Forum » Loža » Mercator PIKA
Mercator PIKA
SasoS ::
Evo, pa so zamenjali sistem, ga naredili bolj še boljšega zato ker je "pripravljen v skladu s svetovnimi trendi in glede na najnovejše raziskave Mercatorjevih kupcev."
Zdaj imaš pol manj časa (90 dni) da zbereš več kot še enkrat več pik (najmanj 600 za 20€ dobropisa). Se pravi jim je treba pustit vsaj 200€ / mesec.
Za moje pojme velik fail. Priznam, ne gledam razlik v centih med trgovci, kak PIKA popust se včasih prileže in blazno mi je všeč virtualni račun da ne zbiram listkov. Zato sem najraje hodil v Mercator. Na koncu so me kupili s 5€ dobropisa vsake pol leta, da je blo za en velik sendvič s posebno, kot v starih časih
Ne vem, na vseh teh karticah rabiš dat neko minimalno nagrado, zato da pritegneš folk? 5€ se verjetno dobi notri že s samo aplikacijo in podatki ki jih dobiš od tam...600 točk za entry level nagrado je čist too much, tiste igre, ko zbiraš dodatne točke pa samo zganjanje nekega dodatnega občutka pomanjkanja in panike da bo nekaj poteklo... I'm sick and tired of this shit, ko so finalni in zadnji popusti samo še ta teden - naslednji teden bodo pa novi, seveda isti...
Zdaj imaš pol manj časa (90 dni) da zbereš več kot še enkrat več pik (najmanj 600 za 20€ dobropisa). Se pravi jim je treba pustit vsaj 200€ / mesec.
Za moje pojme velik fail. Priznam, ne gledam razlik v centih med trgovci, kak PIKA popust se včasih prileže in blazno mi je všeč virtualni račun da ne zbiram listkov. Zato sem najraje hodil v Mercator. Na koncu so me kupili s 5€ dobropisa vsake pol leta, da je blo za en velik sendvič s posebno, kot v starih časih
Ne vem, na vseh teh karticah rabiš dat neko minimalno nagrado, zato da pritegneš folk? 5€ se verjetno dobi notri že s samo aplikacijo in podatki ki jih dobiš od tam...600 točk za entry level nagrado je čist too much, tiste igre, ko zbiraš dodatne točke pa samo zganjanje nekega dodatnega občutka pomanjkanja in panike da bo nekaj poteklo... I'm sick and tired of this shit, ko so finalni in zadnji popusti samo še ta teden - naslednji teden bodo pa novi, seveda isti...
mojsterleo ::
Meni so pike ok, nisem pa jih nikoli zavestno zbiral. Večinoma mi je uspelo vsaj v enem bonitetnem obdobju v letu zbrati 1250 pik za 50 eurov. V končni fazi zadeva ni slaba... nekaj dni nazaj sem si v interšportu nabavil kakovostne superge in sem ob unovčenju pik dobil še dodaten 10% popust. Pičlih 40 eur za doplačat.
Lani sem si za pike kupil pa kakovosten ročni sesalec v m-tehniki za 10 eur.
Žal pa kot je OP navedel mi novost ni všeč. Očitno želi tudi Mercator prisiliti uporabnike v večjo uporabo aplikacije, saj bo veliko pik možno dobiti preko le-te. Ker 600 pik nabrat v treh mesecih za mnoge kupce ne bo lahka naloga (tudi zame ne), hkrati pa je 600 pik za 20 eur slab kompromis in še to, da boš prisiljen unovčevati vse pike na tri mesece, se mi zdi malce neumno. Ukinili so tudi sredin 25% kupon. Vsaj ostalo pa na srečo ostaja naspremenjeno.
Lani sem si za pike kupil pa kakovosten ročni sesalec v m-tehniki za 10 eur.
Žal pa kot je OP navedel mi novost ni všeč. Očitno želi tudi Mercator prisiliti uporabnike v večjo uporabo aplikacije, saj bo veliko pik možno dobiti preko le-te. Ker 600 pik nabrat v treh mesecih za mnoge kupce ne bo lahka naloga (tudi zame ne), hkrati pa je 600 pik za 20 eur slab kompromis in še to, da boš prisiljen unovčevati vse pike na tri mesece, se mi zdi malce neumno. Ukinili so tudi sredin 25% kupon. Vsaj ostalo pa na srečo ostaja naspremenjeno.
PersonaRuda ::
telexdell ::
Ko imaš enkrat partnerja in mogoče otroka zapraviš 200 € v enem ali največ 2. obiskih trgovine. Mesečno segajo računi trgovine tudi preko 700 € za npr. 3 člansko družino, če hočeš živeti koliko toliko brez odrekanja.
Seveda je pa najbolje ignorirati razno razne sheme, katere omejujejo potrošnike pri svobodni izbiri. Zavedati se moraš, da če ti nekaj dajo, bodo na drugi strani vzeli vsaj 2x toliko.
Seveda je pa najbolje ignorirati razno razne sheme, katere omejujejo potrošnike pri svobodni izbiri. Zavedati se moraš, da če ti nekaj dajo, bodo na drugi strani vzeli vsaj 2x toliko.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
donvito ::
Poanta je v tem, da ne hodiš samo v mercator, s temi kuponi, pikami te vabijo prav tako v sparu, lidlu ...
če hodiš samo v mercator, potem ni problem nabrati, če pa kupuješ v različnih trgovinah, pa zna bit.
če hodiš samo v mercator, potem ni problem nabrati, če pa kupuješ v različnih trgovinah, pa zna bit.
Ko imaš enkrat partnerja in mogoče otroka zapraviš 200 € v enem ali največ 2. obiskih trgovine. Mesečno segajo računi trgovine tudi preko 700 € za npr. 3 člansko družino, če hočeš živeti koliko toliko brez odrekanja.
Se strinjam in imaš prav. Le da jaz ne zapravljam v samo eni trgovini, ampak delam plane in kupujem povsod, kjer so kakšne akcije sploh za stvari na zalogo, katere imajo daljši uporabni rok. In tu ogromno prihraniš, če ne kupuješ v samo eni trgovini, kjer ti potem dajo 5€, 10€ ali 50€ bonusa, a na koncu bi prihranil 300€, če bi kupoval v 5, 6 trgovinah...
edi123 ::
Novi sistem je še slabši, vsakih par let naredijo slabše za kupce. Kar je pa logično, da bo še več dobička.
Seveda je pa najbolje ignorirati razno razne sheme, katere omejujejo potrošnike pri svobodni izbiri. Zavedati se moraš, da če ti nekaj dajo, bodo na drugi strani vzeli vsaj 2x toliko.Zelena pika (kreditna) je zastonj. In v SLO ima Mercator še vedno najboljšo maloprodajno mrežo, verjetnost da boš kje naletel ravno na njih je kar velika. Poleg tega lahko s piko nabavljaš še v tehniki in partnerskih firmah.
starfotr ::
Zakaj nudijo kredit? Ker se jim to izplača.
Zakaj imajo kartico v svoji ponudbi? Ker se jim to izplača.
Zakaj spreminjajo sistem? Ker se jim to izplača.
In potem pridete tu kupci, ki mislite, da so kartico/aplikacijo naredili/preuredili za vas, da se bo vam to izplačalo
In potem pridete tu kupci, ki mislite, da so kartico/aplikacijo naredili/preuredili za vas, da se bo vam to izplačalo
link_up ::
se popolnoma strinjam...
samski pa pac tezko naberejo 200e mesecno za specerijo...za stiriclansko familijo pa je to en nakup.
In and Out
Netrunner ::
Jaz se ne oziram na nobene kartice, jih sicer imam in uporabljam vendar ne gledam na to kdaj mi bo katera kaj prinesla .. je bolj iz navade kot uporabnosti :) ... nategujejo nas povsod ali s karticami ali brez :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
c23po ::
Zakaj nudijo kredit? Ker se jim to izplača.
Zakaj kmetje proizvajajo hrano? Ker se jim to splača!
In potem pridemo kupci, ki mislimo, da so to hrano naredili za nas in se nam bo splačalo? Ali pa napačno mislimo, da bomo siti? V vsakem primeru bomo fovš kmetom, ki bodo s svojim delom zaslužili?
Računalniki nimajo spominov.
DePalmo ::
Je @starfotr lepo povzel. Ko sem videl da bojo spremenili sistem, sem že takoj vedel da na slabše za nas. Ampak nisem šel brat, ker sem vedel da bom izvedel od nekoga kako so ga zajebal. No, evo.
Jaz to delam tako da tisto kartico pač dam in če se nabere, se, drugače pa pač ne. Ne mislim biti suženj tem aplikacijam, pikam, točkam ali popustom (me pa moti kako oglašujejo kakšni bajni popusti so, a stvari so vsak dan dražje), porabim tisto kar je dobro zame in kupim tisto kar rabim, ne pa nekaj zato ker je ravno akcija. Torej 25% z veseljem ponucam ko rabim (velikrat mi tudi propadejo), se pa vidi kartelni dogovor. Včasih si imel 25% v vseh treh trgovinah praktično na iste dni, nato so pa to začeli spreminjat. Sedaj če me spomin ne zavaja, je nekako tako da če hočeš koristiti vse tri 25% kupone (M, Tuš, Spar), moraš iti v trgovine tri dni v tednu. Pa mi naj nekdo reče da se tega niso kartelno dogovorili.
Jaz to delam tako da tisto kartico pač dam in če se nabere, se, drugače pa pač ne. Ne mislim biti suženj tem aplikacijam, pikam, točkam ali popustom (me pa moti kako oglašujejo kakšni bajni popusti so, a stvari so vsak dan dražje), porabim tisto kar je dobro zame in kupim tisto kar rabim, ne pa nekaj zato ker je ravno akcija. Torej 25% z veseljem ponucam ko rabim (velikrat mi tudi propadejo), se pa vidi kartelni dogovor. Včasih si imel 25% v vseh treh trgovinah praktično na iste dni, nato so pa to začeli spreminjat. Sedaj če me spomin ne zavaja, je nekako tako da če hočeš koristiti vse tri 25% kupone (M, Tuš, Spar), moraš iti v trgovine tri dni v tednu. Pa mi naj nekdo reče da se tega niso kartelno dogovorili.
Je @starfotr lepo povzel. Ko sem videl da bojo spremenili sistem, sem že takoj vedel da na slabše za nas. Ampak nisem šel brat, ker sem vedel da bom izvedel od nekoga kako so ga zajebal. No, evo.
Res je. In jaz zagotovo po novem ne bom dosegel bonusa, ker kupujem po večih trgovinah, a se s tem ne obremenjujem, ker ne lovim bonusa ampak kupujem tam kjer je tisti trenutek ceneje in še občasno uporabim -25% kupon (ne ravno vsak teden niti ni v vseh trgovinah, katere to ponujajo). Tako, da za mene ne bo bistveno slabše, če ne bom dobil tistih 20€ bonusa, ker že prej ne vem, če sem to dosegel v 6-mesecih (po novem v treh)...
lambda ::
Dober vpogled v početje trgovcev: https://mastodon.gamedev.place/@badlogi...
Sunk cost fallacy pač poskrbi, da pike na koncu pogosto niso prihranek, ampak bolj izguba. Nekateri bodo pred iztekom obdobja lovili tistih dodatnih 200 € nakupa na silo, da bodo pač dobili še 20€. Pred iztekom obdobij se lahko tudi spretno prilagodijo akcije, da te niso tako ugodne. Da sploh ne omenjam kako težko je slediti temu sofisticiranemu sistema manipulacije cen z bizarno inflated redno ceno in stalnim nabijanjem popusta na njo.
Če se kdo ne podvrže profiliranju, pa pač nasploh plačuje velik davek na to.
Upam, da se Hofer zaveda zakaj smo nekateri njihove stranke in da ne zapadejo še oni v to norost.
Sunk cost fallacy pač poskrbi, da pike na koncu pogosto niso prihranek, ampak bolj izguba. Nekateri bodo pred iztekom obdobja lovili tistih dodatnih 200 € nakupa na silo, da bodo pač dobili še 20€. Pred iztekom obdobij se lahko tudi spretno prilagodijo akcije, da te niso tako ugodne. Da sploh ne omenjam kako težko je slediti temu sofisticiranemu sistema manipulacije cen z bizarno inflated redno ceno in stalnim nabijanjem popusta na njo.
Če se kdo ne podvrže profiliranju, pa pač nasploh plačuje velik davek na to.
Upam, da se Hofer zaveda zakaj smo nekateri njihove stranke in da ne zapadejo še oni v to norost.
fikus_ ::
V Usa imajo to s "popusti" zelo dobro naštudirano. In marsikaj od tam prihaja k nam.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Če si redni kupec Hoferja si verjetno opazi, da imajo scannerje za aplikacijo že na blagajnah, tudi aplikacijo imajo. Čakajo samo še na primeren trenutek da še oni kakšen Hofer plus usekajo.
starfotr ::
Mervič iz Spara je javno trdil, prisegel (majkimi), da spar ne bo imel kartice.
Nadaljevanje vemo.
Nadaljevanje vemo.
MacGyver141 ::
Malo lažje je, če imaš zlato piko. Vsak mesec dobiš kupon za trojne pike nad 50€, ki ga morš ponucat v 10 dneh. Pri nas mamo 2 zlati piki in ti 2 nakupa za 100€ prineseta 600 pik na mesec.
MacGyver141 je izjavil:
Malo lažje je, če imaš zlato piko. Vsak mesec dobiš kupon za trojne pike nad 50EUR, ki ga morš ponucat v 10 dneh. Pri nas mamo 2 zlati piki in ti 2 nakupa za 100EUR prineseta 600 pik na mesec.Super ideja. Žal nima dosti ljudi zlato piko (predvidevam), bo pa očitno sreda postala dan za dvojne oziroma trojne pike namesto kupončka, ki je bil do sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()
MacGyver141 je izjavil:
Malo lažje je, če imaš zlato piko. Vsak mesec dobiš kupon za trojne pike nad 50€, ki ga morš ponucat v 10 dneh. Pri nas mamo 2 zlati piki in ti 2 nakupa za 100€ prineseta 600 pik na mesec.
Zdaj pa poglej ta njihov prefrigan matematični model.
1. primer) zapraviš ob sredah (ko imajo možnost trojnih pik) 100€ in ponoviš vajo. Zapravil si torej 200€, imaš 600 pik in dobiš 20€ bonusa.
2. primer) namesto v sredo ob trojnih pikah zapraviš 1 vikend prej 100€ (dobiš -10% takojšnji popust). Ponoviš vajo. Zapravil si torej 200€ - 20€ popusta = 180€ in imaš 180 pik.
V obeh primer si pridobil 20€ popusta (trojne pike ali -10% popust na nakup).
Torej na trojne pike se ne profitira za tiste, ki imajo znotraj periode manj kot 1800 pik (po starem za tiste z manj kot 1250 pik v pol leta, ker 1250 pik = bilo 50€ bonusa, a 1000 pik le 20€ bonusa po starem) in se jim bolj splača kupovati večje nakupe na vikend kupon -10% takojšnji popust. Medtem, ko tisti, ki bodo presegali 1800 pik se pa splača loviti trojne pike.
Imajo zelo dobro naštudiran matematični model, kateri gre v korist trgovine in ne kupca.
In sedaj je kot ste že drugi ugotovili lovljenje teh pik slabše kot je bilo in hkrati za trgovino boljše, ker kdo bo te točke lovil bo še več zapravil kot je do sedaj.
Zato pa jaz nisem nikoli lovil pike ampak vedno kupone -25% na 1 artikel ali -10% na nakup večji od 30€. Tu sem več prišpral kot da bi na silo lovil točke in na silo dodatno zapravljal, da bi prišel v tisti višji točkovni razred. Nikoli nisem temu podlegel.
Ja sej pravim, z zlato piko se splača, drugače ne. Jst sem včeraj koristil 10% popusta in trojne pike (zlati kupon) + v aplikaciji dobiš trenutno gratis 100 pik in mam že cez 400 pik. Je pa res, da mi lahko za zlati kupon kaj drugega ponudijo, ne več trojnih pik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MacGyver141 ()
donvito ::
Sam sem vedno koristil 250 pik=5€ popusta, sedaj s temi 600 pikami za 20€, se naj pa kar slikajo. In to v treh mesecih.
Koristim kupon za -25% in to je to.
Koristim kupon za -25% in to je to.
Ales ::
Ta "gamifying" nakupov si lahko zatakenjo nekam kamor sonce ne sveti.
Škoda sekunde, kaj šele minut ali ur razmišljanja o tem, kako nekaj "zbrati" in "doseči" nek "hero quest", na koncu za račun trgovca. Porabite ta čas zase in za bližnje, ne za te debilizme.
Naredite enostaven test: dva tedna prav nič en razmišljajte o cenah, popustih, karticah ali izbiri trgovine. Kupite le tisto, kar rabite in imate po možnosti na seznamu. Naj vam bo vseeno, kje in kdaj kupite.
Če še niste počeli tega tako, poskusite. Opazujte se, opazujte koliko manj je razmišljanja o faking trgovcih in boste presenečeni nad tem, koliko časa in energije vam srkajo ti vampirji.
Na koncu se pod črto ne splača. Vaš čas in notranji mir so daleč več vredni, kot nekaj teh nategunskih "prihrankov" - ki še to niso, ko pogledate koliko so vas še napeljali k večji potrošnji in k obiskom trgovin, ko sicer sploh ne bi šli vanje.
Škoda sekunde, kaj šele minut ali ur razmišljanja o tem, kako nekaj "zbrati" in "doseči" nek "hero quest", na koncu za račun trgovca. Porabite ta čas zase in za bližnje, ne za te debilizme.
Naredite enostaven test: dva tedna prav nič en razmišljajte o cenah, popustih, karticah ali izbiri trgovine. Kupite le tisto, kar rabite in imate po možnosti na seznamu. Naj vam bo vseeno, kje in kdaj kupite.
Če še niste počeli tega tako, poskusite. Opazujte se, opazujte koliko manj je razmišljanja o faking trgovcih in boste presenečeni nad tem, koliko časa in energije vam srkajo ti vampirji.
Na koncu se pod črto ne splača. Vaš čas in notranji mir so daleč več vredni, kot nekaj teh nategunskih "prihrankov" - ki še to niso, ko pogledate koliko so vas še napeljali k večji potrošnji in k obiskom trgovin, ko sicer sploh ne bi šli vanje.
PacificBlue ::
To kar je Ales napisal + en dobra misel, ki nosi v sebi praktično rešitev, za vse tegobe, ki vas dajejo:
Everyday stay guard at the door of your mind.
Everyday stay guard at the door of your mind.
I’m out.
:3
:3
Ta "gamifying" nakupov si lahko zatakenjo nekam kamor sonce ne sveti.
Verjem da jaz kej velik ne razmišljam o tem . V petkih pač tist velk nakup nardim, ko je 10% dol pa še na 2 kartici koristim 25% kupon. Med tednom pa sam po kruh letim.
lambda ::
MacGyver141 je izjavil:
pa še na 2 kartici koristim 25% kupon
Ne reče se jim brez razloga Mečkator.
Univčevanje kuponov je precej hitro. Pika kartica je brezkontaktna, samo prisloniš kartico. Nobenega drkanja s telefonom ali čitalcem barkode.
Problem ‘Mečkatorja’ je bolj v tem da so počasne blagajne. Poleg tega da izdelki niso standardizirani kot npr. v Hoferju in Lidlu, na blagajnah pogosto delajo kaki študenti ali tujci, ki robo slabo poznajo oziroma se jim ful ne mudi ker nimajo normativa, pa tudi konkretnega usposabljanja premalo. Je pa isto tudi drugje. Špar, Tuš (katastrofa ker so trgovine understaffed), Leclerc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posiljevanje s trgovinskimi aplikacijami (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 44689 (13431) | Tiger |
» | Mercator PikaOddelek: Loža | 4652 (804) | Magic1 |
» | Trgovinske kartice - prihranek ali nateg (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11457 (8257) | solatko |
» | V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13374 (9859) | mojsterleo |
» | Kartice ugodnosti - zakaj ne?Oddelek: Loža | 8462 (7018) | matobeli |