» »

Abit AN7

Abit AN7

Zoidberg ::

Danes sem na abitovi domači strani zasledil novo matično ploščo na nForce2 čipovju. klik. Kar ima več od NF7-S je to da ima S/PDIF in & out, 3x Firewire.

Jaz osebno pa čakam na nvidio da izda southbridge z vgrajenim serial ata in 4. kanali za ide.
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

gamer ::

tist butast guru čip ma baje tud gor...

boštjan ::

me want this:D .me prav zanima cena te plate

TribesMan ::

Kaj je tako butastega na uGuru čipu? ZAdeva je čist kul. Sem drgač že videl novico na tujih forumih, no upam da bo zadeva malo manj trmasta kot NF7

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

GUFY ::

Zgleda da bo treba plato zamenjat, ker tale se mi zdi kr cool.>:D

Zoidberg ::

Počakaj na AN7 2.0 >:D še nvidia southbridge z sata in 4. kanali ide. (UPAM)
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

gamer ::

dej preber si kaj nardi čip... to lohk že zdej sam nardiš...

frenk ::

zoidberg: a pa bo raid na tistih štirih ide kanalih?:)

boštjan ::

115€ v nemčiji,pri nas ziher okoli 40k če ne še več:'(

Grimlord ::

Zanimivo, mogoče bo tak prodajni hit kot NF7/NF7-S >:D
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

boštjan ::

samo če NF7 serijo dajo iz prodajnega programa

Grimlord ::

Exactly my point ;)

Abit OWNZ! 8-)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

AtaStrumf ::

No jaz mam tole platko, torej AN7 pa 2400+ gor pa 256 MB TwinMOS Winbond CH5 RAM, pa najnovejši BIOS (1.3) in hudič noče laufat ama popolnoma nič drugega kot default, torej 15x133. Množilnikov ne jebe, katerikoli drug FSB jo pa obesi. A kdo kaj ve v čem je fora?

njok ::

Očitno bo treba počakat vsaj na rev 1.2. :D

Nekje so se tudi pritoževali, da plata ne zalaufa, če na CPU_FAN nimaš nič prikljuceno. AtaStrumf, a lahko to potrdiš?

AtaStrumf ::

To so že bile fore s tem CPU FAN-om, samo se je ponavadi dalo izklopit v BIOS-u. Bom malo pogledal v BIOS, pa če se bo dalo bom naklopil na en drug fan header, da vidmo če je res.

gamer ::

jp povsod kjer je kšna tema odprta glede te plate se vsi prtožujejo,ker v bistvu ni nič bolša od nf7s... js bom kr lepo mal počaku da dobijo tele plate mal na zalogo pol bom pa eno rev2.0 (nf7) uzeu...

GUFY ::

Na Xtreme forumu je 3 strain dolga tema o tej plati in večinoma uporabniki ugotavljajo, da ima preveč napak in bi bilo potrebno počakati na Rev. 1.2 link do teme na Xtreme

Pa še slikica napake v vezju in odprave le te.

AtaStrumf ::

Saj sem tud jaz mal butast, sam je bilo res pozno in sem komaj gledal kaj šele razmišljal. Kot sem ugotovil, a mi ni ravno najbolje proradilo je očitno množilnik zaklenjen in 15x166=2490 MHz pa najbrš ne bo šlo na 1,65V :D. Sem ga dal na 145 FSB-ja in je prišla plata v Winse, sam proc na 1,65V ni stabilen. BOm dobil dons raje 2500+ k ima 11 multi in je idealen za 11x200=2200 MHz torej 3200+, samo ne vem če bo proc stabilen, ampak bolje bo že kot pa crappy 145 FSB-ja. Moram pa mal pogledat plato če je kaj modificirana, ker tole kar si je ABIT privoščil pri tej plati je pa nezaslišano. Praktično vse njihove rev 1.0 plate so v kurcu. Vem za 3 konkretne primere na lastni koži, ampak kaj takega kar so pa zdele izvedli je pa res višek. Kar ročno prilotani kondiji pa povezave ročno popravljane. WTF!!! A so mal na glavo padl tile tajvančki?

AtaStrumf ::

Zgleda, da sem se zares malo prehitro pizdil.

Ko sem dal Bartona 2500+ noter, sem ga dal takoj na 11x200, voltaža je pri ABIT-u že po default 1,656V (don't ask me why), kar je ravno idealno za tale proc, da je stabilen pri 2,2 GHz in sedaj mi laufa cca 3 ure Prime95 in Folding At Home skupaj pa še 3 BT cliente spodaj, tako da je kar cool, čeprav bom počakal da bo 24 ur preden bom res zadovoljen.

Pol se ga pa spravim mal benchat, da vidim, če je kaj hitrej od Epox 8RDA3+.

Aja, pa na plati nisem opazil nobene modifikacije. A ma še ker slo-tech-ovc to plato al sam jaz:\?

Zgodovina sprememb…

njok ::

Če boš napisal še kako spodbudno informacijo o plati, je kmalu ne boš več imel samo ti. :)

boštjan ::

pa če še bo spodobna cena,jo grem tudi jaz takoj kupit.

GUFY ::

Jaz te plate ne bi kupoval vsaj še mesec ali dva, saj ima preveč uporabnikov težave z njo.;((

TribesMan ::

To plato so skurcal do amena. Tak da je ne pogledam tud od deleč ne. Zadeva je baje še bolj trmasta kot NF7. Nisem še videl FSBja nad 230MHz z to plato...

Ne priporočam, razen, če se ti gre zaradi uGuru čipa, ki pa je itaq BS.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

AtaStrumf ::

Evo po cca 10-ih urah še vedno laufa brez napake. Jaz sicer ne vem kaj vi počenjate z FSB-ji 230MHz in več, saj pol itak RAM že klecne, asinhrono je pa itak brezveze, rajt?

No meni je 200 čist dost, bom probal 225 ker to kao mora zdržat plata, pa mogoče se me celo moj TwinMOS Winbond CH5 usmili, samo malo dvomim. Ma pa ta plata supr delilnike. 6/6, 6/5, 6/4,... pa ne vem zdaj točno do kje, ampak mislim, da druge nforce plate nimajo tolk izbire. S pomočjo teh delilinikov bi pol že moral priti do 225 FSB-ja.

Saj ne da jo zdaj že priporočam, ampak za zdaj nimam pripomb, je pa res da jo po tujih dorumih pluvajo 100 na uro. Ponavadi če dobijo novo je pol tista boljša, tako da je tu precej pomembna sreča, kaj fašeš. Moja naj bi bila baje review sample, tako da je pomoje hand-picked in imam kar velika pričakovanja. No vsaj totalen poden ne bi smela bit :D.

boštjan ::

saj nf7-s ma tudi te delilnike

boštjan ::

AN7 sem zasledil na mlacovem ceniku,cena okoli 32k

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

AtaStrumf ::

A kdo mogoče ve kako je z Delay IDE initial nastavitvijo v BIOS-u? Zdi se mi, da so še v času KT133A platk ko so veselo crkovali IBM-i govorili, da nej bi bila kriva ta nastavitev, ki je default na 0, samo nisem več siguren, ker sem pol preklopil na Epox, ki te nastavitve nima, ima pa SMART, ki ti malo pazi na disk, česar pa pri ABIT-u nisem opazil. A bi mi znal kak lastnik ABIT-ke NF7 malo razložiti, kako je sedaj s to nastavitvijo.

Drugače pa sem probal 9.5x225 pa sem dal na OC on the fly, k samo F8 stisneš in ti takoj v BIOU-u pokaže, nov clock in poleg v oklepaju nastavitve in pazitetole. Rezultat je bil:

2137 (225x11)

Nekdo očitno ne zna računati oz. ima malo probleme z množilniki. Frevkvenca je OK, množilnik pa je ostal zakljenjen. No ko sem hotel restartat, se mašina ni vel zbudila. Možne sta dve razlagi. Množilnik je ostal na 11, kar je ob 225 FSB-ja 2475 MHz, kar razumem, da se ne zbudi pri 1,65V, ali pa plata oz. proc (manj verjetno) ne zdrži 225 FSB-ja. Weird. Bo treba še malo experimentirat, da vidimo v čem je trik. Sem prebral, da ima baje probleme z polovičnimi množilniki, tako da je lahko krivo tudi to.

Pa prebral sem tudi, da recimo, če direktno izbereš 3200+ (namesto da vklopiš ročno nastavljanje v istem meniju lahko izbereš kar 3200+) in ne da ročno nastavljaš dela OK, če pa ročno nastaviš isto stvar, torej 11x200 pa zeza in dejansko je to res. 3200+ je zdržal 24 ur Prime 95 + FAH, 11x200 pa je že pri loadanju winsov kar javljal ene napake.

Skratka weird. Mogoče bo kak bodoči BIOS kaj popravil, drugače pa I suggest you stay away from it.

boštjan ::

evo testa

Malecky ::

Jaz mam plato ze 2 tedna doma pa ni casa da bi zamenjal NF7-S:D

Bomo sprobal zadevco, mislim da bo boljsa kot nfs ker je razporeditev kondlcev in vmanagement veliko boljsi.

Cena plosce je 29900SIT, nf7-s je pa dva jurja cnej.

boštjan ::

kje pa si dobo tole ceno te plate

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

AtaStrumf ::

Sem prebral test pa tipo ni opazil nobenih problemov. Upam, da ni podmazan :D.

Sicer pa mam en review BIOS, ki sem ga takoj zamenjal z an713 verzijo, pa je morda un boljši. Ko se mi bo dalo, bom še malo sprobal, za zdaj mam pa dost druzga dela.

Važno da je stabilna 2500+@3200+ full time folding and loading no problems. /me happy

boštjan ::

čuj kako pa je s tem gurujem,je za kaj koristen,malo opiši to,če maš cajt

AtaStrumf ::

Če bi delal bi bil koristen, tako je pa bolj za en drek. Lahko iz Winsov nastavljaš FSB, VCORE, AGP, DDR VOLTAGE pol lahko nadziraš ventilatorje, temperaturne senzorje in nastaviš alarme za njih, flash-aš lahk iz Winsov in Black Box maš k je v bistvu obrazec za poročanje napak.

Ni slaba stvar, če bi delala. Sploh to z venti in navijanjem iz winsov je super, ker pol imaš lahko eno nastavitve za office in druge za špile itd. in imaš hrup pod nadzorom. Lahko si shraniš profile za hitro spreminjanje nastavitev.

Nekaj takega sem že zdavnaj tudi sam predlagal in sedaj ko je končno tukaj pa ne dela. Vsaj meni. Premakneš recimo FSB samo za en MHz in stvar zmrzne. Mogoče je samo fora v BIOSu ali pa je kaj narobe s samim designom. Ne vem, only time will tell.

Škoda da nima Slo-Tech avtomatičnega uploada slik, ker bi vam poslikal in pripopal, tako se mi pa ne da še uploadat tega.

Zgodovina sprememb…

DjTonic ::

Boštjan nekaj slikic glede tega guruta imaš tukaj na X-bit Labs. Je pač dodaten procesor, ki vse to regulira,itd. Če bi plato rad videl v živo se oglasi v pcsistemah so jih dobili kr veliko. Sem videl ko sem si šel po mrežno za enega starega P3 650.

boštjan ::

kot kaže si te plate le ne bom mogel kupiti,ker sem dobil nenaden visok račun,beri 115k jurjev za brand new peč,da mi bo toplo čez zimo.Računalnik pride kdaj drugič na vrsto.:(

andrej ::

sem nabavo plato pa cisto vredi spila. tisti program za stelanje iz winsow je sicer malo spartanski ampak je ql. samo meni ta zadeva tak ne koristi, ker nisem overclockar ;)

SandiK ::

Tud jst mam tako plato in dela k avijon:)) . Imam pa velike probleme z Teac pekačem na njej, kar si lahko preberete v temi "TEAC pekač problemi";(( ;(( ;(( .

LP, Sandi

AtaStrumf ::

Jaz imam tudi TEAC-a in sicer 24x-nega pekača in dela popolnoma brez problemov. Je pa res, da sem inštaliral Winse še z Expox 8DRA3+ pol sem pa samo prešraufal tole noter, tako da je mogoče v tem razlika med nama. Daj link do tvoje teme da malo pogledam kaj te muči.

SandiK ::

Tukaj je link do teme klik.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barton-M (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Navijanje
61131992 (15597) K0K0
»

MSI K7N2-ILSR nForce2 DELTA 400+proc+ram (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
593168 (2822) Dr_M
»

"težava" z NF7-S in AthlonXP 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
735170 (3911) Tilen
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1457247 (4929) pele-on
»

Obvestilo za vse lastnike NF7-S 2.0 in mogoce starejsih (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
995492 (3739) Clemento

Več podobnih tem