» »

Ribolov iz obale - katera trpežna vaba?

Ribolov iz obale - katera trpežna vaba?

TheHijacker ::

Dopust se bliža. Vsake leto rad lovim iz obale. Kakšen špar, pic, cipelj, ... Na robu pomola s palico. Čisti laik drugače, palica iz Lidla. Če kaj ulovim gre nazaj v morje ali sosedovi mački za zajtrk. Problem pa imam vedno z vabo. Lovim izključno na kruh, ker ga te ribe obožujejo in grizejo na polno. Povaljam med rokami v kroglico in pritisnem na trnek. Običajno se sname ob prvem potegu in potem moram vse skupaj ponovit.

Na kaj vse se še da lovit, da bi lahko nesel s seboj in bi imel tega dovolj za 14 dni dopusta, pa da se ne bi takoj snelo?
http://www.google.si

starfotr ::

Klapavice.

TheHijacker ::

starfotr je izjavil:

Klapavice.


Začuda jih ni veliko ob naši obali. Pa blizu tudi nimam kakšne trgovine ali ribarnice. Iščem bolj nekaj kar lahko imam s seboj, da dolgo zdrži na trneku pa da ga ribe grizejo.
http://www.google.si

Sindrom ::

Moj dedi je kupil hrano za ribe oz. tiste tanke listnate kosmiče v rumeni okrogli tubi, ki se uporablja za hranjenje manjših rib v akvariju. Vsebino je stresel ven in jo zmešal s starim kruhom (brez skorje) v razmerju 1:1 ter iz nje naredil kroglice. V življenju še nisem videl česa, kar bi ribe glodale močneje. Od nekoga sem pa tudi slišal, da je kot vabo kupil tiste črve od kostne moke in jih nato obarval frostenčno rumeno z nekim jedilnim barvilom. Z njimi je nato zmagal na nekem tekmovanju v ribolovu.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

GodoBoy ::

Kupi zmrznjene lignje v hofru

Telbanc ::

Sem lovil doskrat na obali. Sem nekaj časa živel tam. Lovili smo na črva. Obrneš kamen in ga maš. Ali v gumah na pomolu so take male živalice, dvigneš gumo ven in jih poloviš. Torej špar gre na črva, igla tud, ostalo na klapavico. Igla se lovi s plovcem....pridejo ko je plima na mulet. Tam se pol začne zaščiteno območje, če se prav spomnim....
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Telbanc ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad jem ribe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9717344 (4131) Ben Dover
»

Ribolov

Oddelek: Šport
202983 (2409) Excavator
»

vabe za ribe

Oddelek: Loža
132371 (1955) Samson
»

Krožna Ekonomija

Oddelek: Problemi človeštva
4210840 (9708) ZaphodBB
»

A ste kej ribiči tuki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
708684 (5292) Meizu

Več podobnih tem