Forum » Na cesti » popravilo škoda na avtu, izdan račun s strani kleparske delavnice postavka odbitna franšiza
popravilo škoda na avtu, izdan račun s strani kleparske delavnice postavka odbitna franšiza
asolic ::
med vožnjo po cesti zapeljem čez zaščito zaradi nedokončanega dela podizvajalca ter si poškudujem avto. Pokličem policijo, da naredijo zapisnik ter sprožim postopek preko zavarovalnice nad izvajalca del. Zadeva se preko zavarovalnice uredi in papirji gredo k kleparju. Klepar popravi škodo ter mi pomoli račun na katerm so moji podatki s postavko odbitna franšiza 250€ ki ga moram poravnati!??. Cenilec škode mi zatrdi da moram jaz poravnati račun ter nato osebno terjati povzročitelja..
Kakšno prakso izvajajo zavarovalnice?
Horas ::
ja če imaš kasko z odbitno franšizo, potem moraš. poglej v polico.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
mugen999 ::
Torej ti si uveljavil svoj kasko zavarovanje. Normalno da ti bojo franšizo terjali, tako je vedno.
PacificBlue ::
Ne nisem, ker je bil on krivec za poškodbo torej bi morali terjat njegovo zavarovalnico.
Tebi pa ni najbolj jasno, kaj pomeni odbitna fransiza.
I’m out.
:3
:3
p0ki ::
Ko je nekdo drug krivec, potem se prijavi škodo na njegovi zavarovalnici iz njegove police. Ti si verjetno šel na svojo in si uveljavljal škodo iz kaska, to pa je odbitna franšiza. Ti kriješ do določenega zneska, ostalo krije zavarovalnica.
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"
koyotee ::
Hahhah poceni šola za naslednjič
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Tidule ::
To kar si napisal nima ne repa ne glave. Najprej pojasni kaj tocno se je zgodilo in iz kaksnega naslova (cigavo in kaksno zavarovanje) je bilo popravilo izvedeno.
MadMicka ::
Kako nima repa in glave? Škodo je povrnila "nasprotna" zavarovalnica, s tem, da pač ima tam tisti, ki je povzročil škodo, odbitno franšizo. Lahko pa zadeve ne bi imel zavarovane in bi celoten znesek odškodnine moral terjati od njega, sedaj bo pač zgolj tisto razliko.
twom ::
Prvič... izvajalec del in kasko zavarovanje ne gresta skupaj
Drugič... povzročitelj škode in kasko ne gre skupaj (no gre, za škodo samemu sebi, za škodo drugemu gre iz obveznega zavarovanja)
Sedaj pa, kaj se je zgodilo in kdo in kaj je uveljavljal?
Če OP iz svoje kasko police, potem je to to.
In ja, napisano morda ima rep in glavo, nima pa smisla...
Drugič... povzročitelj škode in kasko ne gre skupaj (no gre, za škodo samemu sebi, za škodo drugemu gre iz obveznega zavarovanja)
Sedaj pa, kaj se je zgodilo in kdo in kaj je uveljavljal?
Če OP iz svoje kasko police, potem je to to.
In ja, napisano morda ima rep in glavo, nima pa smisla...
MadMax ::
To tudi meni ne gre v betico...
Odb. franšiza menda pomeni, da povzročitelj trpi tisti znesek razlike, ne pa oškodovanec.
Zaradi franšize ima tudi nižjo premijo kot bi jo brez.
Odb. franšiza menda pomeni, da povzročitelj trpi tisti znesek razlike, ne pa oškodovanec.
Zaradi franšize ima tudi nižjo premijo kot bi jo brez.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Se dobro, da ima rep in glavo in je vse jasno...
Se vedno pa ni jasno niti to o kaksnem zavarovanju je sploh govora.
Se vedno pa ni jasno niti to o kaksnem zavarovanju je sploh govora.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
stara mama ::
Če bi si OP vzel 5 minut in lepo razložil celotno zadevo, se ne bi zdaj praskali po glavi, tako pa se mu za teh 250€ ne da niti malo potrudit. Očitno mu ne bo težko tega preživet.
Mato989 ::
Kako nima repa in glave? Škodo je povrnila "nasprotna" zavarovalnica, s tem, da pač ima tam tisti, ki je povzročil škodo, odbitno franšizo. Lahko pa zadeve ne bi imel zavarovane in bi celoten znesek odškodnine moral terjati od njega, sedaj bo pač zgolj tisto razliko.
WTF kako neumnost pa si tu povedal?
Če je drugi kriv za škodo in se z njegove police uveljavlja nima kaj za plačevat oškodovanec odbitne franšize
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
asolic ::
Med vožnjo po cesti sem zapeljal čez zaščito, katera je bila postavljena zaradi nedokončanega dela na jašku ter si poškodoval avto. Nakar sem klical policijo, da so naredili zapisnik. Izvedel kdo je izvajalec del, katera zavarovalnica zastopa njegovo podjetje ter šel sprožit postopek na njegovo zavarovalnico. Ko so bili vsi papirji urejeni so me poklicali s kleparske delavnice ter sem peljal avto na popravilo. Po opravljeni storitvi so mi izstavili račun, katerega sem moral poravnati osebno. Nakar so me obvestili, da moram osebno terjati ta znrdrk 250,00€ od povzročitelja oz. Izvajalca del na tistem mestu (***** d.o.o.)
Komunikacija s cenilcem:
Pozdravljeni,
povzročitelj ima pri nas narejeno zavarovanje iz odgovornost z franšizo 10% od odškodnine vendar minimum 250€.
Vi kot naročnik popravila morate strošek popravila poravnati izvajalcu in franšizo katera ni bila iz strani zavarovalnice poravnana izterjat od povzročitelja.
l.p.
Komunikacija s cenilcem:
Pozdravljeni,
povzročitelj ima pri nas narejeno zavarovanje iz odgovornost z franšizo 10% od odškodnine vendar minimum 250€.
Vi kot naročnik popravila morate strošek popravila poravnati izvajalcu in franšizo katera ni bila iz strani zavarovalnice poravnana izterjat od povzročitelja.
l.p.
AndrejS ::
Kaj si sploh plačal kleparju - saj nimaš nič s tem- Zavarovalnice se ponavadi nore delajo - jaz grem ponavadi osebno tja - je pa včasih na meji , ker sem že cenilca 1x za vrat zgrabil.
Vedno se nore delajo !
Vedno se nore delajo !
Utk ::
Na žalost se brez "je***a m***re" ne da več nič rešit. Kliči izvajalca in mu povej svoje, kliči zavarovalnico in ji povej svoje. Tebe načeloma zavarovalnica niti ne briga dost, povzročitelj ti mora povrnit, če je on zavarovan ali ne in pod kakimi pogoji je njegov problem.
Najmanj kriv je klepar. On pač mora svoje dobit. Razen če je cenilc zaposlen v kleparstvu. Potem še njemu "je** ma***".
Trust me, na ta način se pa hitro in čudežno uredijo stvari.
Najmanj kriv je klepar. On pač mora svoje dobit. Razen če je cenilc zaposlen v kleparstvu. Potem še njemu "je** ma***".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Malajlo ::
Ko grem do cenilca, imam na vidnem mestu hladno orožje. In po potrebi zaigram nekontrolirane izpade. Deluje.
Franšizo mora plačati nosilec zavarovanja. Kaj pa če bi imel tisti drugi 50% odbitno franšizo? Ali 100% (ok, to ne obstaja, menda, nisem ziher... Možno je, da te nategnejo...)?
Odbitna franšiza je riziko sklenitelja zavarovanja. Sploh cel račun naj pošlje na zavarovalnico, pa naj se oni drkajo s tem. Kar imaš ti stroškov pri popravilu, je tvoj cajt. In živci.
Točno tako. Je**ma po spisku, se hitro uredijo zadeve.
Franšizo mora plačati nosilec zavarovanja. Kaj pa če bi imel tisti drugi 50% odbitno franšizo? Ali 100% (ok, to ne obstaja, menda, nisem ziher... Možno je, da te nategnejo...)?
Odbitna franšiza je riziko sklenitelja zavarovanja. Sploh cel račun naj pošlje na zavarovalnico, pa naj se oni drkajo s tem. Kar imaš ti stroškov pri popravilu, je tvoj cajt. In živci.
Točno tako. Je**ma po spisku, se hitro uredijo zadeve.
Na žalost se brez "je***a m***re" ne da več nič rešit. Kliči izvajalca in mu povej svoje, kliči zavarovalnico in ji povej svoje. Tebe načeloma zavarovalnica niti ne briga dost, povzročitelj ti mora povrnit, če je on zavarovan ali ne in pod kakimi pogoji je njegov problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malajlo ()
Steinkauz ::
solatko ::
Zavarovalnica bi morala izplačati celoten znesek in se ona zajebavat z zavarovancem, tako pa predži briga na drugoga. Oglasi se pri tržnikih.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
deco16 ::
V vsakem primeru je zabito da se moraš ti kot oškodovanec ukvarjat z zavarovalnico povzročitelja. Tudi sam sem imel grenak priokus ko sem imel nesrečo v tujini. Pač poklical sem agenta ta pa me je naslovil k zastopajoči zavarovalnici. Mislim halo, njim je itak v interes da ti čim manj dajo. Sej pač na koncu je bilo vse ok ampak zakaj se moram jaz z drugo zavarovalnico menit.
Pač v vsakem primeru bi se morale to zavarovalnice med sabo zmenit in sam kot oškodovanec bi moral edino peljati h cenilcu in nato h izvajalcu popravila. Ampak to kar imamo to plačujemo. Žal.
Pač v vsakem primeru bi se morale to zavarovalnice med sabo zmenit in sam kot oškodovanec bi moral edino peljati h cenilcu in nato h izvajalcu popravila. Ampak to kar imamo to plačujemo. Žal.
krho ::
Mnja, jaz sem tud čez neoznačen jašek zapeljal in karter prebil. Policaji so celo štalo delal kako sem imel neprilagojeno hitrost, pa zakaj sem čez zapeljal. Prej sem slalom vozil okoli 10 jaškov zadnji je bil pa tako čudno postavljen, da sem čez zapeljal. Je bilo to ceneje popravit doma, kot se potem jebat z zavarovalnico. So pa šli potem takoj jaške štrihat z oranžno barvo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
TonyTony ::
med vožnjo po cesti zapeljem čez zaščito zaradi nedokončanega dela podizvajalca ter si poškudujem avto. Pokličem policijo, da naredijo zapisnik ter sprožim postopek preko zavarovalnice nad izvajalca del. Zadeva se preko zavarovalnice uredi in papirji gredo k kleparju. Klepar popravi škodo ter mi pomoli račun na katerm so moji podatki s postavko odbitna franšiza 250€ ki ga moram poravnati!??. Cenilec škode mi zatrdi da moram jaz poravnati račun ter nato osebno terjati povzročitelja..
2 opciji sta. Ali je zavarovalnica zajebala, in bi ti morali izplačati celoten znesek.
Najverjetneje pa, si dobil kako kazen oz. si "uradno" prispeval k nesreči s "neprilagojeno hitrostjo". V tem primeru ti gre tudi odbitna franšiza, ker si tudi sam deloma kriv.
koyotee ::
Če si ti edini ki je tam nasedel, pol je nekaj narobe s tabo, ne z jaški.
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
MadMicka ::
Nekaterim osnovne stvari niso jasne, zato še enkrat. Če voziš avto, mora biti po zakonu zavarovan, in če povzročiš nesrečo, normalno, da zavarovalnica, kjer je avto zavarovan, plača 100% (sicer so tudi tam max., sicer dokaj visoki, vendar pustimo to ob strani). V tem primeru, tj. obvezno avtomobilsko zavarovanje, tako ali tako ni odbitne franšize. Če pa ti na avto pade npr. gradbeni oder, je pa tako, da povzročitelj škode mora plačati 100%, in če je povzročitelj škode zavarovan za splošno odgovornost, potem namesto njega plača zavarovalnica. Vendar ni nujno, da je zavarovanje 100%, lahko je nižje (odbitna franšiza) in tedaj mora razliko do polne škode plačati iz svojega žepa povzročitelj škode. Ni dolžna zavarovalnica plačati nekaj, za kar ni sklenjene zavarovalne pogodbe, to je bistvo.
Nekaterim osnovne stvari niso jasne, zato še enkrat. Če voziš avto, mora biti po zakonu zavarovan, in če povzročiš nesrečo, normalno, da zavarovalnica, kjer je avto zavarovan, plača 100% (sicer so tudi tam max., sicer dokaj visoki, vendar pustimo to ob strani). V tem primeru, tj. obvezno avtomobilsko zavarovanje, tako ali tako ni odbitne franšize. Če pa ti na avto pade npr. gradbeni oder, je pa tako, da povzročitelj škode mora plačati 100%, in če je povzročitelj škode zavarovan za splošno odgovornost, potem namesto njega plača zavarovalnica. Vendar ni nujno, da je zavarovanje 100%, lahko je nižje (odbitna franšiza) in tedaj mora razliko do polne škode plačati iz svojega žepa povzročitelj škode. Ni dolžna zavarovalnica plačati nekaj, za kar ni sklenjene zavarovalne pogodbe, to je bistvo.
Čakaj malo, torej hočeš rečt da če povzročitelj škode ima odbitno franšizo jo mora plačat potem oškodovanec ne povzročitelj?
Logika bi bila da če imaš odbitno franšizo da zavarovalnica oškodovancu plača vse potem pa terja povzročitelja oz. svojega zavarovanca za odbitno franšizo... to bi bilo EDINO smiselno, namesto da ti kot fizična moraš založit in iti tožit torej?
Kaj točno pa bi po tvoje bilo, če zavarovanja sploh ne bi bilo? ali pa če bi zavarovanje krilo škodo do X, dejanska škoda bi bila pa 2X?
Zavarovalnica pokrije del škode, ki je zavarovan. Vse ostalo je problem oškodovanca in povzročitelja škode. In če ni zakonske obveze za določen tip odgovornosti(kot recimo pri avtomobilu) potem tudi ni določeno kakšne so odbitne franšize oziroma drugi pogoji zavarovanja.
Zavarovalnica pokrije del škode, ki je zavarovan. Vse ostalo je problem oškodovanca in povzročitelja škode. In če ni zakonske obveze za določen tip odgovornosti(kot recimo pri avtomobilu) potem tudi ni določeno kakšne so odbitne franšize oziroma drugi pogoji zavarovanja.
Zgodovina sprememb…
49106 ::
Če si ti edini ki je tam nasedel, pol je nekaj narobe s tabo, ne z jaški.
Kako pa ve, če je edini al ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
kajtimara ::
En je lepo rekel: Zaradi odpitne franšize, je zavarovanje cenejše.
Odbitno franšizo MORA plačati lastnik zavarovalne police. Ima namreč cenejše zavarovanje.
Kako je, če lastnik police uveljavlja zavarovaje v primeru nesreče, kjer je on edini udeleženec?
Bojte se zavarovalnic!
Odbitno franšizo MORA plačati lastnik zavarovalne police. Ima namreč cenejše zavarovanje.
Kako je, če lastnik police uveljavlja zavarovaje v primeru nesreče, kjer je on edini udeleženec?
Bojte se zavarovalnic!
Pobes ::
Dajte se navadit da ste sami krivi, a je kdo drug peljal tvoj avto ali si ga ti ? Če bi vozil primerno stanju na cesti, ne bi poškodoval avta.
En je lepo rekel: Zaradi odpitne franšize, je zavarovanje cenejše.
Bojte se zavarovalnic!
A kdo trdi da je odgovornost za placilo na kom drugem kot povzrocitelju skode? Zakaj tocno bi po vasem morala to zalagat zavarovalnica/klepar/nakljucni mimoidoci?
Bojte se predvsem bedakov na forumih.
Zgodovina sprememb…
Dajte se navadit da ste sami krivi, a je kdo drug peljal tvoj avto ali si ga ti ? Če bi vozil primerno stanju na cesti, ne bi poškodoval avta.
To je pa nov nivo kretenizma. Odgovornost za skodo je na tistem, ki je skodo povzrocil. Ce ti nekdo zarine kamen v glavo bos tudi sam kriv, kaj pa se nisi sklonil?
Zavaravanja imamo pa zakaj, če praviš, da jih ne rabimo?
Zavarovanje je namenjeno temu, da odgovornost za poplacilo nastale skode deloma ali v celoti prenese na zavarovalnico. Nic vec in nic manj.
Zgodovina sprememb…
Ravno obratno, ne vem kaj imas od tega da lazes z dobesedno vsako besedo.
Kje sem govoril da zavarovanja niso potrebna? Das za to konkretno laz, ki je dejansko povezana s temo kak citat? Sam tolk da bo vsem jasno kake buce prodajas.
Zavarovanja so namenjena tocno temu kar sem napisal, da se prenese odgovornost za poplacilo skode na zavarovalnico. Kdaj in v kaksnem obsegu so potrebna je stvar presoje vsakega posameznika.
Kje sem govoril da zavarovanja niso potrebna? Das za to konkretno laz, ki je dejansko povezana s temo kak citat? Sam tolk da bo vsem jasno kake buce prodajas.
Zavarovanja so namenjena tocno temu kar sem napisal, da se prenese odgovornost za poplacilo skode na zavarovalnico. Kdaj in v kaksnem obsegu so potrebna je stvar presoje vsakega posameznika.
Zgodovina sprememb…
Zavarovanje je namenjeno temu, da odgovornost za poplacilo nastale skode deloma ali v celoti prenese na zavarovalnico. Nic vec in nic manj.
Si ti pobes, ali si zgolj tako neumen, da ne vidiš, da gre za direkten citat?
Zgodovina sprememb…
A si tako neumen, da ne vidiš, da gre za direkten citat?
Kje tukaj pise da zavarovanja niso potrebna? Ali pa da smo si za vse sami krivi?
A si ti pobes, da veš kaj je razmišljal in da odgovarjaš v njegovem imenu?
Razen če imata podobno razmišljanje, potem pa kar odgovarjaj zanj.
Razen če imata podobno razmišljanje, potem pa kar odgovarjaj zanj.
Zgodovina sprememb…
Odgovarjaš na vprašanja, ki niso namenjena tebi.
Zdaj pa bodi trdi dik še naprej, in nadaljuj s procesom.
Zdaj pa bodi trdi dik še naprej, in nadaljuj s procesom.
Zgodovina sprememb…
Odgovarjaš na vprašanja, ki niso namenjena tebi.
Fantek, na javnem forumu si. Menjaj raje na med over net, bo bolj v tvojem dosegu.
Menjaj, primadonna. Sem vedel, da si fašistek z malim.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Tidule ()
Kaj točno pa bi po tvoje bilo, če zavarovanja sploh ne bi bilo? ali pa če bi zavarovanje krilo škodo do X, dejanska škoda bi bila pa 2X?
Če zavarovanja ni je normalno da če se on strinja z napako da krije škodo...
Če pa zavarovanje z odbitno franšizo je pa je normalno da zavarovalnica plača in odbitno franšizo terja od svojega komitenta... to pa zato da ne drobimo to na dva dela...
Predvsem je to pomembno tudi zato ker pri odbitnih franšizah so znerski taki da civilna tožba stane veliko in zalagaš da boš morda nekoč nekaj dobil... če bi pa bil mehanizem vzpostavljen bi pa zavarovalnica butnila zahtevek in izvršbo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Kot sem ze v prvem postu napisal. Nimamo pojma o kaksnem zavarovanju je govora. Vse od tam naprej je ugibanje.
To kaj ti snajas da je normalno nima popolnoma nic z dejanskim stanjem.
Vecina tukaj izhaja iz tega da gre za neko obvezno obliko zavarovanja. Ampak iz napisanega tega ne moremo vedet.
In ja, ce jaz nekaj zavarujem do 3000 in nastane skoda 3100 eur, potem je na oskodovancu da razliko 100 eur resujen z mano. Zavarovalnica s tem nima nic. Enako za odbitno fransizo. Ce se jaz sklenem zavarovanje da odgovarjam za 90% skode, potem je tistih 10% med mano in oskodovancem.
Druga zgodba pa so obvezna zavarovanja, kot je recimo avtomobilsko, tam so oravila igre zakonsko dolocena.
Vecina tukaj izhaja iz tega da gre za neko obvezno obliko zavarovanja. Ampak iz napisanega tega ne moremo vedet.
In ja, ce jaz nekaj zavarujem do 3000 in nastane skoda 3100 eur, potem je na oskodovancu da razliko 100 eur resujen z mano. Zavarovalnica s tem nima nic. Enako za odbitno fransizo. Ce se jaz sklenem zavarovanje da odgovarjam za 90% skode, potem je tistih 10% med mano in oskodovancem.
Druga zgodba pa so obvezna zavarovanja, kot je recimo avtomobilsko, tam so oravila igre zakonsko dolocena.
Zgodovina sprememb…
Kot sem ze v prvem postu napisal. Nimamo pojma o kaksnem zavarovanju je govora. Vse od tam naprej je ugibanje.
To je drugo... če imaš ti zavarovano do 3k škode in nastane 3100 škode je eno
drugo pa je če imaš ti odbitno franšizo... (in recimo do nekega "no limit" zneska zavarovano, v tem primeru bi morala zavarovalnica krit vse ti bi pa plačal to odbitno njej... tako bi bilo veliko bolje in praktično
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poškodba avta na lastnem dvoriščuOddelek: Loža | 2945 (1647) | Tidule |
» | Avto majhna škoda na parkirišču, cenilec pa komplicira (polica Triglav, LJ) (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14773 (8581) | LeQuack |
» | Zavarovalnica noče v celoti kriti stroškov popravila nesreče. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18250 (13113) | voznik007 |
» | Sem povzročila prometno nesrečo z službenim avtom, me lahko obvežejo plačati škodo?Oddelek: Na cesti | 2929 (1725) | Tilen |
» | Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 32249 (30269) | D3m |