Forum » Loža » Koliko otrok imate?
Koliko otrok imate?
Temo vidijo: vsi
chucki ::
Tisti ,ki nima otrok nima smisla, da kaj komentira. Tako kot da bi govoril kako je fajni ferari, pa ga je sam na youtube gledal.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gagatronix ::
> Otrok je medalja.
Wow. Just ... wow. Poisci si profesionalno pomoc.
In ne, nisem zagrenjen. Vidis, spet nekaj sklepas neutemeljeno. Samo idiotom se vam pac na lep nacin ne da nic dopovedat.
In ne, nisem zagrenjen. Vidis, spet nekaj sklepas neutemeljeno. Samo idiotom se vam pac na lep nacin ne da nic dopovedat.
arnecan1 ::
Gagatronix je izjavil:
> Otrok je medalja.
Seveda nisi zagrenjen. To se takoj vidi iz tvojega pisanja.
Še enkrat, pokaži, kjer sem tolkel preko ljudi, ker nimajo ali nočejo imeti otrok. Verjetno si kje prečital, kajne.
In ja, v koristnega člana družbe vzgojen otrok je medalja za starša in celotno družbo, katera je pomagala vzgojiti novega davkoplačevalca in nekoga, ki bo pomagal starki nesti vrečko preko ceste. Ni pa samo staršestvo vzrok za medaljo, otroka lahko nenazadnje vzgoji krušni starš. In še enkrat, vsak primerno vzgojen otrok je velik pridonos družbi, zato je to medalja časti za starše, krušne starše in družbo kot celoto.
Da pa ti po vrhu vsega življenje z otrokom in gledanje njegovih uspehov ter korakov v življenje prinaša dodatno zadovoljstvo, pa je pač pridonos k osebni sreči staršev, družinskega življenja in češnja na torti. Nekateri pač radi preživijo silvestrsko večerjo ali rojstni dan v družbi otrok in vnukov. Ne jim biti nevoščljiv. Na koncu boš ti od tega dobil celo penzijo. Win-win situacija za vse, celo zate.
Gagatronix ::
In ti resno mislis, da bo Tik Tok generacija kakorkoli pripomogla k druzbi ? In potem imela se odgovorne in vzgojene otroke ? Svet gre v kurac, samo ti zivis pod skalo. Sicer se bodo pa tvoji otroci morali ukvarjati s tem.
> Ne jim biti nevoščljiv.
Kje sem komu nevoscljiv ? Spet vleces neke neosnovane zakljucke iz riti.
> Ne jim biti nevoščljiv.
Kje sem komu nevoscljiv ? Spet vleces neke neosnovane zakljucke iz riti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gagatronix ()
zobnik ::
Če nimaš otrok ne more bit resna zveza, lahko je samo zveza, srečna...razlika mora bit za tiste ki imajo otroke in tisti ki jih nimajo.
immortan ::
vsak ma svojo definicijo resne zveze :), jaz mislim da je čisto ok če nimaš otrok. Mnogi jih tudi nebi smeli meti.
Evo, že spet pametuješ gagi.
Od DURSA gradimo ceste in plačujemo policijo. To je eden izmed razlogov.
Jih je pa še ogromno. Od čisto osebnih do družbeno koristnih.
Mogoče se nekdo od milijona ljudi celo počuti superironega, če ima otorka. Čeprav to ne bi smel biti razlog za imeti otroka. In vsekakor tudi ni razlog za osiranje ljudi, kateri imajo otroke.
Glede tega, kar je napisal immortan, da je čisto ok če nimaš otrok, bi jaz napisal malo drugače. Nič ni narobe, če nimaš otrok. Ker drugače se sliši, da je celo bolje, da jih nimaš. In se strinjam, nekateri otrok ne bi smeli imeti.
Od DURSA gradimo ceste in plačujemo policijo. To je eden izmed razlogov.
Jih je pa še ogromno. Od čisto osebnih do družbeno koristnih.
Mogoče se nekdo od milijona ljudi celo počuti superironega, če ima otorka. Čeprav to ne bi smel biti razlog za imeti otroka. In vsekakor tudi ni razlog za osiranje ljudi, kateri imajo otroke.
Glede tega, kar je napisal immortan, da je čisto ok če nimaš otrok, bi jaz napisal malo drugače. Nič ni narobe, če nimaš otrok. Ker drugače se sliši, da je celo bolje, da jih nimaš. In se strinjam, nekateri otrok ne bi smeli imeti.
GupeM ::
siro-mak ::
Je kakšen razlog, da se nima otrok? Slabe izkušnje v mladosti, pesimizem nasploh, finance, negotovost, nezaupanje, nepremičnine, neplodnost ali kaj drugega, npr preveč hedonizma, socialna omrežja? Osebno celo menim, da bi bilo dobro uvesti kvalifikacije za pravico do naraščaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: siro-mak ()
c3p0 ::
Nimam otrok zaradi zelenega prehoda. Ocenjujem, da bi brez prehoda imel vsaj 4. Torej bom za to zahteval kompenzacijo/rento na stara leta.
Lonsarg ::
Treba je striktno ločiti dve stvari, eno je ali naj ima posameznik otroka, nekaj popolnoma drugega pa je da kot družba rabimo otroke. Zelo narobe je da se posameznike sile zaradi družbene potrebe (je pa ok da se spodbuja in ja jaz spodbujam/priporočam ker ti res veliko da). in ja tudi glede finančne spodbude je treba marsikaj narediti, v obliki faktor 5 večje davčne olajšave ali nekaj takega. Pač če družba rabi zaposlene, ki imajo hkrati še otroke naj to spodbuja.
Ampak te spodbude so zgolj kaplja v morej. Za generalno rešitev te družbene potrebe bo pač treba s strani države razpisat nadomestna materinstva ali pa nekaj takega, to je prava rešitev za 21. stoletje. Da gremo korak nazaj v patrialhalno družbo kot jo imajo muslimananske države pač ni rešitev. Kot tudi ni rešitev uvažanje priseljencev, ker bomo zglj postali nazaj patrialhalna družba, če bomo uvažali iz patrialhalnih držav.
Ampak te spodbude so zgolj kaplja v morej. Za generalno rešitev te družbene potrebe bo pač treba s strani države razpisat nadomestna materinstva ali pa nekaj takega, to je prava rešitev za 21. stoletje. Da gremo korak nazaj v patrialhalno družbo kot jo imajo muslimananske države pač ni rešitev. Kot tudi ni rešitev uvažanje priseljencev, ker bomo zglj postali nazaj patrialhalna družba, če bomo uvažali iz patrialhalnih držav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Država naj bo bolj prijazna do družin z otroki. Nič drugega ni pomembno.
P.S.: Prosim za en primer, ko se bilo koga s strani države ali družbe sili v to, da bi imel otroke. Če te teta ali soseda sprašuje, kdaj boš imel otroka, to ni prisila družbe.
P.S.: Prosim za en primer, ko se bilo koga s strani države ali družbe sili v to, da bi imel otroke. Če te teta ali soseda sprašuje, kdaj boš imel otroka, to ni prisila družbe.
To da nekoga zajebavaš in mu govoriš da je failal lajf ali kaj podobnega ker nima otrok (kar določeti počnejo v tej temi in kar tudi počnejo razne tete) jaz smatram pod siljenje, da.
In ja finančno bi res družba morala biti bistveno bolj prijazna do tistih z otroci (no do tistih ki imajo otroke in zaposlitev hkrati, do tistih ki imajo samo otroke brez zaposlitve nimam milosti), AMPAK to bi zgolj kako malenkost dvignilo rodnost, daleč od tega da bi to rešilo problem da brez priseljencev zahodna družba ne preživi.
Bo treba kaj bolj radikalnega, recimo nadomestno materinstvo sponzorirano s strani države kot predlagam jaz. Ja določeni bi morda res končali v skrbništvu, glavnino takih otrok pa bi hitro posvojili ljudje ki ne morejo imeti otroka ali pa jim je en ratal pa jim drugi ne rata itd, takih poznam OGROMNO, predvsem zaradi tega ker folk šele pri 40 ali 50 zgrunta da bi pa morda vseeno imel otroka, ker ne znajo ljudje vnaprej razmišljat.
Recimo midva sva po 7 letih postopkov sedaj prišla do 1. otroka in zdaj 2. morda bo ratal morda ne (pa ne spadam med tiste ki se pozno lotijo, sva že pri 30h začela). Jaz bi prec namesto matranja s temi postopki že par let nazaj posvojil ene dva otroka hkrati če bi bili na voljo preko nadomestnega materinstva (torej da ga posvojiš na dan rojstva).
In ja finančno bi res družba morala biti bistveno bolj prijazna do tistih z otroci (no do tistih ki imajo otroke in zaposlitev hkrati, do tistih ki imajo samo otroke brez zaposlitve nimam milosti), AMPAK to bi zgolj kako malenkost dvignilo rodnost, daleč od tega da bi to rešilo problem da brez priseljencev zahodna družba ne preživi.
Bo treba kaj bolj radikalnega, recimo nadomestno materinstvo sponzorirano s strani države kot predlagam jaz. Ja določeni bi morda res končali v skrbništvu, glavnino takih otrok pa bi hitro posvojili ljudje ki ne morejo imeti otroka ali pa jim je en ratal pa jim drugi ne rata itd, takih poznam OGROMNO, predvsem zaradi tega ker folk šele pri 40 ali 50 zgrunta da bi pa morda vseeno imel otroka, ker ne znajo ljudje vnaprej razmišljat.
Recimo midva sva po 7 letih postopkov sedaj prišla do 1. otroka in zdaj 2. morda bo ratal morda ne (pa ne spadam med tiste ki se pozno lotijo, sva že pri 30h začela). Jaz bi prec namesto matranja s temi postopki že par let nazaj posvojil ene dva otroka hkrati če bi bili na voljo preko nadomestnega materinstva (torej da ga posvojiš na dan rojstva).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
siro-mak ::
To da nekoga zajebavaš in mu govoriš da je failal lajf ali kaj podobnega ker nima otrok (kar določeti počnejo v tej temi in kar tudi počnejo razne tete) jaz smatram pod siljenje, da.
Normalno, suhe veje obstajajo in vedno so ampak jih zgodovina/politika hitro nadomesti... Res tudi v Rusiji Putin naroča velike družine zaradi SVO? Ne gre za zafrkavanje ampak poskus razumevanja konteksta, razlage pa so vedno zelo skope, navadno nekako vzvišene in včasih celo precej arogantne. Mogoče bi kvalificrani psihologi znali kaj povedati več.
Stare tete in stari ljudje rečejo marsikaj. Na to se jaz ne bi oziral.
Jaz sem mislil bolj v smeri, če te država sili, da imaš čimveč otrok. Ne, tega ni. Stare tete pa mene ne skrbijo. polne so še tudi kakšnih drugih nasvetov, kako bi si morali mladi organizirati življenje.
Moj pogled na dvig rodnosti je da ne potrebujemo višjih otroških dodatkov. Pravzaprav jih sploh ne potrebujemo.
Zastonj vrtci, v celoti zastonj osnovna in srednja šola. V celoti oproščena dohodnina, zaradi mene se lahko celo delno oprosti plačevanje ZPIZA in ZZS-ja, npr. 10% za vsakega otroka do določene starosti, npr. 15 let, da so starši bolj zanimivi za delodajalce. Dodatna dva dni dopusta za vsakega otroka do 15 leta, plačnik odsotnosti država. Za vsakega otroka se ti zniža starostna meja upokojitve, še vedno imaš zahtevanih 40 let delovne dobe, samo zahtevana starost ne bo več 63 on verejtno po novem 65 ali celo 67 let.
Pa še kaj bi se našlo. Npr. ugodnejši stanovanjski krediti ipd. Samo ne dajati denarja samo za to, ker nekdo dobi otroka.
In kaj od tega dobi družba? Nove davkoplačevalce, ne pa kopico otrok od družbenih skupin, kateri otroke štepajo zarado denarnih ugodnosti in denarnih prejemkov in ti otroci vzorec spet ponovijo. In smo tako v začaranem krogu, odgovorni ljudje imajo malo otrok, neodgovorni dosti. Tisti, kateri delajo, dobijo manjše otroške dodatke, tisti, kateri ne delajo, dobijo velike otroške dodatke. Tisti, kateri delajo, plačujejo vrtec, tisti, kateri ne delajo, imajo vrtce zastonj.
delavec44 ::
Saj ni potrebno iz ene skrajnosti hoditi v drugo. Samo en UTD za otroški dodatek in vrtec bi morali uvesti kjer bi vsak dobil enako in je. Otrok zaposlenega in nezaposlenega starša ima pa enak potencial. En ali drug je lahko družbeno koristen ali pa se ga zafiksa. Na ponavljanje vzorcev jaz ne bi polagal preveč pozornosti, saj se velikokrat zgodi, da naslednja generacija iz principov deluje drugače kot trenutna. Izjema so razne zaščitene manjšine in religijski fanatiki, tam je pa kriva celotna družba in otrok težko prekine vzorce.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Recimo midva sva po 7 letih postopkov sedaj prišla do 1. otroka in zdaj 2. morda bo ratal morda ne (pa ne spadam med tiste ki se pozno lotijo, sva že pri 30h začela).
To je pozen začetek. Možnost težav pri zanositvi/nosečnosti/rojstvu po tridesetem, je vedno višja. Še posebej, če gre za prvega otroka tako pozno. Če se zgodi še tako kot se je vama, da 7 let potem ni nič, je pa prva nosečnost že res pozno. Midva sva pri 30 imela že dva, nato kmalu še enega. Ko pogledam za nazaj, bi najraje imel 3 otroke že pri 23 ali 25 letih.
Tako da tisti, ki bi radi imeli otroke, začnite to delat čim prej (ok, ni treba ravno pri 16).
zobnik ::
Otroka naredit je tamal problem, kot že parkrat napisal, kaj se pol dogaja, ženski je dost tega in spoka pa gre z otrokom, pol te pa toži za preživnino, mal spremljaje skupino FB socialni transferji, ženska bo ker ji je dec znižal preživnino šla tožit in pazte to, otrok je star 18 let in tud on bi podpisal da se fotra toži
Ko sem nazaj napisal, da si naj najde njen sin službo oz. študentsko delo, so me blokiral.
Ko sem nazaj napisal, da si naj najde njen sin službo oz. študentsko delo, so me blokiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Za take stvari nikako ni otrok vzrok ampak slabi odnosi, taka zveza tudi brez otrok ne špila dolgo.
Lowink ::
OMG, za tole bom najebal; Lokalna Butalska janšistična vlada ni dala obrokov kljub pozivu sodnika da so dali obroke za bistveno večje vsote, seveda se je šlo za delno dedovanja neke lujnje, ki bi služila kot potencialni aliment v primeru najslabšega.
edi123 ::
Mene pa zanima tisti, kateri ste imeli otroke v vrtcu od 1. leta, koliko dni so dejansko pozimi v vrtcu in ne bolani doma? Ti najmanjši zbolijo takoj, vse si porinejo v usta in so najboljši za nalezljive bolezni.
111111111111 ::
Gagatronix je izjavil:
In ti resno mislis, da bo Tik Tok generacija kakorkoli pripomogla k druzbi ? In potem imela se odgovorne in vzgojene otroke ? Svet gre v kurac, samo ti zivis pod skalo.
Tudi moja stara mama je rekla, da iz naše generacije ne bo nič, ker samo računalnik gledamo in ne delamo na njivi. :D
Mogoče se ti pa tukaj pozna, da si malo zagrenjen, preprosto zato nočeš imeti otrok, ker si prepričan da svet drvi v pogubo. Kaj češ tudi taki morate bit.
Zastonj vrtci, v celoti zastonj osnovna in srednja šola. V celoti oproščena dohodnina, zaradi mene se lahko celo delno oprosti plačevanje ZPIZA in ZZS-ja, npr. 10% za vsakega otroka do določene starosti, npr. 15 let, da so starši bolj zanimivi za delodajalce. Dodatna dva dni dopusta za vsakega otroka do 15 leta, plačnik odsotnosti država. Za vsakega otroka se ti zniža starostna meja upokojitve, še vedno imaš zahtevanih 40 let delovne dobe, samo zahtevana starost ne bo več 63 on verejtno po novem 65 ali celo 67 let.
Žal gre svet bolj v to smer, da imaš gostilne in hotele v katere otroci nimajo vstopa. :D Družba se stara in je čedalje manj tolerantna do otrok. Ne podcenjujem ljudi, ki se odločijo, da ne bodo imeli otrok, ampak si jih predstavljam tam pri 60 letih, da jim gredo tuji otroci na živce in, da izbirajo take točke, kjer je otrokom vstop prepovedan.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
111111111111 ::
To je pozen začetek. Možnost težav pri zanositvi/nosečnosti/rojstvu po tridesetem, je vedno višja. Še posebej, če gre za prvega otroka tako pozno. Če se zgodi še tako kot se je vama, da 7 let potem ni nič, je pa prva nosečnost že res pozno. Midva sva pri 30 imela že dva, nato kmalu še enega. Ko pogledam za nazaj, bi najraje imel 3 otroke že pri 23 ali 25 letih.
Tako da tisti, ki bi radi imeli otroke, začnite to delat čim prej (ok, ni treba ravno pri 16).
Pod tole se podpišem. Otroke je treba imeti prej. Jebeš stanovanje, službo in ostalo, to že preguraš. Jaz sem imel prvega pri 30 in sem bi pozen. Če bi imel možnsot bi imel otroka prej. Ampak trenutni trendi gredo v obratno smer.
Mene pa zanima tisti, kateri ste imeli otroke v vrtcu od 1. leta, koliko dni so dejansko pozimi v vrtcu in ne bolani doma? Ti najmanjši zbolijo takoj, vse si porinejo v usta in so najboljši za nalezljive bolezni.
Do 3 leta smo bili skoraj skos doma. Smo pa imeli srečo, da so jih do 2 leta lahko čuvali stari starši. Tako da je bilo samo 1 leto tega sranja. :D Po 3 letu pa čudežno konec.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
peaks ::
Midva sva ga dala v jasli z namenom, da se bo prej prekuzil, da bo zacel postopek socializacije. Kurac! Bolan kar nsprej, torej prvo leto...potem so rekl sej drugo leto bo bols, ni bilo in tako naprej, sedaj je star 6...(bi moral ze v solo) pa je se vedno veliko bolan. Pred kratkim smo operirali zrelnico, bomo vidli kako bo sedaj....
Ja zem prvega imel pri 35 letih.
Slabosti:
- ni isto kot pri 25, ko si bolj naspidiran,regeneracija dela... vemo že pri pjači da je tako.:)
- vlečeš bolj premišljene poteze tudi ko za to ni potrebe,mogoce kompliciras tam, kjer 25. letnik ne bi
- pozen start za prvega (odvisno tudi od partnerke)- plodnost pada, hkrati pa ti ostaja manj časa za zdravljenje
-
Prednosti:
- bolj si ze umirjen, bolj moder
- čas pred otrokom izkoristiš za potovanja,izpopolnjevanje sebe, ne veš ali bo pri 67ih zdravje dopuscalo avtodom sli bos hodil samo se na tombole.Al te pa ne bo.
- ko bos docakal vnuke, bos mogoce ze v penziji in se jim bos laho posvecal in zabaval z njimi. Kot 25.letnik (ce bodo tudi potomci zgodnji) bos mogoce se 20 let delal, potem ko bos dobil že prvega vnuka.
Meni je pa ta vez fantastična, že iz vidika mojih otroških let kot tudi sedaj, ko gledam kaj so spletli moji otroci in stari starsi. Pa to ne pomeni, da jih midva porivava staršem, da bi se 2x na teden zabavala
Ja zem prvega imel pri 35 letih.
Slabosti:
- ni isto kot pri 25, ko si bolj naspidiran,regeneracija dela... vemo že pri pjači da je tako.:)
- vlečeš bolj premišljene poteze tudi ko za to ni potrebe,mogoce kompliciras tam, kjer 25. letnik ne bi
- pozen start za prvega (odvisno tudi od partnerke)- plodnost pada, hkrati pa ti ostaja manj časa za zdravljenje
-
Prednosti:
- bolj si ze umirjen, bolj moder
- čas pred otrokom izkoristiš za potovanja,izpopolnjevanje sebe, ne veš ali bo pri 67ih zdravje dopuscalo avtodom sli bos hodil samo se na tombole.Al te pa ne bo.
- ko bos docakal vnuke, bos mogoce ze v penziji in se jim bos laho posvecal in zabaval z njimi. Kot 25.letnik (ce bodo tudi potomci zgodnji) bos mogoce se 20 let delal, potem ko bos dobil že prvega vnuka.
Meni je pa ta vez fantastična, že iz vidika mojih otroških let kot tudi sedaj, ko gledam kaj so spletli moji otroci in stari starsi. Pa to ne pomeni, da jih midva porivava staršem, da bi se 2x na teden zabavala
Tole je malo zavajajoče. Če imaš otroka pri 25, boš pri 45 že lahko potoval z avtodomom. Ni treba čakat na 67.
Kar se pa penzije tiče je pa tudi malo zgrešeno. Če imaš ti otroke pri 30, pa tvoji otroci jih imajo pri 30, ti verjetno še ne boš v penziji.
Včasih je bilo drugače, ker se je v penzijo šlo veliko prej. Imel si otroke pri 25, tvoji otroci tudi pri 25 in ravno takrat enkrat si šel v penzijo. Mogoče čez kakšno leto ali dve.
Z avtodomom sem karikiral, da se v mladosti da precej dozivet, saj na stara leta težko računas da boš čil in zdrav.
Prvega sem imel pri 35., ne 30.
Avtodom pri 45 je fajn ja za vikende in enkrat na let v bosno. Ne bos sel pa za pol leta, posebej ker Slovencem neplacan dopust ni v navadi.Ampak potem bos vnuke se manj videl.
Prvega sem imel pri 35., ne 30.
Avtodom pri 45 je fajn ja za vikende in enkrat na let v bosno. Ne bos sel pa za pol leta, posebej ker Slovencem neplacan dopust ni v navadi.Ampak potem bos vnuke se manj videl.
Tako je s stališča tega kok imaš zase časa je čisto vseno kdaj imaš otroka, pač če imaš zgodaj ga boš imel pa kasneje več in ta kasneje če boš zgoden bo že pri 40-50 kar so idealna leta za potovat, nič manj idealna kot mlada leta. V veliko primerih celo boljša, ker potovat je lažje če so finance in mnogi mladi nimajo financ za razna potovanja 10+ ur daleč z letalom.
Na drugi strani je seveda tudi to res, da s poznim "nastavkom", vnuke morda niti ne bos docakal, medtem ko jih iz avtodoma pri 45 veeno bos. Ne zagovarjam, da je pravilno da imas v 30ih otroka, to je moje mnenje cons/pros
Ce bi imel jaz priliko prej, bi jih imel verjetno prej.
Ce bi imel jaz priliko prej, bi jih imel verjetno prej.
No jaz mislim da v večini primerov je čisto vseeno kdaj jih imaš s stališča fraj časa/vnukov (sploh pa planirati vnuke je numeno v časih ko je veliko šans da tvoj otrok pač ne bo imel otrok). Tak da zmaga faktor plodnosti ter faktor tega da za otroka rabiš veliko energije kar je oboje precej boljše v mladih letih.
link_up ::
Midva sva ga dala v jasli z namenom, da se bo prej prekuzil, da bo zacel postopek socializacije. Kurac! Bolan kar nsprej, torej prvo leto...potem so rekl sej drugo leto bo bols, ni bilo in tako naprej, sedaj je star 6...(bi moral ze v solo) pa je se vedno veliko bolan. Pred kratkim smo operirali zrelnico, bomo vidli kako bo sedaj....
kaj si pa ti predstavljas pod prekuzevanjem? :D
In and Out
Saj otroci hitro zrastejo. Tam pri 15 letih starosti otrok si bolj kot ne spet svoboden kot ptič.
Razen, da še vedno finančno skrbiš za otroke. In se sekiraš za ocene in slabo družbo.
Razen, da še vedno finančno skrbiš za otroke. In se sekiraš za ocene in slabo družbo.
DamijanD ::
Razen, če te usoda/zdravje ne zafrkne... Pač otroci prinesejo s sabo tudi nekaj tveganja.
papasmrk ::
Prvega sem dobil, ko sem bil star 33, drugega pri 35. Je kar izziv biti starš in vzgajati v duhu osemdesetih in hkrati v sebi sprejeti, da niso več osemdeseta leta.
Za komentiranje se moraš prijaviti
aviator ::
Imam tri predšolske otroke, dva bi bila premalo, četrti pa verjetno preveč :)
Plus leta, proti 40 greva in čedalje težje ponoči vstajava. Otroke res priporočam pred 30, vsaj prvega, potem pa toliko kot jih misliš met, enega za drugim. Več jih je, boljše je in mogoče celo kdaj lažje.
Zavedat se je treba, da če jim želiš nudit nek standard, to stane.
Vrtec/šola/krožki stane.
Rabiš velik avto, tri sedeže zadaj (kar je danes izziv, ker novih ne delajo več: Berlingo, Sharan, Alhambra, C4 space tourer, Espace...)
Enkrat mesečno si ziher pri dohtarju.
Oblačimo se pol ure. Redko smo točni.
Skregajo se vsake pol ure, en brez drugega ne morejo.
Hrano moraš zrihtat kvalitetno, ne moreš malo na hitro v meka ali na pico. Enkrat na teden že, ne pa vsak dan. Ko zrastejo, pojedo vola in pol (če bo vsaj tamal kaj po meni) :D
In še in še, ko pride otrok, obrne življenje na glavo...
Ampak ko ti reče: "ati, rada te imam", ne samo odtehta, ampak osmisli zakaj se v življenju "fajtaš".
Podpis. In tega, tisti ubogi 30,40,50,60 letniki brez mulcev, ki smisel iščejo od ene fensi oštarije do druge ne bodo nikoli razumeli.
Dodal bi še eno stvar...pri otrocih mi je všeč to, da so tako brutalno iskreni.
Korl ::
Imam enega otroka. Imel sem ga pri 20 letih sedaj sem star 41 let in sem že dedek če bo šlo tako naprej bom pri 60 mogoče že pra dedek.
MIHAc27 ::
Starejša dva sta šla dokaj pozno v vrtec. Pokasirala otroške bolezni in to je to. Večinoma sta kar zdrava.
Najmlajša je šla hitreje z 2. letom. Nonstop je doma. 1 teden vrtec, 2 tedna doma nekaj prebolevamo. Pa so sedaj v vrtcih bolj strogi, kot včasih. Včasih je otrok malce pokašljal, pa je bilo še vse ok. Sedaj samo da kihne takoj me kličejo. Je pa res, da je drug vrtec, čeprav ne verjamem, da bi bilo to krivo.
avtek ::
Ravno sedaj naj bi "omilili" te ukrepe kolikor je meni znano. Nama je vzgojiteljica rekla, da sedaj ni razloga za "nego" tudi če mu cel dan iz nosa teče zelen šmrkelj oz. če kašlja. Le v primeru vročine in je to to.
Smo imeli zadnjič vneta ušesa, je dobil antibiotik, po dveh dneh je "moral" v vrtec, ker je antibiotik začel grabit...
ZZZS pritiska na polno.
Smo imeli zadnjič vneta ušesa, je dobil antibiotik, po dveh dneh je "moral" v vrtec, ker je antibiotik začel grabit...
ZZZS pritiska na polno.
Machete ::
Vsaj nekaj, že tako jim na bolniški leži doma 80% dejansko delovno sposobnih.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
MIHAc27 ::
Bi bilo treba 'izumit' še vrtec za bolne. Pa naj jih skupaj dajo po tipih bolezni.. kašljarčke skup, driskače skup, pa norice,... Mogoče po 5-6 na skupino, da lahko 1-2 vzgojiteljici jih pedenata. Mogoče bi bila lahko 1 celo medicinska sestra (kot da jih že v zdravstvu ne manjka).
Pri nam drugače ni problema, lahko žena ostane doma kadar hoče, ampak če je skoz doma, se ji to kar pozna in je pol tečna.
Pri nam drugače ni problema, lahko žena ostane doma kadar hoče, ampak če je skoz doma, se ji to kar pozna in je pol tečna.
Mato989 ::
Ravno sedaj naj bi "omilili" te ukrepe kolikor je meni znano. Nama je vzgojiteljica rekla, da sedaj ni razloga za "nego" tudi če mu cel dan iz nosa teče zelen šmrkelj oz. če kašlja. Le v primeru vročine in je to to.
ZZZS pritiska na polno.
Pol pa govna bluzijo naj ne hodimo okrog širit bolezni... fak so dvolične pizde ej...
Iz principa cel mesec doma čim malo zakašlja otrok..
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Machete ::
Itak. Tebe so stalno polna usta Amerike, ampak ob prvi priliki potegneš socialističnega jokerja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Šola | 71127 (4455) | matobeli |
» | Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 41884 (33351) | WizzardOfOZ |
» | Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34200 (27968) | krneki0001 |