» »

T-2: ste opazili, kako vas nategujejo s 5.1 zvokom?

T-2: ste opazili, kako vas nategujejo s 5.1 zvokom?

huzu ::

Poglejte si recimo del "Game of Thrones" (ravno rolajo zadnjo sezono, tako, da ne bo problema). Na začetku vam v jinglu vam veselo oglašujejo Dolby 5.1. Pa je temu res tako?

Ko pogledaš vir na AV reciverju, hitro ugotovite, da plačujete sicer premium, vključno z 5.1 zvokom, T-2 pa vam vsebine veselo downgrada na stereo. Da lahko več naivcev priklopijo na nižji bandwidth. Kar za njih pomeni večji zaslužek.

Dajte si, za hec, dowloadat isto epizodo iz torrentov (za Game of Thrones ne bo problema, je vsepovsod) in poglejte v imenu torrenta za 5.1. Poslušajte primerjalno, da boste dojeli, kako kvalitetno so vas nategnili.

(razumem, da bumbarji s soundbari ne slišijo razlike, ker efektivno še nikoli niste slišali nič več kot stereo, nekaj nas pa ima vseeno 5.1+ sisteme, nekateri celo Atmos, kjer slišimo razliko, ampak samo na torrentih. V Sloveniji je klasika 800x600 rezolucija (na A1 320x200, encodano v kvadratke) in stereo. A ni hecno, da tega še nihče ni izpostavil? Vam morajo encodati v 1x1 pixel, da boste dojeli? Vam zvok spušati v mono?)

.
  • zaklenilo: zee ()

Saul Goodman ::

in zakaj zdej nam jebeš majko? popizdi pr njih in poročaj o rezultatih.

men se torrenti kar sami downloadajo in importajo v plex, operater je samo še za internetno pipo.

telexdell ::

Pa zakaj sploh downlodati torrente? Kodi ti direkt predvaja torrent stream in ti začasno downloada le manjši del, da pač omogoča hitrejše premike po streamu. Če pa imaš kakšen od "pravih" VPN pa še to ne.
Imam pa 5.1 sistem in tudi 5.1 slušalke. Razlika zvoka (pa tudi slike) med našimi TV ponudniki in torrenti je precej očitna.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

Gagatronix ::

Mene T-2 z nicemer ne nateguje, ker imam pri njih samo internet prikljucek. Da bi leta 2023 placeval za TV in le-tega tudi gledal mi na kraj pameti ne pade.

floyd1 ::

Sigurno vse prave nastavitve? T2 je v preteklosti imel kar nekaj težav z DD in si menda moral malo "čarati" pri nastavitvah. Pokliči jih.

srus ::

@burku vidim, da si v formi, ravno prav razpičen, daj še malo analiziraj kvaliteto slike, ki jo dostavlja T-2 na različnih napravah. Imam T-2 aplikacijo na smart TV, predvsem zato, da si mi ne valjata dva daljinca naokoli in nisem preveč zadovoljen z video kodiranjem športnih prenosov.

Kelly ::

Hojla,..

Saj je enako tudi pri Telemach-u. Ko sem imel kabelsko (coaksialc) sem imel 5.1 zvok. Sedaj na optiki pa ga ni. Aja .. uporabljam njihov EON box.

Lp

huzu ::

Saul Goodman je izjavil:

men se torrenti kar sami downloadajo in importajo v plex, operater je samo še za internetno pipo.

telexdell je izjavil:

Pa zakaj sploh downlodati torrente? Kodi ti direkt predvaja torrent stream in ti začasno downloada le manjši del, da pač omogoča hitrejše premike po streamu.


Zato, ker nekateri nismo popolni šalabajzerji in imamo dostope do strani kot so hdbits (seveda se vama zdi vse kar ni avi, cela revolucija, naj uganem, sta imela partis?), zato imamo prej downloadane cele filme kot vidva prvi košček. Da niti ne omenjamo vajin izbor in moj. Ja seveda so normiji za normije spacali skupaj razne bljižnice, rezultat pa je, kot bi si z zimsko rokavico po nosu vrtal, samo nosnice imata raztegnjene.

Enako kot 5.1 in soundbari, šalabajzerji pač ne razumete v čem je razlika in potem se čudite. Je treba kaj vedeti, da veš, da nič ne veš. Ampak nič narobe, mora kdo tudi od drobtinic zaslužit (ne vidva), razen tega taki normiji znižujejo pozornost na prave torrent trackerje, kar je pa tudi čisto ok. Naj najprej vas polovijo, več vas bo, bolje za vse ostale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: huzu ()

blackbfm ::

to maš ziher narobe obrnjen avdio kabel pa se ne sliš okej

huzu ::

blackbfm je izjavil:

to maš ziher narobe obrnjen avdio kabel pa se ne sliš okej


Misliš, narobe obrnjen HDMI kabel? :)) Ne skrbi, nimam. Imam zelo lepo delujoč 5.1.2 sistem, samo za čuda deluje lepo na torrentih, na plačanem programu (ki kmalu ne bo več plačan ampak odjeban) pa ne. Samo pač stereo rolajo namesto 5.1. Zakaj pa ne, saj nihče ne opazi razlike... zakaj bi stran metali bandwidth, če so pa vsi zadovoljni s svojimi soundbari?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: huzu ()

DamijanD ::

burku ni treba tukaj napadat folk s soundbari, ampak se pritoži na T2.

zee ::

Pritozi se na T2.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828152563 (16892) ruski76
»

Placljive digitalne vsebine

Oddelek: Zvok in slika
231702 (796) mtosev
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22354365 (20735) naruto2
»

Tv samsung in os tizen

Oddelek: Zvok in slika
242546 (1735) Han
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
486991 (5744) edi45

Več podobnih tem