» »

mms --> mail

mms --> mail

jabe ::

če pošljem mms s sličico na mail, mi:
- če pošljem na email.si ali cmok.si (podobno kot email.si, ponuja ga študentski servis), deluje vse normalno
- če pošljem na siol.net (odpiram z outlookom) pa mejl pride, priponke pa nikjer. mejl je sicer primerno velik (20-35kb), kot da bi sličica kje bila, pa je ni.

Pošiljala sem mms-je vsevprek, pa je povsod delalo razen na siol.net, tako da se mi zdi, da ni problem v mobitelu in nj. storitvah, temveč ze zalomi kasneje. Kje, mi ni jasno. To se zgodi le, če je slika poslana kot mms, če so slike v navadnem mejlu, jih lahko normalno odpiram.
Uporabljam ADSL prek routerja - če to važno.

gkovac ::

Po moje ni v ničemer drugem problem kot v tem, da ti Outlook blokira attachmente. Tukaj imaš link kjer ti natanko piše vse kaj moraš narediti da boš to izklopila :D . če boš mela pa kak problem pa se spet oglasi.
lp,

Any "unsafe" attachment is not accessible. You cannot save, delete, open, print, or otherwise work with "unsafe" files. The top of the e-mail message indicates that Outlook has blocked access to the "unsafe" attachment. The attachment is not accessible from Outlook; however, the attachment is not actually removed from the e-mail message.
If you forward an e-mail message with an "unsafe" attachment, the attachment is not included in the forwarded e-mail message.

SuLc: to piše na strani, ki si mi jo poslal.
1.) Samo meni nič ne pove oz. označi, da je zavrnil priponko. Slika je v jpeg formatu, ki jo lahko sprejmem zmeraj, če je poslana z navadnega e-mail naslova, če pa z mms pa ne.
2.) Tudi piše, da če mail posredujem naprej, priponke zraven ne bo poslal. To sem poskusila in takoj ko kliknem "Posreduj", se seveda odpre novo okno, kjer pa priponka zdaj je in jo lahko tudi odprem ter sliko po želji shranim, brez da bi bilo treba mail sploh poslati.

CaqKa ::

dvoklikni na email pa bo.
sicer pa boš priponke spet vidla če boš naredila sledeče:
tools > options > jeziček security > "do not allow atachments..." tukaj zbriši kljukico.

Hvala za pomoč, vendar to zdaj ni več problem. Smo se z mobitelovci mučili lep čas potem pa je kar naenkat začelo vse delati, čeprov so bile nastavitve v končni fazi enake kot na začetku. Še dans noben ne ve kaj je bilo narobe, sam se nismo več obremenjeval s tem ko je stvar začela delat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

email narejen z html+css

Oddelek: Programiranje
212510 (1703) mitjaxp
»

Zakaj email.si kot edina mail storitev nima protivirusne zascite

Oddelek: Omrežja in internet
131829 (1518) Caligula
»

Volja.net širi viruse!?

71498 (1409) Bakunin
»

vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )

14013467 (10944) Bakunin
»

Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
16317156 (17156) Bakunin

Več podobnih tem