» »

Odstopil Unityjev direktor

Odstopil Unityjev direktor

Slo-Tech - Izvršni direktor John Riccitiello je včeraj brezpogojno odstopil, čemur je botroval polom z najavljenimi spremembami licenciranja, ki je močno razburil skupnost. Iz Unityja so sporočili, da se je Riccitiello upokojil in s tem prenehal opravljati funkcije predsednika, izvršnega direktorja in člana upravnega odbora. Unity bo začasno vodil James Whitehurst, začelo pa se je tudi iskanje novega direktorja s polnim mandatom.

Odstop je bil nenaden, a ne povsem nepričakovan, saj so bile minuli mesec najavljene spremembe licenciranja pogona resnično slabo sprejete. Skupnost je nasprotovala novim določilom, po katerih bi morali razvijalci iger na tem pogonu plačevati za vsako namestitev igre, ko bi dosegli 200.000 prenosov in 200.000 dolarjev prihodkov. Sprememba bi veljala tudi retroaktivno, torej za že obstoječe (in nameščene) izdelke. Upor je bil zato silovit, škoda za Unityjev ugled pa praktično nepopravljiva.

V zelo kratki izjavi za javnost je Riccitiello zapisal, da je bil voditi Unity skoraj desetletje (od leta 2014) velik privilegij. V tem času je delal za zaposlene, stranke, razvijalce in partnerje, ki so bili vsi ključni za rast podjetja. V preteklosti je sicer pogosto govoril precej drugače, ko je na primer razvijalce označil za velikanske idiote.

Podjetje v turbulentnem medvladju prevzema Whitehurst, ki je bil v preteklosti direktor Red Hata (2008-2020) in IBM-a (do 2022). Ali bo spremenil napovedane novosti, še ni znano.

7 komentarjev

OutOfTheBox ::

Ali bo spremenil napovedane novosti, še ni znano.


Ne jih ne bo, ker odbor ima glavno besedo. Ko gre podjetje public, je CEO samo še lutka celotnega odbora, ki mora kimati vse kar odbor reče (se spomnite kako je odbor glasoval za odstavitev Steve Jobs-a, ki je firmo tudi ustvaril). S tem ko je on odstopil se ne bo rešilo popolnoma nič (dokler ne odstopi celoten odbor, kar se seveda ne bo zgodilo).

John je sicer Unity dobro vodil vsaj prvih 6 let, je pa zagotovo izgubil moralni kompas. Če bi jaz bil namesto Johna, v trenutku ko je prišla ideja da se bo računalo za inštalacije, bi nepreklicno odstopil ker tega pač ne bi upal spustit skoz.

Rešitve za zadovoljit delničarje, so tudi drugje - zagotovo pa ne v izkoriščanju razvijalcev.

Zgodovina sprememb…

svecka ::

Tukaj je šlo za inside trading, ker so pred napovedjo prodajali delnice, ker so vedeli, da bodo delnice padle zaradi take novice.

FireSnake ::

Lej ga, Orbana ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Glugy ::

Sej spremembe niso do konca nazaj dal na prejšnjo stanje. Torej to da so odstavili lutko ne pomeni nič. Upam da vsaj IT-jevci niso ovce da bi temu nasedal.

smeezz ::

Glugy je izjavil:

Upam da vsaj IT-jevci niso ovce da bi temu nasedal.

Žal te moram razočarati, ITjevci, vsaj velika večina (99%) so največje ovce, kar si jih lahko predstavljaš. Ker nimajo nobenega multidisciplinarnega znanja, skratka so fachidioti, ki so morda geniji za algoritme (v večini niti to niso), ne znajo pa izpolnit obrazca, razumeti kaj so davki, razumeti da RNA cepiva nimajo veze z "gensko terapijo", razumeti, da so kriptovalute navaden nateg, da je desnica navadna zabloda človeštva itd.

Zakaj vem? Ker sem tisti 1%, ki se mu obrača ob vsaki omembi, da je ITjevec. Živim in delam med največjim in najbolj nerazgledanim drekom vseh strok. Ki je za povrh še veliko preveč plačan in, v svojem primitivizmu enači plačo z razgledanostjo Visok IQ brez zaledja splošnega znanja, zavožen do neprepoznavnosti, sramota za človeštvo. Zaradi lenobe, potrošništva in pomanjkanja znanja izven stroke, stran vržen potencial.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smeezz ()

smeezz ::

smeezz je izjavil:

Živim in delam med največjim

Da ne bo nesporazuma, ne govorim o svojih sodelavcih, so tudi v 1%. Sicer ne bi bili sodelavci.

OutOfTheBox ::

Razumeti da RNA cepiva nimajo veze z "gensko terapijo


Od kje pa si ti sedaj to privlekel ven.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Unity močno razburil s spremembo načina licenciranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6912099 (8148) bavebah
»

Mt.Gox našel 200.000 izgubljenih bitcoinov

Oddelek: Novice / Kriptovalute
118453 (3915) o3n3o
»

Prihaja cenejši Raspberry Pi A

Oddelek: Novice / Procesorji
4112125 (10248) orescek
»

Microsoft kupil Yammer

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
188313 (7020) zmaugy

Več podobnih tem