» »

Trgovinske kartice - prihranek ali nateg

Trgovinske kartice - prihranek ali nateg

1 2
3
»

kuall ::

korenje3 je izjavil:

kuall je izjavil:

jaz sem prišparal 500€ zarad uporabe špar kartice lani

"prišparal". misliš za 500€ so te manj nategnli?

ne vem o čem spet blodiš ampak brez kartice bi imel zdaj 500€ manj v žepu. kar konkreten znesek. oziroma sem šel lahko na ta račun na 10 masaž. če razumeš namen kartic jih lahko izkoristiš, če jih ne razumeš one izkoristijo tebe.

Zimonem ::

Prišparal napram redni ceni v dotični franšizi. Sicer pač ne.

solatko ::

Kar se tiče kartic zvestobe, se mi zdi, da jih je prvi uvedel M, potem Špar in Leclerc,.... Bistvo pri pametnih potrošnikih je, da lahko v letu, s pametnim izborom izdelkov (katere bi v vsakem primeru kupili) zapravite veliko manj, kot bi sicer in so letni prihranki pri tem kar visoki. Način privabljanja kupcev marketov je, da vsak teden ponudijo nekaj izdelkov, tako poceni, da še nabavne cene ne pokrijejo, ker računajo, da bojo kupci kupili še vse drugo, ki je praviloma dražje, kot pri konkurenci. Če si pravi kupec, se prvi nakup naredi doma, s spiskom potrebnega, potem se pogleda kataloge, internet,... in naredi načrt nakupov za določeno obdobje - teden, dva, mesec in pri večjih zadevah leto ali več. Recimo en čisto preprosti izračun - pri leclercu sem nabavil PC i7, 1366 PCX za 600DEM (najcenejša varianta, nakupa po delih, je takrat znašala 1200DEM, polna cena je bila 999DEM). Torej iz enega nakupa, sem dobil za 399DEM gotovine na kartici, s katero sem kupoval meso, ko je bilo 25% ceneje, pralne praške s 30%+ popusta, glede na to, da sem nakupe beležil, mi je tak nakup omogočil skupaj preko 550DEM prihranka, na stvareh, ki bi jih v vsakem primeru kupil. V novejšem času, sem nabavil 4.-i prenosnike i5, znamk DELL in LENOVO s 50%-ti popusta na ceno, ki je bila cca 10%-ov višja, kot pri najcenejšem spletnem ponudniku, torej 40%-ov čistega prihranka. V Šparu, vsak treden izkoristim 10%, in 25% na en izdelek, letno zapravim cca 600€ manj. Vedno pa kupim tisto, kar imam na listku in čisto nič drugega, ne glede na tekoče akcije.
Je pa res, da jih veliko pade v potrošniški mlin in trošijo nenormalno, za stvari, ki se potem povaljujejo doma, samo zato, ker je bila akcija. Kupončke sem zbiral na začetku, ko si v Šparu za določeno število le-teh, dobil izdelek gratis, ko so začeli s prodajami z "ogromnimi" popusti, sem to nehal, oziroma, sem tiste kupončke dal naslednjemu, veseli kot pajk. Ravno tako ne pobiram tistih listkov, ki pridejo ven pred ali za glavnim računom, ne glede na to, kaj je gor. M kartico sem nabavil nazadnje, ker sem pač imel to v bloku, nisem pa nikoli nabral več kot za 5E vračila in seveda 25% na en izdelek. Če ti je znano, kako deluje trgovec, lahko veliko koristiš razne popuste na karticah. Recimo 25% na 5 kil goveje pljučne ali rostbifa je kar konkreten, na kakšen karton vrhunskega vina ravno tako,....

kuall - Zakaj povsod klatiš neumnost. Preden začneš skenirat (ali blagajničarka) skeniraš kartico in na enem računu ne moreš uveljavit 3-eh popustov, moraš naredit tri račune.

strawman - Važno, da nisi poznan na FB in drugih socialnih omrežjih. Povsod plačuješ z gotovino? Takoj, ko uporabiš kakršno koli plačilno kartico, vedo vse o tebi in imajo podatke, kaj si kupil, popuste pa pametni ne marajo, a ne.

Inventorista - Še en, ki uporablja Android telefon in skriva osebne podatke trgovcem, seveda v svojo škodo:D

Phantomeye - In kaj trgovec profitira s temi podatki, to ni Google, ki od osebnih podatkov živi in ima vpogled tudi v vaše bančne transakcije (zato so vsi programi za Android in Apple) za M$ pa ne.

Mike_Rotch - Si jo šenkal z nakupom pametnega televizorja, Apple-Android telefona,.... za napravo si celo plačal več, kot je vredna.8-)

antrim - Potem si v Šparu zapravil 14k€. Imaš morda lokal?

oemdzi - Hofer in Lidl imata slovenske izdelke veliko dražje, kot M, najcenejši je Špar. Avstrijsko drugorazredno robo, pa lahko požrejo kar doma. Te dve trgovini obiščem samo ob prodaji kakšnih tehničnih proizvodov, česar je pa vsako leto manj. Na zadnje sem v Hoferju vzel 12 kuhinjskih krp (kvalitetnih) za nekaj € in šel sem samo po to.

NiggerBob - Če bi stvar vseeno kupil po polni ceni, potem s popusti vsekakor prišparaš, če pa kupiš zato ker so ceneje pa zapraviš več, kot si imel namen.

starfotr - Plačevanje z gotovino, če zato ni popusta, je znak, da nimaš nakupovalnih navad in kupuješ stihijsko pa še starokopiten si. Tudi položnice plačuješ z gotovino na banki? Najbolj ekonomično lahko kupuješ preko spleta, danes recimo sem za en artikel prišparal veliko, namesto 417€ v MB, sem na Vrhiki dobil enako, iste kvalitete in istega proizvajalca za 130€. Razliko našel na netu, izdelek nujno potreboval in z benzom, ter kavicami (v LJ kavo pijem zastonj), kar konkretno prišparal.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

kuall - Zakaj povsod klatiš neumnost. Preden začneš skenirat (ali blagajničarka) skeniraš kartico in na enem računu ne moreš uveljavit 3-eh popustov, moraš naredit tri račune.

to, da jih uveljavim na 1 računu si si izmislil podobno kot si si izmislil, da cepiva ne delujejo. pač možgani od solatkota tako delujejo.

Zimonem je izjavil:

Prišparal napram redni ceni v dotični franšizi. Sicer pač ne.

u spar grem kr rad in bi hodil v njega tudi če ne bi bilo kartic. se mi zdi kar se okolja tiče malo na višjem nivoju kot kak lidl ali eurospin. kar se izdelkov tiče pa ne vem, najbrž so enaki. najbrž z višjo ceno res plačujemo samo lepšo trgovino in počasnejše blagajničarje. kar je čist legitimno, saj tudi ko greš v gostilno ali hotel pogosto plačaš okolje ne pa nujno hrane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

V-i-p ::

Kartice so nateg za tistega, ki jih ne zna prav uporabljat. Drugi kaj prihranimo. Tuš: striktno za "mojih 10" in 25% popust v torek in četrtek (dve kartici v gospodinjstvu). Potem Tuš drogerija za -25% spet isto, pač po potrebi, Mercator -25% na izdelek petek in sobota, spar -10 na skupni znesek, itd... ko vidim, da bo zmanjkalo recimo zobne paste, ne letim v ponedeljek ponjo, če jo lahko v torek dobim za 1,50€ ceneje kot je redna cena. V četrtek pa recimo vzamem na -25% prašek, itd... pač tisto kar je dražje, drugače je za kak sendvič pa pir niti ne pokažem, brez veze :). V mečkatorju pa pike nabijaš. Za 250 zapravljenih evrov dobiš pet evrov na kartico. Tja pa itak bolj redko zavijem. Razen spet, če ni kaj takega za vikend kar se rabi pa vzamem na -25%.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kuall - Potem pa napiši, da opraviš tri nakupe s tremi različnimi karticami. Še vedno je opisani post bedast.

V-i-p - Tuš je trgovnia z najslabšo robo in najvišjimi maržami od vseh trgovcev, ki delajo v SLO. Njihova drogerija ima v glavnem robo iz vzhodnih držav, ki je po kvaliteti najslabša, med boljšimi je Muller, ki ima vso robo narejeno v Nemčiji ali Sloveniji, cene pa niso nič višje, kot v Tuševi. DM ima mešano malo vzhodne in nekaj nemške, so pa nekateri izdelki njihove blagovne znamke, kvalitetni in cenovno ugodni, po zatrdilih uporabnic.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

kuall - Potem pa napiši, da opraviš tri nakupe s tremi različnimi karticami. Še vedno je opisani post bedast.

nič ni bedast. bedasti so tvoji vraževerni možgani, ker delajo kar neke napačne sklepe na pamet. če bi bili za kaj bi se mi zdaj opravičil, ker si me po krivem obtožil.

V-i-p ::

solatko, dm sem pozabil, ga mam tudi rad :). Ampak je cena do centa ista kot v tuševi drogeriji, pa tam vzamem na -25%. Drugače se pa strinjam, ima dm kar fajn robo, hodim tja, jap.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

starfotr ::

solatko je izjavil:

starfotr - Plačevanje z gotovino, če zato ni popusta, je znak, da nimaš nakupovalnih navad in kupuješ stihijsko pa še starokopiten si. Tudi položnice plačuješ z gotovino na banki? Najbolj ekonomično lahko kupuješ preko spleta, danes recimo sem za en artikel prišparal veliko, namesto 417€ v MB, sem na Vrhiki dobil enako, iste kvalitete in istega proizvajalca za 130€. Razliko našel na netu, izdelek nujno potreboval in z benzom, ter kavicami (v LJ kavo pijem zastonj), kar konkretno prišparal.

Ne, položnice imam na direktno bremenitev. Ne rabim nobenih e-računov na mail in/ali v spletno banko. Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje odprl spletno oz. mobilno banko.

Seveda nakupujem tudi po spletu, saj nisem ravno prišel ven iz jame. Imam paypal in kartico vpisano v amazon, ebay in aliex. Ostalo po potrebi. Dovolj zame.

Kaj za vraga si kupil za 130 eur in kje? Torej so v MB nateguni ali ... ?

6bt9hmDwY ::

Heheh...

V-i-p - Vzemi v obeh trgovinah enak izdelek in primerjaj specifikacijo in proizvajalca, potem pa snemi pokrovček in primerjaj. Vsaj žena, mati, dekle ne bojo nikoli več kupile kozmetike v Tuš-u. Je podobna razlika, kot nakup praška iz MB Henkla in enak izdelek kupljen v A ali D.

starfotr - Preberi si svoj post še enkrat, kaj ti pove?
Gre za nek elektronski izdelek, ki ga nabavljajo preko dealerjev, možakar na Vrhniki pa je v tej nemški firmi delal 20 let in nabavi direktno pri proizvajalcu. Ne niso nateguni, pač nabavijo kjer dobijo, dodajo svojo maržo in pride ven taka cena. To ni osamljen primer. Dokler na netu nisem našel njega, je bila najnižja ogledana cena 270€. Recimo cena TV aparata, ki sem ga nabavil pri madžarskem Extremu, je bila 50%-ov nižja, kot pri najcenejšem slovenskem ponudniku, pralni stroj, sem dobil pri zasebnem ponudniku v SLO za več kot 30%-ov ceneje, kot je bil pri drugem najcenejšem,...
Čisto vse te razlike najdem na internetu po vztrajnem iskanju, ker po navadi, najcenejši niso na prvi ali drugi strani iskalnika. Niti ne vem, kakšna je njihova poprodajna kvaliteta, ker se mi ni pač, do sedaj, še noben izdelek ni pokvaril v času garancije, po poteku pa so po navadi, najcenjši tudi tisti, pri katerih dobim proizvod najceneje, če le imajo v svoji dejavnosti tudi servis. Pri velikih, sem vsaj na računalniškem področju, moral vedno uveljavljati mednarodno garancijo proizvajalcev, saj so mi naši ponujali v zamenjavo slabše in cenejše nadomestke (HDD-ji, grafične kartice, matične plošče, napajalniki, volani, yoystik-i,..... pa tudi na avdio področju podobno).
Zato za nikogar ne dajem negativno mnenje, razen, če je prodajalec nesramen in nekooperativen.
Delo krepa človeka
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitre blagajne Špar vs Mercator (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14224449 (15028) janezvalva
»

Kartice zvestobe raznorazne

454749 (2910) buttcrack
»

Amazon odprl prvo fizično trgovino brez blagajn (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7827420 (23837) SimplyRF
»

Ukinitev gotovinskega plačevanja (strani: 1 2 3 )

10525793 (22878) thramos
»

Kartice ugodnosti - zakaj ne?

458303 (6859) matobeli

Več podobnih tem