Forum » Na cesti » Narobno tankanje bencin-dizel
Narobno tankanje bencin-dizel
MaticKregar ::
Stric je imel 12 let bencinar-ja, pred kratkim pa presedlal na dizla. Žal se mu je zgodilo, da je v navadi natankal bencin v dizla in prevozil cca. 90 km. Seveda mu je avto ropotal itd. No škode je kar nekaj, hvalabogu se avto da rešiti.
Mene zanima zakaj nima bencin drugačne oblike ročice kot dizel? Bi bilo to tako težko narediti?
Kakšno je vaše mnenje? Na servisu so mu rekli, da je ogromno takih primerov.
Mene zanima zakaj nima bencin drugačne oblike ročice kot dizel? Bi bilo to tako težko narediti?
Kakšno je vaše mnenje? Na servisu so mu rekli, da je ogromno takih primerov.
rdecaluc ::
Človek od AMZS je rekel da se to še posebno veliko dogaja ob polni luni.
Kar se tiče pa ročk. Načeloma dizel v bencinarja silno težko natočiš, saj ročka ne paše notri. Obratno žal ni. In ročke same po sebi so različne, za dizel je bolj enostavno sestavljena.
Se mi pa zdi da bi ljudje lahko več gledali vsaj barvo. Dizel je ponavadi edini s črno ročko in nalepko, pa nima veze kaj piše gor.
Kot drugo bi rekel, da je fino bit z glavo pri stvari. Če pa že kiksneš mimo, pa je fino vzet in pogledat na račun, kjer vidiš kaj si točil. Vonj tekočine je še ena stvar, katera bi lahko izdala da tankaš napačno.
V skranji sili pa je opcija da prosiš zaposlenega da ti natoči.
Kar se tiče pa ročk. Načeloma dizel v bencinarja silno težko natočiš, saj ročka ne paše notri. Obratno žal ni. In ročke same po sebi so različne, za dizel je bolj enostavno sestavljena.
Se mi pa zdi da bi ljudje lahko več gledali vsaj barvo. Dizel je ponavadi edini s črno ročko in nalepko, pa nima veze kaj piše gor.
Kot drugo bi rekel, da je fino bit z glavo pri stvari. Če pa že kiksneš mimo, pa je fino vzet in pogledat na račun, kjer vidiš kaj si točil. Vonj tekočine je še ena stvar, katera bi lahko izdala da tankaš napačno.
V skranji sili pa je opcija da prosiš zaposlenega da ti natoči.
Est modus in rebus. ,typos
superb_ ::
Ford že ima tak sistem, da ne moreš točiti bencina v dizel.
Je pa večji problem, če natočiš bencin v dizel motor kot pa dizel v bencinski motor.
Je pa večji problem, če natočiš bencin v dizel motor kot pa dizel v bencinski motor.
jakan123 ::
Precej avtov ima to rešeno tako, da ima neko varovalko, če natankaš bencin v dizla in ti ugasne motor in prižge opozorilno lučko.
dronyx ::
Še večji problem je s tem ponavadi pri službenih avtomobilih in poznam par primerov, ko so se ljudje zmotili in natankali napačno gorivo. Samo potem so vsaj na pokrove od rezervarjev nalepili nalepke, kakšno gorivo gre notri, da ti vsaj to pade v oči.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
shadeX ::
Prijatelj je natočil bencin v dizel. Na polovici polnega rezervoarja je tipu uštekalo da nekaj ni kul. Klical je mehanika ki mu je svetoval naj do vrha samo natoči dizel in ne bo nobenega problema. Prav je imel.
jest10 ::
Prijatelj je natočil bencin v dizel. Na polovici polnega rezervoarja je tipu uštekalo da nekaj ni kul. Klical je mehanika ki mu je svetoval naj do vrha samo natoči dizel in ne bo nobenega problema. Prav je imel.
Zelo odvisno od tega, za katero mašino se gre.
Stari dizli laufajo na skoraj vse, kar je tekočega in gori Novejši so veliko občutlivejši.
CyberDuck ::
kixs ::
Nak. Verjetno najde kdo na YT video, kako so v eni avto oddaji to testirali. Diesel ni bi vec vozen. Bencinar pa.
RejZoR ::
Sej če bi na ročko namesto bedastih reklam dali jasen črno na belem napis "95, 100 in DIESEL", bi bilo vsem jasno. Če ne drugega ko bi ročka visela v luknji in bi vidu gor napis, pa bi se hitro ustavil.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
mn ::
rdecaluc ::
@RejZoR: Saj je napis direktno nad ročko. Ubistvu najprej tja pogledaš.
Est modus in rebus. ,typos
tony1 ::
Standard za ročke je tak, da je mogoče v dizla natočiti bencin zato, ker se je pred 25imi leti to zares počelo - ko je bila huda zima, si v avto natočil dizel in nato povrh še nekaj L bencina (kot dodatek proti izločanju prafina ).
No, te časi so davno minili, ustrezne dodatke ima pozimi dizelsko gorivo že dodano, standard za luknje pa na večini avtov ostaja še po starem...
No, te časi so davno minili, ustrezne dodatke ima pozimi dizelsko gorivo že dodano, standard za luknje pa na večini avtov ostaja še po starem...
...:TOMI:... ::
Če že pri ugasnjenem avtu ne gledajo kaj kje piše, kako je šele pri vožnji, sploh kdo gleda table?
Tomi
GrimReaper ::
Sej je rekel kje je problem, če zamenjaš avto.
Drugače valda ne morš falit, imaš zeleno in črno ročko, ki sta na daleč ločljivi.
Drugače valda ne morš falit, imaš zeleno in črno ročko, ki sta na daleč ločljivi.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zelo odvisno od tega, za katero mašino se gre.
Stari dizli laufajo na skoraj vse, kar je tekočega in gori Novejši so veliko občutlivejši.
Pozabil sem omeniti da se je šlo za Golf 4 (2002 letnik), 1.9 TDI.
PacificBlue ::
Enkrat se mi je zgodilo, da sem v Ford Mondea tankal nafto, namesto bencina, pa ni bilo kaj škode, sreča sem tankal za 20 ali 30 evrov in sem potem na naslednji bencinski tank napolnil z bencinom. Avto je po parih stotih metrih začel cukati in sem takoj začutil kaj je narobe.. Je bilo pa čist po naključju, ko sem srečal kolega na bencinski in sva se vmes zatopila v pogovor in nisem bil pozoren. Sem imel že tri avte(bencin, diezel), pa doma še traktorje in ne da ne bi znal tankat. Do takrat sem mislil, da se lahk to zgodi samo ženskam:).
Skoraj mi je bilo huje, ko sem nekoč tankal terenca od znanca, tam kjer tankajo tovornjaki..ni potrebno poudariti, da tam teče dosti hitreje. Nesreča pa je bila, da sem moral slauf vlačit okoli avta, ker nism bil na pravi strani in niti nisem mogel videt, koliko ga je ze izteklo..tistih 50 evrov v denarnici je bilo dosti premalo.
Skoraj mi je bilo huje, ko sem nekoč tankal terenca od znanca, tam kjer tankajo tovornjaki..ni potrebno poudariti, da tam teče dosti hitreje. Nesreča pa je bila, da sem moral slauf vlačit okoli avta, ker nism bil na pravi strani in niti nisem mogel videt, koliko ga je ze izteklo..tistih 50 evrov v denarnici je bilo dosti premalo.
A pa je cev sploh pasala not v luknjo od avta? Če hitreje teče mora biti tudi fi cevi večji najbrž :D
Vice ::
Ford že ima tak sistem, da ne moreš točiti bencina v dizel.
Zanimivo pri nas so pa ravno v forda natočili bencin v dizla. Ni pa nobene škode v tem primeru... Bencin stočijo ven in natočijo dizel... simple
vorantz ::
Nak. Verjetno najde kdo na YT video, kako so v eni avto oddaji to testirali. Diesel ni bi vec vozen. Bencinar pa.
edit:
ni to lih to je pa zanimivo videt da je mel dizel mal več problemov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vorantz ()
Phantomeye ::
Ne vem zakaj se prepirate, kaj je hujše, ko pa ste dokazal, da je odvisno od avta do avta.
gruntfürmich ::
švoh tudi ne bi bilo če bi bil plastični pokrov od tanka v zeleni barvi, da te še tisto asociira. ne pa da je vse v črnem.
glavni korak pa je itq črtni čitalnik na sami ročki; in ko daš narobno ročko noter ne bi točilo.
glavni korak pa je itq črtni čitalnik na sami ročki; in ko daš narobno ročko noter ne bi točilo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Meizu ::
Moja KIA Ceed dizel ima na veliko na tanku nalepko DIESEL, tko da moraš bit res slep, da ne vidiš.
blackbfm ::
Moja KIA Ceed dizel ima na veliko na tanku nalepko DIESEL, tko da moraš bit res slep, da ne vidiš.
sej loh vidiš, ampak če si z mislimi nekje drugje (kar dejansko 95% časa si, hočeš nočeš) ti pač nič ne pomaga
msjr ::
Čisto kot zanimivost, kolega je enkrat točil dizel v motono kolo, pograbil je zeleno ročko pa se je izkazalo, da je v bistvu črna, samo zelena simobilova reklama je bila na vrhu....
RejZoR ::
Čisto kot zanimivost, kolega je enkrat točil dizel v motono kolo, pograbil je zeleno ročko pa se je izkazalo, da je v bistvu črna, samo zelena simobilova reklama je bila na vrhu....
This. To sem opazil tud sam čeprav sicer uporabljam modro ročko (100 oktanc). Včasih zarad trapastih reklam prov pogledam orenk še enkrat kot debil, če sploh držim pravo ročko...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Furbo ::
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Furbo ()
jype ::
Furbo> Jaz raje gledam ogromne nalepke na sami črpalki, namesto ročk. Priporočam.
Zdej pa vsi vejo, da morjo za sabo zmešat ročke, ko nehajo tankat.
Zdej pa vsi vejo, da morjo za sabo zmešat ročke, ko nehajo tankat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nove oznake goriv (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8750 (6426) | dxx |
» | Mešanca 3% + dizel ????Oddelek: Na cesti | 9184 (8123) | korenje3 |
» | Tankanje bencina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10552 (7327) | dux |
» | bencin : dieselOddelek: Loža | 3996 (3142) | kixs |
» | Natočil bencin namesto nafte kaj sedaj z bencinom? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17287 (14855) | celada |