» »

Trgovinske kartice - prihranek ali nateg

Trgovinske kartice - prihranek ali nateg

1
2
3

gruntfürmich ::

kartic nimam (oz menda imam od merkurja), uporabljam pa šparovo ker jo ima partnerica. in tja tudi večinoma hodiva. jst je verjetno ne bi uporabljal, če mi partnerka ne bi tako naročila.

da bi pa z gotovino manj zapravil, pa po navadi pravijo potrošniške propalice ki so odvisne od nakupovanja nepotrebne krame. ima takega v službi, samo da se on tega ne zaveda in misli, da bi z gotovino kaj manj zapravljal. in misli da bi bilo bolje dobivati plačo v gotovini. pa mu rečem da lahko komodt plačo dvigne in ima gotovino, pa samo gleda kot tele v nova vrata...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

6bt9hmDwY ::

Oberyn je izjavil:

Se pravi, ni druge razlage, kot da trgovska podjetja te kartice uvedejo zato, da bi si zmanjšala dobiček. Ali pa če mogoče imetniki teh kartic zapravijo več, kot bi brez njih (torej nasprotno od 'prihranijo')? Ne ne, to ziher ne. Ali če pokupijo sranja, ki jih sicer nihče noče kupiti? Ki bi jih trgovec rad spravil s polic, pa ne grejo v promet in bi jih bilo treba odpisati? Ne, to tudi ziher ne. Se pravi, ni druge razlage kot ganljiva skrb za dobrobit splošne populacije.

Eh, kakšne domneve se tule vse ne berejo.

Trgovine uvedejo kartico zvestobe, da si jim bolj ZVEST in da prideš k njim trošit, ne h konkurenci - tukaj bi jaz predlagal čimveč kartic zvestobe potem, ne čim manj, da, ob upoštevanju sekundarnih stroškov, ugodno kupiš nujne artikle v različnih trgovinah!

Tisti popust je zanemarljiv za trgovce, ne pa tudi za kupce, itak delajo s 50% in višjimi maržami, nikakor z izgubo, glede na popuste v čase deflacije. Zdaj je, mimogrede, obdobje povišane inflacije. Na osnovi nakupovalnih profilov prodajalci ugotavljajo, kako in kdaj zastaviti posamezne kampanje. Nihče te pa ne sili, da kupuješ kaj, česar ne želiš. Razen, če si bolj labilne vrste... In varčne...

Vsak pa naj dela, kot misli, da je najbolj prmerno v posameznem primeru, tega se menda zavedamo?

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

Men se zdi nateg. Zakaj? Ker zbiraš pike in posledično več kupuješ. Recimo, dobiš dovolj pik da lahko kupiš posode za 50% ceneje. S tem nisi prišparal če jih kupiš, si več zapravil, ker si jih kupil

Jerry000 je izjavil:

Men se zdi nateg. Zakaj? Ker zbiraš pike in posledično več kupuješ. Recimo, dobiš dovolj pik da lahko kupiš posode za 50% ceneje. S tem nisi prišparal če jih kupiš, si več zapravil, ker si jih kupil

Misliš reči, TI jih zbiraš? Jaz jih ne. Imamo dovolj rangelj... In, mimogrede, tiste popustne ranglje, niso ne zelo kakovostne, ne zelo ugodne. Kot pravim, PRIMERJAJ CENE med trgovci in skozi čas. Izgleda, da se v tej temi bolj malo bere in veliko domneva.

Zanimivo, od vseh popustov vidite samo neumne ranjgle... No, saj indikativno pa res mogoče je...

Ja, ne sodite na druge po sebi.

Zgodovina sprememb…

jocoj ::

Nepotrebna krama, ki dela dodatno gnečo na blagajnah, saj vsaka tetka potegne to kartico ven, pa točke, nalepke, sličice...itd. Zato hodim izključno v Hofer in Eurospin, ki nimajo tega sranja.

jocoj je izjavil:

Hofer in Eurospin, ki nimajo tega sranja.

Ups, pazi, da te zavarovalnica ne spremlja, da ne bo posledic, če ne danes, pa čez 30 let :-)

MIHAc27 ::

Mene ne moti, če trgovina ve, da rabim v četrtek tortilje, v petek pa šteko toalet papirja. Konec konca, če to vedo bodo bolje pripravljeni z zalogo. Ponujali mi bodo več izdelkov, ki jih rabim in manj takih, ki jih nikoli ne kupim.

Si predstavljate personalizirano polico? Da so na njej izdelki, ki jih običajno kupujete? Ponavadi rabim 1h da obletim trgovino in vse najdem, tako bi pa nabral vse v 5 minutah.

Dokler informacije o kupcih zadržijo zase, in me z tem ne obremenjujejo (kot na primer zavarovalnice, ki parkrat letno težijo po telefonu) se ne sekiram preveč, če vedo kaj kupujem. Itak ne morejo vedeti, če sem izdelek porabil zase, mogoče za ženo, ljubico?

jocoj je izjavil:

Zato hodim izključno v Hofer in Eurospin, ki nimajo tega sranja.

torej v trgovine za reveže z najnižjo možno nekvalitetno robo.
tam res ne moreš pričakovati popustov...

Invictus ::

Kartice se splača uporabljati. Če že ne zaradi drugega,da jim ne puščaš denarja, če ni treba.

Sam hodim v več trgovin, pač glede na to kaj kupujem. Nič zvestobe tukaj...

V Leclercu se hitro nabere keš na tiste 20% na kartico produkte. Pa grem tja občasno, večinoma po ribe in sire.
Merkator mi je blizu, za male dnevne nakupe, večinoma kruh. Pa se nabere nekaj pik, in to precej hitro. Pokuriš 50 EUR za kak večji nakup.
Špar isto, včasih še ubodeš -25% za kak večji nakup.

Če nisi blazen potrošnik in kupuješ kar rabiš, ne vidim ovir za koriščenje teh kartic. Pa še včasih pokoristiš kak popust...

Osebni podatki? Fak no, če je to izgovor za nekoriščenje, potem lahko samo rečem, back to the cave...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

6bt9hmDwY je izjavil:

Tisti popust je zanemarljiv za trgovce, ne pa tudi za kupce, itak delajo s 50% in višjimi maržami, nikakor z izgubo...
ne biti tako siguren...

gruntfürmich je izjavil:

6bt9hmDwY je izjavil:

Tisti popust je zanemarljiv za trgovce, ne pa tudi za kupce, itak delajo s 50% in višjimi maržami, nikakor z izgubo...
ne biti tako siguren...

Glede česa? Da imajo 50% popuste v času deflacije?

da vsako stvar prodajo z (velikim) profitom.

gruntfürmich je izjavil:

jocoj je izjavil:

Zato hodim izključno v Hofer in Eurospin, ki nimajo tega sranja.

torej v trgovine za reveže z najnižjo možno nekvalitetno robo.
tam res ne moreš pričakovati popustov...

Ker si neizobražen, ti lahko povem, da lahko tudi v Hoferju kupim iste proizvode, kot v Mercarcatorju, če seveda hočem. Vendar nisem brand suženj zato jih načeloma ne kupujem. Želim ti pa veselo nakupovanje in oblico prihrankov s pikami pri Mercatorju in Sparu, kjer se prodaja samo prvorazredna roba.

jocoj je izjavil:

kjer se prodaja samo prvorazredna roba.

izključno to tudi kupujem.

gruntfürmich je izjavil:

Vsako pa res ne, tam, ko pa imajo 50% popuste, pa že. Saj tudi nikdar nimaš popusta 50% na vso robo, ŽAL! :-)

Trgovski centri še kar rastejo po Sloveniji, kar pomeni, da so se ali zakalkulirali in bo tam čez nekaj let trgovski center za duhove... Ali pa vedo nekaj, česar midva ne.

Kaj je, izgleda zaenkrat, bolj verjetno, še posebej v času povišane inflacije?

Zgodovina sprememb…

Yossarian ::

Phantomeye je izjavil:

Prihraniš in ne prihraniš. Veliko variabel.

Ali bi izdelek X kupil, če ne bi imel popusta? Če ja, potem prihraniš.
Če identičen izdelek brez popusta drugje stane enako kot "tu" s popustom, potem ne prihraniš.

Če porabiš več časa in bencina, da prideš v trgovino, ki ima popust, kot bi ga porabil za trgovino, ki je bližje in popusta nima, potem verjetno ne prihraniš (dovolj).

Če ti dejstvo, da trgovec v zameno sestavlja tvoj nakupovalni profil, ni pomembno - potem prihraniš.

tl;dr:

Če te je popust prepričal v nakup izdelka, ki ga zares nisi rabil, potem nisi prihranil.

Točno tako. Ne gledam, kdaj imajo kje popust, ampak ko mi v Šparu prodajalka reče, na kateri izdelek mi naj da popust, ali na najdražjega, seveda odgovorim z da.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

6bt9hmDwY je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Vsako pa res ne, tam, ko pa imajo 50% popuste, pa že. Saj tudi nikdar nimaš popusta 50% na vso robo, ŽAL! :-)

Trgovski centri še kar rastejo po Sloveniji, kar pomeni, da so se ali zakalkulirali in bo tam čez nekaj let trgovski center za duhove... Ali pa vedo nekaj, česar midva ne.

Kaj je, izgleda zaenkrat, bolj verjetno, še posebej v času povišane inflacije?

https://www.arte.tv/en/videos/095178-00...

bomo videl kako bo v prihodnje...

eni ja, eni ne.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

jocoj je izjavil:

kjer se prodaja samo prvorazredna roba.

izključno to tudi kupujem.
Ja vidim, Cedevita.:)):))

Webmojster ::

A res mislite, da so te kartice za to, da koristijo vam, kupcem in ne trgovcem? :)

Če ne bi koristile trgovcem, jih ne bi ponujali.

l0g1t3ch ::

Najbol smešni so predlogi, primerjaj cene izdelkov med trgovinami in kup tam kjer je najceneje.
En velik LOL.
Kot da nimam pametnejšega dela, kot gledat kje je ena stavr par procentov dražja/cenejša.

Ravno zato je špar kupon 10% popust na cel nakup edina zadeva ki jo koristim
- na voljo praktično vsak teden
- velja za cel nakup
- ni treba zbirat nalepk, pik, ...
- ni treba gledat kaj bom dal v voziček pa se odločat ali je v akciji al ni

Greš v trgovino, nabereš kar imaš na listku in je to to.

Sem prepričan sicer, da imajo trgovine te kupone, kartice, pike, nalepke,... zato da pod črto več zaslužijo ampak to ne pomeni, da jim to uspe na vsakem kupcu.
Če od 10ih kupcev 8im izpulijo nekaj dodatnega denarja, pri 2h pa nekaj zgubijo so pač še vedno na boljšem.

Lahko si pa tudi kot kupec na boljšem, če iaš nekaj pameti in discipline.

Smrekar1 ::

Hangman je izjavil:

Vsaka trgovina ima neko svojo kartico: Tuš klub, Mercator pika, Spar plus... Jih uporabljate?
Načeloma naj bi takšne kartice nudile nekaj popusta na (določene) izdelke. Koliko pa se da zares privarčevati?

Je kdo dejansko računal prihranek na letnem nivoju? Verjamem, da je v plusu trgovina, ker se bo stranka vračala zaradi določenih artiklov. Koliko pa je v plusu stranka?

Letni prihranek je 50-100 evrov, odvisno od trgovca in tvojih nakupovalnih navad.
To je tudi okvirna vrednost podatkov, ki jih veriga s pomočjo kartice zbere + prodajo zaloge, ki bi se jih težko znebili.

Ni nateg in tudi neko darilo dobrohotnega trgovca ni.

l0g1t3ch je izjavil:

Najbol smešni so predlogi, primerjaj cene izdelkov med trgovinami in kup tam kjer je najceneje.
En velik LOL.

Ko kupiš TV verjetno tudi ne, ali? Za špecerijo pa se res ne izplača. Res, če ne poznaš cenovnih agregatorjev, LOL, LOL. Ja, eni ste pač ogromno plačani, eni pa pač nismo. LOL.

c3p0 ::

Robocop1 je izjavil:

Jaz uporabljam samo kartice, ki prinašajo popust na izdelke. Grem na hitro blagajno, poskeniram kartico, poskeniram artikle in se čim prej poberem iz trgovine. Za artikle, ki imajo -25% popusta in ne vem kako hudo matematiko, moraš itak na blagajno, da ti blagajničarka to obračuna. Meni pa se ne da čakati (je treba cenit tudi svoj čas), zato izključno hitra blagajna.

Ne rabiš, tudi na hitri ti pač potrdi nakup.

Jaz koristim -25%. Če je planiran nakup kake dražje zadeve, se splača počakat tistih par dni, da je spet kupon na voljo. Za par deset centov popusta pa se niti ne ukvarjam s tem bonom.

MIHAc27 je izjavil:

Si predstavljate personalizirano polico? Da so na njej izdelki, ki jih običajno kupujete? Ponavadi rabim 1h da obletim trgovino in vse najdem, tako bi pa nabral vse v 5 minutah.

Si, a tega trgovci ne želijo, da boš vzel svoj liter mleka, kavo in kg čebule in letel ven. Zato so zadeve v trgovini strateško postavljene in boljše pozicije imajo tudi svoje cene.

Če rabiš le osnovno robo, potem moraš v čim manjšo trgovino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

6bt9hmDwY je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

En velik LOL.

Ko kupiš TV verjetno tudi ne, ali? Za špecerijo pa se res ne izplača. Res, če ne poznaš cenovnih agregatorjev, LOL, LOL. Ja, eni ste pač ogromno plačani, eni pa pač nismo. LOL.

Cela tema govori o špeceriji.
Tam te tudi agregatorji pa ne vem kaj ne rešijo, da boš hodil na 5 koncev da bo na konc par € ceneje ? Ne hvala.

Naslov teme je Trgovinske kartice - prihranek ali nateg...
Govori se o karticah in ugodnostih.
Ne glede na vrsto izdelkov.
Ker v trgovinah prodajajo tudi trajne dobrine, od tehnike do oblačil, čistil, posode, kozmetike, in še več se najde.
Ne boš verjel, tudi na njih veljajo popusti in trgovinske kartice.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

l0g1t3ch je izjavil:

- velja za cel nakup

Torej imajo zaradi kartic višje cene, vsaj 10 %, 100 % časa.

PrimoZ_ ::

starfotr je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

- velja za cel nakup

Odvisno s kom primerjaš.
Od merkatorja so cenejši že brez teh 10% popusta.

starfotr je izjavil:

Ja, zate pa mogoče res, uporabnika kartice pa ne....

Če pa ti uspe sinhronizirati kupce, pa lepo prosim.

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

Večina hrane iz trgovin mi ne paše, imam zdravstevne težave al sred noči mi potegne na slabost in slabše se očutim, kupujem sam osnovno hrano, olje, kis, polnozrnata moka, maslo, kvas....vse v Hoferju. tak da tiste kartice kr nej ma Mercator.

krempelj ::

Dajmo malo razmisliti. Trgovine se vrzejo v strosek izdajanja kartic in znizevanja cen izdelkov (da imajo kartice sploh kaksen namen).

Se pravi so v bistvu dobrodelne ustanove namenjene razdajanju svojega premozenja zato, da je kupcu bolje.

Ste prepricani?

Vam dam namig, trgovina/veriga izda kartico. Od kje pride kartica, kam gre vase soglasje za obdelavo podatkov. V podjetje, ki ima trgovino/verigo? Pobrskajte malo ;)

Vam dam se en namig, bolj iz "foha". Francl naredi internetno stran "popusil.si". Na njo, da google analytics, googlove oglase. Kam grejo podatki, kje po strani si brskal, katere clanke si bral, na kateri strani si bil (...)? Franclu? Tudi... ;)

In kaj naredi v obeh primerih "tisti drugi" prejemnik podatkov o nakupih, surfanju? Agregira jih, mar ne...

Koliko kartic trgovin, petrolov, zavarovalnic,... pa imate? Eno? Dve? Od vsega kar pride mimo, saj se splaca, morda?

No zdaj pa lahko ob novih spoznanjih pomislite, ali so vam kartice v koristi ali skodo in ali res kaj prisparate.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krempelj ()

krempelj je izjavil:

Dajmo malo razmisliti. Trgovine se vrzejo v strosek izdajanja kartic in znizevanja cen izdelkov (da imajo kartice sploh kaksen namen).

Se pravi so v bistvu dobrodelne ustanove namenjene razdajanju svojega premozenja zato, da je kupcu bolje.

Ste prepricani?

Vam dam namig, trgovina/veriga izda kartico. Od kje pride kartica, kam gre vase soglasje za obdelavo podatkov. V podjetje, ki ima trgovino/verigo? Pobrskajte malo ;)

Vam dam se en namig, bolj iz "foha". Francl naredi internetno stran "popusil.si". Na njo, da google analytics, googlove oglase. Kam grejo podatki, kje po strani si brskal, katere clanke si bral, na kateri strani si bil (...)? Franclu? Tudi... ;)

Nihče ne misli da so trgovine dobrodelne ustanove.

Samo je treba malo pomislit kako kritični so določeni podatki in biti realen. Pač jaz nimam roblemov če trgovina vidi kaj kupim pri njih 1x tedensko.
Ugotovili bodo da že 10 let kupujem praktično iste izdelke, da hodim v trgovino 1x tedensko,...
Pa verjetno jim bo algoritem reku da sem vegan ker nikoli ne kupujem mesa, kar seveda ni res :D

Aja pa imajo moj naslov kjer že dolgo ne živim več.

Več naredim za mojo zasebnost s tem da ne uporabljam google sledilne naprave, nimam gmaila, ne uporabljam windowsev, nimam raznih "pametnih" hišnih asistentov, ...

Je pa res, jaz imam 1 (eno) kartico.

Če bi jih 10, bi se iz tega že marsikaj več videlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

krempelj je izjavil:

Ste prepricani?

Trgovina te s kartico zvestobe veže nase za to, da pri njej porabljaš denar, ne pri konkurenci. Zato ti mora nekaj dati v zameno. Rešitev za potrošnika je, če ni bolestno škrt (prostovoljno ali prisilno), samo pogojna zvestoba. Kot soforumaš navaja, tvojih podatkov ne preverjajo kaj posebej, ker je ena tvoja bistvenih skrbi.

Da pa se ne bomo ponavljali, trgovine ne prodajajo samo špecerije.

Ali junk fooda, ki ga zavarovalnice ne smejo nikdar videti, da ga ješ, ker... !?

Zgodovina sprememb…

6bt9hmDwY je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Misliš reči, TI jih zbiraš? Jaz jih ne. Imamo dovolj rangelj... In, mimogrede, tiste popustne ranglje, niso ne zelo kakovostne, ne zelo ugodne. Kot pravim, PRIMERJAJ CENE med trgovci in skozi čas. Izgleda, da se v tej temi bolj malo bere in veliko domneva.

Zanimivo, od vseh popustov vidite samo neumne ranjgle... No, saj indikativno pa res mogoče je...

Jaz jih zbiram? Ok...nisem vedel da jih zbiram. Lahko vprašam katere nalepke zbiram? Ker jaz nimam nič doma, mogoče pa ti veš :)

Jerry000 je izjavil:

6bt9hmDwY je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Jaz jih zbiram? Ok...nisem vedel da jih zbiram. Lahko vprašam katere nalepke zbiram? Ker jaz nimam nič doma, mogoče pa ti veš :)

Ti, Jerry000, si napisal "Ker zbiraš pike in posledično". Jaz osebno jih ne zbiram (prav odstopim jih drugim), torej domnevam, da sklepaš po sebi. Lahko pa se bolj eksaktno izraziš. Vem, da ne razumeš, nič hudega.

Pri Petrolu pa mi avtomatsko pripišejo, ko uporabim aplikacijo Na poti... Oh ne, pa kako!?

Zgodovina sprememb…

krempelj ::

l0g1t3ch je izjavil:

krempelj je izjavil:

Ste prepricani?

Samo je treba malo pomislit kako kritični so določeni podatki in biti realen. Pač jaz nimam roblemov če trgovina vidi kaj kupim pri njih 1x tedensko.
Ugotovili bodo da že 10 let kupujem praktično iste izdelke, da hodim v trgovino 1x tedensko,...
Pa verjetno jim bo algoritem reku da sem vegan ker nikoli ne kupujem mesa, kar seveda ni res :D

Več naredim za mojo zasebnost s tem da ne uporabljam google sledilne naprave, nimam gmaila, ne uporabljam windowsev, nimam raznih "pametnih" hišnih asistentov, ...

Se pravi, trdis, da je trgovina dobrodelna ustanova, ker tvoji podatki niso toliko vredni kot misli in jih preplacuje? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krempelj ()

krempelj je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

krempelj je izjavil:

Ste prepricani?

Se pravi, trdis, da je trgovina dobrodelna ustanova, ker tvoji podatki niso toliko vredni kot misli in jih preplacuje? :)

Ne trdim da je dobrodelna ustanova.
Jaz samo trdim, da se jim računica ne izide pri vsakem. V povprečju se očitno jim, sicer se tega ne bi šli.

Oz. mene ne moti če nekomu tretjemu posredujejo moj seznam kupljenih stvari. Večine analiz na podlagi tistega seznama so brce v temo, upam da se zabavajo... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: l0g1t3ch ()

Vball ::

Pri Sparu sem že nekajkrat opazil, da je imel artikel v "akciji" enako ali pa celo višjo ceno kot pred akcijo.

Zato pač ne kupuješ artiklov samo zato ker so v akciji, ali pa ker imaš ravmo -25% kupon in podobno.

Kupiš kar rabiš in uveljaviš -10% na cel nakup.
Pa prijazno odkloniš nalepke in kupone za razne neumnosti.

starfotr ::

Sicer pa, ko bi vi videli in vedeli kak vojaški sistem imajo v zokijevih lekarnah... Informacijski pooblaščenec bi skočil v luft.

Zaposleni pišejo komentarje v sistem.

"gospa je danes slabe volje, ima glavobol, zmedena je..."

Cel profil, dnevnik in kronologija posameznika.

Bemti farmacevtske jepke zvestobe.

6bt9hmDwY je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

6bt9hmDwY je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Ti, Jerry000, si napisal "Ker zbiraš pike in posledično". Jaz osebno jih ne zbiram (prav odstopim jih drugim), torej domnevam, da sklepaš po sebi. Lahko pa se bolj eksaktno izraziš. Vem, da ne razumeš, nič hudega.

Pri Petrolu pa mi avtomatsko pripišejo, ko uporabim aplikacijo Na poti... Oh ne, pa kako!?

Am...nikjer nisem ciljal nate. Sem pogovorno napisal. Če se najdeš v tem stavku, potem mogoče ti narobe razumeš ali pa iščeš pozornost kar se mi pa ne da. Po sebi težko sklepam ker ne zbiram.

mihagr ::

No pa še jaz pristavim svoj lonček.
Imam in uporabljam vse tri kartice Mercator, Spar in Tuš. Predvsem in samo za to, da lahko porabim 25% popust na en izdelek. Spar-ovo in Tuš-evo uporabim celo obe, mojo in ženino.
Uporabim pa jih za točno določene izdelke. Paket alpskega mleka, paket Donat mineralne vode, zobna pasta Sensodyne, dnevna krema Revital -za ženo, potem Medexov Propolis, pa cvetlični ali gozdni med,
ribe, pa še kaj bi se našlo. Če veste cene za te stvari, potem tudi veste, da zapravim kar precej manj.
Koliko pa zapravim manj, pa lahko vidite na vseh računih. Mercator ima to izraženo v pikah, Spar direktno v € za takratni nakup in vsoto v letu, Tuš pa v dnar-ju koliko ga je na kartici, itd....

Sedaj pa če imajo, znajo in hočejo uporabijo moje podatke, ali pa ne me nič ne briga!

Zimonem ::

Ni nateg , ampak preizkušen mehanizem , da te vežejo nase. Racionalnih kupcev ni 1/4 . Pri ostalih pa profilirajo. Če malo pobrskaš najdeš identične izdelke v rangu cene , katero dobiš tam s popustom. Naj gre za televizije ali wiski. Ljudje se navadijo potem jih pa imajo. Prihranka pa sploh, če kupuješ robo izven njihove franšizne znamke(ali so pod trgovsko mrežo) ni.
Oz so Lidlu, hofru , ... Cenejši če vzameš primerljivo robo tam.

korenje3 ::

kuall je izjavil:

jaz sem prišparal 500€ zarad uporabe špar kartice lani

"prišparal". misliš za 500€ so te manj nategnli?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Groot ::

Zimonem je izjavil:

Ni nateg , ampak preizkušen mehanizem , da te vežejo nase. Racionalnih kupcev ni 1/4 . Pri ostalih pa profilirajo. Če malo pobrskaš najdeš identične izdelke v rangu cene , katero dobiš tam s popustom. Naj gre za televizije ali wiski. Ljudje se navadijo potem jih pa imajo. Prihranka pa sploh, če kupuješ robo izven njihove franšizne znamke(ali so pod trgovsko mrežo) ni.
Oz so Lidlu, hofru , ... Cenejši če vzameš primerljivo robo tam.

Opravim cca. 80% nakupov v Hoferju, ampak trditi da je tam vedno ceneje je pa kar daleč od resnice. Sploh Hofer je v zadnjem letu kar agresivno podražil precej svojih izdelkov. Večina sadja je v Hoferju pogosto dražjega, kar je posledica načina pakiranja (izgleda poceni, ampak kaj ko je cena na kos ali pa za 200g). Pač je potrebno biti pozoren kaj kupiš kje.

Podražili so povsod. Sicer sadje bolj malo kupujem. Doma precej pa takrat ko rodi precej bolj polno od trgovinskega.

FrRoSt ::

starfotr je izjavil:

Plačevanje z gotovino dokazano pomeni prihranke. Plačilo s plačilno kartico je najslabša odločitev za potrošnika, ker potem brezglavo zapravlja.

:O

Mislim, da so v igri tiste kartice prodajalcev, Šparkartica, Pika, dm, Le Clerk,.... ki ti na nekatere izdelke nudijo popuste! Če njihove kartice nimaš, popusta ne moreš vnovčiti in ti ga pri blagajni ne odbijejo! ;)

To je vsa umetnost 8-) teh blagovnih kartic!

Niso pa to bančne plačilne ali kreditne kartice ali gotovina!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

FoxKnox ::

Največji prihranek pri popustih, ne glede kakšen, 10% na nakup, 25 % na izdelek ali joker 10 do 99 %, ustvariš, če teh popustov ne izkoristiš. 100% .prihranek.

Pa saj je preprosto
https://www.pekarna-pecjak.si/produkt/d...

https://trgovina.mercator.si/market/izd...

Načeloma če se zmeniš za dostavo je vedno ceneje od "popustov".

Podobno wiski , televizije ali kar koli drugega. Jasno pa da ne boš cel dan čakal kdo kdaj kaj pripelje. Ampak v glavnem so tisti popusti... Denar v žep trgovini.

mihagr ::

FrRoSt
tole si napisal "Niso pa to bančne plačilne ali kreditne kartice ali gotovina!"
Motiš se, Mercator zelena je plačilna in lahko rečeš kreditna, ker plačaš nakupe enkrat mesečno in je tudi zares kreditna, ker lahko z njo v Mercator tehniki kupiš stvari na kredit, celo na 12 ali več obrokov.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitre blagajne Špar vs Mercator (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14224449 (15028) janezvalva
»

Kartice zvestobe raznorazne

454749 (2910) buttcrack
»

Amazon odprl prvo fizično trgovino brez blagajn (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7827420 (23837) SimplyRF
»

Ukinitev gotovinskega plačevanja (strani: 1 2 3 )

10525793 (22878) thramos
»

Kartice ugodnosti - zakaj ne?

458303 (6859) matobeli

Več podobnih tem