» »

MSI K7N2-ILSR nForce2 DELTA 400+proc+ram

MSI K7N2-ILSR nForce2 DELTA 400+proc+ram

«
1
2

Tilen ::

Zanima me pa, ali je ta plata vredna svoje cene (33k) in ce je ze kdo kaj probal delat s to plato? Zraven te plate bi vzel se AMD XP 2500+ ter 512 MB DDR GEIL VALUE. Procesor bi hladil z SK7 ali pa predhodno z nekaterim "sibkejsim" dokler ne dobim v roke SK7 in pa enega 92mm fana.

Najvec me zanima glede plate, sposobnosti, kako je kaj s tem coolerckom na NB, in ce so kje kaksni navdusenci ze kaj privili tole zadevo in kako se je vse skupaj odneslo.

Vem,da je glede navijanja 2500+ bilo ze zelo veliko govora,tako da me komentarji glede tega ne zanimajo prevec, so pa dobrodosla "realna" mnenja ter kaj lahko pricakujem od te konfiguracije.

Za na konec pa se samo ce bi lahko pripisali glede nakupa ... DA ali pa NE. Brez kaksnih drugih komentarjev like... "kupi to pa se malo zraven nasparaj" ... ipd

Pa se platka :

MS K7N2-ILSR nForce2 DELTA 400




Aja, zanima me se zakaj te plate ni nikjer drugje na cenikih? Recimo JAE,domenca,comtron itd... Imam namrec zdaj ze staro plato od MS VIA KT6 266PRO in je ze takrat imela veliko stvari za stelat v biosu napram drugim platam (voltaza proc,ramov) in me res zanima kaksni so kaj performansi s tole razlicico.

Se tuji linki:

MSI K7N2-ILSR (oglejte si se "seit 2,3,4")

Lp Tilen

boštjan ::

ne vem no,slabo ne zgleda,samo abit nf7-s je cenejša,le da ne dobiš toliko zraven kot pri tej plati.abitka so tudi hitre.jo mam sam in sem zadovoljen z njo.

Tilen ::

Aha ... nisi pa nic omenil, zakaj teh plat na drugih cenikih ne moremo zasledit? In če bi postavili v vrsto AN7 od Abita, A7N8X Deluxe od Asusa ter tole platko od MSI-ja? Vem da so manj preizkusene ampak vseeno me zanima kaksno je kaj razmerje performance/cena ;) Kr pol bi raje od abita vzel AN7 za 30k.

Glede NF7-S pa se mi zdi,da bi bilo vseeno boljse ce zdaj kupim AN7 pa tiste 3k dam zraven(glede na NF7-S),ker plate zdaj hitro ne mislim menjavat(2 leti ce me ne bojo 64bitne stvaritve toliko bol prepricale v nasprotno) in plata je taksna komponenta pr kateri se ti potem obrestuje ce prevec varcujes :) . Seveda pa je NF7-S tudi zelo dobra plata, itak.


Lp Tilen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

boštjan ::

saj pa najdeš MSI pridukte na drugih cenikih,samo ne na teh večjih kot so JAE,avtera,accord,comtron.poleg tega pa ma e-misija kar dosti poslovalnic po slo.
skoraj vse nforce2 plate so enako hitre,razlikujejo se le kako se katera navija in koliko priklučkov ma kera. AN7 pa je le malo boljša od nf7-s,po hitrosti pa sta si enaki.na AN7 imaš poleg SPDIF/OUT še SPDIF/IN in seveda guru čip za navijanje v winsih.druge drastične razlike pa ne vidim napram nf7-s.

delfinus ::

Nasel sem jo na FLOP ceniku 31.500 + mislim, da se popust za gotovino. Sicer pa jo imajo se vse poslovalnice Megahita (poglej pod prodajna mesta), katero ti je pac blizu. Mislim, da so nekateri vele prodajalci opustili program MSI zaradi nekolike vecje cene, ki jo so jo imele plate v obdoju KT400 v primerjavi z drugimi. Sam sem imel do novega leta MSI K7T266Pro2 in sem bil z njo zelo zadovoljen. SK7 se tudi meni zdi dobra zadeva za hlajenje in se vsekakor priporocam za kak komentar, ko ga dobis.

lp, D.

Tilen ::

e-misija pa megahit je isto =) sam da je pac zdaj e-misija kao megahit group ... pac drugo pakovanje :) . Jaz imam kot sm napisal ze MSI VIA KT6 266PRO in morm rect da sm tudi zlo zadovoljen z njo,zdaj je pac prisel cas da zamenjam zadevo. Na sajtu ki sm ga napisal v prvem postu je nekaj slik te plate .. pa tut neka rebra so se gor poleg NB fana, mislim da zadeva nebi smela razocarat, ce pa bi raje kot tole vzeli katero izmed asusovih ali abitovih(v tem cenovnem razredu) pa kr povejte (+utemeljeni razlogi).

Pa glede teg GEIL ramov, prodajalec mi je dejal da mu delujejo celo na 500 Mhz. Ter cena 27k. Marketinski nateg ali se kaj resnice ?

lp Tilen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

na AN7 imaš poleg SPDIF/OUT še SPDIF/IN in seveda guru čip za navijanje v winsih

Kaj je sploh ta SPDIF?

boštjan ::

digitalen izhod za zvok ali vhod v primeru AN7

Dr_M ::

Kaj je sploh ta SPDIF?

digitalen izhod na zvocni....

glede na teste bi reku da je AN7 nekak primerljiva z NF7 1.0 in 1.1...se pravi podn od podna. nikakor priporocljiv nakup, da bi pa dajal za tist kontroler za tipkovnico (ki mu drugac recejo uGURU) dau tok 3k sit vec kot za nf7-s se mi zdi pa tut mal neumno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tilen ::

tega izhoda/vhoda itk ne rabim, če mam SB live 5.1 preko pci ane?mislim... odveč je.

Tilen ::

No danes sm se sprehodil do Comtroma v MB in prodajalca vprasal, zakaj se na njihovih cenikih maticnih plosc ne znajde tudi firma kot je MSI in ABIT. "Prijazen" prodajalec me je zacudeno pogledal in rekel: "Tudi BMW ne prodaja Audi-jev in tudi Audi ne prodaja BMW-jev pa ga nihce tega ne sprasuje zakaj" Potem je se rekel pač da Asus popolnoma zadovolji potrebe njihovih uporabnikov ter dalje bulil v tist bedast monitor in se nic kaj zmenil zame. Prijaznost na višku.

Mislim, svašta !!

antonija ::

Odj@§! comtron pa pejd v kaksno drugo stacuno!:))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Tilen ::

Sploh nisem imel namena tam kupit, samo zanimalo me je ZAKAJ. Samo zdaj so se mi pa res totalno ... Sam nisem mogo vrjet kaj mi je reko =))

Pa odsli smo "offtopic" :) Jaz bi se vedno rad nasvete,mnenja glede prvega posta.

lp Tilen

boštjan ::

ReXi,drugače ti ne bi moral povedat.Sicer pa če bi comtronu trda predla bi že kakšne druge plate tudi prodajali. Saj zato pa imamo dosti trgovin z različnimi proizvajalci in cenami,če bi vse en prodajal,kaj bi pol ostao drugim?,pa še cene bi bile višje. Tako,da pač kupiš tam,kjer majo na zalogi po čem ti povprašuješ.
Nazaj na temo. Ta plata ziher ni slaba,ampak če pogledaš ,da dobiš za isto ceno asusa,al pa za nižjo AN7 in nf7-s,pol raje slednje vzami.Moje mišlenje.

Tilen ::

oki, tnx

Tilen ::

ti bi še 1x vzel NF7-S ce bi ti zdaj kupoval plato pa bi mel na razpolago 33k ? :) če ne, za katero od omenjenih bi se odlocil.

lp

delfinus ::

Jaz bi se za NF7-S v2.0 odlicil se enkrat in mi ne bi bilo potrebno imeti niti 33, ampak 25kSIT. Zakaj pa bi se? Ker jih ima veliko uporabnikov, ker se preizkuseno z njo dobro navija, ker bos dobil veliko nasvetov kater hardware (RAM, HDD sata idr). deluje na njej najboljse), dobil bos veliko nasvetov od drugih kako jo navijati step by step, ker ima veliko nastavitvenih opcij v biosu, sploh controla overclocka, koncno ena plata, ki ji pravilno deluje WAKE UP by password, ker ima dobro opremo (SATA, SB 6.1, LAN, SPIDIF, Serillel ATA diski na SATA). Me pa vedno eksperimentalno zanima tudi kaksna nova stvar, tudi npr tale tvoja MSI, za katero se ti zanimas, a o njej vem bore malo.

lp, D.

Tilen ::

MSI se je pr meni s to plato ki jo mam zdaj dobro zapisal :) Vem pa tudi da so te NF7-S zlo dobre zadevscine. Katere rame pa priporocate za tole NF7-S ? Vec kot 28k ne dam za rame :)

Aja pa glede tistega Serillel adapterja, baje ga tudi vse NF7-S nimajo (NF7-SL pa nobena,kr je pac brez njega v defaultu)

Predlogi glede ramov? (performance/cena)
In še nekaj, nisem ravno navdusen nad dual nacinom pri Nforce platah ker mi nekak ni za kupovat 2x 256 bi kr 512 vzel in potem cez cas se 1x toliko ce bo potreba. A so tiste "50%" pohitritve realne? Al kr neki :) SLisal sm da so pohitritve minimalne, zato prosim za mnenja uporabnikov.

Tnx

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

delfinus ::

Pohitritve za 50% je samo trik trgovcev. Pohitritev ja mogoce od 1% do 5% v Dual. Sam imam Corsair Twinx XMS PC3200C2 Rame (hladilniki). So bli mal vec kot 28k, sem dal 30K in sicer za 2x256Mb. Mislim, da bi ti moral priti cez z 28 za eno palcko. Poganjam jih pa v dual, trenutno 11 - 3 - 3 - 2 na FSB 210MHz in defaul VDimm voltazi. Bom pa sel se visje, ko bom ob domacem racunalniku konec tedna.

Serilel je vkljucen v kompletu NF7-S v20. Na skatli je tudi posebna rumena oznacba, nalepka z napisom, da je notri in mora biti notri, edino, ce ga ni prodajalev ukradel. Res je NF7-SL pa pride brez serilel vmesnika. To je pa tudi edina razlika.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Tilen ::

se splaca pol sploh vzet 2x 256 ? jaz bi pol kr 512 v enem kosu vzel. Zdaj bi vzel to da bi experimentiral med pocitnicami in si nastavo tko kot treba :)

Torej zdaj smo prisli do delnega zakljucka .... Plata torej NF7-S, ram bo CORSAIR Twinx XMS PC3200C2, procesor pa Barton 2500.

Se kaj glede procesorja? Mislim da je to best buy trenutno vse kar je vec od 2500 je pomoje "preplačano". Mnenja?

lp Tilen

delfinus ::

Hey glede procesorja mas prav. Se ga dobi ugodno ze za cca 23KSIT v box varianti, vent pa lahko se prodas za kake 3 jurje sosedu, ce bos seveda uporabljal kaksnega boljsega. Skoda je le, da so sedaj vsi Bartoni zaklenjeni. Jaz sem imel sreco in sem second hand kupil odklenjenega svojega zaklenjenaga pa prodal. Kar se tice ramov Twinx je oznaka za dvojcka ramov v skatli 2 x 256 ali 2 x 512Mb. Ti ce bos vzel 1 x 512 ne bo Twinx oznake. Se mi zdi po svoje tut pametno, ce bos kasneje vzel mogoce se enkrat identicni ram 512Mb.

Tilen ::

oky, za rame sm pogledal pr JAE in sicer :

CMX 512-3200C2 512MB DDR (s hladilnikom) 31.200,00

Procesor bi pa hladil z SK7 in 92mm fanom ko bo zadeva dobavljiva pri cool PC. Tacas bi pac imel gor box cooler.

SK7

Mnenja?

boštjan ::

dvomim,da še bo kaj od SK7,ker baje gre v pokoj ta cooler.boš moral kaj druga vzet.jaz mam na abitku kingston hyperx 3200/A in sem trenutno na 230FSB s timingi 2-3-3-11. mislim,da 512MB modul pride okoli 31k.
da pa še odg. na tvoje vprašanje,če bi zdaj še 1X kupoval,bi definitivno vzel AN7.no že dolgo pa čakam na dfi infinity B nForce2 ultra.A zdaj si je ne bom mogel kupit,ker moj cooler(sp97) ne paše na tole DFI plato.

Tilen ::

omg, ta cooler je pa hud :) In kaksne imas kaj temperature? pa kingstonov tut nimajo pr Jae :( .

boštjan ::

teperature so mi padle za 10 stopinj,napram SK7+YS tech 80mm ventu. zdaj mam gor vantec tornado 92mm na 2800 vrtljajih. pod idle mam 40stopinj,pod load pa 43-45. pri teh T ,je računalnik navit na 230X10 in Vcore 1,825. SEm pa tudi že stabilno imel na 230X10,5,torej 2415MHz, Vcore1,93. Temp. so poskočle za kakšni 2 stopinji celziji.
Ja žal boš po kingstone moral it v mlacom ali avtero.

Tilen ::

A ve kdo mogoče kje se jih da v MB dobit?
glede AN7 pa me zanimajo mnenja glede tega clanka:

AN7
In zanimivo ravno s kingstoni so sprobali in se primerjava z NF7-S katera bi naj bila v primerjavi s to plato boljsa in se cenejsa po vrhu.
Drugac plata zgleda super... ima vse kaj potrebujes vendar ob takih clankih se zamislis 8-O
A ima ze kdo drug to plato?

boštjan ::

AN7 dobiš v PC sistemih,a jaz bi na tvojem mestu vseeno na nf7-s gledo

delfinus ::

Sem malo sledil tujim forumom naokrog in pravijo, da ne dosegajo takih rezultatov z AN7 kot jih dosegajo z NF7-S. Sicer je pa bolj kot ne ista s funkcijami. Na AN7 je dodan uGuru.

lp, D.

Tilen ::

Boštjan malo prej si rekel da bi raje vzel AN7 :)) ok nebom provuciral :) Prebral sem se forume glede corsair ramov in mislim da bom kr te vzel. torej moj sistem bo sledec:

ABIT NF7-S v2.0
AMD XP 2500+ Barton
CMX 512-3200C2 512MB DDR (s hladilnikom)

Smo prisli do konca zdaj ? :)

boštjan ::

AN7 bi vzel,če trenutno ne bi mel take plate kot jo mam.Mogoče sem se narobe izrazo.definitivno pa ne bi naredo zamenjave NF7-s za AN7.

Tilen ::

Aha, ok. Imas se mogoce kaksno pripombo/predlog glede konfiguracije, ki sm jo nazadnje napisal?

boštjan ::

pa grafa?

Tilen ::

Grafo mam od Leadteka Geforce FX 5600XT 128 MB DDR + DVI;VIVO in cisto ustreza mojim potrebam :) Popolno ni izkoriscena ce si zasledil ko sm spraseval glede odstopanja 4x/8x AGP na plati. Tako da to bi naj bil potem moj sistem v katerem je se WD 120 Gb 7200/8mb, 400W napajalc in se kaj bi se naslo :) (manj pomembne stvari).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

boštjan ::

ta PSU me skrbi,sploh če misliš navijat

Tilen ::

Imam dobro prevetreno ohisje, coolerja se nism menjaval na graficni sem se pa malo poigral z riva tunerjem, stable @ 321/500 ko bom kake reze dal na rame pa zamenjal cooler mislim da bi slo se kaj vec.

boštjan ::

ne,ne mislim ta 400W napajalc kaki je,od kere firme al je kaki noname

Tilen ::

Aja,lol, power supply , em ja... noname bi se temu lahko reklo. Narocil sem ga pri Ena-A in zaenkrat so moje voltaze taksne :

1635MHz CPU, Sensor 1 37°C, Sensor 2 21°C, Sensor 3 19°C, Fan 1 3443RPM, Fan 2 2235RPM, Core 0 1.75v, Core 1 0.38v, +3.3 3.44v, +5.00 4.86v, +12.00 12.37v

V kisti je Palomino 1600+@2000+ ,Leadtek FX 5600XT 128 MB, 256+128 mb SDR, plata, CD-ROM,CD -RW, 1 disk(wd 120 7200rpm/8mb), 2x 80mm fan red/blue od Revolteca(1 je na plato in en preko molexa). Na skatli je se 1 "luknja" za 1 tak fan (kr ga prej nism dobil/narocil ki bo tudi na molex konektorju) potem pa se mi je zlustalo in sem se odlocil da se dam enega not :)
V skatli je se SB live 5.1 ter mrezna kartica + (trenutno) skener preko USB ter printer. Pa CPU cooler.

A je/bo kaj hudo narobe z napetostmi?

lp Tilen

delfinus ::

Hej Rexi!

Imel bos zelo podoben sistem kot jaz. NF7-S, iste Corsairje, AMD 2500+, no js imam napajalnik od Chiefteca 360W. Imam pa tudi MSI Geforce 5900SP Vivo 128Mb, ki pa je izredno power hungry. Na 11 x 200Mhz mi 3D Mark ze mece ven. Sedaj sem nastavil 10 x 210Mhz in je stabilno. Sem imel v loopu 3dMark vec kot pet ur, poleg tega pse mal zgal se NFS 6 in je slo vse lepo stabilno. Nekoliko sem sedaj ko imam na multiplier 10 x znizal voltazo in sicer iz 1,8V na 1,75V mogoce bi slo se nizje, nisem se poskusil, ker nisem do cetrtka doma. Bom pa poskusil 10 x 220Mhz, ce bo seveda slo ali pac 10,5x210MHz

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

boštjan ::

zaenkrat ne,a pričakuj padec +12V ,ker se plata in proc napajata iz nje,kot tudi grafa,če ma externo napajanje

Tilen ::

Ce bo prevelik padec 12V bom se tisti 1 vent preklopil na molex konektor. Za kolk bi pa lahk padla 12V ? priblizno? Pa grafa oz njen cooler se tut prek plate napaja tk da ce bi tistega kdaj zamenjal s kterim drugim lahk gre tudi tisto na molex.

delfinus ::

Pismo rosno, o tem sem razmisljal tudi jaz. Hkrati z graficno sem priklopil tudi 120x120mm Titan vent za CPU, ki se vrti z 2100 obrati direkt na plato. Ali bi ga bilo bolje priklopiti direktno na12V je sedaj vprasanje. Titan ma 4W porabe kot objavlja COOL-PC. Mogoce je tudi to vzrok moje nestabilnosti v 3DMarku za MSI Geforce 5900SP pri 11 x 200MHz in 1,8V VCore. Bom stestiral. Kaksna sugestija dobrodosla. Lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

boštjan ::

rexi,ob nenavitem kompu bo stabilno,kakor hitro pa boš začel navijat,pa bo ziher okoli 11,85,odvisno od kvalitete napajalca.
delfincek,šaltaj vent direkt na molex

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Tilen ::

piz****** no ;( a res tolk pade ? No bomo vidli :) Boštjan koliko maš ti 12V ,kter napajalc,kolk keša si dal za njega? Pa delfincek?:)

boštjan ::

jaz mam 420W čifteka,zanj dal 14800 in če sem hotel varno navijat sem ga moral odpret in mu navit 12v linijo. it's something we talk abou it before

Tilen ::

kaj naj portečem na to? sm prebral in ... NO COMMENT :) vsaka cast vam... jaz ze nebi tam not tiscal izvijaca se posebej ne v kakega 430W :> res ste face eni ...

Dr_M ::

zato pa mamo faznbriferje :) :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tilen ::

saj pa vseeno... :))) men bi se prevec roka tresla ze sam ko bi se spomno da ga tiscim v 430W napajalc :>

Dr_M ::

in zakaj ravno 430W? a misls da kej bl strese kot 200W??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tilen ::

ma ne itk je 220V povsod :) samo pač... :) saj ne vem mogoce bom "cez cas" še hujši al pa vsaj takšen kot vi :)

kajzer ::

Pardon 230V, pravzaprav še mal več! Okol 235V.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ploščo za AMD je

Oddelek: Kaj kupiti
382332 (1180) ČIP 008
»

Abit NF7-S vs. AN7

Oddelek: Kaj kupiti
221884 (1285) Oblivion
»

Katera plata?

Oddelek: Kaj kupiti
281080 (913) boštjan
»

Abit AN7, AMD Barton 2600+, RAM INFINEON DDR400 CL3 problem pri navitju..

Oddelek: Navijanje
292035 (1607) boštjan
»

ASUS a7n8x-x,a7n8x-dlx ali abit nf7-s

Oddelek: Kaj kupiti
271455 (1151) gabl136

Več podobnih tem