» »

Dedovanje Avstralija?

Dedovanje Avstralija?

Marichka1 ::

Pozdravljeni!

Moja mama je izvedela da je njen, v Avstraliji živeči, oče(moj dedek) umrl približno leto in pol nazaj. Pred cca. 30 leti, ko se je sprl z mamino mamo(mojo babico), se je odselil v Avstralijo in po tem ni bilo več nekekga kontakta, občasno je v alkoholiziranem stanju klical mojo mamo in se ji opravičeval.
Bil je nek podjetnik, mamo pa sedaj zanima kako in če sploh je upravičena za kakšno dediščino. Glede smrti uradno ni bila obveščena, niti povabljena na kakšno zapuščinsko razpravo.

Kako postopati v tem primeru? Se kontaktira kakšnega SLO odvetnika, ali AU ambasado v Sloveniji?

PersonaRuda ::

Ne vem, če je ravno forum primeren za to tematiko, ker obstaja 0,000001% možnosti, da je kdo kaj takega že doživel ne tem forumu. In ko je denar v igri aktiviraš vse mogoče, najprej odvetnika potem konzulat in tako dalje. Na forumu močno dvomim, da se bo za to tematiko dobilo kakšno drugačno informacijo kot ste že sami pomislili (odvetnik in konzulat).

Pa lep pozdrav in uspešno reševanje dediščine. Dedič pa je vsak potomec pokojnika (v kolikor jih ime) razen če je v oporoki drugače zapisano...

lolipop2 ::

Obstaja pa tudi možnost, da se bo podedovalo samo dolgove, glede na omembo alkoholiziranega stanja.

Invictus ::

A je sploh imel kaj za dedovat?

Če nista bila poročena, potem ni upravičena do ničesar.

Če se nista ločila, pa bi rada kaj dobila, je edini naslov kako avstralsko veleposlaništvo in odvetnik v Avstraliji. Kar pa zna biti drago. Ampak, glede na to, da na zapuščinsko ni bila vabljena, in če se je le ta že zaključila, tako ali tako ne bo dobila nič.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

delavec44 ::

Kaj ima veze, če sta bila poročena, če je dedič otrok?

Tudi po zaključeni zapuščinski se lahko prijavlja terjatve do dedičev.

Zgodovina sprememb…

jocoj ::

delavec44 je izjavil:

Tudi po zaključeni zapuščinski se lahko prijavlja terjatve do dedičev.

Po slovenski zakonodaji. Vprašanje kako je po avstralski, če je bil državljan Avstralije.

Najprej je treba nekako izvedeti, ali je sploh kaj premoženja, ali so ostali samo dolgovi.

mat xxl ::

Če bi, kaj bilo za dedovati, bi jih slovenski konzulat kontaktiral, tako pa verjetno ni nič, ali pa ni dedinja.

Ali pa je niso našli.

MIHAc27 ::

Do dediščine je opravičena, če je sploh kaj za dedovati je pa seveda drugo, pa če ni v oporoki komu drugemu vse prepustil.

Jaz osebno bi najel kakega detektiva, da preveri, a je imel kaj premoženja, novo partnerko, kake otroke - dediče pač.
Mogoče se da kaj izvohat že kar po telefonu (če je imel firmo, kake zaposlene,...) da se vsaj občutek dobi, a se sploh splača investirat v karkoli. Moja mama je na primer po svojem očetu dedovala celih 20€.

Pa lahko kot dedinja zaprosi sodišče za zapisnik zapuščinske razprave kjer bi bilo vse to razvidno? Oz. karkoli že imajo tam.

Avstralski konzulat, ali karkoli že imajo pri nas, je najbrž prava pot za to.

cvalsr ::

Invictus, motiš se.
Kaj ti bo avstralski konzulat pa odvetniki pa detektivi itd,
če imaš tule hordo zagnanih nakladačev, ki sploh ne poznajo ne situacije, ne avstralskih zakonov in niti pravniki niso, pa vse vedo in lahko svetujejo karkoli komurkoli. In nikoli se ne motijo, vedno imajo prav!
:))

valdo ::

Marichka1 je izjavil:

Moja mama je izvedela ...

Pri tem začneš ... tisti ki jo je o tem obvestil, sigurno in najlažje bo izvedel če je še kaj "sladkega"
Lp

Pobes ::

50 let niste vedeli za njega, sedaj ko je v igri denar (morebitni) pa je postal ubogi dedek kar zanimiva oseba.
Denar vedno reši vse zamere ;)

mat xxl ::

Je lep pregovor, še ohladil se ni, pa so se žlahtniki že scufali za dediščino .

Tidule ::

Invictus je izjavil:

Avstralski konzulat, ali karkoli že imajo pri nas, je najbrž prava pot za to.

Vidim da spet nakladas v temah, ki jim nisi dorasel. Avstralski konzulat se ukvarja s problemi avstralcev, ne pa s Slovenci.

Prvi naslov za ta vprasanja je nasa ambasada v Canberri. OP ni ne prvi ne zadnji, s tem vprasanjem. Seveda ambasada ne bo direktno resevala situacije, bodo pa imeli osnovne informacije kako k temu pristopit. Predvsem pa bo za zacetek bistveno cenejo kot odvetnik.

Tudi konzulat pri nas ima osnovne informacije kako naprej...

Tidule ::

Zakaj se se kar naprej oglasas ce sploh ne ves kaj je konzulat?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

PersonaRuda ::

Pobes je izjavil:

50 let niste vedeli za njega, sedaj ko je v igri denar (morebitni) pa je postal ubogi dedek kar zanimiva oseba.
Denar vedno reši vse zamere ;)

Ne vidim razloga zakaj se ne bi šlo po dediščino. Ata je naredil otroka in čeprav se je odselil je sedaj ta otrok (OP te teme) dedič razen, če je v oporoki zapustil premoženje komur drugemu. To se pa naj sedaj preveri kot tudi, če je ob smrti imel kaj premoženja.

Bud_Bundy ::

V naši vasi so eni prvič zvedeli za eno "teto iz Amerike", ko jim je zapustila denarja za eno solidno hišo. Navijam za OP hehe.

Zakaj eni navijate za to, da naj pusti vse pri miru, če je minilo 30 let in namigujete, da je OP koristoljuben? Jaz ravno obratno razmišljam. A je otrok prosil očeta, da ga je naredil? Je otrok kriv, da je nevreden oče spizdil in ga zapustil? Poleg dediščine bi bilo fer, da še vso zapadlo preživnino dobi.

ps. Vidim da me je kamiKaZaA že prehitel.

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Itak, par jurjev ne more odtehtati odsotnost očeta/dedka... ampak zakaj bi se jim odrekel.

Se pa bojim, če je bil še vedno pijanček, da verjetno ne bo kaj dosti za dedvat.

Pijanček s svojim podjetjem glede na post OP. Lahko ima nič ali ogromno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dedovanje. Kakšne so vaše izkušnje ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16126747 (16057) matobeli
»

Oporoka - dedovanje (strani: 1 2 3 )

13718228 (14505) sekvoja
»

Kdo plača pogreb? (strani: 1 2 3 )

13941366 (36119) Mehmed
»

Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )

17737116 (32230) erkgheoruugh

Več podobnih tem