Forum » Loža » Ljudje vozijo prehitro po avtocesti glede na svoje plače
Ljudje vozijo prehitro po avtocesti glede na svoje plače
valinoratina ::
Kaj, je strojniska placa se vedno svoh?
Frend je kot diplomiran inženir strojništva delal za minimalca, ponavadi dajo pa začetnikom 1000 €. Jaz sem imel sicer nekaj več, ampak ja, plače v strojništvu so slabe..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: valinoratina ()
Kalibri ::
naj se prosim raje drži regionalnih cestSprobal tole 2 tedna nazaj na dobrih 4000 kilometrih po balkanu: vožnja po regionalnih cestah je bolj sproščena, prijetnejša, lepša, zanimivejša, varčenjša (=cenejša) in hitrejša od avtoceste. Te so samo za nestrpne omejence.
Če ga ti ne bi sral po forumu, nam ne bi bilo treba brati avtističnih teorij. Prišparali bi bistveno več, kot tisti 1 EUR na 100 km.
WizzardOfOZ ::
valinoratina je izjavil:
Ja, kurac, nova laž. Leta 2023 si napisal: "Drugače pa vozim avto, ki si ga lahko z eno redno plačo kupim. Vreden je med 10 do 12kEUR." Torej ne leta 2007 sem vozil, ampak VOZIM, torej danes, sedaj, leta 2023. Sedanjik. Patološki lažnivec. Lahko grem pa brskat še nazaj za tvojimi lažmi glede vožnje na plin in vse ostale laži če češ. https://slo-tech.com/forum/t794721/p792...
Pol te je folk vprašal če morda misliš letno plačo, ne mesečne in v temle postu si zatrdil da misliš mesečno plačo:https://slo-tech.com/forum/t794721/p792...
Tale post, zadnji stavek:
Te boli ane, ker imam dost plače, pa si nočem kupit pleha?
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
valinoratina je izjavil:
Ja, kurac, nova laž. Leta 2023 si napisal: "Drugače pa vozim avto, ki si ga lahko z eno redno plačo kupim. Vreden je med 10 do 12kEUR." Torej ne leta 2007 sem vozil, ampak VOZIM, torej danes, sedaj, leta 2023. Sedanjik. Patološki lažnivec. Lahko grem pa brskat še nazaj za tvojimi lažmi glede vožnje na plin in vse ostale laži če češ. https://slo-tech.com/forum/t794721/p792...
Pol te je folk vprašal če morda misliš letno plačo, ne mesečne in v temle postu si zatrdil da misliš mesečno plačo:https://slo-tech.com/forum/t794721/p792...
Tale post, zadnji stavek:
Te boli ane, ker imam dost plače, pa si nočem kupit pleha?
Ne, samo callam out tvoj bullshit in tvoje laži. Če bi res zaslužil 12.000 EUR NA MESEC, potem bi definitivno vozil vsaj kaj malo boljšega kot pa tole kanto. Pa ne pravim da je treba vse v avte dat, ravno obratno, sam še vseeno ni šanse da bi res vozu tole kanto če bi res zaslužu 12.000 EUR MESEČNO. Skratka bullshit tako kot vse ostalo kar izrečeš.
Pa pisal si kako je plin za luzerje ki si ne morejo privoščit bencina, a že čez pol leta si napisal da že par let voziš na plin lol. Torej si po svojih lastnih kriterijih luzer tudi ti sam. Kdo ti sploh še karkoli verjame.
Zgodovina sprememb…
Jaz namesto v pleh vlagam denar v nepremičnine. Z vsakim nakupom nove nepremičnine, je "plača" še večja, ker dobim še dodatno najemnino zraven. Ampak kot sem rekel, nekateri raje v pleh, pol ste pa fouš ostalim.
Sej razumem, da za slovenceljne, kakršen si ti, je pomemben avto, ki ga imaš, ker nimaš drugega za pokazat. Slaba plača, najemnina za stanovanje, babe te ne marajo (drkat ga moraš na roko), pa si fouš vsem, ki imamo več. Jasno je tudi da, če bi zavist gorela, bi bila slovenija pekel zaradi takih kot si ti.
Spet projekcije tvojih lastnih lastnosti na druge. Ravno obratno, sam sem zagovornik tega da se v avto ne da veliko denarja, kar sem na forumu že večkrat poudaril. Ampak recimo bobu bob če bi res zaslužil 12.000 EUR NA MESEC, potem bi definitivno vozil vsaj kaj malo boljšega kot pa tole kanto. Pa ne pravim da je treba vse v avte dat, ravno obratno, sam še vseeno ni šanse da bi res vozu tole kanto če bi res zaslužu 12.000 EUR MESEČNO. Skratka bullshit tako kot vse ostalo kar izrečeš.
valinoratina je izjavil:
To je napisal pegasus, ne jaz. Ne on, ne jaz nimava nobenih avtističnih teorij. 3 litre razlike je več kot 6 EUR na 100 km. 6 EUR za prišaranih 14 minut se vsekor splača. Pa tudi če bi blo sam polovico tega razlike, še vedno se splača veliki večini ljudi.Kakšne 3 litre razlike? Si padel z lune? Kaj proizvaja tale faks, kjer si delal fasado.
Jaz namesto v pleh vlagam denar v nepremičnine. Z vsakim nakupom nove nepremičnine, je "plača" še večja, ker dobim še dodatno najemnino zraven. Ampak kot sem rekel, nekateri raje v pleh, pol ste pa fouš ostalim.
Lej ni šanse da ti voziš avto ki ga zaslužiš v enem TEDNU. Če res zaslužil 12.000 € na mesec, potem ne bi vozil avta za jurja.
valinoratina je izjavil:
vozu tole kanto če bi res zaslužu 12.000 EUR MESEČNO. Skratka bullshit tako kot vse ostalo kar izrečeš.
Logika much. Voziš lahko karkoli ne glede na to koliko zaslušiš. Samo za nekoga, ki mu je logika španska vas, je pač zaključek bedast. In tak bo sral po forumu, kaj naj bi kdo vozil, kaj sme voziti, kaj sme kupiti in koliko bo prišparal ,ker je forumski trol tako napisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
BlaY0 ::
Ja to pa imas prav Nizozemci hodijo rajsi svinjat po Nordschleifi in Autobahnu. Cisto za vsako so med najvecjimi norci, ki se vozijo cez celo avstrijo v hrvatijo 20km/h cez omejitev, ker so kazni za njih prepoceni.
Nizozemci? Imam prav nasprotne izkušnje. Zelo malo jih vidim recimo na A+. Kje se voziš da jih tako pogosto videvaš? Nizozemec tudi čez Avstrijo ne vozi nad omejitvami, niti Nemec. Niti čez Slovenijo, niti Hrvaško. To delajo večinoma Gastarbajterji in največ med njimi je Švicarskih, ti pa dejansko vozijo če je le mogoče 20 čez omejitev in to celo pot in vedno na polno žlajfajo pred stacionarci. V nedeljo grem nazaj v DE in bom poročal koliko Nizozemcev me bo prehitelo.
valinoratina je izjavil:
To je napisal pegasus, ne jaz. Ne on, ne jaz nimava nobenih avtističnih teorij. 3 litre razlike je več kot 6 EUR na 100 km. 6 EUR za prišaranih 14 minut se vsekor splača. Pa tudi če bi blo sam polovico tega razlike, še vedno se splača veliki večini ljudi.Kakšne 3 litre razlike? Si padel z lune? Kaj proizvaja tale faks, kjer si delal fasado.
Glej graf, lepo kaže 3 litre razlike med 100 in 130 km/h, nisem jaz meril kolega. Faks pa proizvaja visoko izobražen kader in je tud fejst zajeban, bodi brez skrbi, 90 % tistih ki se vpiše nikoli ne diplomira, ampak že prej padejo.
valinoratina je izjavil:
valinoratina je izjavil:
Glej graf, lepo kaže 3 litre razlike med 100 in 130 km/h, nisem jaz meril kolega. Faks pa proizvaja visoko izobražen kader in je tud fejst zajeban, bodi brez skrbi, 90 % tistih ki se vpiše nikoli ne diplomira, ampak že prej padejo.
Jebo te graf. Usedi se v avto in probaj. Sami avtistični teoretiki.
valinoratina je izjavil:
Sej razumem, da za slovenceljne, kakršen si ti, je pomemben avto, ki ga imaš, ker nimaš drugega za pokazat. Slaba plača, najemnina za stanovanje, babe te ne marajo (drkat ga moraš na roko), pa si fouš vsem, ki imamo več. Jasno je tudi da, če bi zavist gorela, bi bila slovenija pekel zaradi takih kot si ti.
Spet projekcije tvojih lastnih lastnosti na druge. Ravno obratno, sam sem zagovornik tega da se v avto ne da veliko denarja, kar sem na forumu že večkrat poudaril. Ampak recimo bobu bob če bi res zaslužil 12.000 EUR NA MESEC, potem bi definitivno vozil vsaj kaj malo boljšega kot pa tole kanto. Pa ne pravim da je treba vse v avte dat, ravno obratno, sam še vseeno ni šanse da bi res vozu tole kanto če bi res zaslužu 12.000 EUR MESEČNO. Skratka bullshit tako kot vse ostalo kar izrečeš.
Kot sem rekel, samo ti si tisti ki trdi, da vozim ta avto.
valinoratina je izjavil:
valinoratina je izjavil:
Jebo te graf. Usedi se v avto in probaj. Sami avtistični teoretiki.
Ta graf je točno to, vsedli so se v avto in sprobali in zmerili in rezultat zapisali v obliki grafa za različne hitrosti.
valinoratina je izjavil:
Faks pa proizvaja visoko izobražen kader in je tud fejst zajeban, bodi brez skrbi,
Sodeč po tebi so vsi bedaki. Ali pa samo ti.
valinoratina je izjavil:
Faks pa proizvaja visoko izobražen kader in je tud fejst zajeban, bodi brez skrbi,
Sodeč po tebi so vsi bedaki. Ali pa samo ti.
Oba dva veva kdo od naju je bedak in kristalno jasno je da to nisem jaz. ;) Kot sem že v prvem postu zapisal je ta tema samo malo za foro in da se ne usajejte preveč, vednar bedaki kot si ti ste pač funkcionalno nepismeni.
Zgodovina sprememb…
valinoratina je izjavil:
Ta graf je točno to, vsedli so se v avto in sprobali in zmerili in rezultat zapisali v obliki grafa za različne hitrosti.
Teoretik. Faks te je naučil teorijo, ki jo nisi sposoben prenesti v prakso.
Najbolje bo, da mi sedaj graf pove, koliko mi porabi in koliko tankam. Ali pa teslo s strojnega faksa.
valinoratina je izjavil:
Oba dva veva kdo od naju je bedak in kristalno jasno je da to nisem jaz. ;) Kot sem že v prvem postu zapisal je ta tema samo malo za foro in da se ne usajejte preveč, vednar bedaki kot si ti ste pač funkcionalno nepismeni.
Bahahaha. Pojma nimaš, tovariš.
Zgodovina sprememb…
Če ga ti ne bi sral po forumu, nam ne bi bilo treba brati avtističnih teorij. Prišparali bi bistveno več, kot tisti 1 EUR na 100 km.
Napačno percepcijo furaš kolega. Govora je v bistvu o ne stran metanju kovancev po en Evro za vsakim vogalom. Šparanja pri prevažanju ne obstaja (je zgolj izguba), razen če je to tvoj main biznis model.
Napačno percepcijo furaš kolega. Govora je v bistvu o ne stran metanju kovancev po en Evro za vsakim vogalom. Šparanja pri prevažanju ne obstaja (je zgolj izguba), razen če je to tvoj main biznis model.
Hvala bogu za inžinirja, mi bo popravil percepcijo.
valinoratina je izjavil:
Oba dva veva kdo od naju je teslo in kristalno jasno je da to nisem jaz. ;)
Oba veva, kdo bo imel n-ti račun. In to ne zato, ker je brihten.
valinoratina je izjavil:
Bahahaha. Pojma nimaš, tovariš.
bahahahah, ti pojma nimaš, tovariš.
Super, smo pravkar iz faksa trčili v vrtec. Ni trajalo več kot par postov. Kot ponavadi. Mej se.
Zgodovina sprememb…
Ne gre zanemariti še tega, da če vsi tiščijo v povprečju (do) 135km/h, opravijo 50 km poti s povprečno hitrostjo, recimo, 119km/h. Če tiščijo do 100km/h, pa s povprečno hitrostjo 95km/h. (Obe številki sta izmišljeni, za ilustracijo.) Ceste namreč niso prazne.
Evo plus tole. Če upoštevamo še dejanske POVPREČNE hitrosti, potem se ne splača tud če je samo 1 liter razlike. Pa je v praksi precej več. Ti lahko pičiš tud 170 km/h pa to ne bo znatno izboljšalo tvoje POVPREČNE hitrosti kot če bi vozil 130. Ker ceste pač niso prazne.
Super, smo pravkar iz faksa trčili v vrtec. Ni trajalo več kot par postov. Kot ponavadi. Mej se.
Spustil sem se na nivo SOGOVORNIKA, ker drugače ta ne zastopi. ;)
Oba veva, kdo bo imel n-ti račun. In to ne zato, ker je brihten.
Za razliko od tebe sem brihten, 5 % najboljših študentov v generaciji (imam potrdilo refererata za strojništvo), top 1 % ljudi po IQ testu ipd, številna priznanja iz tekmovanj znanja v osnovni in srednji šoli (največ v celi generaciji). AMpak pustmo to. Mej se. Skratka računsko ČE BI BILI ljudje RACIONALNI, bi se vozili 110 km/h po avtocesti, ker niso, se ne. Koliko ljudi je sploh računalo kolk hitro se jim splača vozit po avtocesti, po moje ne bomo nič falili če rečemo da ne več kot nekaj procentov... ostali pa "delaj kot dela večina", da bi pa kdo možgane vklopil, o ne to pa ne..
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Glede chatGPT se pa zelo motiš. Za provocirat youtube genija ga ne rabim. Je dovolj če vsakih 5 do 10 minut napišem en stavek, pa boš odgovarjal nanj s celim prostim spisom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
IL_DIAVOLO ::
Toliko pa se ze lahko peljem na regionalki in se dejansko vidim kaj zraven, razen zivcnih šoferjev in voznje kamionov vstric.
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
valinoratina je izjavil:
[(imam potrdilo refererata za strojništvo)
Avtisti to rabite. To ti napišem tudi jaz. In graf nalepim zraven. Kaj rabiš?
Back on topic - avto mi porabi 5,5 l.
Kaj pričakuješ, da bom prišparal? V teoriji seveda, v praksi itak nimaš pojma, zato imaš potrdilo tajnice, da si v toeriji nekši top izmed 10 v letniku, kjer ste itak vsi woke.
Boš pa ja kupil teslo z najmočnejšo baterijo za 50k in boš potem šparal. Ne glede na to, da bi se s sedanjim avtom še 35 let vozil za nabavno ceno tesle.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Po moje je že mama prišla v sobo, pa mu vzela prenosnik.
Ne, cunje sem mogu dat prat šupak.
Trolu mečem trnek in opazujem, kako trza riba ;)
Das Experiment.
S tem da si trol samo ti, ne jaz. ;) Eksperiment se bo končal ugodno, ker rad debunkam tvoj bullshit. ;)
Zgodovina sprememb…
m0LN4r ::
valinoratina je izjavil:
Ne, EVja pa res še nimam (nimam pa nobenih frustracij zato), je pa plan ga kupit ko bo cena rabljenih Tesel še malo padla, še par let.
Kaj, je strojniska placa se vedno svoh?
Frend je kot diplomiran inženir strojništva delal za minimalca, ponavadi dajo pa začetnikom 1000 €. Jaz sem imel sicer nekaj več, ampak ja, plače v strojništvu so slabe..
Nima frustracij je rekel
Trade Republic 38MVDVXM
WizzardOfOZ je izjavil:
Ravnokar si spet nasedel!
Glede chatGPT se pa zelo motiš. Za provocirat youtube genija ga ne rabim. Je dovolj če vsakih 5 do 10 minut napišem en stavek, pa boš odgovarjal nanj s celim prostim spisom.
Ne, nič nisem nasedel, samo z užitkom mi je debunkat tvoj bullshit, ki ga produciraš. ;) Ne, nič se ne motim glede Chat GPTja, sprogramiral si takega bota ki avtomatsko odgovarja uporabnikom na slotechu in jih trola, preko Chat GPT engina, te je moj brat direktno po zasebcu vprašal in si vse lepo povedal. Bedak.
valinoratina je izjavil:
[(imam potrdilo refererata za strojništvo)
Avtisti to rabite. To ti napišem tudi jaz. In graf nalepim zraven. Kaj rabiš?
Back on topic - avto mi porabi 5,5 l.
Kaj pričakuješ, da bom prišparal? V teoriji seveda, v praksi itak nimaš pojma, zato imaš potrdilo tajnice, da si v toeriji nekši top izmed 10 v letniku, kjer ste itak vsi woke.
Oba dva veva kdo do naju je avtist in kristalno jasno je da to nisem jaz. ;) Trolček. ;) V praksi imam 100x več pojma od tebe idiota, potrdilo med top 5 % v generaciji ti pa koristi pri delodajalcih ko se meniš za nove šihte. In ne, nihče na strojnem faksu ni woke, to si ti zamešal filozofsko in FDV, tam je ta scena. Avto ti porabi (če ti res), ker bodisi nimaš velik delež avtoceste, plus imaš precej varčen avto, plus voziš z zmerno hitrostjo po avtocesti kar je celoten point te teme. Če pa ne, potem ti pa ne porabi toliko kot pišeš.
Zgodovina sprememb…
valinoratina je izjavil:
valinoratina je izjavil:
Pol ce nas avto porab 5,5 Litra pri 130, porab pri 100 samo 2,5 - neverjetno. Se en razlog vec, da ne nabavimo elektricarja.
Trade Republic 38MVDVXM
WizzardOfOZ je izjavil:
Kako ga ti ne razumeš, no.
Boš pa ja kupil teslo z najmočnejšo baterijo za 50k in boš potem šparal. Ne glede na to, da bi se s sedanjim avtom še 35 let vozil za nabavno ceno tesle.
Ti lahko kar trolaš, ampak dejansko se če prevoziš veliko število kilometrov bolj splača nova Tesla za 36k (toliko pride standard range model 3 po subvenciji) kot pa Clio ki ti ga zastonj da tvoja bakica. Brez zajebancije, če je število kilometrov dovolj veliko in je doba daljša je to dejansko tako. Ampak Cliota in Teslo itak ne moremo v resnic primerjat, ker gre za povsem drugo klaso avtomobila. In kot pravim, namen te teme NI električni avto, tako da nehaj ta električni avto tu štulit.
valinoratina je izjavil:
valinoratina je izjavil:
Pol ce nas avto porab 5,5 Litra pri 130, porab pri 100 samo 2,5 - neverjetno. Se en razlog vec, da ne nabavimo elektricarja.
2,5 litra pri 100 km so mokre sanje. Še Toyota prius, ki slovi kot izjemno varčen avto ima dobre tri lire porabe pri 100. Če gledaš primerljive avtomobile se EV splača če sedaj kupuješ novega. Če ga ne in bi menjal obstoječega se pa včasih splača, včasih pa ne, odvisno od modela, kilometrine in ostalih postavk, treba je pač poračunat. Ampak kot pravim, namen te teme NI električni avto, tako da nehaj ta električni avto tu štulit.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Dejansko so nase dvopasovne avtoceste zrele za 110 km/h in nic vec. V spicah in poletni sezoni se verjetno precej manj.
Toliko pa se ze lahko peljem na regionalki in se dejansko vidim kaj zraven, razen zivcnih šoferjev in voznje kamionov vstric.
Če bi bila omejitev hitrosti 110 km/h bi bila dejansko pretočnost avtoceste VEČJA, gužve bi bilo manj in bi dejansko prej prišel kot danes ko je omejitev 130 km/h. AMpak kaj pa nizozemci in vsi skandinavci vedo, oni itak pojma nimajo po mnenju enih bebcev tukaj.
Zgodovina sprememb…
Za nabavno cene Tesle, se bom pol z 2,5 - je imel wizard prav 35 let.
Jaz se ne bom pritozeval, sem zadnjic imel povprecno hitrost od A do B mal cez 112km/h z guzvami vred.
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ce pa gledam po grafu 5,5 minus 3 je 2,5.
Ni vedno v vsakem primeru 3, vsak avto ima to krivuljo malo drugačno, ampak samo oblika krivulje je pa ista povsod, torej v mestu je porabe večja zaradi klime, altenatorja in drugih zadev, ki laufajo ustrezno več časa ker je hitrost nizka, potem je optimalna poraba nekje od 50 do 100 km/h, od 100 km/h pa začne strmo naraščati zaradi zračnega upora.
Folk si dejansko ne predstavlja da ko voziš 130 km/h gre velika večina energije samo za premagovanje zračnega upora (daleč največji porabnik pri tej hitrosti je zračni upor). Poraba energije za premagovanje zračnega upora gre s tretjo potenco gor, torej 2x večja hitrost pomeni 8x večjo porabo energije. V praksi dvig porabe sicer ni tako drastičen, ker to razliko delno kompenzira večji izkoristek motorja, ker je ta bolj obremenjen, pa vendar je dvig porabe pri višanju hitrosti na avtocesti velik.
Zgodovina sprememb…
Trade Republic 38MVDVXM
Je pa to graf samo za porabo energije, potem je treba upoštevaš še da je izkostistek motorja z notranjim izgorevanjem v mestu in pri nizkih hitrostih 10 %, na avtocesti pa okrog 30 %, zato na koncu ko upoštevaš še izkoristke motorja nastane taka krivulja kot je graf v prvem postu te teme.
Zgodovina sprememb…
Če ga primerjaš s Clitom in se povprečno voziš samo 5 km do šihta na dan potem ja, drži. Ampak Tesle ne moreš primerjat s Clitom, gre za povsem drug rang avta glede na specifikacije. Če ga primerjaš z primerljivimi nafnimi vozili ki imajo isto moč in pospeške, potem je Tesla že za nakup cenejša od bencinarjev, potem pa še vsako leto 1 do 5 jurjev manj za gorivo (odvisno od letne kilometrine).
No ja s 130 se vedno dosti vec prisparas, kot z 180. Preverjeno.
To pa sploh, 100 %. Ampak pri 100 km/h prišparaš še vedno precej napram 130. Nekje pri 100 do 110 se graf začne vzpenjati (kdaj točno je tudi odvisno od aerodinamike avta, bolj je aerodinamičen, kasneje se začne graf vzpenjati, ter manj je aerodinamičen, prej nastopi ta točka vzpenjanja na grafu).
Zgodovina sprememb…
Ampak pri 100 km/h prišparaš še vedno precej napram 130.S kaksnim avtom? Ljudski vozi (vecina) imajo manj kot 1L razlike.
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
130 = 5,6L
110 = 4,9L
Nisem jaz kriv, da so v tvojem grafu za staridrek avti, ki jih v nasih koncih nihce ne niti ne povoha.
Trade Republic 38MVDVXM
Izmerjene porabe so (glej video spodaj):
90 km/h: 6 litrov
120 km/h: 8 litrov
140 km/h: 9,7 litra
Zgodovina sprememb…
Najbolj prodajani avto v 2009 je clioTile so se cisto vsi na cesti.
Na lestvici najbolje prodajanih modelov je tudi lani (2015) je kraljeval renault clio.Ups pa tudi tile so se vsi na cesti.
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Po 14 letih se je prevlada golfa končala,Evo 14 let je najvec Golfov na cesti, pa se vsi so v voznem stanju in se vozijo.
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | TSI oz. TFSI motorji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 47387 (43095) | Mavrik |
» | Poraba na AC in izven nje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22342 (20498) | WarpedGone |
» | Proizvajalci avtomobilov prirejajo statistike o porabi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 34891 (25970) | nekikr |
» | Vinjeta - se splača?Oddelek: Na cesti | 4163 (3139) | Bananovec |
» | Italija : omejitev hitrosti do 150 km / h (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28823 (27005) | IceIceBaby |