Forum » Loža » Koliko otrok imate?
Koliko otrok imate?
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Če te nekdo "napada", ker nimaš otrok, se pomeni o tem z njim. Pač to je tema o tem. Lahko tudi preskočite.
Zakaj mislite, da vas nekdo "napada", če nekaj reče? Zakaj čutite potrebo po zagovarjanju tega, da nimate otrok? To zagovarjajte doma pred svojo mamo, če že morate, tu nikogar to ne zanima. Razen če sami čutite, da bi jih "morali" imet (in ne, to ni samo pritisk družbe, je kar lasten)...
Zakaj mislite, da vas nekdo "napada", če nekaj reče? Zakaj čutite potrebo po zagovarjanju tega, da nimate otrok? To zagovarjajte doma pred svojo mamo, če že morate, tu nikogar to ne zanima. Razen če sami čutite, da bi jih "morali" imet (in ne, to ni samo pritisk družbe, je kar lasten)...
uomostolto ::
A lahko nehate s temi debilizmi "če lahko jaz, lahko tudi ti".
Hvala.
Ni tako mišljeno. Bolj, če lahko velika večina od direktorjev do ciganov lahko zelo verjetno tudi ti?
To kaj vse je možno poleg otrok dodam samo, da malo bega še nedorasle. Smo vsi bili tam in je pač zabavno prckat mladino. Posebej ker po mladinsko potem jokcate.
Zdi se, da ni problem v otrocih pač pa v ljudeh, ki čutijo potrebo kontrolirati življenja drugih. Bralec dobi občutek, da projiciraš svojo negotovost, ker nisi gotov, da si se pravilno odločil. Pusti druge ljudi pri miru.
Sploh ne, samo je pa treba povedati kaj so konsekvence, če si vzameš preveč svobode v ključnih letih. Mi je pa jasno, da je težko brati v tisti situaciji, ker bi pa ja užival. Ko si mimo teh let in otroči štejejo nekaj let vidiš kakšne so posledice določenih odločitev. Potem pa dobiš se kakšen nasvet od prijateljev staršev ali pa opaziš frustracije.
Skratka, skoraj vsak, ki ima danes otroke je imel te pomisleke. Niste kaj posebnega, sorry. Za večino vemo kako se odloči, za kaj je bolj pametno pa bi jaz svetoval vprašati tiste, ki so sprejemali take odločitve kot jih planirate. In žal je zelo verjetno, da če bo šla punca pri 30 vprašat žensko pri 60, ki nima otrok, če je odločitev bila pravilna, da bo lekcija boleča.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uomostolto ()
255211 ::
uomostolto je izjavil:
A lahko nehate s temi debilizmi "če lahko jaz, lahko tudi ti".
Hvala.
Ni tako mišljeno. Bolj, če lahko velika večina od direktorjev do ciganov lahko zelo verjetno tudi ti?
To kaj vse je možno poleg otrok dodam samo, da malo bega še nedorasle.
"Če lahko on, lahko tudi ti". Enako bedna argumentacija.
Povsem irelevantno, ali gre za otroke, lastništvo nepremičnine, višino prihodkov, you-name-it. Ljudje so različni. Šli so čez različne življenjske preizkušnje. Prihajajo iz različnih okolij.
Živi in pusti živeti.
tony1 ::
"Smo vsi bili tam in je pač zabavno prckat mladino."
Radi se izživljate nad ljudmi, ki ne ustrezajo vašemu konformizmu. Kakše počnete šele s svojimi otroci
Radi se izživljate nad ljudmi, ki ne ustrezajo vašemu konformizmu. Kakše počnete šele s svojimi otroci
vidko54 ::
Ja seveda, vsak ma lahk otroka, če nima zdravstvenih težav, ampak kaj naj mi ta podatek pove? Da se naj ljudje prilagajamo večini?
"Če lahko on, lahko tudi ti". Enako bedna argumentacija.
Povsem irelevantno, ali gre za otroke, lastništvo nepremičnine, višino prihodkov, you-name-it. Ljudje so različni. Šli so čez različne življenjske preizkušnje. Prihajajo iz različnih okolij.
Živi in pusti živeti.
Mene niti malo ne briga kdo bo imel otroke. Samo v diskusiji skozi izkušnje govorim o posledicah enega in drugega. Meni bo čisto OK, če bo več mladih karierist brez otrok. Samo povem kaj so posledice in če jim je to OK then lets have some fun.
255211 ::
"Skratka, skoraj vsak, ki ima danes otroke je imel te pomisleke. "
Skratka, kup ljudi, ki ima otroke, temu ni doraslih. Niste nič posebnega, sorry.
Skratka, kup ljudi, ki ima otroke, temu ni doraslih. Niste nič posebnega, sorry.
135063 ::
Pravilno, edina rešitev je, ne imejte otrok, ne zdaj, ne kdaj kasneje...
Da si ne bi kje premislili na kakršenkoli bullying, družben ali biološki!
Bo več socialne in ostalih resursov za naše ostalo :>
Da si ne bi kje premislili na kakršenkoli bullying, družben ali biološki!
Bo več socialne in ostalih resursov za naše ostalo :>
Magic1 ::
Ne, ne bo več socialne in resursov ostalo, ker ne bo folka ki bo delal... Hitro padanje prebivalstva je začaran krog v propad.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
WaterBoy ::
Še ne, imava probleme z splavi. :( upajmo da bo čimprej se kaj obdržalo
Dokler moja po 2. otroku tudi ni imela splava nisem vedel, koliko žensk je čez to že šlo. Še moja mama, ki je isto imela 3 otroke je enkrat splavila. Nisem vedel do svojih 40. Ker o tem se pač ne govori ravno.
No pri 3. je bilo potem malo več straha čez celo nosečnost, ampak je bilo vse ok.
Res je in tudi koliko žensk ima probleme z zanositvijo...
Moja je sicer malo starejša od mene in oba že greva proti 40im in so zato ti problemi. Z splavi in zanositvijo
V času AI, fuzije, tiskanja denarja in primigriranih inženirjev še sploh kdorkoli dela razen, da potuje in dnevno pogleda,
koliko mu je e-pekunia kipnila?
Nekdo je že davno rekel, da nas samo čaka še obdobje obveznega vnosa dopamina in kalorij :>
koliko mu je e-pekunia kipnila?
Nekdo je že davno rekel, da nas samo čaka še obdobje obveznega vnosa dopamina in kalorij :>
peaks ::
Precej bolje brez kot pa po sili in pod pritiskom. Ogromno je nedoraslih staršev, ki se niso sposobni kakovosto posvečan svojim otrokom.
Dejansko bi morali uvesti dvoletni tečaj starševstva z izpiti. Tačasa pa tipom zavezat jajaca.
Dejansko bi morali uvesti dvoletni tečaj starševstva z izpiti. Tačasa pa tipom zavezat jajaca.
" Bo več socialne in ostalih resursov za naše ostalo :> "
Hvala kurcu! Za otroke gre! Ne met otrok, bo bolš za otroke!
"Ne, ne bo več socialne in resursov ostalo, ker ne bo folka ki bo delal... Hitro padanje prebivalstva je začaran krog v propad."
Pa smo spet zreducirali ljudi na breederje.
Da niso eni in drugi argumenti brezpredmetni - imajo pa oboji svoje zagovornike, ki tega seveda ne vidijo
"Ne, ne bo več socialne in resursov ostalo, ker ne bo folka ki bo delal... Hitro padanje prebivalstva je začaran krog v propad."
Da niso eni in drugi argumenti brezpredmetni - imajo pa oboji svoje zagovornike, ki tega seveda ne vidijo
Ne met otrok, bo bolš za otroke!
Ja, ne jih imet, res ne, če jih ti ne boš, jih tudi jaz ne bom :>
Ajoj...
Tačasa pa tipom zavezat jajaca.
Ja, slovenskim in EU-jevskim, ostalim pa ne? :>
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 135063 ()
Precej bolje brez kot pa po sili in pod pritiskom. Ogromno je nedoraslih staršev, ki se niso sposobni kakovosto posvečan svojim otrokom.
To bo šele jamranja in teženja. 2 leti? Ni šans, jaz bom raje otroka 20 let vzgajal, kot pa hodil dve leti na tečaje!
Magic1 ::
" Bo več socialne in ostalih resursov za naše ostalo :> "
A dihat nam tudi več ni potrebno. Pač, razmnoževanje je osnova preživetja in če bomo to opustili, bomo izumrli.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
"Ja, ne jih imet, res ne, če jih ti ne boš, jih tudi jaz ne bom :>
Ajoj..."
V SPju so to najbolje pojasnili: We have to kill them so they can survive!
Ajoj..."
"Smo vsi bili tam in je pač zabavno prckat mladino."
Seveda to počnemo z mladino, ste tako ali tako malo preobčutljivi.
Se pa ne izživljamo, samo je pa treba otroke pripraviti na življenje. Jim pač daš kar misliš, da je potrebno. En del je, da morajo biti pripravljeni primerno reagirati, ne biti užaljeni, iti naprej, ne pa jokcati k mamici, da je nekdo govoril na način, ki boli.
Sploh pa je zanimivo, če je neka dinamika izzivi in ne samo ujčkanje.
Pravilno, edina rešitev je, ne imejte otrok, ne zdaj, ne kdaj kasneje...
To boš težko rekel za naprej. Pojdi vprašati take, ki ti povedo za nazaj. Torej take, ki so sprejeli te odločitve.
Zgodovina sprememb…
Tisti elitni, ki bodo survivali, najbrž ne bodo isti navadni, ki bodo killani?
Se na tem že dovolj subtilno dela, da se ne opazi, očitno tudi v tej temi.
Ponavljam, kdor ni zmožen psihično imeti otrok, jih naj res ne ima, se bo že izravnalo.
Nikdar, še posebej pa, da si ne boste kadarkoli očitali, da ste klonili pred buliji.
uomostolto je izjavil:
To boš težko rekel za naprej. Pojdi vprašati take, ki ti povedo za nazaj. Torej take, ki so sprejeli te odločitve.
Čakaj, kaj? A ne bodo vztrajali do smrti?? Pa kaj je zdaj to?
Zgodovina sprememb…
arnecan1 ::
Se škoz ne razumem, kaj ima tip vzgoje s tem ali lahko gremo skupaj z otrokom na koncert ali ne?
Mišljeno je bilo začudenje, da greš na koncert z otrokom kot prijatelj.
Četudi greš z njim na koncert, še vedno greš kot starš. Ne kot prijatelj.
In z njim uživaš v družbi ter se družiš, ne pa žuraš, kot je pisala Pithlit. Mogoče bo kdo rekel, da je uživanje in žuranje isto, pa ni čisto tako.
P.S.: Še o tem, da se baje dela pritisk na tiste brez otrok, da če lahko ima en tri otroke in zraven kariero, potem lahko ima vsak tudi vsaj enega ali dva. Jaz sem to razumel drugače. Če lahko nekdo ima tri otroke, novo hišo, ljubico in kariero, potem pač ni izgovor pomanjkanje časa in razni hobiji in potovanja, da ne moreš imeti otrok. Predvsem po 30 letu, ko bi se naj v glavnem že zdivjal.
Sicer pa. Slovenski fotograf odkrito: Vazektomija je bila najboljša odločitev v mojem življenju https://siol.net/trendi/svet-znanih/slo...
Še preden je svet ohromila pandemija koronavirusa, je Hodalič večkrat povedal, da se bo naš planet tudi s pandemijami začel vedno bolj otepati preobilice ljudi. "Ne razumem, kako so ljudje tako zabiti in slepi, da ne vidijo, da nas bo prenaseljenost ubila. Ampak sveta ne moreš spremeniti. Lahko spremeniš sebe in mogoče še koga zraven sebe," je prepričan Hodalič.
Ste pa res občutljivi. Ni čudno da je marsikomu mindblowing podpisati podnajemno pogodbo. Bo treba organizirati tečaje.
Moji otroci bodo okoli takih delali kroge.
Čakaj, kaj? A ne bodo vztrajali do smrti?? Pa kaj je zdaj to?
Neki se ne razumeva. Bodo vztrajali do smrti, ker druge ni. Samo ti pa dobo povedali kako sedaj vidijo na tisto svojo odločitev, ki jo trenutno sprejemajo 30 letniki/ce. Če bo šla punca v dialog s takimi ženskami ti pač povem, da bo strašljivo. In ne, nimamo tečajev.
Zgodovina sprememb…
uomostolto je izjavil:
Če bo šla punca v dialog s takimi ženskami ti pač povem, da bo strašljivo. In ne, nimamo tečajev.
Ja, s kakšnimi starimi nagrajenimi slovenskimi pesnicami za otroke tudi ni posebej produktivno razpravljati o otrocih, menda res.
WhiteAngel ::
Nihče ni manj vreden, ker nima otrok in nihče ni več vreden, ker jih ima 5.
Eni pač niso ustvarjeni za otroke in verjetno je tako bolje.
Ne samo, da niso ustvarjeni. Nekateri imajo samo smolo in ne najdejo pravega partnerja v življenju. Nekateri so istospolno usmerjeni in nikoli ne bodo mogli imeti svojih otrok skupaj. Nekateri pari ne morejo imeti otrok zaradi neplodnosti. Vsak, ki si uspe ustvariti družino, je lahko srečen, da mu je bilo to dano. Nikakor to ni samoumevno.
" To boš težko rekel za naprej. Pojdi vprašati take, ki ti povedo za nazaj. Torej take, ki so sprejeli te odločitve. "
Čisto vsi starši so navdušeni nad tem, da so imeli otroke. Še večji procent je tudi otrok, ki povejo, da so imeli super starše. In takšnih, kjer je družba nad tem, kar so naredili iz svojih otrok, navdušena. Ne?
Ker v družbi nihče ne more najti kupa ljudi, za katerega bi rekel, benti, bolje bi bilo, če tale ne bi imel otrok.
Pa ne gre samo za reveže, duševne bolnike, okvirje in jebivetre. Poglej Zokita, kaj je naredil iz svojih otrok, pa je bil izobražen, premožen, brihten, delaven in iznajdljiv.
Čisto vsi starši so navdušeni nad tem, da so imeli otroke. Še večji procent je tudi otrok, ki povejo, da so imeli super starše. In takšnih, kjer je družba nad tem, kar so naredili iz svojih otrok, navdušena. Ne?
Ker v družbi nihče ne more najti kupa ljudi, za katerega bi rekel, benti, bolje bi bilo, če tale ne bi imel otrok.
Pa ne gre samo za reveže, duševne bolnike, okvirje in jebivetre. Poglej Zokita, kaj je naredil iz svojih otrok, pa je bil izobražen, premožen, brihten, delaven in iznajdljiv.
Pusti Zokija in si ga ne jemlji za vzor glede otrok; možakar je zagotovo nadpovprečno sposoben in uspešen sam po sebi, tudi politiko si zna upogniti na svojo stran, ampak ne zahtevaj popolnosti od njega. Kaznovanje ni več vezano na sorodstvo :>
Torej, da zaključim, ker malo je že dolgočasno...
Če ne želiš imeti otrok, jih nikakor ne imej, upam le, da si kdaj nezmotiš premisliš...
Ali pa tudi, zakaj pa ne, perspektiva življenja ni statična.
Torej, da zaključim, ker malo je že dolgočasno...
Če ne želiš imeti otrok, jih nikakor ne imej, upam le, da si kdaj ne
Ali pa tudi, zakaj pa ne, perspektiva življenja ni statična.
Likalnik ::
prvi otrok na poti....stara sva oba 39 let...ali sva prestara ali ne je odvisno od vsakega posameznika...ima tako pluse kot minuse....očitno bom moral biti tudi v starejših letih v dobri fizični kondiciji, če jim bom hotel slediti:)
Ja, s kakšnimi starimi nagrajenimi slovenskimi pesnicami za otroke tudi ni posebej produktivno razpravljati o otrocih, menda res.
Si mislim, da bi bilo govoriti o tem z njo še posebej boleče. Pa ne zato, ker jih nima ampak, ker vidiš eno od verzij, ki je nima in tega ne obžaluje. Njeno stanje duha pač ni priporočljivo za večino. Potem pa greš k takim s katerimi se te punce lažje poistovetijo in ti zelo ne bo prijetno.
Sploh pa ni moj riziko. Če si kdo hoče zatiskati oči in izkati izgovore me nič ne moti. Samo ko si enkrat izpostavljen taki diskusiji pač veš, da zadeva ni tako enoznačna. Mimogrede imamo take punce radi v industriji. Podpisejo pogodbo s hudičem kjer lahko jasno poveš kaj mečejo stran. Pa jim je v vašem stilu vseeno dokler ni prepozno. Ampak na koncu pač nosiš kar si si skuhal. Od 18 naprej smo odrasli, ko pa boste v starosti, kjer je fino imeti družino pa vam nihče ne bo pomagal, ker tvojih več ne bo. Se boš tolažil v domu s kakšno Svetlano.
uomostolto je izjavil:
Ampak na koncu pač nosiš kar si si skuhal. Od 18 naprej smo odrasli, ko pa boste v starosti, kjer je fino imeti družino pa vam nihče ne bo pomagal, ker tvojih več ne bo. Se boš tolažil v domu s kakšno Svetlano.
Razumem sporočilo, čeprav nisem 'intended recipient'. Mene osebno bolj matra nekaj drugega, in sicer da bi morda štacuno pomladili, če je že ravno črni petek in obdobje, ki mu sledi... Samo bi bil star fotr v jebeni manjšini...
Invictus ::
Jaz sem imel drugega pri 48 letih...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Pusti Zokija in si ga ne jemlji za vzor glede otrok; možakar je zagotovo nadpovprečno sposoben in uspešen sam po sebi, tudi politiko si zna upogniti na svojo stran, ampak ne zahtevaj popolnosti od njega. Kaznovanje ni več vezano na sorodstvo :>
Efektivno si povedal, da Zokijevi otroci sploh niso otroci. So vesoljci ali nekaj takega. Zoki pa ni starš ampak je neki neznanecTM.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Efektivno si povedal, da Zokijevi otroci sploh niso otroci. So vesoljci ali nekaj takega. Zoki pa ni starš ampak je neki neznanecTM.
Moje forumsko cepetanje z nožicami v toplih copatih do gležnjev, verjetno ne bo prav veliko spremenilo. Če se bojiš, da bi bil podoben Zokiju in s podobnimi težavami, razumem tvoje skrbi - sicer lahko opazuješ situacijo v živo, čemur dajaj več poudarka in čemur manj.
Razumem, v sebi se malo bojiš, da boš enkrat dober starš in ta bojazen je precej dober pokazatelj, da bi verjetno bil precej v redu starš, idealnega pa tako ni.
Je bilo prehitro, ni bilo planirano? :D
Zgodovina sprememb…
"Moje forumsko cepetanje z nožicami v toplih copatih do gležnjev, verjetno ne bo prav veliko spremenilo. Če se bojiš, da bi bil podoben Zokiju in s podobnimi težavami, razumem tvoje skrbi - sicer lahko opazuješ situacijo v živo, čemur dajaj več poudarka in čemur manj.
Razumem, v sebi se malo bojiš, da boš enkrat dober starš in ta bojazen je precej dober pokazatelj, da bi verjetno bil precej v redu starš, idealnega pa tako ni."
Ne gre zame, ker nisem Zoki. Kot seveda vsak starš misli, da ni.
Je pa zanimivo, da imamo tu enega drugega človeka, ki pritiska na tiste, ki nimajo otrok, nima pa kapacitet, da bi poštekal, da je morda nekoč Zoki dvomil v idejo imeti otroke, pa se je našel nek človek, ki mu je razložil, da bodo njegovi otroci super, in da mu bo sicer pri 60ih dolgčas. In sedaj Zoki ima otroke, ker je bil en človek zelo prepričljiv. Otroc, ki imajo magisterij brez mature, javni servisi največjega mesta v državi pa so njihov bankomat. Človek pa v svoji majhnosti ne zna uvideti, da so njegova priporočila celemu forumu naivna.
"Ste pa res občutljivi. Ni čudno da je marsikomu mindblowing podpisati podnajemno pogodbo. Bo treba organizirati tečaje. :D
Moji otroci bodo okoli takih delali kroge."
Zokitovi otroc okrog tvojih, mojih, naših delajo kroge.
Razumem, v sebi se malo bojiš, da boš enkrat dober starš in ta bojazen je precej dober pokazatelj, da bi verjetno bil precej v redu starš, idealnega pa tako ni."
Ne gre zame, ker nisem Zoki. Kot seveda vsak starš misli, da ni.
Je pa zanimivo, da imamo tu enega drugega človeka, ki pritiska na tiste, ki nimajo otrok, nima pa kapacitet, da bi poštekal, da je morda nekoč Zoki dvomil v idejo imeti otroke, pa se je našel nek človek, ki mu je razložil, da bodo njegovi otroci super, in da mu bo sicer pri 60ih dolgčas. In sedaj Zoki ima otroke, ker je bil en človek zelo prepričljiv. Otroc, ki imajo magisterij brez mature, javni servisi največjega mesta v državi pa so njihov bankomat. Človek pa v svoji majhnosti ne zna uvideti, da so njegova priporočila celemu forumu naivna.
"Ste pa res občutljivi. Ni čudno da je marsikomu mindblowing podpisati podnajemno pogodbo. Bo treba organizirati tečaje. :D
Moji otroci bodo okoli takih delali kroge."
Zokitovi otroc okrog tvojih, mojih, naših delajo kroge.
Invictus ::
Je bilo prehitro, ni bilo planirano? :D
Drugi otrok z drugo ženo...
Če bi bila ona proti frocu, bi pač poiskal drugo . Pa ni bilo potrebe...
Ženske pač morajo imeti otroka. Biološka potreba, razen pač tistih standardnih 5%. Drugače to ven udari zelo grdo tam pri 50tih, ko so samo še stare ovenele flenče, postanejo pa tako žleht, da se boj takih bab na vodilnih položajih. Zajebane do amena...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Kayzon ::
Mislim, a smisel življenja je samo imeti otroke? To je edina stvar in vsi ji moramo slediti? Ne rečem, lahko da bom pri 50ih ali 60ih obžaloval, ampak želje po otroku trenutno ni, komaj najdeva čas zase po napornem tednu, kaj šele da bi moral dajati energijo še nekomu drugemu... sori, to ni point lajfa za vsakega :)
Cim dlje od zenske ki noce otroka s tabo,res. Otrok je tista pika na i pravi ljubezni,tako da ce imas zensko ki pravi da noce otrok imeti te nima resnicno rada. Ampak lej sej si sele 29,moski vedno lahko najdemo mlajso zensko ki jo lahko oplodimo,tko da te bo ze srecala pamet.
arnecan1 ::
prvi otrok na poti....stara sva oba 39 let...ali sva prestara ali ne je odvisno od vsakega posameznika...ima tako pluse kot minuse....očitno bom moral biti tudi v starejših letih v dobri fizični kondiciji, če jim bom hotel slediti:)
Ti nisi prestar. Mogoče za prvega. V teh letih bi lahko bil drugi ali celo tretji. Malo se šalim. Malo pa tudi ne. Absolutno nisi prestar za otroka, pa naj bo prvi, drugi ali tretji. Danes smo z malce sreče do 60 leta fit, potem pa si zračunaj, koliko bo star otrok pri teh letih. Že odrasel.
Partnerka prav tako ni prestara. Je pa dejstvo, da z leti narašča rizik tako za otroka kakor za mati.
vidko54 ::
Mislim, a smisel življenja je samo imeti otroke? To je edina stvar in vsi ji moramo slediti? Ne rečem, lahko da bom pri 50ih ali 60ih obžaloval, ampak želje po otroku trenutno ni, komaj najdeva čas zase po napornem tednu, kaj šele da bi moral dajati energijo še nekomu drugemu... sori, to ni point lajfa za vsakega :)
Cim dlje od zenske ki noce otroka s tabo,res. Otrok je tista pika na i pravi ljubezni,tako da ce imas zensko ki pravi da noce otrok imeti te nima resnicno rada. Ampak lej sej si sele 29,moski vedno lahko najdemo mlajso zensko ki jo lahko oplodimo,tko da te bo ze srecala pamet.
Haha, kake idiotizme tu prebereš :) mogoče pa imava različne poglede na definicijo ljubezni, ali je tvoja tista prava? Se poročim naslednje leto, pa vselima se v prvi najin flet čez dve leti, če bo pravočasno zgrajen tko da ne bi mogel biti bolj prepričan, da sem izbral tisto pravo, vsaj zame.
Jerry000 ::
LynxEffect je izjavil:
Ali redno skrbite naraščaj ali pa sta vam eden ali dva dovolj? Koliko otrok imate in koliko jih si želite imeti? Če pogledamo statistiko, imamo v Sloveniji premalo otrok!
Glede na to kam grejo najemnine, cene stanovanj, celotne cene, vlada, narod/družba, ne vem zakaj bi poslal bitje na ta svet da trpi zaradi drugih :D tako da 0 otrok...zaenkrat :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
LuiIII ::
Jaz jih imam 6. Vsi so še doma. Ena na faksu in eden še v mlajši stopnji vrtca. Vse z isto ženo, ki je seveda doma. Včasih je malo stresno, pa pri ta zadnjem kar lepo čutiva oba svoja leta. Drugače je pa seveda včasih zelo naporno, včasih pa prav lepo. Ni pa nikoli dolgčas. Sem vajen iz svoje družine.
MIHAc27 ::
@vidko54 Nisi edini, da pač nočeš otrok. Moja sestra je ista, in čeprav gre proti 40 tudi ona, ostaja taka. Je pač bolj odprtomiselna, se noče vezat... prav. Če ona uživa je meni vseeno. Osebno sem itak mnenja da je ljudi na svetu že preveč. Veliko staršev je takih, ki otroke zanemarjajo in bi bilo bolje, če jih nikoli ne bi imeli.
Je pa res, ko si drugačen od drugih, izpadeš čuden. Če bi bil edini črnec v svojem kraju, bi te isto gledali. Sedaj si pač samo brez otrok.
@ navezava Hči- mati. Jaz sem se poročil z tako, kjer sta bili Hči in mati sami, sta hodili skupaj po koncertih, plesih... ni da ni. Dokler smo se zastopili je bilo super, tudi po dopustih smo taščo kdaj vzeli z sabo. A nič ni večno. Sta sedaj skregani po moje do smrti. Pa niti ni šlo zaradi otrok.
@ glede otrok-starš in žur.... Meni je bilo top, ko sem peljal hčerko prvič na koncert, kar je ona želela. Pač z 14 ni šans, da bi jo pustil kar samo. Imaš potem kaj za govorit in 'bondaš' Ajde vem, da to ni čisto pravi žur ampak.. za to bo že še čas.
Je pa res, ko si drugačen od drugih, izpadeš čuden. Če bi bil edini črnec v svojem kraju, bi te isto gledali. Sedaj si pač samo brez otrok.
@ navezava Hči- mati. Jaz sem se poročil z tako, kjer sta bili Hči in mati sami, sta hodili skupaj po koncertih, plesih... ni da ni. Dokler smo se zastopili je bilo super, tudi po dopustih smo taščo kdaj vzeli z sabo. A nič ni večno. Sta sedaj skregani po moje do smrti. Pa niti ni šlo zaradi otrok.
@ glede otrok-starš in žur.... Meni je bilo top, ko sem peljal hčerko prvič na koncert, kar je ona želela. Pač z 14 ni šans, da bi jo pustil kar samo. Imaš potem kaj za govorit in 'bondaš' Ajde vem, da to ni čisto pravi žur ampak.. za to bo že še čas.
TehDucky ::
OutOfTheBox je izjavil:
Imava pa dve hčerki, ena je stara 2,5 leta, druga je umrla pred enim mescem stara 20 dni. Obe s srčnima napakama, druga je imela veliko hujšo.
Iskreno sožalje.
Kaj to da je napaka na srčku je že ultrazvok pokazal v času nosečnosti? Ali je bila zadeva presenečenje in se je kar zgodilo?
Hvala, ja za oba otroka sva že vnaprej vedela, da bosta imeli srčni napaki, tudi kako težko. Ker sva imela s prvo dobro izkušnjo ter je res fantastičen otrok, brez težav, sva dala tudi drugi enako priložnost, čeprav se jih 80% odloči, da splavi s tako napako (manjka pol srca - HLHS). Nekje 70% jih preživi do 5 leta.
Oba prihajava iz družine s tremi otroki. Tako, da želela sva tri.
Imava pa dve hčerki, ena je stara 2,5 leta, druga je umrla pred enim mescem stara 20 dni. Obe s srčnima napakama, druga je imela veliko hujšo.
Ker je bil carski rez imava 2 leti časa, da se odločiva kako naprej, želiva reskirat še s tretjim srčkom, ostati pri eni, ali posvojiti. Trenutno je še smrt preveč sveža, da bi lahko realno o tem razmišljal.
Ufff, sožalje! Po občutku in vse dobro za naprej.
Hvala!
Sva šla oba v Nemčijo, da je žena rodila tam, ker je bila napaka pretežka za slovensko kardiologijo (sploh v zdajšnem času, ko so vsi otroški kirurgi šli). Sva bila 5 tednov zdoma, sedaj ko sem nazaj sem se takoj po pogrebu vrgu v službo, da ne razmišljam preveč o tem. Žena je pa še doma, se more še skupaj spravit, ampak ji gre tudi dobro.
IL_DIAVOLO ::
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
feryz ::
Saj smo vsi, ki imamo mulce.
Mularija jih ne zna delati. Nekaj sicer vtikajo, ampak efekta ni nič.
Mularija jih ne zna delati. Nekaj sicer vtikajo, ampak efekta ni nič.
Horas ::
https://siol.net/trendi/svet-znanih/slo...
edino pravilno, tist ki jih ne želi naj se tega drži saj se potem tega ne da izbrisat in so muke do konca življenja.
edino pravilno, tist ki jih ne želi naj se tega drži saj se potem tega ne da izbrisat in so muke do konca življenja.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Veliko sreče pri tem, če si mlajši od 35 let ...
Oh, spet ta katoliška scena. (Saj je menda jasno, da so komunisti tak zakon napisali zaradi katoliške morale, ne?)
Podobno je več let jamral (sicer vsaj ko je pisal o bonobih in cherokeejih izjemno razgledani) jure, ni se pa potrudil poštudirati, da ti vezaktomijo menda v Avstriji naredijo b.p., samo polnoleten moraš biti. Nekaj malega bo SMP poseg sicer stal, ampak mnogo manj od vsake sorte kontracepcije...
Siso ::
Ne mi s takimi da nas je na svetu preveč,če bi zlożli vse ljudi planeta kot šibice bi to bilo za širše območje Tokya.
Problem je da se do sveta in življenja pristopa napačno.
Tako da fukat nagi,sploh pa Slovenci.
Problem je da se do sveta in življenja pristopa napačno.
Tako da fukat nagi,sploh pa Slovenci.
Ker ljudje vse kar rabimo v lajfu je, da stojimo ko šibice na pločniku v Tokiju, ne?
Ljudi je na svetu preveč. Če bi vsi hoteli živeti s kakovostjo življenja povprečnega slovenca, nas je pol preveč.
Ljudi je na svetu preveč. Če bi vsi hoteli živeti s kakovostjo življenja povprečnega slovenca, nas je pol preveč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Šola | 71273 (4601) | matobeli |
» | Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 41941 (33408) | WizzardOfOZ |
» | Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34204 (27972) | krneki0001 |