» »

Internet problemi win8

Internet problemi win8

d4r3_k ::

Živjo.

Vem, da je verjetno veliko tem v zvezi s tem, ampak se mi zdi da je to precej specifičen problem, ki ga nisem mogel rešiti z nobeno do zdaj videno rešitvijo (pregledal na tone tem po angleško govorečem spletu).

Torej, prijateljici sem včeraj naložil win8, prej je imela xp. Ko sem računalnik priklopil na moj domači internet (preko routerja) se je avtomatsko povezal in sem lahko dostopal do neta. Ko pa sem ta isti komp priklopil na njen domači internet, je stvar nehala delovati. Ona sicer nima routerja ampak samo Iskratel modem, zato sem moral ustvarit novo pppoe povezavo in vpisal geslo. Stvar se poveže, vendar piše, da ni internetnega dostopa (rumen trikotnik).
Zanimivo je, da mi je Amisov tehnik preko telefona trikrat potrdil, da je internet povezan in da deluje, se pravi da se računalnik do centrale poveže in bi potemtaken povezava morala delovati. Kaj bi lahko bilo narobe na tem koncu? Preden vprašate, ja, restartal in resetiral sem modem, resetal sem winsock, izklopil oba firewalla (win in avast)... Trije različni tehniki so obupali nad mano, ker jim nikakor ni jasno, kaj bi še lahko bilo narobe. Zamenjal sem tudi utp kabel, brez rezultatov.

Res bi blo fajn, če mi lahko kdo pomaga.

LP,

Dare
  • spremenilo: d4r3_k ()

Barbarian ::

zakaj bi delal novo pppoe povezavo?!? povežeš kabel z modemo in to je to.

d4r3_k ::

Nope, moraš dodat novo širokopasovno povezavo, drugače avtentikacija ni možna. Saj pravim da to ni ruter, je en star iskrin adsl modem. Tut na tehnični pomoči so mi rekli da brez te nove povezave ne morem gor, ker ne vpisuješ gesla znotraj modema ampak preko windowsa. Tu je samo en user.

kloko ::

Kateri model modema ima? Tudi nekateri stari Iskrateli so imeli možnost, da se jih uporabi kot router. Za vsak slučaj preveri v nastavitvah modema, kaj je dejansko nastavljeno.

Če je na modemu vse v redu, natančno preveri kakšne nastavitve dobiš na pppoe adapterju. Je IPV6 izklopljen? Dobiš prave DNS strežnike?

L.p., Kloko

d4r3_k ::

IPv6 ni izklopljen, mislim da. DNS je bil uredu, za vsak primer sem ga pa tudi ročno vnesel. To ni problem. Do modema (Iskratel Callisto821) pa itak ne morem dostopat (192.168.1.1). Probal sem vnašat vse sorte ipjev, od 192:.168.1.1:80, 192.168.1.1:8080, 192.168.0.1, 192.168.1.0...

kloko ::

IZKLOPI IPv6, se mi zdi da sem malo nejasno napisal prej.

L.p., Kloko

Barbarian ::

http://www.zp.ukrtelecom.ua/media/libra...

probal si vse, razen v google napisati model modema.

192.168.1.1

Če ne moreš v modem......hja, to pa se mi zdi zelo zanimivo:D:D:D

Ali lahko vsaj pingaš naslov 192.168.1.1 ?
SIcer pa pojdi v cmd, napiši ipconfig /all in ti bo izpisalo kje se nahaja tvoj default gateway.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barbarian ()

kloko ::

@Barbarian: ni tako enostavno, kot pišeš. Ta škatla je privzeto v bridge načinu z izključenim DHCP. Če je klient nastavljen na samodejno pridobivanje IP, ne bo dobil uporabnega IP naslova in ne bo pingal IP številke od modema, ki je prizeto na 192.168.1.1. Ko se vzpostavi pppoe seja je IP številka na tem adapterju in privzeti gateway čisto v drugih vrednostih.

L.p., Kloko

Frenckie ::

A si šel po takih napotkik iz naslednjih linkov :
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/in...
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/in...

To velja tudi za Amis.

d4r3_k ::

Zakaj bi iskal model modema oz. ga vpisoval v google? Če bi bila rešitev v manualu potem vam ne bi smetil tukaj. Najprej sem seveda probal ravno 192.168.1.1
Zakaj bi se ti to zdelo zanimivo? Mislim, modem laufa, lučke svetijo, na centralo je povezan... da ne morem dostopat do modema je očitno problem windowsa oz določenega softwarea na mojem koncu. Imam doma identičen modem, pa bom jutri sprobal še tega (čeprav dvomim da je to to).

pingal nisem, zdaj pa tudi ne morem, ker nimam dostopa (nisem več tam).
ipconfig sem probal in je vse zgledalo normalno.

@Frenckie, nisem šel po teh navodilih, ampak nastavljeno je tako ja (jasno, DNS strežnika od amisa)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wifi problem

Oddelek: Mobilne tehnologije
261183 (879) tjaz051
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951175 (22925) simone
»

Siol modem žično na wrt54gl v1.1 dd-wrt za WiFi

Oddelek: Omrežja in internet
217612 (7448) NeMeTko
»

sinope568+in linksys WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
175678 (5368) dreamtheater
»

Težava

Oddelek: Omrežja in internet
7672 (627) def0r

Več podobnih tem