» »

Vtičnica za telefonski priključek - izskočila doza iz stene oz. luknje

Vtičnica za telefonski priključek - izskočila doza iz stene oz. luknje

zpza ::

Torej - domnevam da od premočnega zapiranja vrat je izstopila doza od stene (je zraven vrat)...
zdej mogoč bom izpadla bebec ampak raj iz previdnosti vprašam, da se ne zgodi kaj usodnega - a moram za popravilo stikala, pritrditev doze nazaj v luknjo tudi izklopiti varovalko za vtičnice v tej dotični sobi - ali glede na to,da gre za telefonsko linijo, ni potrebno?

Pa še: zdaj nisem še niti nič gledala kako je z zadevo notri - a se da v takem primeru stara doza nazaj lepo pritrditi, da ne bo štrlelo od stene ali bo potrebno kupiti nov šteker oz. telefonsko vtičnico?

A. Smith ::

Če je zgolj in samo telefonska vtičnica (za telefonski/ UTP internetni babel), potem ti varovalk ni potrebno izklapljati.

Pravzaprav ti izklopljena varovalka ne bo pomagala, ker UTP vtičnice niso vezane na varovalke za električno inštalacijo.

Odvijači vijake, ki držijo plastični pokrov (nekateri so samo nataknjeni brez vijakov). Tipično imaš znotraj v dozi levo in desno vijaka, ki zategujeta kovinske zatiče, ki se zadirajo v plastično dozo v steni. Najprej nekoliko odvijači levi in desni vijak, potem potisni stikalo nazaj v dozo in ponovno zategni oba vijaka. Nato namesti pokrov nazaj. Konec.

Če nisi prepričana, kakšna vtičnica je, lahko nalepiš sliko. Ali pa morda poprosiš koga, ki to zna.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

zpza ::

Hvala ti...
se mi je zdelo, da ni elektrike notri, pa sem raje vprašala, da me ne bi kaj pokoncalo...
imam ja net in tv preko bakra torej preko telef. priključka ... bom jutri vse izključila in uredila po danih navodilih.
Hvala ti za nasvet... je pa gotovo vticnica za telefonski prikljucek torej utp kabel in ne elektricna vticnica.

kajtimara ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

menjava vticnic

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
373257 (1660) floyd1
»

povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosim

Oddelek: Omrežja in internet
2813482 (3699) wexor
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4715312 (11778) mojca
»

Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7444616 (38747) smile-
»

Kako kvalitetno naštukati telefonsko parico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
509824 (8342) Vanich

Več podobnih tem