» »

Kako veš če ima avto dizel ali bencin motor?

Kako veš če ima avto dizel ali bencin motor?

1
2
»

PacificBlue ::

uomostolto je izjavil:

Verjetno za prihodnost. Biodizel, Etanol.

Pa H za vodik:>
I’m out.
:3

feryz ::

Moj je pa brez oznake na riti in nalijem kar čm.
Oz. vtaknem kar pusti vtakniti.

Ahim ::

damirez je izjavil:

1. Zvok motorja, dizli so precej bolj glasni in bolj grobo klenkajo, ampak če to ne ločiš gledaš naprej...
2. Dizli imajo večinoma malce večje prostornine, ne vem če je kje kaka 1.2 dizel
3. Dizli imajo ponavadi v imenu črko D bencinarji pa T
4. Piše na pokrovčku od tankanja
5. Ko odpreš pokrooček povonjaš, dizel precej bolj smrdi

https://avto-magazin.metropolitan.si/av...

Tale je imel 1.2 masino, v oznaki pa T in D (pa se I za povrh) 8-O

GupeM ::

Tudi jaz imam T in D. Pa še i za povrh. Za češnjo na vrhu pa še C, tako da lahko tankam karkoli. Bencin, dizel, plin ali štrom.

zobnik ::

Jaz mam 1.3 dizla fiat, ko si not sploh ne veš da maš dizla, od zunaj ga pa dobr slišiš, ni to švabski traktor ko se vse trese not

Anney ::

feryz je izjavil:

Moj je pa brez oznake na riti in nalijem kar čm.
Oz. vtaknem kar pusti vtakniti.

Itak ni važno ali je srednji ali tič, samo da dobi, kar želi.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

d4vid ::

damirez je izjavil:

3. Dizli imajo ponavadi v imenu črko D bencinarji pa T

TDI je potem hibrid bencin/dizel?

/sarcasmoff

1. Piše v prometni
2. Označeno na zadnji havbi tdi, dci, tsi, tce....
3. Na pokrovu rezervoarja piše
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

GrimReaper3 ::

Sem šel skozi celo temo. Se pravi je 100% res samo obratomer. Oz. ugotoviš verjetno že med vožnjo do črpalke kaj voziš, čeprav ne verjamem da je taka razlika med enim 1.2 TB ali 1.6 TD pri normalni vožnji do enih 3k rpm. Jaz osebno nisem vozil dizlov že ene 10 let, pa potem še enega testnega 1.6 136KM konec 2015.
Ker prometno bi ti lahko eden tudi od drugega avta podturil.
Oznake zadaj pa tudi niso merodajne, pač nimajo vse znamke preprosto TDI in TSI kot VW. Ali pa Audi ima neke glupe oznake kot je 40 TFSI, ko sem jo sprva videl na parkirišču, sem se spraševal kako so stlačili 4.0 motor v A3/A4.
Če se gre za službenega Passata ali Superba, si sicer lahko vsaj 99% da bo dizel brez da bi karkoli gledal.

Bom jutri ko tankam svojega 1.6 TB, se naredil neumnega, da ne vem kaj vozim in poleg obratomerja (kot rečeno poženščeni moški oz. Angleži jim rečejo non car guys, in ženske ne vedo za to) probal najti še vsaj eno oznako/vonj (ko enkrat začneš tankat itak da prepoznaš čudovit vonj bencinarja, prej bi se tudi dalo stegniti glavo proti luknji rezervoarja, edino malo čudno bi izgledalo)/karkoli drugega.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Kar en ti bo napačno prometno podturil? In če bo kontrola, boš kazal prometno drugega vozila? Voznik mora preveriti, da ima pravilne dokumente. Če imaš take bojazni, pač preveri VIN na avtu in prometni, tako kot ti ga bo policaj.

ps. Registrsko številko imaš tudi na prometni in na avtu.

Zgodovina sprememb…

EnStot ::

Dizel dela: tratatatatatatatatatatatata
Bencinar pa brunda: brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Sem šel včeraj tankat, niti ene oznake da imam bencinarja nisem našel. Edino tole kot je v prvem postu, prečrtan Pb, da ne smeš tankati osvinčenega bencina:
https://www.diynot.com/diy/threads/does...
Pb 99.9% ljudi ne ve kaj pomeni, tako da to ni to.

Ja, dejansko res samo po obratomeru ter po zvoku motorja. Čeprav jaz ko sem šel na testno sem zares ugotovil, da je bencinar šele ko sem ga pritisnil do 5000 rpm, prvi kilometer nisem vedel kaj vozim. Na koncu poti sem pa potem pogledal v prometno in sem dobro uganil da je 1.2T 3-cilinder 130. Precej dober zvok, ampak do 3000 rpm je težko ugotavljati kaj voziš, če redno ne voziš več različnih avtov. Bi bil komot lahko 1.6 dizel pa ne vem če bi porajtal pri umirjeni vožnji, razen pač če ropota in trese, ampak to pri novih verjetno ne toliko.

Zdaj pa že malo trolaš. Napiši kater avto, da ti dokažemo da se motiš.

Si probal natočiti diesel? Je šla ročka v tank? Kje točno je še problem?

Nič ne trolam, preberi prvi post zakaj se sploh gre. Ne gre se zame, gre se za to kako vedo to ženske in poženščeni moški (se spomnim da sem te par let nazaj prepoznaval pred Mercatorjem, kako zavijajo kar pošrek namesto bolj na 90°, pač noobi eni, drugače so pa to povečini očetje tam 35-45, samci se povečini spoznajo na avte, očetje očitno nimajo časa za to, čeprav itak da se tudi vsaj 80% teh spozna na avte, ker so pač v osnovi še vedno moški), kot sem rekel že 100x v temi.

Ker sem že mislil da sem jaz nor, sem se spomnil da obstaja tudi Google, in tudi oni nimajo nič bolj pametnega odgovora kot so že v tej temi, pa nobeni mi niso prav pametni, npr.:
https://www.rentalcars.com/en/guides/dr...
https://carfromjapan.com/article/car-co...
https://www.watchdoguganda.com/entertai...

Kar hočem povedati, pri tanku ni velike zelene nalepke PETROL ali črne DIESEL. Da, kot je videti v prvem linku imajo nekateri avti nalepko 95/91 RON, ampak kaj ti fora, če ima to nalepko samo 10% avtov. Kar hočem reči je, da ni nobenega standarda za ta problem.

Jaz ostajam pri tem kar sem napisal v prvem postu, obratomer ali prometna. Tudi vidim da je eden na Youtubu enako prikazal razliko na obratomerju:

Pri dizlu so rpm številke posejane precej bolj na redko, to bi moral opaziti vsak, če bi le vedel kaj gledati.

V glavnem, če bi mene nekdo vprašal kako naj ve kaj se nahaja pod pokrovom motorja, bi mu razložil tako, ne pa npr. da naj gre vonjati kaj se nahaja v tanku.

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

Avtomobilistični aberveznik, ki po defoltu ne loči bencinarja od dizla oz. se ne zmore samostojno/samoiniciativno informirat o tem kaj ima zaen avto, zelo verjetno sploh ne ve kaj je obratomer in čemu služi.
Da bo razločil kako na gosto so številke na njem? Daj no...
Da si bo pa zapomnil, da imajo eni rdeče pri 5, drugi pa pri 6.5 je pa še bolj mimo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

nejc_nejc ::

Nič ne trolam, preberi prvi post zakaj se sploh gre. Ne gre se zame, gre se za to kako vedo to ženske in poženščeni ....

Glej piše na vseh, sicer pa je to totalno brezvezen podatek za 95% folka.
Na pumpi mas tankkelnarja pa ti reši, ce ne gre drugače.
Po zvoku motorja ti pa zadevo loci ene par procentov ljudi....:|

MadMax je izjavil:

Avtomobilistični aberveznik, ki po defoltu ne loči bencinarja od dizla oz. se ne zmore samostojno/samoiniciativno informirat o tem kaj ima zaen avto, zelo verjetno sploh ne ve kaj je obratomer in čemu služi.
Da bo razločil kako na gosto so številke na njem? Daj no...
Da si bo pa zapomnil, da imajo eni rdeče pri 5, drugi pa pri 6.5 je pa še bolj mimo.

Saj to imaš prav, nisem rekel da je to prav dober način, ampak še nisem našel boljšega. A potem to izgleda tako da najprej vtaknejo eno ročko, če ne gre, pa probajo drugo?

IL_DIAVOLO ::

nejc_nejc je izjavil:

Nič ne trolam, preberi prvi post zakaj se sploh gre. Ne gre se zame, gre se za to kako vedo to ženske in poženščeni ....

Glej piše na vseh, sicer pa je to totalno brezvezen podatek za 95% folka.
Na pumpi mas tankkelnarja pa ti reši, ce ne gre drugače.
Po zvoku motorja ti pa zadevo loci ene par procentov ljudi....:|

To pa mora biti zelo uglajen dizel, da se ga ne loci od bencinarja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Kdo pa to sploh gleda oziroma se s tem obremenjuje?

A. Smith ::

nejc_nejc je izjavil:

Načeloma je to zanimivo vsakemu, ki je kdaj potoval po svetu in najemal avtomobile. Ali, ki to še počne. Dajo ti avto, potem pa sam ugotovi, kaj je treba vanj tankat. Kar sem jaz ugotavljal, so imeli na vratcih rezervoarja vsi nalepko, na kateri je pisalo, kaj gre not.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Rentacar bi še svoje nalepke dal, če bi bilo 1% možnosti, da komu kaj ne bo jasno.

A. Smith je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Načeloma je to zanimivo vsakemu, ki je kdaj potoval po svetu in najemal avtomobile. Ali, ki to še počne. Dajo ti avto, potem pa sam ugotovi, kaj je treba vanj tankat......

Ja in ti, recino sredi pariza, zvocno ocenjujes kaksen avto si nsjel?

A. Smith ::

Ti si se zdaj sfokusiral na en glup detajl.

Dajo ti avto, ugotavljaš kakšne sorte je. Ni treba s poslušanjem. Greš okrog avtomobila in preveriš tipske tablice in nalepke. Kaj je iz njih razvidno?

Sicer pa, ali nimajo vsi avtomobili oznak na vratcih rezervoarja?

Oznaka rezervoar.

Oznaka rezervoar.

"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

Ja sem se. Ker me je IL_DIAVOLO prej za dizla in njegov glas spraseval.
Meni so vedno na rentacarju odgovorili na vprasanje kva nej tankam. Se lokacijo cenejših pump do mi ponudili.
Ta na sliki je bencinar.

MrStein ::

GrimReaper3 je izjavil:

Ampak drugače pa če sam voziš npr. samo bencinarja in ne veš kakšna je razlika pri vožnji dizla, pa preveriš:

2. Pač po zvoku motorja, ne vem kako je s tresljaji v prostem teku pri novih dizlih.

Tricilinderski mlinčki imajo zelo podoben zvok in vrtljaje kot dizel.
To non-car osebe ne bodo ločile.

Kot rečeno, piše na pokrovu za zrak. Sicer ne na vseh ampak večini. To je še najbolj zanesljivo.

Pa to, da ne paše cev v luknjo. Tega sicer nisem še nikoli probal, tako da ne vem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

MrStein je izjavil:

Kot rečeno, piše na pokrovu za zrak.

Pokrov za tank. Autokorekt...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8119986 (4432) eEdbM
»

Nove oznake goriv (strani: 1 2 )

599118 (6794) dxx

Dizel apokalipsa na vidiku (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1157203109 (163271) BigWhale
»

Narobno tankanje bencin-dizel

3311966 (10233) rdecaluc
»

Nafta na OMVju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6026395 (24545) ;-)

Več podobnih tem