» »

Koliko otrok imate?

Koliko otrok imate?

Temo vidijo: vsi

delavec44 ::

Mogoče pa imajo tisti brez otrok le več časa objavljati na slo-techu, pa ni reprezentativen vzorec.

D3m ::

Tretji je na poti tak, da bomo videli kako bo. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Gagatronix ::

zobnik je izjavil:

Drži in tud so.

Sweet home Alabama ~~

GregiB ::

David83 je izjavil:

Partnerka je istega mišljenja in nama paše svoboda, denar in čas.

Zanimivo... če tebi in partnerki paše svoboda, denar in čas... zakaj sta skupaj?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Menda nisi z nekom samo zato, da imas otroka ?

David83 ::

GregiB je izjavil:

David83 je izjavil:

Zanimivo... če tebi in partnerki paše svoboda, denar in čas... zakaj sta skupaj?

Zanimivo, kakšno staro ozkogledo mišljenje imate nekateri. Torej če nočeš otrok, ne moreš biti v zvezi?

zobnik ::

V zvezi ja samo resna zveza pa to ni, če nočeta otrok.

zobnik je izjavil:

Ti priporočam da stopiš v 21. stoletje

zobnik je izjavil:

V katerem stoletju ti zivis ? 18-em ?

David83 je izjavil:

GregiB je izjavil:

David83 je izjavil:

Zanimivo, kakšno staro ozkogledo mišljenje imate nekateri. Torej če nočeš otrok, ne moreš biti v zvezi?

Absoultno in hvalevredno... Le tvoji argumenti, zakaj ne imet otroka so abotni... Imaš namreč partnerko a praviš, da še nekoga v življenju nočeta, ker vama paše svoboda, denar in čas... Partnerstvo, naj bo z žensko ali otrokom, otroci... terja kompromise pri svobodi, denarju, času in še marsičem... Pač napii, da nočeta otrok, ne pa pisat razloge, pri katerih morata s partnerko vzajemno že sedaj "popuščati"

David83 je izjavil:

zobnik je izjavil:

Ti priporočam da stopiš v 21. stoletje

To je max 5 min.dela

Nah, po mentaliteti si sto let za leseno zlico.

GregiB je izjavil:

David83 je izjavil:

GregiB je izjavil:

David83 je izjavil:

Absoultno in hvalevredno... Le tvoji argumenti, zakaj ne imet otroka so abotni... Imaš namreč partnerko a praviš, da še nekoga v življenju nočeta, ker vama paše svoboda, denar in čas... Partnerstvo, naj bo z žensko ali otrokom, otroci... terja kompromise pri svobodi, denarju, času in še marsičem... Pač napii, da nočeta otrok, ne pa pisat razloge, pri katerih morata s partnerko vzajemno že sedaj "popuščati"

Sem napisal da nimam otrok, ker ne vidim smisla v tem. Nočeva otrok, kaj ni bilo dosti jasno? Za vas ko živite v preteklosti in je ženska samo za to da rodi par otrok

David83 je izjavil:

Sem napisal da nimam otrok, ker ne vidim smisla v tem. Nočeva otrok, kaj ni bilo dosti jasno? Za vas ko živite v preteklosti in je ženska samo za to da rodi par otrok

Mater si debil, ej... Še enkrat, za telebane... Napisal si "Sama skrb, stroški, živci, čas itd... Partnerka je istega mišljenja in nama paše svoboda, denar in čas."

Če imaš partnerko, se odrekaš delu svobode. Če imaš partnerko, se odrekaš delu denarja (odvisno od dogovorov). Če imaš partnerko, zanjo "kuriš" čas. Če imaš partnerko, te zanjo (ponavadi) skrbi. Če imaš partnerko, ti kdaj tudi zna stopit na živec... In zdaj... za partnerko si to pripravljen požret, za otroka pač ne... potem tako napiši...
Kar pa se tiče življenja v preteklosti... otrok je v normalnih partnerstvih vzajemna želja, žal pa vi... "moderni dedci" zadnje čase res vedno bolj predstavljate zgolj spermomat na nogah... Toliko o tem, kdo živi v katerem obdobju...
Pa BTW... ne vem, s kom se ti družiš... sicer sem že slišal za ljudi, ki bi jim naj bilo žal, da so imeli otroke... v živo nisem srečal še nikogar...

Kaj ko bi nehal vsiljevati svoje debilizme drugim ? Tebi nihce ne tezi zakaj si se odlocil razplojevati (sicer to meji na Idiocracy, pa dobro) torej zakaj ti drugim tezis da je njihova zveza vredna manj ker ne zelijo otrok ?

Toliko o tem kdo je v 19. stoletju po betici.

GregiB je izjavil:

David83 je izjavil:

Mater si debil, ej... Še enkrat, za telebane... Napisal si "Sama skrb, stroški, živci, čas itd... Partnerka je istega mišljenja in nama paše svoboda, denar in čas."

Če imaš partnerko, se odrekaš delu svobode. Če imaš partnerko, se odrekaš delu denarja (odvisno od dogovorov). Če imaš partnerko, zanjo "kuriš" čas. Če imaš partnerko, te zanjo (ponavadi) skrbi. Če imaš partnerko, ti kdaj tudi zna stopit na živec... In zdaj... za partnerko si to pripravljen požret, za otroka pač ne... potem tako napiši...
Kar pa se tiče življenja v preteklosti... otrok je v normalnih partnerstvih vzajemna želja, žal pa vi... "moderni dedci" zadnje čase res vedno bolj predstavljate zgolj spermomat na nogah... Toliko o tem, kdo živi v katerem obdobju...
Pa BTW... ne vem, s kom se ti družiš... sicer sem že slišal za ljudi, ki bi jim naj bilo žal, da so imeli otroke... v živo nisem srečal še nikogar...

Pač noben od naju noče otrok, to sva ugotovila že kar hitro v zvezi. Sva pa srečno poročena že skoraj 11 let.. to kar sem naštel je pač par razlogov, ki pripomorejo k moji odločitvi. To so izrekle osebe starejše od naju, ki so 60 let+ in imajo odrasle otroke, po večini same "zgube" brezposelne, ki še vedno doma živijo na njihovih stroških, tako da razumem njihovo mišljenje. Ne rabim pa otrok, da bodo skrbeli zame na stara leta, so razni domovi in ustanove za to...

Pokojnino ti bo pa kdo plačeval?

Mu jo bodo tvoji. ;)

Gagatronix je izjavil:

Mu jo bodo tvoji. ;)

Tako je :D

Pač noben od naju noče otrok, to sva ugotovila že kar hitro v zvezi.

Ufffff. Grda.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

In če bi vsi tako razmišljali? Vi se tolažite, da so domovi in ustanove ampak, če ne bo zaposlenih za menjavanje plenic ti tudi denar ne bo koristil.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

David83 je izjavil:

Nimam, ker ne vidim smisla v tem. Sama skrb, stroški, živci, čas itd... Partnerka je istega mišljenja in nama paše svoboda, denar in čas. Večina s katero se pogovarjava o tem, jim je žal da so imeli otroke.

Dvakrat na dan bi tamauga ubil, tamalo pa enkrat, to je minimum. Ce jih pa ne bi imel, bi pa sebe ze zdavnaj.
Your focus determines your reallity

D3m je izjavil:

Ufffff. Grda.

Samo človek se razvija in čez čas tudi spreminja mišljenja in stališča. Kaj bi se zgodilo, da se en od vaju premisli? Ločitev ali obžalovanje?

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl je izjavil:

David83 je izjavil:

Nimam, ker ne vidim smisla v tem. Sama skrb, stroški, živci, čas itd... Partnerka je istega mišljenja in nama paše svoboda, denar in čas. Večina s katero se pogovarjava o tem, jim je žal da so imeli otroke.

Dvakrat na dan bi tamauga ubil, tamalo pa enkrat, to je minimum. Ce jih pa ne bi imel, bi pa sebe ze zdavnaj.

Hja tko je.

Pač sta tamala dva Nacista. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

111111111111 ::

Gagatronix je izjavil:

Kaj ko bi nehal vsiljevati svoje debilizme drugim ? Tebi nihce ne tezi zakaj si se odlocil razplojevati (sicer to meji na Idiocracy, pa dobro) torej zakaj ti drugim tezis da je njihova zveza vredna manj ker ne zelijo otrok ?

Niso debilizmi. Razlaga se mi zdi čisto konkretna, ravno tako vprašanje, zakaj si pripravljen prenašat partnerko otrok pa ne? To tudi mene zanima.

kuglvinkl je izjavil:

POšteno.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Ker partnerja ne "prenasas". Otroke pa pac moras. :)

jest10 ::

111111111111 je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Niso debilizmi. Razlaga se mi zdi čisto konkretna, ravno tako vprašanje, zakaj si pripravljen prenašat partnerko otrok pa ne? To tudi mene zanima.

Prenašati partnerja, s katerim imaš podobne poglede na svet, je popolnoma nekaj drugega, kot prenašati otroka.

Tole zgleda v stilu kot: "Zakaj ješ solato, če pa ne maraš špinače."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Se enkrat, ce moras partnerja "prenasati", zakaj si sploh v zvezi ?

slovencl ::

Mogoče tisti, ki nočejo imeti otrok, mislijo, da jim bo tako bolje in da so egoisti. Dejansko pa ni tako. Najbolj egoistični so tisti, ki imajo otroke, ker otroci ti polepšajo in izboljšajo življenje.

primer:

BTW, imam tri otroke.

kuglvinkl ::

peterson? haha :)
Your focus determines your reallity

Si otroke želim sam zarad bolezni žal zelo težko....tud če bi bi šla bolezen naprej v rod.
Ko vidim kje tamale mi skoraj solzne oči ratajo, ko jih ne bom nikol imel. Seevda svojih ne da bi kje kakšnega "staknil" iz tretjih držav.
Imam lepe spomine pred 18 leti ko pazil nečaka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Ghost7 ::

Imam tri predšolske otroke, dva bi bila premalo, četrti pa verjetno preveč :)
Plus leta, proti 40 greva in čedalje težje ponoči vstajava. Otroke res priporočam pred 30, vsaj prvega, potem pa toliko kot jih misliš met, enega za drugim. Več jih je, boljše je in mogoče celo kdaj lažje.

Zavedat se je treba, da če jim želiš nudit nek standard, to stane.
Vrtec/šola/krožki stane.
Rabiš velik avto, tri sedeže zadaj (kar je danes izziv, ker novih ne delajo več: Berlingo, Sharan, Alhambra, C4 space tourer, Espace...)
Enkrat mesečno si ziher pri dohtarju.
Oblačimo se pol ure. Redko smo točni.
Skregajo se vsake pol ure, en brez drugega ne morejo.
Hrano moraš zrihtat kvalitetno, ne moreš malo na hitro v meka ali na pico. Enkrat na teden že, ne pa vsak dan. Ko zrastejo, pojedo vola in pol (če bo vsaj tamal kaj po meni) :D
In še in še, ko pride otrok, obrne življenje na glavo...

Ampak ko ti reče: "ati, rada te imam", ne samo odtehta, ampak osmisli zakaj se v življenju "fajtaš".
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

Lonsarg ::

Jaz bom po 6 mescih otroka rekel samo to. Brez imaš v lajfu življenje na lestvici zadovoljstva 3-8. Z otroci imaš življenje na lestvici 1-10 (1 na robu samomora, 10 pač vrh smisla lajfa).

Oziroma ajde saj imaš tudi brez otrok kar nekaj 10 ter 1 (sploh v nori mladosti, nato vedno manj, z starostjo postaja vse monotona petica), ampak z otroci pa oba extrema dobiš res v izobilju ;) Skratka polno dinamično življenje, pač ustvarjanje življenja (s tem da ustvarjanje traja vsaj 18 let in ne 9 mesecev) je res konkretna in globoka stvar.

Aja pa tist filing ko greš po nekaj mesecih ven žurat, neprecenljivo. Pač prej je vsega preveč in ne ceniš, potem pa žurko ali pa gaming večer ali pač karkoli, kadar je končno čas, res ceniš. Ljudje smo pač narejeni za dinamičnost in izzive in rabimo tudi dozo negativnega da cenimo pozitivno. In ja je mogoče to v teoriji doseči brez otrok, ampak praksa pokaže da težje. Sicer jaz spadam med ljudi ki si komot najde izzive in bi si že kaj najdel, marsikdo drug pa ne zna in pade v monotonost. Sicer ja idealno je imaš več izzivov v življenju, ni zdravo da je otrok edini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

arnecan1 ::

kuglvinkl je izjavil:

peterson? haha :)

Izgleda, da ti bolj leži Žižek.

David83 je izjavil:

GregiB je izjavil:

David83 je izjavil:

Pač noben od naju noče otrok, to sva ugotovila že kar hitro v zvezi. Sva pa srečno poročena že skoraj 11 let.. to kar sem naštel je pač par razlogov, ki pripomorejo k moji odločitvi. To so izrekle osebe starejše od naju, ki so 60 let+ in imajo odrasle otroke, po večini same "zgube" brezposelne, ki še vedno doma živijo na njihovih stroških, tako da razumem njihovo mišljenje. Ne rabim pa otrok, da bodo skrbeli zame na stara leta, so razni domovi in ustanove za to...

Ustanove, domovi, že sedaj manjka kadra

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Kayzon ::

David83 je izjavil:

Po cemu je bilo videti da ima otrok posebne potrebe?

D3m je izjavil:

Ufffff. Grda.

Res ja. Menim da je otrok tista pika na "i" srecni in uspesni zvezi,tako da ce si ne zelita otrok nista resnicno zaljubljena eden v drugega oz to ni prava ljubezen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kayzon ()

In ti bos za druge ljudi vedel, kdaj so srecni ? Mater, same slogarje mamo tle gor.

Zakaj te toliko moti, da nekateri smatrajo, da je otrok dober dodatek k življenski in družinski sreči?

Tebi pač ni, drugim pač je.

Ampak na koncu dneva se je potrebno zavedati, da bodo vse naše penzije, tudi tvojo, plačevali današnji otroci in vsaj zato pokažeš malo spoštovanja.

Kaj je tako narobe v tvojem življenju, da si tako zelo nevoščljiv tistim, kateri so srečo našli v družinskem življenju in otrocih?

Nisem nevoscljiv, na kurac pa mi gredo ljudje, ki pametujejo o drugih, da "nimajo prave zveze zato ker nimajo otroka". Kaj bos ti vedel o tem, kaj mene osrecuje v lajfu ?

Ko da bi rekel "moski lahko rece, da ne gleda nogometa, ampak moski ki ne gleda nogometa je gej". Totalen debilizem.

A je to tako tezko razumet ?

Gagatronix je izjavil:

Nisem nevoscljiv, na kurac pa mi gredo ljudje, ki pametujejo o drugih, da "nimajo prave zveze zato ker nimajo otroka". Kaj bos ti vedel o tem, kaj mene osrecuje v lajfu ?

Ko da bi rekel "moski lahko rece, da ne gleda nogometa, ampak moski ki ne gleda nogometa je gej". Totalen debilizem.

A je to tako tezko razumet ?

Kaj bos ti vedel o tem, kaj mene osrecuje v lajfu ?

Piki, umiri se. Ne vem kaj te osrečuje. niti nisme v svojem postu ugibal o tvoji sreči. Ampak, če me že vlečeš za jezik.

Na prvo žogo bi rekel da te osrečuje to, da pljuvaš po drugih in svoje frustracije zlivaš preko foruma. Saj razumem, v oči gledati in take govoriti je težko. Prkeo foruma je lažje.

Bodi srečen, da pa kdo vidi dodano vrednost v tem, da ima otroka. Tako si na svetu ti in tako bo nekdo skrbel na stara leta zate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

Moja stara leta so moja stvar.

Seveda so.

Ampak nekdo ti ne treba brisati riti še danes.

Ne veš pa, kaj bo čez toliko in toliko let. Zato pusti ljudi, kateri vidijo srečo v otrokih. Zna biti, da boš tudi ti imel koristi od tega.

arnecan1 je izjavil:

Seveda so.

Ne veš pa, kaj bo čez toliko in toliko let. Zato pusti ljudi, kateri vidijo srečo v otrokih. Zna biti, da boš tudi ti imel koristi od tega.

V svojih otrocih ja.
Niso pa zato moralna policija, ki bi določali, kaj potrebuje nek drug par za srečno vezo.

"Moji froci ti bojo rit brisali." Ne se delat superiornega samo zato, ker si otroka zaplodil. To zna vsaka budala.

Dokaži :D

Ne, ker ne maram otrok. Pa idiot tudi nisem.

Zgodovina sprememb…

Gagatronix je izjavil:

"Moji froci ti bojo rit brisali." Ne se delat superiornega samo zato, ker si otroka zaplodil. To zna vsaka budala.

Moj ti ne bo. Lahko tvoj nečak npr.

jest10 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Seveda so.

V svojih otrocih ja.
Niso pa zato moralna policija, ki bi določali, kaj potrebuje nek drug par za srečno vezo.

Nikdar nisem tega napisal.

Pravim samo, da ni potrebno pljuvati po družinskem življenju z otroci, ker od tod bodo prišle penzije.

Prihodnost družbe zavisi od otrok, ne od tega, kako uspešno kariero imam jaz danes in kako srečen sem trenutno.

Ni nujno, da je družina z otroci srečnejša od družine brez otrok. Ampak vsi, ko bomo zelo stari, bomo pa odvisno od ljudi, kateri so danes otroci. In zato je to zelo pomemben aspekt vseh nas.

Nihce ni pljuval po druzinskem zivljenju. Vi ste tisti, ki kurcate tiste, ki smo se odlocili, da ne bomo imeli otrok. Da "ne vemo kaj je sreca" in podobne wannabe-superiorne nebuloze.

Druzba bo prezivela cisto ok, ze tako je skoraj 9 miljard ljudi na svetu.

Ponovno: Potegni betico iz riti in se nehaj delati superiornega ter spilati moralnega policaja. Meni je vseeno ce imas ti 28350983053 otrok.

arnecan1 je izjavil:

jest10 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Seveda so.

V svojih otrocih ja.

Nikdar nisem tega napisal.

Pravim samo, da ni potrebno pljuvati po družinskem življenju z otroci, ker od tod bodo prišle penzije.

Prihodnost družbe zavisi od otrok, ne od tega, kako uspešno kariero imam jaz danes in kako srečen sem trenutno.

Ni nujno, da je družina z otroci srečnejša od družine brez otrok. Ampak vsi, ko bomo zelo stari, bomo pa odvisno od ljudi, kateri so danes otroci. In zato je to zelo pomemben aspekt vseh nas.

Hja lej, ti si vskočil v sredo debate, ki se je šla točno o tem. Par uporabnikov foruma z otroci se proba delati večvredne, ter trdi, da veza brez otrok ni veza, da brez tega ni sreče itd.

P.S. Pa predno se začne kakšno podtikanje in pripisovanje... Jaz imam otroka.

Gagatronix je izjavil:

Nihce ni pljuval po druzinskem zivljenju. Vi ste tisti, ki kurcate tiste, ki smo se odlocili, da ne bomo imeli otrok. Da "ne vemo kaj je sreca" in podobne wannabe-superiorne nebuloze.

Druzba bo prezivela cisto ok, ze tako je skoraj 9 miljard ljudi na svetu.

Ponovno: Potegni betico iz riti in se nehaj delati superiornega ter spilati moralnega policaja. Meni je vseeno ce imas ti 28350983053 otrok.

Verjetno boš sedaj pokazal, kjer sem te kurcal, ker nimaš otrok. Čakam.

Saj pravim, si zelo zagrenjen človek. Mogoče res imaš srečno življenje, nisme nikdar trdil, da ga nimaš. Samo iz trenutka v trenutek je tega srečnega življenja manj videti glede na to kaj in kako pišeš, vedno več pa jeze, zagrenjenosti in mizantropije. Mogoče pa je mizantropija tvoja sreča. Potem seveda si srečen.

Glede 9 milijard ljudi, oprosti, govoriš bedarije. Ne more vsakdo priti v Slovenijo. Ker potem propademo na raven tretjega sveta.

Če bi bilo tako enostavno, pa se ti odseli drugam, saj je izgleda vseeno, kam med teh 9 milijard ljudi greš živet. Tam boš šele videl, živel boš med samimi otroci. To bo šele hudo.

P.S.: Jaz cenim ljudi, kateri so danes stari. Domnevam, da je večina te ljudi od njih prispevala k temu, da živim danes v družbi, kakršna je. In sem vesel družin z otroci, ker verjamem, da bomo takšno družbo ohranili. Ti živiš v prepričanju, da boš našel srečo bilo kje med 9 milijardami ljudi na svetu. Dobor. Srečno. Adijo. Idi nekam, kjer otroci niso središče družbe in družinskega življenja.

jest10 je izjavil:

/st.citat]

Hja lej, ti si vskočil v sredo debate, ki se je šla točno o tem. Par uporabnikov foruma z otroci se proba delati večvredne, ter trdi, da veza brez otrok ni veza, da brez tega ni sreče itd.

P.S. Pa predno se začne kakšno podtikanje in pripisovanje... Jaz imam otroka.

Kaj ima to veze, če imaš ti otroka? Če ne bi ti, pa bi ga imel pač tvoj sosed.

Zaradi tega nisi bolj pomemben.

Pomembno je z mojega stališča, da ima družba otroka. Da se ti počutiš bolj izpolnjenega in zadovoljnega, ker imaš otroka in s tem tudi izboljšaš družbo. To je zame pomebno. Ker imap otroka, od mene ne boš dobil medalje. Otrok je medalja. In da lepo skrbiš zanj, da ne boš vzgojil takšnega zagrenjenca kakor si ti in gagi. Srečno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Šola
70271280 (4608) matobeli
»

Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37341945 (33412) WizzardOfOZ
»

Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15634204 (27972) krneki0001

Več podobnih tem