Forum » Loža » Piramidna shema
Piramidna shema
LeQuack ::
Pokojninski sistem je npr. piramidna shema. Tisti ki so vstopili zgodaj imajo največ profita, vsaj dokler najdeš nove suckerje ki bodo vplačevali.
Quack !
DarwiN ::
Kripto? Sicer bolj ponzi, kot piramida.. Rešiš se pa tako, da kovance prodaš, dokler so še nekaj vredni. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Invictus ::
Piramidna, Ponzi shema, eno in isto sranje.
Pri kripto valutah imaš zaradi borze vsaj nekaj upanja da zaslužiš...
Pri kripto valutah imaš zaradi borze vsaj nekaj upanja da zaslužiš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
OutOfTheBox ::
Različen kanal, potencialna diversifikacija ljudi in s tem odgovorov. Kaj je narobe s tem da človek vpraša več ljudi?
user123456 ::
pokojninski sistem in centralno bančništvo- največji legalni komunistični ponzi shemi v zgodovini človeštva
Rešitev kako ubežati tej ponzi shemi?
sadove svojega dela ki jih hraniš v obliki komunističnih centralnoplanskih valut (evro, dolar, turška lira...) čimhitreje sproti pretvarjaš v tehnično najboljši in najbolj pošten denar kar smo ga imeli v človeški zgodovini (Bitcoin)
Rešitev kako ubežati tej ponzi shemi?
sadove svojega dela ki jih hraniš v obliki komunističnih centralnoplanskih valut (evro, dolar, turška lira...) čimhitreje sproti pretvarjaš v tehnično najboljši in najbolj pošten denar kar smo ga imeli v človeški zgodovini (Bitcoin)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: user123456 ()
delavec44 ::
Lesoto ::
Kripto? Sicer bolj ponzi, kot piramida.. Rešiš se pa tako, da kovance prodaš, dokler so še nekaj vredni. :D
Kaj kaj??
Ponzijeva shema
Ponzijeva shema (tudi Ponzijeva piramida)...
DarwiN ::
Bojda je razlika v tem, da piramida posameznika vzpodbuja, da privabi druge investitorje in bo imel od tega korist, ponzi sistem pa predvsem obljublja dobiček v prihodnosti in na tak način privabi suckerje.
Zelo podobno ja, ampak... nianse :)
Zelo podobno ja, ampak... nianse :)
You don't see faith healers working in hospitals
49106 ::
Pusti slovensko wikipedijo pri miru. Ključna razlika med Ponzi (Madoff) in piramidno shemo je v tem, da pri prvi novači eden oz izvorna skupina, ki potem investitorjem plačuje obresti s kapitalom novih prišlekov. Pri piramidni shemi novačijo novačeni in so neposredno plačani od tistih, ki so pod njimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Invictus ::
user123456 je izjavil:
pokojninski sistem in centralno bančništvo- največji legalni komunistični ponzi shemi v zgodovini človeštva
Pokojninski sistem ni komunističen, je nemški...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
story01 ::
kow ::
Kripto ni ne ponzi, ne piramidna shema. To smo ze 100x predelali na tem forumu. Ko recejo, da je kripto "ponzi", to samo pomeni, da besedo jemljemo po gostilnisko.. kot sinonim za "nateg".
user123456 je izjavil:
tukaj se ne strinjava zaradi tega ker pod besedo komunizem definirava drugače. Ti pod to besedo vidiš sitem ki je obstajal v vzhodnem bloku po drugi svetovni vojni do razpada sovjetske zveze (sepravi se omejič časovno in geografsko)...po tvojem razumevanju in definiciji komunizma imaš seveda prav.
jaz pa definiram komunizem kot centralizacijo moči, centralno planiranje, vsiljevanje s strani centra moči ...vse kar je nasprotje svobodni izbiri (prostemu trgu)...(npr pri moji definiciji je hitlerjev režim popolnoma enako komunističen kot je obstajal v vzhodnem bloku). Imamo ekonomijo kjer se vrednost meri v valuti ki je centralnoplanirana s strani ožje skupine ljudi (komunistična partija) o kateri na volitvah nimaš nobene besede...lahko glasuješ za leve ali desne monetarna oblast komunistične partije ostaja enaka in tako imamo sistemski komunizem iz katerega izhaja večina problemov o katerih se debatira v medijih, nerazgledani ljudje pa zato krivijo kapitalizem ki to seveda ni.
če se vrnem na pokojninski sitem, vsak zaposleni nima izbire ali si želi participirati v tej ponzi shemi ali ne zato je po moji definiciji komunistična shema.
Zgodovina sprememb…
Celsius, Hodlnaut. V obeh imel kar precej, na srečo potegnil vse ven preden so se začele težave (so bili neki indici). Res pa da je to goljufija in zavedno v piramidi oz. ponziju nisem sodeloval.
user123456 je izjavil:
user123456 je izjavil:
tukaj se ne strinjava zaradi tega ker pod besedo komunizem definirava drugače. Ti pod to besedo vidiš sitem ki je obstajal v vzhodnem bloku po drugi svetovni vojni do razpada sovjetske zveze (sepravi se omejič časovno in geografsko)...po tvojem razumevanju in definiciji komunizma imaš seveda prav.
jaz pa definiram komunizem kot centralizacijo moči, centralno planiranje, vsiljevanje s strani centra moči ...vse kar je nasprotje svobodni izbiri (prostemu trgu)...(npr pri moji definiciji je hitlerjev režim popolnoma enako komunističen kot je obstajal v vzhodnem bloku). Imamo ekonomijo kjer se vrednost meri v valuti ki je centralnoplanirana s strani ožje skupine ljudi (komunistična partija) o kateri na volitvah nimaš nobene besede...lahko glasuješ za leve ali desne monetarna oblast komunistične partije ostaja enaka in tako imamo sistemski komunizem iz katerega izhaja večina problemov o katerih se debatira v medijih, nerazgledani ljudje pa zato krivijo kapitalizem ki to seveda ni.
če se vrnem na pokojninski sitem, vsak zaposleni nima izbire ali si želi participirati v tej ponzi shemi ali ne zato je po moji definiciji komunistična shema.
Bitcoin tukaj ponuja rešitev kjer lahko vsak posameznih shrani vrednost svojega dela in ima na ta način brezpogojno obliko lastnine ki ne more biti ukradena na način da hko neka ožja skupina ljudi naprinta neskončno število teh enot in na ta način ukrade ostalim in arbitrarno obogati pa sebe in svoje prijatelje kot to funkcionira pri komunističnih valutah
LeQuack ::
Problem je ker se bitcoin ne uporablja več kot valuta, to so opustili. Zdaj je samo še neka številka na internetu ki gre gor ali dol.
Quack !
Problem je ker se bitcoin ne uporablja več kot valuta, to so opustili. Zdaj je samo še neka številka na internetu ki gre gor ali dol.
tranzicija na bitcoin standard se seveda nebo zgodila čez noč, to bo trajalo desetletja in s časom se bo tudi vse bolj uporabljal kot valuta. Trenutno se kot valuta uporablja samo v 1 državi (El Salvador)
Hočem povedat da ima tukaj vsak posameznik priložnost da shrani vrednost sadov svojega dela v obliki lastnine s katero lahko brezpogojno razpolaga. Seveda je to prostovoljna odločitev in lahko vrednost sadov svojega dela hraniš v komunistični valuti ki je inženirsko dizajnirana da krade vrednost od lastnika (inflacija). Sepravi pri komunistični državi gre vedno v smeri da država v prvi vrsti ustvari problem (npr centralno planirana valuta ki zgublja vrednost) potem pa se ponudi kot rešiteljica (neprostovoljna komunistična ponzi shema- pokojninski sistem)
in kot pri vsaki stvari- ljudje ki prej adoptirajo boljšo tehnologijo so v strateški prednosti pred ostalimi in tisti ki bodo za hrambo svoje onetarni energije adoptirali Bitcoin prej bodo seveda v monetarni prednosti pred tistimi ki hranijo monetarno energijo v komunistični valuti in pri tem konstantno monetarno krvavijo
Zgodovina sprememb…
Furbo ::
Kripto ni ne ponzi, ne piramidna shema. To smo ze 100x predelali na tem forumu. Ko recejo, da je kripto "ponzi", to samo pomeni, da besedo jemljemo po gostilnisko.. kot sinonim za "nateg".
Je pa moderna verzija manije čebulic tulipana.
Nima nobene uporabne vrednosti in ceno poganja zgolj in le pohlep.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
feryz ::
Seveda je kripto ponzi, kaj drugega pa naj bi bil. Ko je raja navalila, se je poplačevalo tiste, ki so prvi navalili noter. In so se drli, da bodo vsi imeli lambote. Kar je, seveda, utopija.
Zdaj, ko je zmanjkalo kelnarc in snažilk, si ga podajate med sabo in rezultat je tak, kot je. Niti inflaciji ne more slediti.
Mogoče pride dan, ko boste ponovno navlekli nove žrtve, ko poplačajo stare kredite in bo šlo spet navzgor. Vsi na to računajo. Ampak nikoli več toliko, kot je že šlo.
Zdaj, ko je zmanjkalo kelnarc in snažilk, si ga podajate med sabo in rezultat je tak, kot je. Niti inflaciji ne more slediti.
Mogoče pride dan, ko boste ponovno navlekli nove žrtve, ko poplačajo stare kredite in bo šlo spet navzgor. Vsi na to računajo. Ampak nikoli več toliko, kot je že šlo.
Magic1 ::
Jaz dam danes 2000% retrun, samo do polnoči, potem pa 10%. Navali narode............................ Sarcasm off.
Magic
FrRoSt ::
Je pa moderna verzija manije čebulic tulipana.
Nima nobene uporabne vrednosti in ceno poganja zgolj in le pohlep.
NO, vsaj komunajzerska valuta niso bile te čebulice!
Bi bilo pa zanimivo slišati od njihovih lastnikov, kaj bi si mislili o tem!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
FrRoSt ::
Je že kdo nasedel piramidni shemi, in postal del nje? Če ja, kako ste se je rešili?
Vedno imaš (določena) tveganja! Ta tveganja moraš prepoznati in jih upoštevati. Se naučiš, vedno!
Zato toliko povdsrjajo, da nikoli ne stavi samo na enega konja oz. NE imej vseh jajc v isti košari!
Vsaka piramida ali ponzi ima seveda tudi svoje zakonitosti. Nekatere so dolge in počasne, druge pa kratke.
Iz vsake piramide oz ponzi sheme se da seveda tudi izstopiti ali zmanjšati izpostavljenost. To ni noben problem!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Kripto mesi ::
Seveda je kripto ponzi, kaj drugega pa naj bi bil. Ko je raja navalila, se je poplačevalo tiste, ki so prvi navalili noter. In so se drli, da bodo vsi imeli lambote. Kar je, seveda, utopija.
Kripto ni ponzi, ce si preneumen, da bi to razumel, ti pa zal ni pomoci.
Gregor P ::
Herbalife. So zelo živahni tudi v Sloveniji.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
bopexa ::
user123456 je izjavil:
Ti nič ne definiraš nekaj po svoje, ker potem pride do zmede. Kaj je komunističen sistem je jasno in že davnaj definirano. Kakor tudi ostale besede, ki so namenjene splošnemu sporazumevanju in takoj, ko začne nekdo dovolj nor, spreminjati pomene, potem postane bela barva črna, dan noč in ti - komunist, ZDA pa pingvini. Tako, da STFU s svojimi definicijami, ker so maksimalna neumnost, kar si jo lahko izmisliš in onemogočajo normalno komunikacijo, zato imamo SSKJ. Da je pravnikom jasno kaj je bilo v določenem obdobju napisano v zakonu / pogodbi, si predstavljaš tvoje Novarek tolmačenje besed v pogodbah? Lahko kar civilizacijo končamo. Zato se lepo nauči, kaj je komunizem, kaj socializem (tukaj sem videl, da imajo razni zagnanci strašne težave, preprosto so preveč omejeni, da bi razumeli) in uporabljaj besede takšne kot so splošno definirane, ne kot 2 letni otrok, ki mu je "babababa" vse od tega, da je lačen, posran in babica. Če je beseda, kot npr. komunizem, pretežka za razumevanje definicije, se ne delaj pametnega ampak je preprosto ne uporabljaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bopexa ()
Oz. če še vedno ne razumeš, jaz pa "pokojninski sistem" definiram kot "dateljnove poganke na Borneu", zato je vse kar si o njem napisal neumnost in off topic, ne pogovarjamo se o botaniki. /s Facepalm. Dvojni.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Avenger ()
Uporabniško ime bopexa
Čas prve prijave 01.01.2024 05:51:32
Dajte nehat vsako temo uničevati s temi novimi trol računi. Če nisi toliko pošten, da uporabiš svoj račun, potem tudi kredibilnost tvojega pisanja pade na 0.
Če pa ne moreš uporabiti svojega računa, pa tudi nekaj pove.
Predvidevam, da bo sedaj čez 5 min odgovoril, da to sploh ni pomembno in ostalo nakladanje, kar je že modus operandi, po moje vedno istega osebka.
Dajte nehat vsako temo uničevati s temi novimi trol računi. Če nisi toliko pošten, da uporabiš svoj račun, potem tudi kredibilnost tvojega pisanja pade na 0.
Predvidevam, da bo sedaj čez 5 min odgovoril, da to sploh ni pomembno in ostalo nakladanje, kar je že modus operandi, po moje vedno istega osebka.
Uporabniško ime bopexa
Veš, bebec zblojeni, ki ocenjuje tekst na podlagi časa prijave (pač klasični slo-tech idiot), nekateri ne moremo imeti svojega računa, dokler se Bluefish ne stegne, kar mu od vsega srca želim za 2024.
Mi je pa zanimivo, da vas ta čas prijave tako zelo boli, da ne gre za primer tatu, ki ga je ves čas strah, da mu bo kdo kaj ukradel? V prenesenem smislu, se razume.
Če pa imaš kakšen kontraargument, ki je povezan z napisanim, pa le povej.
Sicer vem, da nimaš, ker bi izpadel še bolj zabitega od user123456, zato pa se zatekaš k ad-hominemom. Ker kao, zaradi časa prijave nimam prav.
Zgodovina sprememb…
49106 ::
Uporabniško ime bopexa
O, kako prav si imel
bopexa
Mene pa tehnično zanima, kako te lahko skos briše in izbrisuje?
Saj ne izbriše. Onemogoči mi pisanje, povsod. Slo-tech se trži preko števila svojih uporabnikov in bilo bi ekonomsko neupravičeno, da bi jih brisali. Samo oglaševalce nategujejo, ko trdijo koliko uporabnikov imajo, dejansko pa jih ni niti 10% tega kar trdijo.
Uporabniško ime bopexa
O, kako prav si imel
O trolček, že nazaj?
Zgodovina sprememb…
feryz ::
Kripto mesi je izjavil:
Kripto ni ponzi, ce si preneumen, da bi to razumel, ti pa zal ni pomoci.Ne, kripto ni ponzi. Za njim stojijo desetine, stotine milijonov delavcev, ki mu s svojim delom dajejo neko vrednost. Tako kot fiatu, delnicam in podobnim papirjem.
Res sem preneumen, da bi to dojel.
hojnikb ::
sj tudi fiat ni nič vreden, če mu nekdo ne daje vrednosti (ie, ga zamenja za nekaj drugega za neko vrednost). Fizična podlaga, tko kot za kripto, tudi pri fiatu ni nič.
Tko da res nwm, kako si lahko tko trd, da to dojemas kot piramido. Ali je vseskupaj piramida (fiat, delnice, kripto) ali pa nič. Nemore bit pa zgolj kripto, saj ni v ozadju en črni stric, k bo potegno vtičnico in nebo ničesar več; kot se lahko to zgodi pri dejanskih piramidah.
Ampak od boomerjov pričakovat, da bojo razumel "nove" tehnologije, je seveda nemogoče.
Tko da res nwm, kako si lahko tko trd, da to dojemas kot piramido. Ali je vseskupaj piramida (fiat, delnice, kripto) ali pa nič. Nemore bit pa zgolj kripto, saj ni v ozadju en črni stric, k bo potegno vtičnico in nebo ničesar več; kot se lahko to zgodi pri dejanskih piramidah.
Ampak od boomerjov pričakovat, da bojo razumel "nove" tehnologije, je seveda nemogoče.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
nejc_nejc ::
Pri tej novi tehnologiji se en Musk spomne in stvar zbezlja v eno ali drugo smer.
Res stabilna scena.
Res stabilna scena.
pri fiatu se pa ena mičkena vojnica zgodi, pa tut ni vredno nič.
Al ti pa reče poglavar: "pebi, vsi k mate več k 10kEUR na računu, lahk dvignete samo jurja na leto". "Gotovina je od jutri prepovedana".
Vsi ti scenariji so mozni, tko da se nerabimo pretvarjat, da je fiat rock solid stvar. Ker ni. Je made out of thin air, tko kot kripto.
Al ti pa reče poglavar: "pebi, vsi k mate več k 10kEUR na računu, lahk dvignete samo jurja na leto". "Gotovina je od jutri prepovedana".
Vsi ti scenariji so mozni, tko da se nerabimo pretvarjat, da je fiat rock solid stvar. Ker ni. Je made out of thin air, tko kot kripto.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
nejc_nejc ::
Ja sam vojnica se ne zgodi tako, da sem zjutraj z levo nogo vstal, aja še vstat ni treba sam na FB objavim......
Dej ne bodi nerealen in ne primerjaj bančnih sistemov, pa kakršni so pač so, z neko meglo v kripto svetu.
Dej ne bodi nerealen in ne primerjaj bančnih sistemov, pa kakršni so pač so, z neko meglo v kripto svetu.
Bančni sistemi so čisto ista megla kot kripto, samo bistveno več ljudi verjame v njihovo stabilnost. Pa seveda, bančne sisteme je bistveno lazje regulirat in nadzorovat.
#brezpodpisa
sj tudi fiat ni nič vreden, če mu nekdo ne daje vrednosti (ie, ga zamenja za nekaj drugega za neko vrednost). Fizična podlaga, tko kot za kripto, tudi pri fiatu ni nič.
Ne vem sicer kaj imajo boomerji veze ampak poglejva.
V Ponzi sheme oz. piramidah (trapezih,...) je bistvo, da tisti, ki prvi pridejo profitirajo na račun tistih, ki pridejo zadnji - kar se lepo kaže, ko takšni, ki ste prišli zadnji, z muko prepričujete in iščete nove naivce, da ne obvisite s kupom ničvrednih številk.
Kako to deluje pri fiatu, boš pa moral razložiti, ne vidim povezave, ampak mogoče sem pa kaj spregledal.
Ja sam vojnica se ne zgodi tako, da sem zjutraj z levo nogo vstal, aja še vstat ni treba sam na FB objavim......
Bitcoin ima visoko ceno transakcije zadnji mesec in je pač malo bolj siten, ko se mu ne splača prodajat, vrednost pa pada.
Zgodovina sprememb…
V Ponzi sheme oz. piramidah (trapeziv,...) je, da tisti, ki prvi pridejo profitirajo na račun tistih, ki pridejo zadnji - kar se lepo kaže, ko takšni, ki ste prišli zadnji, z muko prepričujete in iščete nove naivce, da ne obvisite s kupom ničvrednih številk.
Tebi očitno ni jasna ponzi shema. Ponzi shema je zgolj to, da imaš nek neobstoječ produkt ali "moznost" zasluzka. In ker tisti, ki je "višje" v "piramidi" pač ima več šanse da kaj dobi.
Če janezek reče da ima idealno šanso za zasluzek. Sam jurja mu daš in ti da dva. Ok, janez bo dobil še 2 k mu bota dala jurja in bo tebe plačal. Ponovi isto zgodob, sam globje dol. Dokler vsi plačujejo, imajo tisti visje vedno zasluzek. Ampak produkta tle NI.
Kripto je pa tako kot vsak drug asset. Ga je omejeno število. In če hočeš met ta asset, pač plačaš trzno ceno. Več ljudi k hoče ta asset, več je vredn. Ker za razliko od piramide, ima bitcoin vsaj uporabno vrednost v obliki plačilnega sredstva.
Jasno pa je, da so tisti, ki so prvi kupl takšn asset, pač kasneje lahko velik profitiral. Ker na začetku noben ni verjel v bitcoin, posledično tudi ena enota bitcoina ni bla vredna skoraj nič. Zgleda čemu podobno? Hint: delnice čisto frišnih podjetji.
Tko da tle velike povezave z piramido ne vidim, vsaj ne v tradicionalnem smislu.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Če janezek reče da ima idealno šanso za zasluzek. Sam jurja mu daš in ti da dva. Ok, janez bo dobil še 2 k mu bota dala jurja in bo tebe plačal. Ponovi isto zgodob, sam globje dol. Dokler vsi plačujejo, imajo tisti visje vedno zasluzek. Ampak produkta tle NI.
Seveda je. Produkt je obljuba za zaslužek, enako virtualna kot kripto. Nateg je pa enak.
Ne, to seveda ni res. Pri kritoju ni nobenih obljub o bajnem zasluzku. Nwm kje si to idejo pobral.
Al ti mogoče malo mešaš dejanske kritpo valute z tistimi scam valutami (mcoin in podobno) kjer dejanski kripto kovanc nikol ni obstajal, ampak je bla to samo krinka za čisto klasičn ponzi.
Al ti mogoče malo mešaš dejanske kritpo valute z tistimi scam valutami (mcoin in podobno) kjer dejanski kripto kovanc nikol ni obstajal, ampak je bla to samo krinka za čisto klasičn ponzi.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Ne, to seveda ni res. Pri kritoju ni nobenih obljub o bajnem zasluzku. Nwm kje si to idejo pobral.
Al ti mogoče malo mešaš dejanske kritpo valute z tistimi scam valutami (mcoin in podobno) kjer dejanski kripto kovanc nikol ni obstajal, ampak je bla to samo kripta za čisto klasičn ponzi.
Saj kripto kovanec nikjer ne obstaja. Je neka virutalna neumnost, ki brez naivcev nima nobene vrednosti. Oz. ima celo negativno realno vrednost zaradi vsega štroma, ki gre v njega.
Seprav nimaš pojma. Čisto enako lahko rečeš za evrski bankovec. Brez naivnezov, ki verjamejo v njegovo vrednost, nima nobene vrednosti. Celo negativno vrednost ma, ker tudi za izdelavo in preklado bankovcev porabiš precej energije, štroma in človeških ur.
Vidiš kako neumna je tvoja izjava?
Vidiš kako neumna je tvoja izjava?
#brezpodpisa
Seprav nimaš pojma. Čisto enako lahko rečeš za evrski bankovec. Brez naivnezov, ki verjamejo v njegovo vrednost, nima nobene vrednosti. Celo negativno vrednost ma, ker tudi za izdelavo in preklado bankovcev porabiš precej energije, štroma in človeških ur.
Tega ne vidim, ne samo to, vidim, da kriptovalutaši na koncu menjavate prodane kriptovalute za evrske bankovce. Po drugi strani pa vidim huda nihanja pri kriptovalutah na dnevni ravni. Očitno mu ne zaupate. Brez nihanj, bi dejansko kriptovalute imele vrednost in bile zelo koristne. Pa ste jih sami s svojim pohlepon naredili v orodje natega.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ustanovitelj OneCoina se je izrekel za krivegaOddelek: Novice / Tožbe | 8837 (5049) | c3p0 |
» | Kriptovalute še naprej padajo, podjetja odpuščajo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 37107 (23025) | kow |
» | Bitcoin spet blizu rekordov (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 47289 (37610) | GupeM |
» | Kaj bo prinesla regulacija kriptovalut? (strani: 1 2 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 16707 (14558) | dope1337 |
» | Kar gre gor, mora tudi dol: ether (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 40453 (34557) | Hair |