 za otroka