» »

"Nova" službena računalniška periferija

"Nova" službena računalniška periferija

twom ::

Ok, v službi dobiš mizo, stol, računalnik, monitorje, tukaj se mi zdi logično da lahko dobiš rabljene zadeve. Tanove dobijo uni višje na lestvici, potem gre pa po piramidi navzdol.

Kako je pa s periferijo? Se pravi tipkovnica, miška, naglavne slušalke? Sploh slušalke, če so naprimer že kar lepo obrabljene...

Zimonem ::

Zlom8š jih al pa kabel potegneš.

Phantomeye ::

twom je izjavil:

Ok, v službi dobiš mizo, stol, računalnik, monitorje, tukaj se mi zdi logično da lahko dobiš rabljene zadeve. Tanove dobijo uni višje na lestvici, potem gre pa po piramidi navzdol.

Kako je pa s periferijo? Se pravi tipkovnica, miška, naglavne slušalke? Sploh slušalke, če so naprimer že kar lepo obrabljene...

Jaz sem podedoval eno nasty tipkovnico in miško - takoj zamenjal s svojimi zadevami. Monitorji so bli tudi prastari. K sem prilezel malo višje, sem se spogajal za 2k monitor. Čeprav so mi najprej ponudili dodaten 24 inch monitor, pa sem rekel, da ni fora v dodatnem monitorju, ampak v višji resoluciji (design, pa to).

Stol je pa verjetno zamenjal 100 riti.

mojsterleo ::

Daš predlog v nabavno službo. Če je majhna firma in tega ni, potem drobni material ponavadi lahko nabaviš na davčno št. od firme, firma pa na podlagi izdanega računa naredi povračilo na tvoj TRR.

GupeM ::

Ostalo ni panike, spucaš pred uporabo, če te moti, pa je. Slušalk pa res ne bi od drugega nosil.

Obstajajo celo delovna mesta, kjer si več delavcev deli isto tipkovnico in miško. Velikokrat celo znotraj iste izmene. Recimo kakšni terminali za skeniranje delovnih nalogov, v bolnicah so računalniki, ki jih uporabljajo sestre, zdravniki, med pavzo celo čistilke kakšno pasjanso odigrajo na njih (videl kakšen teden nazaj). Potem imaš nadzorne sisteme, kjer si zaposleni delijo terminale, varnostniki se menjajo pred istim računalnikom,... Polno je tega, tako da to ni takšen bav-bav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

rejven ::

Ja nimam problema, comp top, ekran kar rabim, stol za 5 normalnih,plus kar se spomnim od periferije, vse sem si sam izbral, pa vseen se težko privlečem... Boljš se je fajn met...

feryz ::

Sekundo kasneje, ko moj zaposleni reče, da bi bilo mogoče bolje, če bi imel tri 27 colske monitorje namesto treh 24 colskih monitorjev, so monitorji že naročeni. 24 colarje pa v kakšen vrtec šenkam ali kakšni podobni organizaciji. Tudi za ostale stvari velja enako.
Tako da ne vem v kakšnih firmah delate, da vam niti osnovnih sredstev ne uredijo.

Alfa Dog ::

Pri nas imamo katalog standardne periferije in od tam si lahko narocis karkoli. Do 75€ vrednosti ne potrebujes odobritve nadrejenega, za vec pa ja (ne poznam pa primera da komu cesa ne bi odobrili).

twom ::

Mene zanima kaj menite o "novih" znošenih over the ears brezvrvičnih slušalkah, brez pripadajočih kablov...

ZveeZ ::

twom je izjavil:

Mene zanima kaj menite o "novih" znošenih over the ears brezvrvičnih slušalkah, brez pripadajočih kablov...

Jaz bi jih argumentirano zavrnil.

TESKAn ::

Vsa oprema za delavca košta firmo manj kot en mesečni bruto bruto za plačo, je pa ogromna razlika ali ti, ko prideš prvi dan, po celi firmi iščejo 'ostanke' da lahko vsaj pogledaš mail, po možnosti na kakem prastarem PCju z 4GB RAMa, ali pa te čaka miza z novim računalnikom, par monitorjev in zapakirana periferija. Najcenejši način za firmo, da dobiš že prvi dan dober občutek in ne 'a me sploh hočejo tle' vibe.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ampak ta vibe je lahko tudi precej varljiv. Jaz sem recimo dobil rabljen računalnik z rabljeno periferijo na rabljeni mizi in z rabljenim stolom. Po poskusnem obdobju so mi pa naročili konkretno kišto z novo periferijo in monitorji, miza in stol sta ostala, čeprav bi lahko dobil tudi nov stol po lastni izbiri. (Skoraj) poljubno sem si lahko izbral tudi prenosnik. Mislim, da je bila meja nekje 1500 € brez DDV.

Invictus ::

Če firma komplicira pri opremi, potem ima njeno delo nizko dodano vrednost.

Oprema bi morala biti džabe strošek pri vsem ostalem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

darkolord ::

Je tako, ampak tudi ni tako enostavno.

Če si nekdo potem namesto 27" monitorija zaželi 32", ni panike, zamenjaš. Ampak potem moraš zamenjati še ostalim 50-im. Potem pa to rata 25.000 eur.

kriptobog ::

darkolord je izjavil:

Če si nekdo potem namesto 27" monitorija zaželi 32", ni panike, zamenjaš. Ampak potem moraš zamenjati še ostalim 50-im. Potem pa to rata 25.000 eur.

Saj dolocis neka pravila. Recimo: Monitorji se menjajo na 5 let. Dolocis standard za opremo in je to potem ta pa ta monitor lahko narocimo in to je to. Kdor je na vrsti za menjavo dobi kar je standard. Z leti in tehnologijo je standard vedno boljsi, tako da ko pride menjava dobi monitor, ki je trenutno aktualen. Po tehnologiji in velikosti. In ni nobenega izmisljevanja.

Mislim, 25k EUR, my ass. Ni treba pretiravati. 49 colski monitor stane 1200. 2x 27 colca sta skupaj tam 500-600 EUR. Laptop z docking stationom, pa dajmo 2, še enega za doma, za 2k dobiš kar hočeš. Z 32 GB RAM in SSD. Ajde, ne Maca, sam tega jaz tako ne bi dajal. Periferija max 500 EUR. Tipkovnica, miška, slušalke...

A 3,6 k na 3 leta, kolikor je amortizacija računalniške opreme, je problem za eno računalniško firmo? Gre v osnovi za 100 EUR/mesec. Plača osebku je pa vsaj 3k bruto bruto na mesec. Plus stroški delovnega mesta... In potem je teh faking 100 EUR več problem?!?!?!?!?

25k je ko zmnožiš 500 EUR s 50 zaposlenimi.

Če je 25k na 3 leta veliko za firmo s 50 zaposleni, sploh za IT firmo, pol naj jo kar zaprejo.

Ker so šalabajzerji...

Likalnik ::

GupeM je izjavil:

Ostalo ni panike, spucaš pred uporabo, če te moti, pa je. Slušalk pa res ne bi od drugega nosil.

Obstajajo celo delovna mesta, kjer si več delavcev deli isto tipkovnico in miško. Velikokrat celo znotraj iste izmene. Recimo kakšni terminali za skeniranje delovnih nalogov, v bolnicah so računalniki, ki jih uporabljajo sestre, zdravniki, med pavzo celo čistilke kakšno pasjanso odigrajo na njih (videl kakšen teden nazaj). Potem imaš nadzorne sisteme, kjer si zaposleni delijo terminale, varnostniki se menjajo pred istim računalnikom,... Polno je tega, tako da to ni takšen bav-bav.

itak, v moji bivši službi (logistika) smo si dispečerji delili celo mizo in vse kar je bilo na njej...pač imel si 3 računalnike in 6 zaposlenih...delalo se je v izmenah....in smo si vse delili...pač takrat nisem videl v tem težave...sedaj 5 let kasneje pa ne vem, če bi se spet šel to...

RedDrake ::

darkolord je izjavil:

Ja no sej to je bil njegov point.
Če maš 50 zaposlenih, vsak mesec vržeš vsaj 150k EUR v plače.
Torej boš imel recimo 1/6 stroška plače en mesec na leto.
Nekje ranga 1% letnih stroškov dela za opremo?
Bakšiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

feryz ::

Če se dela v izmenah, je logično, da si delijo delovna mesta. Ali boš za vsakega zaposlenega kupil dodatno pisarno oz. delovno mesto?
Ampak tukaj verjetno ni govora o tem.

profii ::

feryz je izjavil:

Če se dela v izmenah, je logično, da si delijo delovna mesta. Ali boš za vsakega zaposlenega kupil dodatno pisarno oz. delovno mesto?
Ampak tukaj verjetno ni govora o tem.

Mi smo dobili svojo tipkovnico pa miško, mizo si pa spucal za sabo,...

RedDrake je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ja no sej to je bil njegov point.
Če maš 50 zaposlenih, vsak mesec vržeš vsaj 150k EUR v plače.
Torej boš imel recimo 1/6 stroška plače en mesec na leto.
Nekje ranga 1% letnih stroškov dela za opremo?
Bakšiš.
Kaj če bi moj post prebrala, namesto da odgovarjata na en delček, vzet iz konteksta?

Napisal sem, da če si en zaželi nov monitor, in moraš potem samo monitorje vsem menjati naenkrat, je to 25k v kosu in ni nujno "bakšiš".

Če je vnaprej določena politika, potem je lahko čisto jasno; če je ni, potem imaš s tem lahko težave.

In tudi od kje predpostavka, da gre vedno za IT firme? Tudi delavci na minimalcu uporabljajo PC-je ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Stari89 ::

Tudi pri nas je bolj "hand-me-down" na žalost. Precej sitnarjenja je bilo potrebnega za en 27" 4K monitor. Drugega sem si prinesel svojega, saj se mi ne da več ubadat. Developerjem nam dajejo podhranjene low power laptope s 15W Intel procesorji, k že Excel in browser pri normalni uporabi začneta štekat. Ko se builda projekt, v ozadju pa laufa nekaj Docker kontejnerjev, je veselica. In potem šefa zanima, zakaj toliko časa strmim v ekran. Mrš!
Ne vem, zakaj dva tedna pred začetkom zaposlitve ne rečejo "Tolk je budget za developerje, tu maš link do trgovine. Naberi, kaj rabiš za delo, naslednji teden naročimo.". Bilo bi lažje vsem.
Miška, tipkovnica in slušalke so takisto moje, ampak bolj zaradi higiene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Stari89 ()

darkolord je izjavil:

Če je vnaprej določena politika, potem je lahko čisto jasno; če je ni, potem imaš s tem lahko težave.

In tudi od kje predpostavka, da gre vedno za IT firme? Tudi delavci na minimalcu uporabljajo PC-je ...

Če ni politike, potem je to pač glup direktor... Ne zna svojih poslovnih procesov in izdatkov narediti predvidljivih.

Od kdaj pa ima delavec na minimalcu pravico zahtevat boljšo opremo? Daj ne seri in opravičuj svojih šparovnih blodenj.

In tu so večinoma ITjevci... Torej govorimo o IT firmah...

In zakaj potem samo nek bla bla, nihče pa ni pastal relevantnega izseka iz njihove politike?

Zato, ker ta politika niti ne obstaja :D.

darkolord je izjavil:

Kaj če bi moj post prebrala, namesto da odgovarjata na en delček, vzet iz konteksta?

Napisal sem, da če si en zaželi nov monitor, in moraš potem samo monitorje vsem menjati naenkrat, je to 25k v kosu in ni nujno "bakšiš".

Lej, če računamo o 500 EUR / monitor potem smo ziher v IT ali graphic design ali CAD ali kakšnih takih vodah.
Tisti na minimalcu tipično ne bodo rabili več kot najcenejšega FHD monitorja za 100-150 EUR. Mogoče če je kak klicni center več njih plus roke za optimalen razpored. Ampak spet, to so standardizirana delovna mesta. Če si pa ena tajnica zaželi nov monitor pa to na druge ne bo vplivalo.
V glavnem, delaš iz muhe slona. S tem da velike firme imajo itak IT oddelek in uporabljajo standardizirano opremo velikih proizvajalcev (HP, Lenovo, Dell, ...) in se menja ko/če crkne, ali ko se zamortizira.
Delal sem svoj čas (tam okoli 2007) v eni razvojni firmi, ki je imela tako HW kot SW razvoj. Eni softwareaši so imeli b.p. že takrat dual 27" LCD-je v vertikalni postavitvi, medtem ko je HW oddelek imel 15" laptope. Ko/če je kdo potožil za kakšno reč, je to pač dobil. Jasno pa je moral nadrejeni odobriti, kar pomeni, kot že napisano, da tajnica glih ne more zahteva 52" ukrivljenega monitorja za 1,2k EUR zato da v koledar vnaša in maile bere ... In začuda, nikoli ni bilo nič zavrnjeno. Celo igralno konzolo se je v break room montiralo, ko je nekdo predlagal ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

Občasno nabavim opremo za stranke in imajo tudi ljudje "na minimalcu" velike monitorje, ker delajo npr. v proizvodnji in na njih gledajo sestavne risbe. Imeli so npr. 24", potem je pa nekdo omenil, da slabo vidi pa če bi lahko kej večjiga (seveda odobreno), potem je bilo pa treba seveda zamenjati vsem.

Iz prakse pa še, ko je random zaposlena šla mimo vseh kanalov in si mimo politike izpogajala daleč največji (curved) ekran. Je bila velika štala zaradi foušarije. Pa niti najmanj ne gre za škrtuhe, so že bili na lestvici z najboljšimi plačami v branži ...

TESKAn ::

Je bila velika štala zaradi foušarije.

Sej to je večinoma problem. 'kaj bodo pa spodaj rekli, če...'. Zato je bedno bit razvojnik v firmi, ki ima svojo proizvodnjo. Kaj bo če proizvodnja izve, da uprava razvoju časti eno kafe na dan. V določeni firmi je bilo še tako, da se je ukinilo dodatne dni dopusta na izobrazbo, da niso bili inženirji 'privilegirani'.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Niti nima veze "spodaj" in "zgoraj", ker je isto že za sosednjo mizo. Tisto z monitorjem je bilo v prodaji in je celemu oddelku prodaje potem bruhala para iz ušes.

Zgodovina sprememb…

Goran's Blog ::

Pri nas vsak zaposleni dobi novo opremo.
Po 6 letih se oprema menja (če ne gre kaj prej v "falimetn") in če želiš odpremo za simbočično ceno odkupiš.

Če npr. nekdo po enem letu gre stran, bo nadomestni potem vseeno dobil novo? Kaj se naredi s staro v tem primeru?

Zgodovina sprememb…

Goran's Blog ::

Ja glede tega sem se zlagal!
Računalnike če je leto star, gre k novo zaposlenemu, če je prejšni šel proč recimo po letu dni.
Slušalke, tipkovnico, miško dobi novo, staro ostane v rezervi če komu gre kaj v faliment.

issak ::

darkolord je izjavil:

4K 32" monitor je 300 eur. Za običajno pisarniško delo, ki ni barvno občutljivo, je povsem dober. Če imaš 83 zaposlenih ki delajo na računalnikih, te plače koštajo bistveno več kot 83 takih monitorjev vsakih 5 let. Je pa res da nekatere firme tega ne dojamejo, v prejšnji firmi sem moral argumentirati zakaj je 1440p monitor toliko boljši od 1080p, da je vreden tistih extra 30eur po komadu (pa moji argumenti niso bili uspešni). In potem se čudijo zakaj jim ljudje odhajajo.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

So tudi bistveno več kot 300 eur, če nisi škrtuh. :P

Zgodovina sprememb…

bciciban_ ::

Pri nas imamo pravilnik, ki ga ne bom lepil tu, ker pač interni dokumenti.

Se ga pa držimo in sistem teče kot namazan.
Vsak ki pride na novo dobi nov laptop, zaslon, miš tipkovnico,... Laptopi se menjajo na 3 leta, zasloni na 5, drobna oprema mislim da na 3 leta.

Če nekdo gre po letu, gre njegova oprema v fond za rezervo oz. itak je po firmi nekaj opreme, ki se uporablja za razno razne namene. Če se tega preveč nabere, se ponudi v odkup zaposlenim za drobiž.

Za laptope imamo omejeno Lenovo ali Surface vsako leto IT določi par modelov, ki jih bodo kupovali da pokrijejo potrebe od ultra portable do nadomestkov delovnih postaj. Buudget na laptop je 2500€ in je za vse isti. Čeprav bi nekdo v tajništvu lahko delal tudi na 3x cenejšem laptopu, pa se ne komplicira da ni fovšije, pa laže je vse skupi za IT če imaš 4 modele laptopov namesto 14ih.

acookook ::

Večino stvari sem dobil second hand, sem si pa lahko izbiral katero second hand robo, kar se tiče periferije. Za komp bi itak naj že sistemc na firmi vedel, kakšne kompe se kao rabi. Pri prejšnji firmi, sem dobil najprej sicer dobil en šrot, sem pa s časom dobil eno fancy mašinco (sicer tudi rabljeno). Kar se dejanske periferije tiče, pa sem sedaj še najbolj lahko izbiral. Dobil sem novo miško in nove slušalke za ~100€ več pa ne rabim, da je super duper novo.
.

Glugy ::

mojsterleo je izjavil:

Daš predlog v nabavno službo. Če je majhna firma in tega ni, potem drobni material ponavadi lahko nabaviš na davčno št. od firme, firma pa na podlagi izdanega računa naredi povračilo na tvoj TRR.

sam pol se lahk pod nos obrišeš za potrošniške pravice

Ales ::

Glugy je izjavil:

mojsterleo je izjavil:

sam pol se lahk pod nos obrišeš za potrošniške pravice

Firmina roba, firmin problem. Zakaj bi se zaposleni ukvarjal s tem?

Phantomeye ::

K eni pišete, če enemu menjaš, pol rabiš vsem ostalim tudi.

Ja in ne.

Ena tetka k cele dneve dela v excelu ima dovolj en 24 colski 1080p monitor (ajde dva monitorja, za boljšo produktivnost), oblikovalec pa zaradi narave dela že v osnovi rabi boljši monitor (boljša resolucija, bolj natančne barve).

Ne bom rekel, da je standardizacija strojne opreme slaba, ampak definitivno ne dela usluge robnim primerom.

Mene so predkratkim prosili, da jim naredim en video - ene par videov sem naredil že med korono - na svojem privat PC-ju. Takrat so nam še plačevali rabo lastnih sredstev. Letos sem jim pa lepo rekel, da na službenem kalkulatorju ne morem delat videov. In naj najamejo zunanjega ali pa naj mi zrihtajo boljšo mašino (slabo kaže :D)

MIHAc27 ::

Jaz sem dobil rabljen PC (periferija nova). Edino ko smo zatežil po dodatnih ekranih so pa ti bili novi.

Pithlit ::

RedDrake je izjavil:

Tisti na minimalcu tipično ne bodo rabili več kot najcenejšega FHD monitorja za 100-150 EUR.

Zato ker ko jih jebe, folk na minimalcu, pa njih zdravje. Ane? Potrošna roba.

Na drugi strani pa jamranje kolk keša gre za zdravljenje poklicnih bolezni. Pravi biseri ste, majkemi.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

RedDrake je izjavil:

Tisti na minimalcu tipično ne bodo rabili več kot najcenejšega FHD monitorja za 100-150 EUR.

Na drugi strani pa jamranje kolk keša gre za zdravljenje poklicnih bolezni. Pravi biseri ste, majkemi.

In katera poklicna bolezen je posledica uporabe osnovnega monitorja namesto takega za 1k EUR?

borisk ::

monitor pa res ni problem, če se rabi se kupi, dandanes se pač ugodi vsaki želji zaposlenih. lani smo kupovali IPS 34" 1440p monitorje pa smo dali mislim da 400€ po kosu, bakšiš pravzaprav.
Komu naj pojamram, ker imajo sodelavci z poklicno in tehnično šolo stroj vredn parstotisoč €, js pa sam pc za 1,5k€

Pithlit je izjavil:

RedDrake je izjavil:

Ah daj no ... Tudi če prepostavimo, da gledanje v slabe monitorje povzroča slabovidnost ali drugače poslabšuje zdravje, se dobi tudi poceni monitorje, ki so še vedno vrhunski za vsakodnevna opravila. Jaz za programiranje ne rabim nič posebnega. Dobra resolucija, soliden kontrast in barve, pa je to že praktično to. Nekdo, ki se ukvarja pa z grafičnim oblikovanjem, montažo filma, urejanjem fotografij, mogoče celo programerji računalniških iger, pa potrebujejo boljše monitorje, kjer je tudi reprodukcija barv dobra. Programerji računalniških iger potrebujejo tudi višji refresh rate, oz je ta dobrodošel. Jaz kot večinoma backend programer pa ne rabim 100 % pravilnih barv. Tudi 120+ Hz refresh rate mi totalno nič ne koristi. In ravno pri teh robnih primerih gre cena ponavadi v ekstreme. Zato naj oblikovalec v firmi dobi monitor, kakršnega potrebuje. Jaz kot programer pa lahko dobim tudi za nekaj faktorjev cenejšega. Tisti, ki pa računalnik potrebuje 10 minut vsak delovni dan, da poskenira in vpiše 3 številke v delovni nalog, pa ima lahko tudi 17" ekran iz leta 2005.

S tem da danes nismo več leta 2010, ko si za "ergonomski" monitor (ki je recimo omogočal nastavljivo višino, automatski brightness in še kaj) plačal dvojno ceno. Danes tak monitor stane 100 EUR. In ima super kote, super barve, vse. Ni da ni. Tako kot je napisal predhodnik, pa potem navzgor s ceno in specifikacijami ni omejitev. Imaš lahko hitrejše osveževanje, boljše reprodukcije barv, uporabe monitorja kot doking postaje, ipd ...
Ampak to nekako ne povzroča poklicnih bolezni in nekako ponavadi ni nujno za one na minimalcih, ker delo, ki ga opravljajo pač ni takšno, ki bi to zahtevalo.
Sem za hec pogledal, in čisto soliden 24" FHD business monitor (nastavljiv + IPS matrika) je danes 100 EUR.
Podoben 27" je 150.
Podoben 32" (ni nastavljiv sicer) je 190.
Ni da ni.
500 za šiht, ki je plačan z minimalcem je res samo kaka proizvodna linija, kjer rabijo met shemo as big as possible, pa še tam potem je to ali standardizirano (in imajo pač vsi enako) ali pa rabi par ljudi v firmi.
Either way, IT oprema je zanemarljiv strošek v poslovanju podjetja.
Še več, če recimo firma zamenja 3-5 let star HW z novejšim je povsem možno da bo s prihrankom energije pokrila nakupne stroške ... Kar sploh velja za monitorje in PC-je. Danes za pisarno zadošča mini PC ki kuri max 20W, pri 10 let starem PC pa samo napajlc kuri 10-15W zaradi izgub ...

edi45 ::

To je pa odvisno od firme do firme...Jaz sem pri trenutni firmi dobil na začetku rabljen prenosnik, nov monitor in brezžično miško. Kasneje ko sem se selil na drug oddelek, sem pa dobil refurbished Workstation od HP-ja, nova monitorja ( dual monitor setup), novo brezžično tipkovnico, nove slušalke in brezžično miško, katera je crknila, ker ni bilo več brezžičnih sem dobil žično ampak sem si raje prinesel svojo Logitech MX Master 3s performance od doma, prav tako imam svojo XXL podlogo. Prav tako jih ima ogromno svojo periferijo. Stole pa imamo vsi nove, po večini so od Spinalisa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DELO NA DOMU - NADOMESTILO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
575259 (3085) Buggy
»

Nemško podjetje oglobljeno z 10 milijoni evrov zaradi videonadzora zaposlenih

Oddelek: Novice / Zasebnost
3810547 (7827) Seljak
»

Delo od doma - stroški na delavcu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9911958 (7782) GupeM
»

Prenosniki za DZ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44553538 (44442) enadvatri

Več podobnih tem