» »

Tv samsung in os tizen

Tv samsung in os tizen

tomac90 ::

Pozdravljeni. Namen imam nabavit smart tv samsung, ki ima os tizen. Sedaj pa nisem preprican ali se lahko gledajo in shranjujejo filmi, ki jih potegnes prek laptopa na tv? Ali potrebujem kaksen multimedijski vmesnik se zraven? Vem da android tv potrebuje se box zraven, da lahko gledas filme, ce prav razumem. Sedaj sem vse imel prek hdmi kabla.

Hvala za pomoc

Han ::

Shranjujejo ne. Predvajaš jih lahko z USB ključa ali diska z USB priključkom, ali streamaš prek wifi ali mrežnega priključka z ustrezne naprave s strežnikom, npr. NAS + Plex.

V kolikor ima video zvok v DTS formatu, rabiš še dekoder, npr. receiver, ki dekodira tudi DTS, ker Samsung tega kodeka ne podpira.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Ales ::

tomac90 je izjavil:

Vem da android tv potrebuje se box zraven, da lahko gledas filme, ce prav razumem.

Ta del narobe razumeš, Android TV ne potrebuje poleg še enega boxa za gledanje filmov.

Pravzaprav nobena od količkaj modernih televizij ne potrebuje zraven dodatnega boxa. Dodaten box ljudje kupijo iz raznih razlogov, npr. ker je novejši in podpira novejše formate filmov, kot jih star predvajalnik v stari televiziji. Ali pa ker novejši box na splošno hitreje deluje, ima wifi kar kaka stara tv nima, lahko se na njem igra kako novejšo igro, itd.

LunKi ::

Če misliš torrente rabiš android box, ki ima permissions za external usb write, ter da preverjeno deluje(kar pogooglati).
Sicer pa TV po ključku predvaja vse, tudi 4K in podnapise AMPAK se zatakne pri high end audio edino. Nimajo še eARC-a za passthrough 7.1 signala ampak samo 5.1 preko ARC, torej kakšnih dolby atmos in dts x ali kaj je ne bo delalo iz TV-ja ampak android boxa (z passthrough).

Laptop na TV tudi ok, ne bo nobenih težav z nobenim tv-jem, ker je vse odvisno od laptopa.

PS: MOGOČE android tv kot je TCL to omogoča (torrent client na TV-ju), ampak to pa lahko kdo drug tudi pove. PPS: Kot Samsung qled owner bi se delno tudi zaradi omejitev tizen in sedaj ko sem si malo bolj pogledal TCL, odločil za TCL ker ponuja dosti več kot vse znamke na trgu, edino VRR nima (zame hud minus ampak ga dobi sedaj z updati v Q2). Vse priznane znamke imajo trend zadnji 2 leti slabšati svojo top linijo. LG je izjema in nekako best TV ampak dražji.

tomac90 ::

Hvala za odgovore. Narocil sem QLED TV Samsung 55Q60RAT, upam da bo sluzila. Filme bom gledal pa kar preko zunanjega diska pomojem.

LunKi ::

Jaz sem tudi q60 smao 65 col kupil. Super tv ampak ce me se enkrat vprasas bi takoj 75 660 tcl vzel (dolby vision podpira za netflix, ceprav na q60 tudi dela hdr iz netflix. Manjkal mu je freesync kar ti ne bos rabil :). Tizen nima vec kot 10 uporabnih appov, ki so itaq ze nalozeni prej, vse ostalo je milo receno skret.
Se q60 nastavitve ;)
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu...

tomac90 ::

Ajaa ma meni 65col not ne gre v regal, drugace bi jo vzel :) povej mi se ali formati uhd 4k disc in uhd 4k remux filme se da gledat prek zunanjega diska normalno, al kako ti gledas filme ko jih potegnes?

LunKi ::

:) Vem iz kje izhajas pri disc in remux kategoriji :D Kot sem videl je eno in isto in so naceloma samo se remuxi gor. Sicer pa ja, 60gb veliki delajo kot suza s podnapisi iz kljucka (moj je usb 3.0 hitri kljucek, kar verjetno rabis) ;)

tomac90 ::

Ja iz plexa mi ful steka, to odvisno od povezave pomojem, iz usbja dela gladko. Imam pa dva problema, zvoka mi ne predvaja iz jlb 5.1 soundbara, vse probal pa me znam nastimat in kje je kaksna funkcija vklopa led luci na tvju?? Hehe hvala ti

Han ::

Samsung nima ambilight osvetlitve. Zakaj nimaš zvoka, je pojasnjeno na začetku.

tomac90 ::

Aha hvala. Kaj mi pa priporocas da potem nabavim?

Han ::

Glede na to, da imaš zvok speljan na soundbar, je verjetno najcenejša rešitev kakšen android box, ki dekodira DTS in ostale avdio kodeke, ki jih Samsung ne.

Za (naj)boljšo zvočno izkušnjo pa dober receiver + komplet zvočnikov.

tomac90 ::

Ok sam neki se... A ni panike android box na os tizen?

Ales ::

tomac90 je izjavil:

Ok sam neki se... A ni panike android box na os tizen?

Nima nobene veze eno z drugim. Iz boxa gre HDMI kabel v TV in na ekranu vidiš kar je na boxu.

tomac90 ::

Ok hvala, a ce vzamem Xiaomi Mi TV box S bo ok?

Han ::

Bolj NE kot ja.

LunKi ::

Jaz sem sicer kupil beelink gt-link ampak to zato ker je bolj ziher zadeva. Prav tako zaradi coreelec boot podpore in potem passthrough na AVR za dobly true hd in dts-hd.

Načeloma bi tudi Mi TV box bil ok ampak ne moreš imeti Torrent clienta gor, ker ne dovoli zapisovanja na zunanji disk. Zdej če hočeš na JBL 5.1 furat DTS film, bi rabil res android box, če ti že sedaj ne dela. Plex bi sicer moral downsamplat na PCM (če streamaš naj bo žično, wireless težka za standard userje, ker verjetno nimajo ustreznih hitrosti routerja).
https://www.samsung.com/au/support/tv-a...
https://www.reddit.com/r/PleX/comments/...

tomac90 ::

https://www.techshop.si/index.php?route...

To je to ane? Vceraj smo sicer jlb nekot vsposobli da se poveze prek bluetootha in in dela zvok tudi na dts.

TOP ::

Če že Samsung vzemi vsaj Q70 je res,kar nekaj dražji sam veeliko bolši od Q60,ki pa ima zame res bolj bogo sliko predusem črna.

Kar se tiče za filme gledat imaš dve opcije ali Andoid Box sam če ga že kupuješ vzemi kaj bolšega za tam 90e ali gor,ali pa priklopi PC in bo delalo vse gladko,kar se tiče 4K,ker nobeden TV nima tako močnega procesorja za strimat iz NASa na TV 4K 30fps,tekoče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Ales ::

Tole iz tvojega drugega odstavka je kar zgrešeno. Odvisno, kaj želiš od boxa, tudi marsikateri cenejši zna biti dovolj dober. Marsikatera televizija pa tudi predvaja 4k vsebino preko omrežne povezave, od kod ti to, da je ne bi??

beta1 ::

Moja samsung Tv M 2017 serija, prebavi brez problemov 4k hdr z dtshd, tudi 75gb fajle. Preko dlnaja. Mezzmo media server na pcju. More bit pa povezana preko 5g wlan in ne preko LANa. (Tvji majo samo 100mbit lan, tu pa res slika steka).

Vglavnem nove Samsung televizije komot prebavijo 4k hdr.

Sem gledal tudi gemini man 4k hdr 60fps. Brez problemov.

yyyeb ::

Zdravo. Rad bi kupil Samsung tv z Tizen sistemom. Ker bi rad gledal filme tudi z DTS zvokom me zanima če mi android box to omogoča? Naprimer Xiaomi Mi TV box S?
Prebral sem tudi, da lahko za gledanje DTS uporabljaš dekoder. Kako to izgleda? Lahko kaki link? Hvala
Najmanj si želimo zvedeti resnico, ki bi nam najbolj koristile.

Yossarian ::

Jaz imam dva Samsung TV-ja, stara že okrog 10 let. Že takrat sta oba predvajala tudi DTS zvok iz filma na ključku brez kakšnega android boxa ali drugih vmesnikov, saj je Samsung kupil licenco za DTS.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

yyyeb ::

To je bilo nekoč. Samsung je glede DTS a naredil korak nazaj. V srednji vek so šli. Da dandanes nekaj ne predvaja nekega kodeka je smešno.
Najmanj si želimo zvedeti resnico, ki bi nam najbolj koristile.

Han ::

TV je najbolj smiselno priklopit na zunanje ozvočenje prek 'naprave', ki ima DTS dekoder. Takšna naprava je lahko android TV box, soundbar, receiver, ojačevalec...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828144614 (8943) ruski76

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561087752 (347759) Mavrik
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14232547 (21912) sasoe

Več podobnih tem