» »

Izrez in graviranje železa

Izrez in graviranje železa

uomostolto ::

Večkrat sledim po forumu in imam občutek, da se najde mojster za vsako nišo. Pa da vidim, če poleg GPTja dobim še kaj pomoči tukaj. :)

Morda kdo pozna podjetja v Sloveniji, ki bi naredila:

Inox:
- Izrez
- Graviranje

Jeklo:
-Izrez
-Barvanje
-Graviranje

Bi pa potrebovali za masovno ciljan izdelek, torej bi znalo biti kaj količin.

darkolord ::

Hvala, zna biti OK. Jih morda poznaš in lahko rečeš, če imajo odpor do startupov?

starfotr ::

Z avansi te bo vsak hotel za partnerja.

To ni problem, kamot plačam vse v naprej. V bistvu sem tega kar vajen.

Problem je, da začnem z manjšimi količinami, potrebujem pa še kalkulacijo za večje. Tam znajo biti malo sitni.

Gagatronix ::

uomostolto je izjavil:

Hvala, zna biti OK. Jih morda poznaš in lahko rečeš, če imajo odpor do startupov?

A sam ne znas kontaktirat in vprasat ?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Gagatronix je izjavil:

Kaj? Če so smotani do startupov? :D Raje ne.

Kaj ti pa težiš povsod kjer nimaš kaj pametnega za dodati?

bobiii16 ::

ponavadi napišejo za začetek 100 kosov, potem pa vsak mesec 1000. Konča pa se zgodba pri 50 komadih pa še to cenkajo do onemoglosti.Takoje danes s temi kao STARTUPI

uomostolto je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Kaj? Če so smotani do startupov? :D Raje ne.

Kaj ti pa težiš povsod kjer nimaš kaj pametnega za dodati?

Nazadnje ko sem preverjal ni bilo omejitve kje lahko in kje ne smem pisat, razen ce modi tako odlocijo. Zakaj se usajas ? Ves kako neprofesionalno izpade ce nekdo drug sprasuje zate ? Zakaj kar mami ne reces, da poklice namesto tebe ?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Gagatronix je izjavil:

Nazadnje ko sem preverjal ni bilo omejitve kje lahko in kje ne smem pisat, razen ce modi tako odlocijo. Zakaj se usajas ? Ves kako neprofesionalno izpade ce nekdo drug sprasuje zate ? Zakaj kar mami ne reces, da poklice namesto tebe ?

Lol, si pa občutljiv za nekoga, ki brez veze teži. Sem ciljal, da bi podal komičen odgovor v tvojem stilu. Samo, da te zabavam. In ne, tvoja ideja o mami mi ni domača. Ti pa imaš probleme, če tako razmišljaš.

Drugače imam strategijo, da če vem kaj več je to na vsak način plus.

Ce mene kaj zanima poklicem/mailam sam, ne pa da sprasujem druge ce bi to storili namesto mene.

Tako vsaj izpades resen, ne pa neko jodlanje preko posrednikov.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

bobiii16 je izjavil:

ponavadi napišejo za začetek 100 kosov, potem pa vsak mesec 1000. Konča pa se zgodba pri 50 komadih pa še to cenkajo do onemoglosti.Takoje danes s temi kao STARTUPI

Skoraj točno, samo razlika pri meni je, da za male količine ne cenkam. Mi je OK na začetku delati minus, samo moram vedeti kje bom, če proizvodnja steče. Tu pa znajo biti skrivnostni.

Gagatronix je izjavil:

Ce mene kaj zanima poklicem/mailam sam, ne pa da sprasujem druge ce bi to storili namesto mene.

Tako vsaj izpades resen, ne pa neko jodlanje preko posrednikov.

Kdo je pa koga prosil, da kaj stori namesto njega? Če nekdo vpraša kaj načelnih vprašanj o podjetju je to nekje normalna praksa. Eni se pogovarjate o avtih, pa lahko vse preveriš z googlom ali pa pokličeš, eni pa o podjetjih.

Sicer hvala, da se trudiš pomagati, samo si vse skupaj narobe predstavljaš. Vključno s tem kakšna oseba sem. 8-)

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Ko/če bo prišlo do večjih količin, boš že takrat urejal.

Sicer pa daj povpraševanje za stroj za izrez, če misliš da bo tega veliko in si izračunaj stroške lastništva in upravljanja stroja pa boš dobil ceno na kos.

fikus_ ::

Tukaj tudi lahko daš rezat (SLO firma)
https://www.nieros.com/en/

če pa gravirajo, pa ne vem.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

starfotr je izjavil:

Ko/če bo prišlo do večjih količin, boš že takrat urejal.

Sicer pa daj povpraševanje za stroj za izrez, če misliš da bo tega veliko in si izračunaj stroške lastništva in upravljanja stroja pa boš dobil ceno na kos.

Ne bi bilo optimalno, posebej ko je v igri še barvanje in znajo biti važni detajli.

Drugače je tezko predvidevati strojni park z zaposlenimi. To je cela umetnost, posebej ko je v igri večji volumen. Nočem pa se zanašati na kakšne Kitajce. Recimo za tak dotičen izrez hočeš lasersko rezanje. Večji je stroj cenejši je del, če dela nonstop. To pa si lahko siguren, da ne bo njihova računica.

Je pa to moj prvi resen startup, drugače pa sem v srednjih letih in tudi planiram proizvodnje. Zato pa vem kako težko je poračunati.

fikus_ je izjavil:

Tukaj tudi lahko daš rezat (SLO firma)
https://www.nieros.com/en/

če pa gravirajo, pa ne vem.

Tnx, takoj ko imajo laser bi moralo biti OK.

Zgodovina sprememb…

uomostolto je izjavil:

Do nikogar nimajo odpora. Lahko mi tudi pošlješ povpraševanje na ZS pa jim posredujem jaz ...

darkolord je izjavil:

uomostolto je izjavil:

Do nikogar nimajo odpora. Lahko mi tudi pošlješ povpraševanje na ZS pa jim posredujem jaz ...

:)) Hvala. Dobra! Samo, če rečeš, da si moja mama. :D

novak-t ::

Najcenejše in najhitrejšo izdelavo boš verjetno dobil pri podjetju ora-vent (kamnik). Vsi moji naročniki (sem konstrukter) načeloma pošiljajo tja v razrez pločevino, razrežejo in skrivijo v 1-2 dneh cca 20 večjih formatov pločevin (če jim pošlješ načrt in pripravljen dxf za razrez na laserju). Problem pa bo vrjetno barvanje. Imajo pa skoraj konstantno transportno linijo do podjetja LGM, ki se ukvarja z prašnim barvanjem, bi se vrjetno dalo kaj zmeniti, da opravijo transport zate.

uomostolto je izjavil:

Ne razumem, kaj je smešno? Poznam ljudi tam.

darkolord je izjavil:

uomostolto je izjavil:

Ne razumem, kaj je smešno? Poznam ljudi tam.

Pardon, sem imel občutek, da hecaš tegale:

Gagatronix je izjavil:

Zakaj kar mami ne reces, da poklice namesto tebe ?

Zgodovina sprememb…

Pobes ::

Nobeno podjetje nima odpora za startupe. Veliko režem in krivim tudi za privat stranke.

Problem je ko ti nekdo teži za dobro ceno ker bo 1000 komadov ali na stotisoče, potem pa po dogovoru dobre cene naroči 10 za "test" in potem čez 1 leto še 5.
Ko vprašaš kje so tisoči pa ne duha ne sluha.
zato jaz takim dajem ceno odvisno od naročene količine

borisk ::

uomostolto je izjavil:

Večkrat sledim po forumu in imam občutek, da se najde mojster za vsako nišo. Pa da vidim, če poleg GPTja dobim še kaj pomoči tukaj. :)

Morda kdo pozna podjetja v Sloveniji, ki bi naredila:

Inox:
- Izrez
- Graviranje

Jeklo:
-Izrez
-Barvanje
-Graviranje

Bi pa potrebovali za masovno ciljan izdelek, torej bi znalo biti kaj količin.

Lahko naredimo in še kaj drugega.
Pošlji povpraševanje na laser@kozjan.si

Delamo večinoma unikatno/neserijsko tako da ni problema tudi en kos, je pa normalno cena drugačna

Lp, Boris

Hvala vsem... Vas kontaktiram, ko bodo koncani 3d modeli.

Roader_ ::

Omenjene storitve nudi tudi podjetje Šeško d.o.o. v bližini Celja.

sbawe64 ::

Za kakšne debeline pločevine je tu govora ?

Lokalno šlosar podjetje s cnc plazmo vprašaš ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Problem je, da ne poznam lokalnih. Mi je pa pomembno, da tudi barvajo, po možnosti prašno, da izgleda kar se da fensi.

Debeline niso hude, do 2mm.

Je pa to prvi produkt iz planirane linije pohištva (kombinacija les jeklo) in zna v primeru uspeha kar eskalirati v prodaji, če mi bo GPT raztural v marketingu. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

srajca in kravata (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21137501 (23192) leiito
»

Future proof: fakulteta ali samoizobrazevanje? (strani: 1 2 3 )

13628191 (25408) AndrejO
»

Matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5811014 (8206) technolog
»

Mikrovalovke škodljive ali ne? (strani: 1 2 3 4 )

17847455 (42383) Gandalfar

Več podobnih tem